Ben birkaç ay önce boşandım. O günden itibaren arkadaşım dediğim kişileri tanımaya başladım. Yaramı kanatmak pahasına kendine mazeme toplayan mı dersiniz. Çok sevindim zaten onla olmazdınız diyen mi dersiniz. Ben kimseye karşı değişmedim ama onlar bana karşı değiştiler anlamıyorum gerçekten. İnstagramdan takipten çıkan, yazdığım mesaja görüldü atan, benim hikayelerimi sona alıp artık aylardır bakmayan benle tek kelime konuşmayanlar var. Boşanma sebebimide hepsi biliyor. Öyle çirkin yakışıksız bir haraketimde olmadı anlaşamadık boşandık. Neler çektiğimi yıllardır hepsi biliyordu. Nedir bu tavırları ben boşanınca ne oldum yani? Bu korku bu çekingenlik nedir nasıl insanlar bunlar? Gözü başı oynayan bi tipte değilim neyimden kaçtılar bu kadar anlamıyorum. Desteğe oturup iki laf etmeye bu kadar ihtiyacım oldugu bi zamanda beni yanlız bıraktılar. Ben onların gezme tozmalarını izliyorum ağlayarak. Yazık gercekten nasıl eminler yarın başlarına gelmeyeceginden? Ki zaten içlerinde boşanıp 2. Evliliğini yapanda var en iyi anlaması gereken. Bu arada hiç birinden ne iş ne aş istemedim kendi kendime yetiyorum. Erkekler arasında da oluyor mu böyle saçmalık?
boş ver üzülme takma kafana. Senden uzaklaşan insanlardan sende uzaklaş. Seni şöleni sende sil, hatta engelle gitsin onları, iyi yaptın iyi ettin diyenler senin yanında olurdu demekki iki yüzlülermiş bak öğrenmiş oldun böylece dostunu düşmanını. Aslında bunu görüyor olmanda güzel bir şey gerçek yüzlerini gördün ve uzaklaşabilirsin artık. Belkide seni suçluyorlar ona hak veriyorlar, ya da sen artık onların gözünde dulsun diye uzaklaşıyorlar kocalarına göz koyarsın diye belkide. İçleri fesat insan böyle düşünür böyle yapar. Arkadaş kalmak çok zormuş demekki onlar için. Zaten sen kimseye muhtaç değilsin. Bence mutlu ol ve senin mutlu olduğunu görsünler catlasınlar. Belkide amaçları sadece seni mutsuz eek kendi hayatları ile kıskandırmak. Yani insan oğlu biliyorsun için de ne kötülükleri barındırıyorlar. O nedenle sen onları düşünme kendini düşün kendi mutluluguna odaklan.
Sana tavsiyem yeni çevre edin yeni arkadaşlıklar edin, çevreni temize çek sana kibirle bakan gözler olursa hemen uzaklaş ve sil hayatından.
Şuanda itibaren kendini mutlu etmek için uğraş kimsenin sözüne kulak asma hayatın keyfini çıkar.
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ben yapamıyorum ama herşeye ragmen yinede silemiyorum halen numaralarida hesaplarida ekli bende. Sileyim diyorum bazen sonra boş ver hem silersem yarın onlar beni suçlu çıkarır boşaldın bizi sildin diye. Dursunlar diyorum ne yapılırsa kendi elleriyle yapılsın alnım açık benim. Artik hayatima yeni kimseyide alamam ne arkadaş ne eş kafam o kadar yorgun ki artik yeni birini tanima bana cok zor geliyor. Yanlız ve guclu olmaya calismam en dogrusu olacak. Tesekkur ederim yorumunuz için
Sen boşanınca seni silen onlar. Sana tepkili olan onlar. Kendini suçlu hissedecek bir durum yok. Açıklama hiç yapmak zorunda değilsin. Öyle istedim yaptım evet suçluyum ve bununla mutluyum diyebilirsin.
Soran
+1 yıl
Sileyim mi o zaman? Arlarinda beni suclu çıkaracaklar ama uzaklaşti diye. Halbuki aylardır sessizce sabırla tavırlarını izliyordum. Siliyorum haklısınız ezik durmanin anlami yok
Sen bilirsin ama ben olsam silerdim. Beni ezikleyen insanlara tahammülüm yok. Olması gereken bu bence.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Düşenin dostu olmaz der atalarımız ne kadar haklılarmış değil mi? Gerçek dostları tanımış oluyorsunuz. Bu süreç başına gelmeden anlayamazlar asla vurdumduymaz insanlar. Sizi en iyi anlayanlar var gününüzle , dar gününüzde yanı başınızda olan, halden anlayan insanlar olacaktır. Varsın bir kaç dost olsun az olsun, öz olsun.
0
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kesinlikle doğru söylemişler. Bir yandan iyi oldu tabi ama diger yandan da bir boşluk oluşuyor herkesi aynı kazada kaybetmişim gibi bir hiss
Cevap sahibi
+1 yıl
İnsan ölene dek sürekli her gün bir deneyim ve bir kazanç elde ediyor ama maddi ama manevi. Puzzle oyununa benzetirim bazen hayatımızı, baz boşluklar çok çabuk dolar tek renkler gibi bazıları aramakla bulunmaz.. Bekleyelim görelim hayat bizlere neler neler öğretecek..
Soran
+1 yıl
Haklısınız. Hayırlısı oldun denecek başka bişey yok
Cevap sahibi
+1 yıl
Hayırlısı olsun.. Dilerim sağlık dolu bir hayatınız olsun. Kendinize iyi davranın. Size sizden daha iyi gelecek bir insan tanımıyorum çünkü aynı şey kalbi güzel her insan için de geçerli. Kalabalıklar içinde yalnızdır dürüst insanlar derler ya haklılar bence de.
Seni en iyi ben anlıyorum şu durumda bende senin gibi yaşadım bu zorluğu evet toparlanması zor oluyor ama toparladıktan sonra hepsi senin etrafında dönecektir. O zaman sen hepsini silmiş olacaksın yeni dostluklarinla daha güzel bir hayat yaşayacaksın sana yapılan şu hareketleri unutma gerçek yüzlerini şimdi gördün işte
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sende mi boşandın? Erkeklerde mi böyle ayrım yapıyor?
Ama şu an öyle değilim daha mutluyum daha çok arkadaşım var yanımda olup beni anlayan daha güvenilir dostlarım var. Birazda bu durum sende bitiyor sen birisine ihtiyaç duyduğun an senden kaçmaya başlarlar
Hayata sıfırdan başlamak guzel ve bu zamanda en yakın arkadaşın cebindeki paradır gerisi boştur sen kendin için yasa başkası için değil ve dostun olacaksa sen düşünce o elinden tutacak o düşünce sen elinden tutacaksın tabi öyle dost arkadaş kaldıysa
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kafaları mağara halen anlamıyorlar bazı şeyleri. Hayır bide bunu yapanlarin icinde zaten bosanip sonr aevlenmiş olan var yani en iyi anlamasi gereken. Insan dününü ne cabuk unutuyor. Hep beraber şoka ugrattilar beni valla vardir bundada bi hayır
Erkeklerin bu konudaki görüşleride saç kesimindeki sihhatler olsun gibidir Hayırlısı olsun denir biter Ben boşanan arkadaşlara hiç ayrı davranmadim hatta destek oldumki parasi yoktur kalacak yeri yoktur vs vs Gercek arkadaşlarını tanımış oldun hiç olmazsa Kafani takma Yarin bir gün oturur arkadaşliklar yenileriyle tanisirsin boş ver gitsin Kendini. uzmeye değecek kadar uzun değil bu hayat
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Toplumun kadın üstünde bıraktığı baskılar işte bunlar. Kadın bile kadına toplumun gözüyle bakıyor. Şahıslar için üzülmüyorum ama nebilim bi kaybediş bi ölmüşler gibi oldu sanki
Bırak ölen ölsün kalan sağlar bizimdir Haklısın ama toplum olarak bizde aynıyız Down sendromlu çocuk görüyoruz uzak duruyoruz yardımcı olmuyoruz saçlarını sevmiyoruz bir konu olunca hiç kimse kimseye yardımcı olmaz anca. kendi başına gelince garip bir dünya olduk Korunup kollanacak o kadar çok insan varki özellikle zorda kalmış kadınlar ve çocuklar Allah herkesin yardımcısı olsun Bence üzülme önüne bak
Ben bu toplumda rahat yaşayamıyorum işte down sendromlu dediniz ya akrabam var öyle dünyanın en temiz insanı çok severim. 40 derece sıcakta üstüme 2 yorgan örttü sesimi çıkarmadım mutlu oluyor diye. Mesela bi yerde yemek yiyince garson gelene kadar ben masayı peçeteye siler elimden geldiğince ona iş bırakmam. Daha bi sürü şey. Ben bu kadar ince düşünceli bir insanken karşıma çıkanların bana zıt davranışı canımı çok yakıyor. Giden şahsa degilde yalnızlığa üzülüyorum. Amin Allah hak eden herkesin yardımcısı olsun. Teşekkürler yorumunuz için
Rica ederim Bu sürede yalnız kalman icab ediyorsa yalnız kalır öyle geçirirsin oda yaşanması gerek Ataol Behramoğlu yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var şiirini oku
O kişiler seninle menfaat ilişkisi içinde imis. O sebep de senden gitmişler. Üzülme. Toksik insanlar temizlenmiş. Birak peşlerinden koşma.. Sen kendine yeni bir hayat ciz. Emin ol.. Tek daha rahat başaracaksın. Yeni kişiler sana iyi gelecektir..
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yok peşlerinde degilim. Insani olarak tebrik mesaji attim hayirli olsun dedim cevap vermedi. Onun adına sevinmiştim aniden yazmış bulundum. Bende sona aldım bakmiyorum artık. Ama boyle olmasini istemezdim hak etmedim. Evliyken surekli kafamin etini yiyordu biri boşan boşan bundan sana koca olmaz yazik sana boşan. Boşandim diye haber verdim. Bana dedi ki aaa deli misiniz naptiniz ay cok uzuldum. E sen destekliyordun ya noldu dedim. Laftı işte sen bana ne bakiyosun üzüldüm dedi. 0 samimiyet. Şöyle dusundukce gitmeleri iyi oldu
Ya zaten samimi olsalar şu an yanında olur. Demek ki bir çıkarı vardi. Ve senin boşanmanı bekliyordu. Belki de Esin tarafından bir sebebi var ki.. zaten senin yanındayım diye söyleyen insanların 1 gramina inanmiyorum. Hepsi yalan dolan. Bundan sonra başkalarına inanma sendr. Gerçekten seni onemsese şu an senin yanında olurlardı.. yoluna bak. boş ver karaktersiz kişileri...
Öncelikle geçmiş olsun. Artık modern dünyada kimse kimsenin derdini dinlemek dertli olanı yakınında görmek istemiyor. şu an hassas bir dönemdesin beklentilerin var ancak olmasın. Kendinden başka kimseden birsey bekleme. O öyle yapmış bu hikayene bakmamış bunların kıymeti yok ki. Sen kiymetlisin kendine odaklan iyileşmeye bak.
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Teşekkür ederim. Biliyorum bu yuzdende hic birine derdimi alıpta gitmedim asla bana destek olun demedim. Sıkmadım onları. Bazılarina boşanma bittikten 1 ay sonra haber verdim hatta. 2 tanesi sureci biliyordu sadece. Onlarda seviniyorlardı guya benim adıma. Birisi o kadar içten tebrik etti güldü ki bi an evleniyor muyum boşanıyor muyum kendimde anlamadim
Canım benim bazen insan kendi düşünceleri duygularinda bile çelişkiye düşüyor bunun çevrendeki insanlarda da olması olası bir durum. Tepkiler üzüntüler rol kesmeler illa ki var hep olacak. Bütün bunları gördün tecrübe ettin artik yoluna bakmanın zamanı
Ağır bi tecrube oldu aniden boşluga düştüm zaten boşanmanın bi kasveti vardı birde bunlar olunca. umarım öldurmeyen acı güclendirir sözü gercekleşir. Teşekkür ederim yorumunuz için
Yani çevren düzgün insanlardan kurulmamış belli olmuş anlamışsındır artık yani kim senin bosanma hikayeni dinler ki millet dertten bıkmış zaten konuşupta ne yapacan storyine baksa ne olacak bakmasaki allah derdini alsın kocaman insansın olgunlasmalısın art8k ne kadar az insan o kadar iyi arkadaşlık diye bir kavrama inanmak zaten gülünç
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ben hic birine dert anlatmadim diger yorumlardada belirttim ne birisine derdimi alipta gittim ne para iş istedim. Düm düz hayatima devam ettim hep. Kismeyi sıkmamam gerektiğini anlayabilecek yaştayım. Storyme bakip bakmaması sorun degil. Boşandiktan sonra bicak gibi kesmeleri sorun. Hep bakip yorum yapan insanlar ne oldu şimdi? Bakmalari onemli degil tavır önemli
Artık insanlar ne yaptığınin hiçbir önemi yok benim için herkes istediği gibi konuşup davranabilir hiç kimse umrumda değil bence senin için de hiç kimse umrunda olmasın sadece önüne bak sadece mutlu olmaya bak sadece hayatın için mücadele etmeye bak her ne durumda olursan ol önemli olan senin kişiliği 3 kere ya da 5 kere boşanmış da olabilirsin bunu hiçbir önemi yok sana böyle davranan insanlari hayatından çıkart ve hayatında seninle her koşulda oturup iki kelime sohbet edecek insanları dahil et
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bu yaştan sonra yeni arkadaşta bulamam artık o kafa yok bende. 28 yaşındayım yeni insanlara kapını kapatıyorsun bi yaştan sonra. Sanırım üzüntümün sebebi de bu
Ben bir erkek olarak boşanan arkadaşlarıma kötü bir gözle ve ya bir niyetle bakmıyorum tabii olarak, ancak birden çok evlilik yapıp sürekli boşanan kişilerle de bir mesafe koyuyorum açıkçası, hani tamam anladım 1. oldu anlaşamadın. 2. oldu anlaşamadın o zaman 3. ile evlenme sende bir sorun var derim.
Gerçekçi olmak gerekirse kadinlar sexin tadini aldikdan sonra bırakamazlar sende dulsun şimdi istekli degilsin ama bir kac ay sonra sende tutuklu olucaksin olurda onlarin kocalariyla yakinlasabilorsin zaten erkeklerim zaafi se... xx ikinci evlilik yaparsan ozaman konusmaya baslarlar
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Oyle konusanla ben konusmam gerek yok. Ayrica posttada yazdim gotu basi iynayan biri degilim hepside benden guzeller allah var boyle sacma sapan dusunceler benim icin gecerli olmamalı
Hayatim bunu sen biliyorsun onlar bunu dusunmuyorlar dul kalmıs yakın olur ne olur ne olmaz hep bir tetik anladın mı sen istersen melek ol bu insanlarin dusunceleri
Boş ver uzaklaşsınlar. Seninle demek ki gerçekten arkadaş değillermiş... Bu vesileyle anlamış da oldun. Üzülme gidenler için gitsinler seni de bir yükten kurtarmış oluyorlar böylelikle. Yeni insanlar tanıyabilirsin..
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yeni insanlar tanıyacak tahammülde degilim artık. Bi yaştan sonra heves kalmıyor
biraz sende hassassin bence :) senin enerjinde onemli bekleyip beni anlasinlar destek olsunlar dusuncesi eskilerde kaldi :) senin enerjik ve mutlu gorunmen oyle yasaman mecburiyet :) sadece icine kapanma ve pozitif yasa hepsi bu
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ben asla kendimi salmadım. Hatta bazılarının boşandigimdan haberleri bile yoktu çok sonra söyledim o derece hayatima normal devam ediyordum
maalesef oluyor, yakınlarım falan hiç aramadı sormadı hiç beklemediğim 2 kişi aradı sağolsunlar, insanlar böyle durumlarda belli oluyor, kafana takma devir çıkar devri olmuş
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Gecmiş olsun. Sonra karşılaşınca onlarla tavrınız ne oldu? Ben instagramdaki resimleri ve takipleri sileyim mi diye düşünüyorum
her şey yavaş yavaş yerine oturur ilk önce kendi ayakları üzerinde durmayı öğren sonrası herkes anlayacak bu kızın kimseye eyvallahı yok diye
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ama zaten öyle. Asla hic hirinden maddi nede manevi bisey istemedim. Benim aylik gelirim yetiyor. Manevi destek bile istemedim hic birine aglamadim kotuyum bana destek olun demedim. Insan olan kendisi düşünürdü. Ben hayatima son derece normal devam ederken onlar öcü gormüş gibi kaçtılar
Benim aylik gelirimi onlar 2 ayda anca topluyor. Para yuzunden kacmasi gereken biri varsa o benim. Yazjyi okurken algilayarak okuyun aş ve iş istenedigimi belirtmiştim
Para ama sonuçta bunu sende biliyosun Onlara hiç çalışmama bol tatil imkanı saglayabiliyomusun? Onu geçtim manzaralı bir yerde full oturup şarabını yudumlamayı Üzülme diye dedim senle alakalı bir durum değil Bu dünyada hiç hoşlanmadığın durumlardan yola çık Mesaj dahi atmaya pozitifligin kalmaz Sağlıklı ve huzurlu günler dilerim
Onlara neden boyle bi imkanlar sunayim? Yemege cikardigim kahve ismarladigim zamanlara saysinlar. O zamanların karşılığını şu an boyle verdikleri icin bile parama acıyorum
Kız kardeşlerin olsa o dediğin kişiler mutlaka bakardın Hatta altını sen bezlerdin bebek gibi Onlara imkan sağlama durumuna gelince Yatın vardır senin onlara bol mangal bol şarap bol yorgunluğunu atma aktiviteleri verdiğin taktirde senden hiç ayrılmazlar Demek istediklerim çikolata deyil can alıcı noktalar oda maalesef sende yok
Ben onlar gibi zıplak degilim mesela 35 yasinda olan var 16 yasinda gibi giyinip davraniyor. Digerleride ona benzer bi seyler. Ben daha olgunum 28 yasim var ama 38 gibi davraniyorum. Bahaneleri bu olmuş olabilir şimdide boşandı bu iyice nine olur demislerdir. Yollari acik olsun napim
nine olmuş değil toplumumuzda dul açık kapı diye görüyorlar ya eğer bazı kızların sevgilisi varsa dul kadının onu tavlayacağını düşünür o yüzden. Çünkü benim arkadaşımda dul oradan biliyorum
İyide neden oyle birsey yapayim? Zaten ben aldatildigim icin boşandim bunuda cok iyi bilip şahit oldular surece. Ben neden bir kadına bunu yasatayim. Aldatilmamiş olsam bile yapmam karakterim öyle degil. Hepsine abi diyorum zaten sikta gorüşmeyiz bunca yillik arkadasiz brlki 2,3 kere gormususmdur eslerini. Eşin evdeyse ben gelemiycem diyen biriyim israr kiyamet o yan odada olacak boş ver gel diyen kizlar bunlar. Huyumu suyumu cok iyi biliyorlar