Severken vazgeçmek pes etmek sevginin bittiğini mi, korkak olduğunu mu yoksa cesur olduğunu mu gösterir?

22 Temmuz 2022
Severken vazgeçmek pes etmek sevginin bittiğini mi, korkak olduğunu mu yoksa cesur olduğunu mu gösterir?

22 Temmuz 2022
Ben severek ayrılma kavramına çok inanmıyorum. Eğer ben birini seviyorsam onunla birlikte olmak için elimden gelen her şeyi yaparım. Ne çevresel faktörleri takarım ne de ailemi takarım. Yeter ki karşındaki insan da beni istesin ve biz birlikte olalım. Çok çok ekstrem durumlar haricinde severek ayrılmak zorunda kalmak bence tamamen korkakların işi. Bu durum bana oldum olası saçmalıktan başka bir şey gelmedi.
Duruma göre cevabı değişir.
Bazen ilişki tıkanır. Yani bir bakarsın tek başına çaba göstermeye başlamışsındır ve niye tek başıma çabalıyorum? Tek başıma mı yaşıyorum bu ilişkiyi diye düşünmeye başlamışsındır ve bitirmişsindir. Bu bence korkaklık değil. Doğru verilmiş bir karar olur.
Başka sebep olarak aklıma ihanet geliyor. Bu da korkaklık değil. En mantıklı kararı verip tekmeyi basmış olur aldatılan taraf.
Başka da sebep aklıma gelmiyor. Yani tabii korkaklık olan da var ama hepsi korkak kategorisine bence girmiyor.
Umut yoksa giderim abi kol kangren olmuş vücudu saracak halen kesmemek için inat ediyorsa bir insan ölsün ya
Ölsün..
Teşekkür ederim
Cevap veriyorum, "hayır".
Cevap
21Cevap
Bazen sevdiğinden vazgeçmek cesaret işidir. Ona bile bile zarar verdiğini görüyorsan, ne yaptıysan olduramıyorsan, mutluluktan çok üzüntü getiriyorsan sevdiğine, vazgeçmen gerekir. Ama sevginden sebepsiz vazgeçiyorsan, korkaksındır.
Karşı taraftan karşılık gelmezse vazgeçersin çünkü çok seversin insan sevince cesaretsiz ya da güçsüz olmaz ama karşı taraftan yeşil bir ışık gelmiyorsa yani sen verdigin değeri almıyorsan vazgeçmek zorunda kalırsın.
Nasıl bir durumun içinde olduğumuza göre değişkenlik gösteriyor. Bizimle mutsuz olacak birini sırf seviyoruz diye kendimize mahkum etmek manasız bu gibi bir durumda gitmek cesurluktur..
Bazen şartlar diyelim severekte ayrılabiliyoruz
Seven insan vaz geçmez
Severken vazgeçmek sevginin bittiğini göstermiyorsa tek nedeni vazgeçmeye mecbur bırakılmaktır..
Bazen seversin ama ilişki yürümez, anlaşılamazsın, anlayamazsın..
Mantığın ön plana çıktığını gösterir. kişinin içinde bulunduğu durumun devamlılığı olmayacağına ya da devamı olmasının mutluluk getirmeyeceğine inandığı hallerde ortaya çıkar. şüphesiz ki vazgeçme kararını eyleme sokabilecek güçlü ve kararlı bir kişilik de gerektirir. ya da sıkılmıştır. sev sev nereye kadar. vazgeçersin, bahane olur işte kırılmadan çeker gidersin.
Vazgeçme sebebine göre sıfatlar değişir bence. Sevgi bittiği içinse zaten o severken vazgeçmek olmuyor.
Ama insan bazen mecbur kalıyor. Vazgeçtiğimde pes ettiğimde hala seviyordum. Ve ne korktuğumdan ne de cesaretimden dolayı pes ettim. Vazgeçmek zorunda olduğum, başka çarem olmadığı için yaptım.
Sevip kaçıyorsa bir insan korkaktır. Korkak insan ile bir adım ileriye gidilmez. Cesur ve dürüst olmakta bir şey yok. İnsanlar bunu denemeli, dürüst olunca kimse ölmüyor. Sürekli bir bahane vs boş şeyler. Birini seviyorsan söylemek lazım, sevmiyorsanda aynı şekilde.
Sadece sevginin bitmesiyle ya da kişinin korkak oluşuyla sınırlamamak lâzım. Çoğu kişi sevgi varsa her sorunun çözüleceğine inanıyor ama sevgi her engelin üstesinden gelemiyor bazen. Sevse de onaylamadığı durumlar vardır, şartları bir ilişkiyi devam ettirmek için elverişli değildir, bir ilişkiyi sürdürecek gücü kendinde bulamıyordur... Bir sürü sebebi olabilir.
Kesinlikle haklısın...
Severken vazgeçmek benim yaptığım bir şey. Vazgeçtim korkak olduğum için değil sevginin bitmesinden de değil. Benim için hiç bir çaba sarf etmediği için hayata artık farklı baktığımız için birbirimizi mutlu edemediğimiz için. Sevgi her şeye yetmiyor
Yoktur böyle bir şey. seven insan ayrılır mı hiç? sadece taraflardan biri aşkına, aşka, hayata, hayatına ihanet eder. seven insana kıyar. seven bir yüreği bir ortama, bir değere, bir çevreye değiştirmiştir sadece.
Önceden olsa pes etmemek lazım derdim. İstediğini almak lazım gelir diye düşünürdüm. Ama şimdilerde daha törpülendi düşüncelerim. Olmuyorsa uyuşmuyorsa ardını dönüp gitmek gerek. Bir tane hayatımız var sonuöta
Severken vazgeçmek gibi bir mantık bana göre yok. Vazgeçmek, sevginin bittiği anlamına gelir. Bunu açık yüreklilikle söyleyemeyen insan, onurlu bir yalnızlığı kabullenmeyecek kadar korkaktır.
Tam tersine oldukça cesur olduğunu gösterir. Sevmene rağmen vazgeçiyorsan bir insandan, demek ki ortada bir şeyler vardır düzeltemeyeceğini düşündüğün.
Vazgeçmeye mecbur bırakılmıştır , yoksa kimse sevdiğinden kolay kolay vazgeçmez ya anlaşılamamıştır ya da ilişki her iki tarafa da zarar veriyordur.
Yalan söylemek olur. severken kimse kimseden vazgeçmez bence. seven adam da asla hiç bir şeyden korkmaz.
Kesinlikle korkaklık diyorum seven herşeyi göze alır
Ne yaşadıklarını bilmek lazım. Bu sorunun cevabı için
Bence tek taraflı çaba olduğunu görüp uğraşmak istemiyordur.
imkanlar onu gösteriyordur ya da hiç uğlaşmak istemiyordur
Aslında sevdiğimizi sanıp alışkanlıklarımızdan vazgeçiyoruz
Aptallığını gösterir sevecek seven bulmuş ama totosu yememiş
Bi insan mücadele etmiyorsa zaten ortada sevgi yoktur...
Vazgeçmek zorunda bırakılmışsan eğer ne korkaklıktır ne de sevgin bitmiştir
Vazgeçmeye mecbur bırakılmıştır, kimse kolay kolay sevdiğinden vazgeçmez.
demek ki sevgı yokmus . cok usutunde durmamak lazım
Seven neden vazgeçsin ki, soruda bir yanlışlık var…
severken vazgeçmek diye bir şey yok. ortada sevdiğinin zarar göreceği bir durum yoksa
Her vazgeçen sevgisi bitti diye vazgeçmez. Zorunda kaldığı için vazgeçir.
Hiç biri suskunlaşırım severim ama güvenemem ben,,,
Eğer sevilen doğru insansa ondan vazgeçmek korkaklıktır. Sevilen değmeyecek biriyse insan kendine zarar vermemek için pes edebilir.
Severken vazgeçmek en zor olanıdır. söylediğiniz duygular içinde bulunduğun duruma göre değişir...
Dürüst ya da yalancıysa sevsende vazgersin çünkü kimse vazgeçilmez değildir her karar bi gerçeği açıklar 👍
İkisini de göstermez, sevdiğin halde anlaşamadığın için bitirebilirsin bu seni korkak da yapmaz
Bazı aşklar vardır yarım kalmalı
Korkak olduğunu gösterir.
Korkular bazen sevgiden ağır basar😔😟
Sevgi bitince vazgeçiliyo. Denendi onaylandı.
Korktuğunu , sevgi biterse severek ayrılık olmaz
Nasip değilmiş olsaydı bitmezdi
Belkide bitmesi gerekti çok sevsekte
Çoğu zaman öyle olması gerektiğini
Korkak olduğunu gösterir
Korkaklıktır
Demekki sevmemis
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?