Alakası yok bence kendimde eksik olanı istemedim ama aşk konusunda şunu keşfettim hani birisini görünce ya da işte karşılaşınca heyecanlanıyoruz ya heyecan yaptığımız duygu bence aşk değil gerçek aşk insanı heyecanlandırmıyor tam tersine huzur veriyor
1
0 Yorumla
Kapat
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bir elmanın iki yarısı olup birbirini tamamlamalı çiftler. Dolayısıyla kendinde eksik olanı karçı taraftan beklemesi de çok doğal. Hayatta denge denilen bir şey var. İlişkilerde de bu dengenin kurulması ve sağlıklı bir ilişki kurulabilmesi için benzerlikten ziyade tamamlamak önemlidir. Bu yüzden zıt kutuplar birbirini çeker diyorlar diye düşünüyorum 😇
Genelde Maalesef ki öyle olduğu söylenebiliyor ama ilişkilerde zaten böyle değil midir Normalde baktığın zaman Herkes birbirinin eksiğini tamamlıyor Bu açıdan bak
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
evet. Ya da eksik özelliklerini tamamlayacağını düşündükleri insanlara sempati beslerler. + kutuplu mıknatısın - kutuplu mıknatısı çekmesi gibi.
Mesela ben güçsüzüm ortanca ve küçük kız kardeşlerim bana arada sırada dayak atıyorlar canımı aşırı derece çok yakiyolar güçsüz olmak eksikli mi bence değil gerçekten tüm hücremde o acıyı hissediyom öyle bi acıdan bağırıp agliyomki ev inliyo hele küçük kardeşim beni acının doruklarına ulaştıriyo sesim derinden ve gür cikiyo öyle bi aciyoki canım ama memnunum halimden eksiklik değil
Doğası gereği eksik olanı tamamlamaya çalışır yapamassa birşeyler eksik diye onu dener bunu dener Ama birtürlü tamamlayamaz ve bu döngü tamamlanana kadar yürür gider insanız Bazı ihtiyaçlarımız var yaradan bizi böyle yaratmış
Psikolojik olarak çöküntüdeyse kesinlikle bahsettiğiniz kişilerle takılmak ister. Ancak mantıklı düşünüp durumun üstesinden geliyor ise farklı sonuçları olabilir.
Genel bir kanı olarak değil ama duygusal olarak sevgi eksikliği olduğunu düşünüyorum ben. Bazı insanlar ailesinden ya da çevresinden göremediği sevgiyi karşı taraftan bekleyebilir.