Hanımefendiler görücü usülü ile evlenince kısa sürede eşlerine düşman oluyorlarmış. Ben zaten sevilmeyen biriyim. Bir de eşimin bana düşman olmasını istemem. Herkese görücü usulüyle veya diğer yollarla mutlulular, kendime de huzurlu yalnızlıklar dilerim. 😊
Evlenmeyi düşündüğüm zamanlarda tercihim bu oluyo zaten. Sevgililiği hep evliliğin alternatifi geçici ilişki olarak gördüm fakat kadınlar görücü usulünden hoşlanmadığından anlaşmak mümkün olmuyo. Birçok sevgilimle çok güzel anılarımız oldu ama onların tırnağı olmayacak kadınlarla büyüklerin hatırına görüşmeme rağmen tek görüşmeden ileri gidemedim.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Çıkmasını beklemeden araya validemi koyarak evlenmeyi düşünüyorum. Annem bulsun çünkü benim için önemli olan karakter ve ahlak. Bir kızda bu yoksa güzel olmasının da önemi yok. Validem bu konuda bana çok yardımcı olur inşallah.
Görücü usulü cahil işi. Artı mide bulandırıcı. Görücü usulü evlenen kimi tanıdıysam bilgisiz ve cahildi. Devlet tarafından yasaklanması ve suç kapsamına alınması gerekiyor. Görücü usulü, ensest vs gibi şeyleri iğrenç ve barbarca buluyorum. Avrupada yok böyle şeyler. Ayrıca biraz şeye benziyor. P e ze veng liğe. Kimse bana görücü bulamaz. Asla istemem öyle bir şey.
Hayatımda ciddi manada iki kişiyi sevdim. Biri liseydi. Onu geçeyim. Diğeri iş yerimin karşısındakarşısındaydı aramızda 5 metre yok bile. 2 sene boyunca bekledim. Onunda bana baktığınbaktığınız emindim. Ama sonra öğrendim ki nişanlanacakmış. Hal böyle olunca bir daha sevmek istemiyorum. Zaten hiç sevgilim de olmadı. Görücü usulü bu devirde pek guvenilir değil bence. Ama bir gün evleneceksem de benim için başka bir çare yok gibi.
Her şey kader kısmet. Görücü usulü de bir bakıma karşıma çıkan birisi değil mi zaten. Ha görücü usulü evlenmişsin ha sevgili olarak. Zaten nerden baksan araya illaki 6 aylık bir süreç giriyor nisanlaninca o da sevgili gibi tanıma süreci oluyor
Görücü usulü demek gelini düğün sonuna kadar doğru düzgün görememek demek. Şimdilerde yarı görücü usulüyle yapılıyor. Eşler tanışıyor, üç beş ay takılıyorlar. İki taraf da ok ise yaza düğün yapılıyor ✨
@Meriiiiiiiiiiiiii taş yani, afet, çok çekici ve seksi kişi, kan donduran hatun, aman tanrım dersin görünce, aklın başından gider, etrafında kelebekler uçar, gökyüzü pembe olur, bir türlü kendine gelemezsin :D
Toplumda üniversite okuyan herhangi bir erkek hemen şımarıyor istisnalar kaideyi bozmaz. Çoğuda mühendis felan. Ama tavırlara baksan sanki acun ılıcalı. Millet onlarla evlenmek için can atıyor felan sanıyorlar sahip oldukları tek şey bir maaş. Öyle bir kızın hayalinin maaşla çalışan bir insan olacağını düşünmüyorum zaten öyle bir kız herşeyin en iyisini hak eder herkeste en iyisini veremez. Allah kimseyi gördüğü varlıktan geri bırakmasın.
@Meriiiiiiiiiiiiii inşallah diyelim gönlün olsun 😂 Ben de mühendisim. Bi havalar da değilim gerçi. Evlilik falan da düşünmüyorum. Güzel ilişkilerim de olmadı değil. Her şeyin en iyisini en güzelini isteyen birini muhtemelen ben istemem. O kahır çekilmez çünkü müdür 😂