Kimi insanlar bu yöntemi mantıklı buluyor, kimi ise tanımadan evlenmenin riskli olduğunu düşünüyor. Sizce biriyle aile aracılığıyla tanışıp, evlenmeyi düşünmek mantıklı mı?
Görücü usulü evlenir misiniz?

Kimi insanlar bu yöntemi mantıklı buluyor, kimi ise tanımadan evlenmenin riskli olduğunu düşünüyor. Sizce biriyle aile aracılığıyla tanışıp, evlenmeyi düşünmek mantıklı mı?
Görücü usulü evlenir misiniz?

Gorucu usulu eskiden mantıklıydı simdi oyle degil. Arkadas cevresi, üni, lise, iş hayati derken millet kendine birilerini buluyor zaten. Geriye bulamayanlar kaliyor yani secilmemisler, begenilmemisler, ayiklanmislar kaliyor gibi geliyor bana. Bunlari da aile, akraba vasitasiyla evliligin yolunu açmaya calisiyorlar bu usul ile.
Gorucu usulu artik guvenli de degil. Mesela erkek, her halti yemis, her turlu gunaha girmis ama temiz aile kizi diye gorucu talip oluyor ama kimse demiyor bu cocuk soyle soyle diye. Arkadasimi biriyle gorusturduler adam evlenmis bosanmis, kiza soylememisler. Kiz diyor ki acaba ne zaman söyleyeceklerdi. Allah yuzume bakti da karsima cikardi diyor. Kiz ogrenene kadar kimse akrabalardan falan da cikipta bu cocuk evlendi ayrildi dememis. Kizin aylarini aldilar mesela.
Eskiden daha guvenliydi, aileler taniyor vs diye ama artik ailelerde kizinin oglunun kusurunu gizliyor, seffaf olmuyorlar. Bir de sirket anlasmasi gibi evlilik oluyor bunlarda. Iste ogretmen kiza, ogretmen erkek talip oluyor gibi. Tatilimiz, maasimiz ayni olur vs diye. Sen bana sunu saglarsin ben sana sunu saglarim gibi.
Görücunun tek iyi yani net olmasi. Tamam mi devam mi, evlilik amacli gorusuldugu belli olmasi. Oyalamamasi. Onun disinda da pek avantaji yok.
Gorucu usulununde icine ettiler. Erkekler temiz aile kizi, aileme hizmet eder itiraz etmez, yonetmesi kolay olur vs diye diger yaman kizlari birakip bunlara talip oluyorlar. Sevgili olduklari kizlarla evlilige bazisi yanasmiyor. Bir suru kusuru var ne kendisi soyluyor, ne ailesi.
Artik diger turlu tanismalar daha seffaf geliyor bana. Arkadaslar taniyor, iste 4 yil falan ayni sınıfta okuyup, beraber olmasanizda zaman gecirmis, iki sohbet etmis tanimis oluyorsunuz birbirinizi. Ya da iş yerinde adam yillardir calisiyor sen atanip gidiyorsun, birbirinize karsi cekim oluyor, o adami taniyan is arkadaslari fikir veriyor, soyledir boyledir vs diye. Sende zamanla is ortaminda tanis oluyorsun, tanisiyorsun. Aileler tanisiyor, bir de aile icindeki durumunu görüyorsun. Gorucu usulunde arkadas ortamini, is ortamını falan bilmiyorsun adamin/kadinin.
Ama diger turlu kendinden dusuk statüdekilere, is arkadaslarina, normal arkadaslarina, sosyal hayatta nasil davraniyor bunu gozlemleme sansinda oluyor. Gorucu de falancanin akrabanin dediklerine guvenmek durumunda kaliyorsun, adami/kadini sahada goremiyorsun pek. Surekli olarak ozel olarak bulusup, konusmak gerekiyor gorucude.
Ama diğerinde herkes kendi halinde ve ortaminda. Arkadaslar arasinda arkadas yonunu goruyorsun, is yerinde nasil calistigini, is ahlakini, sosyal hayatta davranislarini goruyorsun, okulda ogrenci yonunu, iletisimini, ozguvenini, hocalarla, insanlarla, kendinden alt ve ust kisilerle olan tavrini, konuşma, hitap seklini, nerelerde takıldığını, hareketli bir yasamimi var yoksa sakin bir yasamimi var okuldan eve/yurda mi gidiyor, işten eve mi gidiyor nasil bir rutini, duzeni var, yalniz mi yasiyor, yalniz yasayip bir seylerin sorumlulugunu almis mi, aliyor mu bunlari goruyorsun.
Artik akraba, es dostun onerdiklerine guven olmuyor. Sanki boyle manavda herkes gelir guzel mallari alan alir, geriye secilmisler, diger kisilerin begenmedikleri kalir gibi oluyor. Evet cok kaliteli insanlarda var, gorucu bekleyen bir sey demiyorum ama artik gorucu guvenli ya da kendin tanismak guvenli diyemiyoruz. Her yerde curuk elma var. burada en basta Allah iyisini, hayirlisini versin demek gerek.
Ama artik sanki ailelerin tanitmasinin yani sira, arkadas, iş, okul gibi sosyal alanda tanimak, tanismak, gozlemleme daha yaygin ve bu sekilde ilerliyor.
Bu sekilde daha uzun belki sonuca ulasmak ama orada da sınır bilmek lazim. Iste 1 yil icinde evlendik yanda evlenmedik zamanimiizi tuketmeyelim demek lazim ama bu sekilde hemen evlenen de var. Kisilere bagli. Is yerinde tanisip 6 ayda evlenen de oluyor.
Bir de gorucu biraz mantik evliligi. Sever misin bilmiyorsun. Sevmeye calisiyoesun belki ya da gorev gibi bir evlilik isine giriyorsun. Digerinde heyecan da var. Merak edilmek, sevmek sevilmek, ilk tanisilan zamanin heyecani, tatli heyecanlar, bulusmalar, okulda, işte ufak flortumsu hareketler, birbirine uzaktan bakmalar daha heyecanli duruyor.
Tabi ahlakli biri icin bunun da sınırları vardir ve olmasi gerek. Ahlak, edep inanc dahilinde de bu sekilde iş, okul gibi yerlerde tanismak ve neticelendirmek kisilere bagli. Artik o noktada birer birey ve bagimsizsiniz bir yerde.
Gorucuye karsi degilim olabilir ama kendimin karsisina biri cikip onu tanimak, o tatli heyecanlari yasayip, duygularimi bilip evlenmek daha hos geliyor bana. Ama Allah karsima adam gibi birini cikarir, gorucu usulu olsa da adama bir anda vurulursam, Allah o kisiye karsi gonlumu isitirsa neden olmasin. Nasip kismet bu isler.
Görücü usulü evlenmek… bilmiyorum, bana biraz yabancı geliyor. Tanımadan, hissetmeden, sadece “uygun” diye biriyle ömür geçirmek fikri ürkütücü. Belki zamanla alışılır, belki de hiç ısınamazsın. Ben isterim ki biriyle gerçekten bağ kurayım, kalbim evet desin. Yoksa o ev, ev değil sadece bir çatının altı olur.
Sağol balım🌸🌷
Rica ederim bebek🩷
Hayır evlenmem çünkü bir ömrü paylaşacağım insanı sadece birkaç bakışla, başkalarının izlenimleriyle tanımak bana doğru gelmiyor. Kalbimle anlaşamadığım birini, aklım onaylasa da hayatıma alamam. Birlikte gülmeden, susmadan, konuşmadan sadece ismiyle evlilik kararı almak ruhuma ters. Sevgi zaman ister, tanımak zaman ister. Ben birinin gözlerine defalarca bakıp orada güveni, huzuru, samimiyeti görmek isterim. Görücü usulü bana göre değil çünkü aşkı planlayamam, kalbimi yönlendiremem. Ya hissederim, ya hiç.
Öylesi daha iyi oluyormuş.
Derken🙄
Tamam yavrumm
Birde atıl kurt de tam olsun 😄
Görücü usulü bana göre olmaz ama seven sevdiğini bulur diyelim! Riskli bir yol sonuçta ama çok güzel hikayelere de dönüşebiliyor. Tabii kişi karşısındakini tanımayı, onunla vakit geçirip uyumlu olup olmadığını görmeyi asla ihmal etmemeli. Mutlu hikayenin sırrı: sabır ve doğru seçim! 🥰
Cevap
73Cevap
Görücü usulü evliliğe karşı değilim. Sonuçta iki aile de birbirine yakın oluyor, kültür ve seviye olarak uyum sağlanıyor. Bu şekilde evlenip mutlu olanlar da var, uzun süren evlilikler de görüyoruz. Ama ben aşk evliliği yapmak isterim, hissetmek isterim o duyguları. Yine de görücü usulüne karşı değilim açıkçası.
Bormalde birini bulamıyorum bi de görücü usülü hee? İmkansız gibi bir şey 🤣🤣
Bir bakmışsın hayatının aşkını görücü usulü ile bulmuşsun 😆
😅
Göreceli ama ben karşıyım doğru bulmuyorum bazen yıllarca Birlikte olduğumuz insanları bile tanımazken bu yangına körükle gitmek olur..
Evet evlenilebilir 40 yaşında falan
Büyük konuşmayayım da yaşım küçükken görücü usulü vs daha mantıklı diye düşünüyordum aile yapımız da öyle zatne ama artık tam tersi görücü usulü kendi açımdan istemiyorum bi de zaten şöyle eskiden görücü usulünde karşı tarafı da önceden beri bilindiği için risk olmuyordu iyisiyle kötüsüyle şimdi tam tersi görücü usulünde insnalar kendilerini farklı gösteriyor o yüzden bence asıl riskli olan o zaten gerek görücü usulü ya da başka türlü ilk görüşte ve ilk bi kaç zamanda kimin ne mal olduğu ortaya çıkıyır uzadıkça asıl farklı farklı şeyler girip mal içindne çıkılımaz şeye dönüşüyor
O yüzden adı her neyse ne olursa olsun kimin ne mal olduğu ilk başta belli olur kör değilsen ya da sende kötü değilsen
Görücü usulü nasıl bir dava, tanımadan etmeden yüzük takmak.
Ardından ikisi fark ediyor karı/koca ikimiz tamamen ayrı dünyalar. Eeh ondansonra ne olacak? Boşanma faslı başlayacak. Allah aşkına hangi zamanda yaşıyoruz millet! İnsan bir tanışır/koklaşır bakalım sevecekmisin? Sen beni tanımıyorsun ben seni tanımıyorum diyelim evlendik, ben seni nasıl mutlu edeceğim ya da sen beni? Birbirimizden affedersin bir b** bilmiyoruz ki. Yapmayın millet bunu dedelerimiz/büyük dedelerimiz yapardı biz hangi çağda yaşıyoruz.
İşte yasal fb oluyor öyle düşün 😂😂
Artık görücü usulü evlilikler eskiden olduğu gibi olmuyor. Mesela sevgili olunca evlenenler nasil tanisiyorlar? Öncelikle bu kişiler kendi arkadaş gruplariyla takılıyorlar. Bu arkadaş gruplarından birbirini tanıyanlar oluyor. Bu kişiler vasıtasıyla da birbirini hiç bilmeyen iki kişi tanışıyor, birbirlerine karsi çekim hissederlerse sevgili oluyorlar ve en nihayetinde de evleniyorlar. yani onları biraraya getiren "arkadaş gruplari"oluyor. görücü usulü evlilikte de çiftleri biraraya getiren "akrabalar"oluyor. Sadece biraraya getiren kişiler değişiyor, gerisi aynı, tanisiliyor, konuşuluyor, ortak özellikler var mı gözleniyor vesaire vesaire , daha sonra evleniliyor. Yani "hiç tanımadan evlenmek "gibi bir durum söz konusu değil.
Açıkçası annem birini bulduğunda :
" Damızlık insan hayvanı mıyım?" demiştim 😎
@Frankenstein16 valla görücü usulü evlilik iyi mi kötü mü tartışabiliriz ama anlaşarak yani severek evlenmek de çok dandik bir durum. Severek evlenmek abartıldığı kadar iyi birsey olsaydi, emin olun boşanma oranları bu denli yüksek olmazdı, çiftlerin ayrılması sonucu birçok çocuk 1 hafta annesinin yanına, bir hafta babasının yanına paspas gibi senelerce surunmezdi. Unutmayalım ki veriler yalan söylemez. Herkes severek evlenmek daha iyi diyor. itirazim yok ama görücü usulü evlilik de en az severek evlenmek kadar değerli, hatta bana kalırsa daha değerli. Severek evlenenlerin büyük bir kısmı bir yılı doldurmadan ayrılıyorlar. Çünkü çiftler evlenirken , akılları başka yerde oluyor , bulutların üstünde uçuyorlar, birbirleri için yaratildiklarını iddia edecek kadar ileri gidiyorlar, ilk aldatilmalarinda ise hayata küsüyorlar. Söyledikleri onlarca iddialı cümleleri yutmak zorunda kalıyorlar. Her iki evlilik tipi de uygundur. Zaten her iki yöntemde de "çiftlerin birbirini begenmesi, birbirlerini sorgulamalari" şarttır. Yoksa dediğiniz gibi " damızlık insan hayvani"olur insan. Aslinda hayvanlara hakaret etmemek lazım, onlar bile hemen ilişki yasamiyorlar , biz konuşarak onlar ise koklasarak anlasiyor
Ben de koklaşmak istedim
" Sapıghh mısın sen?" dediler 😎😎
Yok ya ne tanıyarak evlenmenin ne de görücü usulü evlenmenin önemi kaldı. Bana itici geliyor ikisi de. Ama millet artık görücü usulüne yönelmiş durumda, özellikle de erkekler. Hayır yani bu kadar önemli mi hiç tanımadığın bilmediğin sevmediğin beğenmediğin biriyle sırf sap kalmayayım diye evlenmek. Görücü usulü evliliği çok ilkel ve iğrenç buluyorum. Yıl olmuş 2025 görücü usulü saçmalığı gündemde. Hayalini kurduğumuz güzel/yakışıklı insanı unutup bize gelen kısmetle nasıl yetineceğiz? Hayalindekine ulaşamıyorsun hiç evlenme daha iyi. En azından seviyormuş aşıkmış rolü yapman gerekmez.
Ben de görücü usulü evlenmek istemiyorum ama utangaç bir insanım, hayatımda ilk kez açıldım, kız "erkek arkadaşım var"dedi. Ve o kişinin verdiği acıyı yeni atlattım. görücü usulüne en azından aileler birbirini tanıyor , yani risk az , acı az. Bence doğru ama elbette sizin yorumunuza saygım sonsuz.
"Görücü usulü evlilik, doğru insanlar bir araya geldiğinde güzel bir başlangıç olabilir. Her şey karşılıklı saygı, anlayış ve iletişimle şekillenir. Tanımadan evlenmek risk taşısa da, modern yaklaşımla bu riskler azaltılabilir. Sonuçta, önemli olan iki kişinin hayatı birlikte kurma isteği ve uyumudur."
ben evlenmem ama görücü usuluna tanimadan evlenmek diye bakmayi birakin bence cunku ben gördüm tm aile cevresi ayarliyor ama gencler once kendi aralarında bulusuyor konusuyor zaten bir seylerin olup olmayacagı bastan anlasiliyor da insanlar iste neyse
İki kişinin en azından 6 aylik bi görüşme durumu olması lazım ki neyin ne oldugu bilinsin. Kötü çıkar ve yanlış evlilik olursa ne yapacaksın. En azından flört olayinda bu durum daha az riskli. Uzun sürmesinin nedeni ben mecburiyetten diyorum. Zaten aklı başında kisiler evlenmeden herseyi görmüş biliyordur.
6 ayın sonunda
" Biz sadece arkadaşız" derim ben 😎
Yaşasın kötülük!
Her seferinde 2 sene flört etmek için yas fazla ileride değil mi? 15 yaşında sevgililik olmuş olsa tm da bu durumda maalesef
O yuzden görücü usulünu da yatıyorlar bana
Bu zamanda mantıklı görücü usulü. Kendin bulmaya çalışsan buradan veya başka yerden, yüzde 95 evli o çocuklarının. Evli olan biriyle olursan bilerek ya da bilmeden yuvasını yikarsan, o beddua ah la yuvan hiçbir şekilde olmaz. O yüzden görücü usulü mantıklı
Sevip evlenende ayni bok gorucu evlenende artik kimsenin kimseye tahmulu yok sans meselesi kaferinde nasil biri varsa artik ya cenneti yasatir ya cehennemi iki cinsiyet icin gecerlin
Benim bildiğim, görücü usulü olduğu zaman da tanışırsınız. Yanınızda kendi ve karşı tarafın akrabasından birisi daha olur. Farklı masa da oturup herşeyi konuşursunuz. Yetmedi mi? Bir kere daha toplanırsınız cafe de. Yani görücü usulünde, aileler toplandığında yanınızda nikah memuru gelmiyor.
yorumlari okudum da arkadaşlar haklisiniz ama birde bakış açımızı değiştirip olaya şu yönden bakalim sevdiyiniz, sevgiliniz uzun yillar tanidiğiniz aşkiniz size görücü usulü evlenmeyi uygun görürse? ve ya ailesi öyle olmasini istiyor tabikiide en doğrusu ama eğer tanimadiğiniz biriyse tanişmak firsatiniz bile var gelir gelmez sonuçda evlendirmiyolarki
Evet evlenirim. Bu da bi tanışma şekli sonuçta. Karşımıza gelen kişiyi hemen oldu bitti evlenecez diye bişey yok sonuçta. Görücü usulünü "ilkel" diye artık istemeyenler var. O insanlara katılmıyorum.
Tutkulu Aşklar Kısa Sürede Biterken Görücü Usulü Evlilikler Daha Uzun Sürüyor Sorunun Cevabı Nasip Kısmet
Çiftleşme çağına gelmiş 2 damızlık sığırın, üç beş argümana göre tanıştırılıp çiftleştirilmesi temalı bağnazlık
Hayır fazla planlı ve maskeli. Bu şekilde insan tanınmaz
Hayır evlenmem ancak evleneceksem evleneceğim insanı sevmem lazım. 😁😊
Zamanla aynı evin içinde tanışıp birbirini keşfetmek de farklı bir yöntem. Ben yapar mıyım emin değilim ama başarılı olan çok.
Evlenip ne yapacağım değil mi sevgi olmadan duygu olmadan tanımadığım görmediğim birisiyle tanışıp hemen evlilik yapmak ne kadar mantıklı olabilir ki
sürpriz yumurta gibi ne çıkacağı belli olmaz bir de ondan sonra birini seversen aha boynuz kulağı geçti
Evlenirim kısmette varsa olur neden olmasın
Evet, karşındaki insan düzgün bir insansa neden olmasın.
Görücü usulü evlenirdim, zaten zorunlu olmuyor anlaşırsan devam edersin olmazsa olmaz, en azında daha iyi yok her türlü insanla karşılaşıyoruz böyle
Öyle evleneceğime eminim😅 benim sevdiklerim normal cıkmıyor.
Görücü usulünce kimse kendi gibi olamıyor. Arada aileler olduğu için ne sosyal ne cinsel istekler dile getirilemiyor aileler duyarsa ne der yanlış anlaşılırım falan diye çok yapmacık olunuyo ya
Hatta bazıları beyninden libidosunu aldırmış gibi davranıyor. Özellikle de kızlar
Ayneen. Ya kim isteksiz biriyle evlenmek isterki herkes elletmem vermem gibi davranıyo
O tipler ile takılmak çok eğlenceli..
Ben de uzak duruyorum bilerek...
En sonunda görüşmeler " iş görüşmesi" tadına gelince de
" Ne biçim erkeksin ya, tutku yok çekim yok" diye saymaya başlıyorlar 😎
Hani " Seviyeli ilişki" istiyorlardı?
@Frankenstein16 zaten Kızlar erkekler gibi yüksek libidolu olmaz siz bizi de Abaza sanıyorsunuz kendiniz gibi sanıyorsunuz ama kızların fizyolojisiyle erkeklerinkisi farklı
@Arinnaaa o kadarını bilemeycem
Ama kızın abazasını da gördü bu gözler 😎😎
@Frankenstein16 normal arada bozuklar çıkıyor ama kadın doğası gereği çok düşkün değildir
Denedim, hatta açık çek sundum, beklentileri dibe çekip, yok, bazısında bazı şey durmuyo ;)
zaten tanımadan evleniyorsun ha görücü olmamış ha seçerek olmuş be fark etti
Görücü usulü kafa dengi , iyi birine gelmek şanstır risklidir imkansız değil ama ürkütücü
Eğer uygun şartlar oluşursa görücü usulü evlilik en doğrusu ve en güzeli.
Görücü usulü gördükten sonra aşık olursam seversem evlenirim ama sevmeden asla evlenmem
tanımadığın biri ile neden evlenesin ki
görücü usulü bile olsa söz ve nişan evreleri olmalıdır
Şunu bir kavrayın görücü usulü demek tanımadan evlenmek değil tek farkı size bir aday gösteriliyor tanişiyorsunuz evleniyorsunuz
Evlenirim zaten dinde bunu Uygun görmüş dini ve detayları tam bilmeyen insanlar ya öyle şey mi olur diyor Allah herkese uyanış nasip etsin
Şunu bir anlayın artık.
GÖRÜCÜ USULÜ TANIMADAN EVLENMEK DEĞİLDİR!
Sadece tanıdıklar vasıtasıyla tanışmadır. Sonra çık, konuş, tanı.
Oyh yiter gari.
34 bedenli küçük memeli küçücük fındık kalçali sıfır basenli incecik bacaklı bebeksi okşamalık yüzlü kalem etekli stilettolu Yasemin Özilhan tadında garı ariyom ben. Görücü usulü 😝
Aradığım bu işte dedirtirse evlenirim önyargılarım yok aşk bu nerede karşına çıkar belli olmaz
Ben galiba sıcak bakmaya başladım bu konuya
Tabii ki evet görücü usulu bu zaman en doğru tercih hemde çok güzel manevi lezzetleri var o heyecan filan bulunmaz hiçbir flörtte.
Normalde Hayır ancak hiç kimse büyük konuşmasın insan ne kadar büyük konuşursa o kadar yanılıyor
Bu zamanda sevgili yaparak evlenmek pek mümkün görünmüyor görücü usulü en temiz olanı gibi geliyor bana
olabilir neden olmasın. gorucu geldi diye zorla evlendirmiyolar ya. tanışırsın konusursun anaşırsan evlenirsin.
Birbirinizi tanımadan evlenmek mutsuz bir evliliğe yol açabilir. O yüzden severek evlenmek tercihim anlaşarak tanıyarak evlenmek en iyisi
Saçma buluyorum ama gürücü usulü evelnip pişman ya da mutsuz olanida hiç görmedim
Aşka inancim sıfır artık gorucu usulü olacak gibi 😁
Benim bulduklarımdan bir şey olmuyor bir denemek isterdim
Annem derdi hep aldığını sev diye ama benim aklım ermiyor sevmedigim biriyle evlenmek
İki türlü de olmuyor, olmamasına da razıyız artık.
ben artık ilişmiyorum ve karışmıyorum ama maddi durumu olmayan çocuk yapmasın
Geçtiğim zamanlarda çok saçma geliyordu lakin şu sıralar neden olmasın kadasindayim.
En iyisi öyle evlendim
Peçeli neden engelledin
Görücü usulü de denedim ama başarılı olamadım.
Şu an durumun nedir?
@DiplomalıHavuç hâlâ bekarım.
Yaş aralığın doğru mu peki
@DiplomalıHavuç 32 yaşındayım evet doğru.
Boyun kilon kaç
@DiplomalıHavuç hayrola diyetisyen misin hahaha
Hayır değilim
34 bedenli küçük memeli küçücük fındık kalçali sıfır basenli incecik bacaklı bebeksi okşamalık yüzlü zarif giyimli utangaç masum tatlış bir hatun isen talip olacağım da 😝
@DiplomalıHavuç baliketliyim ben ;) hadi bye
Hamsi de balık
Çipura da balık
Yunus da balık
Ama hangi balık hanım apla 😝
@DiplomalıHavuç haklısın.
Hangi balıksin
Demedin ama
@DiplomalıHavuç ne cevap vereyim?
38 misin sen
@DiplomalıHavuç nasıl yani?
38 beden misin yani
@DiplomalıHavuç hayır
Kaçsın peki
Benlik bir olay değil bunlar.
Ben evlenmem ama tamamen de mantıksız bulmuyorum.
Evlenirim bence bu zamanda en doğrusu
en çok tercih ettiğim.
Hayır ben mantıklı bulmuyorum
Evet falan diyormuşum şok ahsja
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?