Şu yaşamda beni hayrete düşüren en büyük farkındalıklarımdan ve ruhani keşiflerimden birisi kesinlikle : Fıtri/karakter ayrılıklarıdır.

Eğer ki bir insanın fıtratında varsa azim, heves ve tutku, karşısındaki onu mutlu edecek ve ilgisini de çeken duruma dair inanılmaz bir tutku ile azmeder ve finale doğru yol alır. Yol esnasında karşısına çıkagelenlere kaderin yazgıları denebilir ama o yolda Allah'ın izniyle azmeden ilerler de ilerler...
Bu sadece bir şeye ulaşmak için de değildir, mesela bir kişinin kalbini kazanmak, huzur dolu bir yaşam elde etmek, içerisinde mutlu yaşayabileceği bir bedene sahip olmak da aslında heves, azim ve tutkudan ileri gelir.
Tüm bunlar olurken de bu insanların ortak özelliği daima : Kolay vazgeçmemeleridir.
Aslında bu kavram dinimizde de betimlenmiştir. Mesela hakkıyla tevekkül etme gibi bir kavram vardır. Tevekkül etmek nedir? Tevekkül etmek bir şeye ulaşabilmek adına elinden gelen çabayı gösterdikten sonra olacaklarda Allah'a hayırla olması için dua etmektir.
Yine vazgeçmeden, nizami bir şekilde elimden geleni yapmayı betimlemektedir bu kavram da.
Bunların ötesinde, bir de karşıda umut vaad eden durumlara dair azim ve kararlılığı baki kılmak vardır. Kimisi inada döker işi, kimisi kör kütük aşka döker, kimisi platonik aşka ilintili şekilde hisseder ve yaşar. Burada da sanıyorum ki önümüzdeki ihtimalleri olağanca tarafsızlığı ile irdeleyip, geleceğin neler vaad edip etmeyeceğini ön görmemiz gerekiyor ki, bu da bir vasıftır. Umudu gören asla vazgeçmez...
Peki ya siz, kolay vazgeçer misiniz?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar