Sonradan sevme olabiliyor büyüklerimizin çoğu görücü usulü evlenmiş ama çoğu seviyor birbirini. Kimisi de nötr kalabiliyor bazen sırf zengin diye ya da makam, mevkisi için evlenirsin ama nötr kalır çoğu. Bir bayan arkadaş sırf çok ısrar etti dşye evlendi peşinde koşan nötr ona karşı.
Yorumların çoğu olmaz demiş. Ancak önceden insanlar görücü usulü ile evleniyormuş ve birçoğunun sevgisi saygısı yitmemiş. Görücü usulünü doğru bulduğum için değil ancak sorunun cevabı olarak mümkün olabileceğini düşünüyorum.
Özellikle günümüzdeki ilişkilerin bir kısmı yüzeysel ve hava atmak üzerine kurulu olunca görücü usulü çokta korkunç gelmiyor bana.
İnsana bağlı. Açıkçası bu tamamen karşındaki insanın kişiliğine bağlı bir olay. Tabii artık o senin dediğin görücü usulü tarihe karıştı. Artık herkes netten tanışıp evleniyor
Eski insanlar hep görücü usulü ile evlenmişler. Anlatılan hikayeler göre bir çoğu gerçekten birbirini ölene kadar sevmiş. Demek ki sonradan sevmekte olabiliyormuş.
Sevmekten ziyade alışmaktır, razı gelmektir o bence. Örneğin eskiden evlilikler çocuk yaşta, kişiler birbirini bırakta, daha kendinileri dahi tanımadan, gözleri açılmadan oluyordu haliyle aşk sevgi gibi kavramlardan bihaber sürüyordu çünkü İdare ediyorlardı mecburiyetten. Günümüzde azıcık da olsun gönlünün ısınmadığı biriyle böyle bişeye kalkışmak büyük kumar. Kalp sevmeyince sevmiyor, aklın onu susturuyor, alışıyorsun sadece.
Çok severek evlenenlerin 1-2yıl içinde boşanıyor, görücü usulüyle olup bosanmadan yıllarca evlilik yürütenler var, bubis şans işidir uyumlu kişiler bir araya gelirse o evlilik yürüyor, yoksa sonuç boşanmaya kadar gidiyor
Bunun başta etkilenmediğin biriyle sevgili olmaktan farkı yok denendi onaylandı. Başta etkilenmediğin birinden zamanlada etkilenmiyosun. Kendini hiçbişeye zorlama ki ben sevgililik zor diyorum evlilik daha büyük risk.
Evlilikle kumar oynanmaz. Ciddi birsey evlilik evlendikten sonra seversin lafi kadar bos bir laf yok. Tamam sevme ihtimalin olabilir ama Ya sevemezsen ne olacak. Hayatin altust oldu demektir.