Evlenince değişir diye düşünüp o yola çıkar mısın? Bazen öyle bir düşünce oluşuyor. Bazense huylu huyundan vazgeçmez deyip orada bitiyor.
Cimri ve aranızda yaşananı ailesine taşıyan biriyle bir ömür sürer mi?
#MustiEmre
#Aşkilişkileri
#evlilik

Evlenince değişir diye düşünüp o yola çıkar mısın? Bazen öyle bir düşünce oluşuyor. Bazense huylu huyundan vazgeçmez deyip orada bitiyor.
Cimri ve aranızda yaşananı ailesine taşıyan biriyle bir ömür sürer mi?
#MustiEmre
#Aşkilişkileri
#evlilik

Cimrilik neyse de laf taşıma huyu çok çirkin.
Cimriliği bir yerde anlayabiliyor insan, belki çok sıkıntı çekti, o günleri unutamıyor, belki bu sebebten cimri ama laf taşıyan kişi hangi akla sebep iyi niyetli olabilir ki?
Sadece laf taşımak da değil, ilişkiler iki kişi arasında yaşanır ve üçüncü kişiler dahil edilmemeli.
Bazı şeyler iki kişi arasında kalmalı, tartışmalar, özel anlar.
Cimrilik sadece maddi anlamda da olmuyor, duyguları konusunda da cimri olan insanlar var.
Yeterince ilgi göstermeyen, sarıp sarmalamayan kişi de duygu bakımından cimridir bence.
Huylu huyundan vazgeçmez, vazgeçse dahi bu bir andan olmaz.
İnsanın ömründen gider, sabır gerekir ve sabır da bir süre sonra yorulur.
Bazen yol yakınken vazgeçmek en güzel çözümdür.
Akıl danismak için anlatılabilir fakat ilk önce aile içinde sorunu çözmeye çalışılmalı aksi takdirde sürekli dört duvar arasında geçen her şeyi 3. kisilere aktarmak kesin bir çözüm olamadığı gibi daha da olumsuz yönde etkiler.
Cimrilik konusunda ise her şeyi kısmak hiç kimseye fayda sağlamaz. biz insanlar daha kaliteli bir yaşam sürmek için çalışıyorsK halk ettiğimi değeride hissetmek isteriz. devamli sanki hiç para yokmuşcasina yaşamaya çalışmak yanınızdaki kişileri de psikolojik yönden kötü etkileyecektir. Sadece para değil sevdiğimizi dile getirmekten kaçınmak da cimrilikten farksızdir bana göre bu yüzden evlilik sürecinde hep kıyaslanma , beklentikerin artması, yaşanan hayal kırıklıklari veya bir süre sonra kabullenme düşüncesine sahip olunmsi kişi duygu merceğinini, yakın/kili ilişkilerde büyük sasintilara beraberinde de sabrın taşarak öfke patlamaları ve ilişkinin sonlanmasjna sebebiyet verecektir.
#selamgençlik 🍀🍀
Cimri olmaz başta ona net olmaz diyeyim.
Aramızda yaşananları ailesine de en yakın hemcins ve karşı cins kankalarına da anlatan karaktersiz tipler var. Bu tipler bana dair ailesini bırak arkadaşlarından bilgi alabildiler ve o arkadaşları ile üstelik kadın, dedikodumu yaptılar. Bunları da o kankalarını da direkt ilahi adalete havale ettim. Belki düzelir mi? Herhalde en büyük kendini kandırma bu olur!! Hepsinin müstahakını bulmaları dileğiyle, amin!! 🍀🍀🧚🧚
#tubasueda 🍀🍀
Cimrilik belki de. Aramda yaşananlar değil aileye herhangi birine mümkün mertebe taşınmamalı. Öyle olacaksa bizim aramızda olmasının dolayısıyla bir biz olmasının manası olmuyo.
Cevap
11Cevap
Arada yaşananlar ister istemez zaman zaman aileye gidebiliyor bunu sık yapmaması önemli benim açımdan. Dertleşmek istiyor insan bazen çok dolup. Cimri biri ile yapamam. Tutukluluk bana da uyar zira boşa para harcanacak bir ekonomide de değiliz
Aramızda yaşananları ailesine yetiştiren biriyle asla olamaz. Oldurmak istesende olamaz. Çatırdar ve yıkılır o evlilik. Cimri biriyle yine belki bi yolu yordamı vardır.
Cebine cimri olan aşkına da cimridir derler, cimri insanla ömür sürmez. Hep verdiğin ile kalırsın, ilişkinin dengesi alt üst olur. Sevgili, karı koca, nişanlı veya adı her neyse fark etmez iki insan arasında yaşanan iyi, kötü her şey özel kalmalı aşk ve sevgi mahremiyet ister.
Cimrilik bu zamanlar için şart oldu bence artık her şeyin fiyatları uçtu. Bu durumu çok takacağımı sanmıyorum fakat aramızda yaşanan tartışmaları aileye taşımak direkt olarak ilişkinin saygınlığını ve değerini azaltır. Sevgililer o yaşanan tatsızlıkları unutur ama aileler unutmaz günün birinde yüzlerine çarpar. Sen benim oğluma/kızıma zamanında şunu bunu yaptın diyerek. O nedenle böyle biriyle ömür geçirmeyi bırakalım 1 ay bile geçmez.
Evlenince değişmez neden değişsin evlilik sihirli değnek mi değiştirsin
Bizim aramızda olanlar bizim aramızda kalmalı, arkadaş, aile gibi kişilere anlatılmasını istemem. Zaten sevgiliyken öyle bir durum varsa, evlendikten sonra da değişmez. Araya 3. şahıslar girince ilişki ilişkilikten çıkıyor.
@mrfcanx1
Bende öyle düşünmüştüm😃❤
Kişiliği oturmamış insanla evlenilmez bu tip insanlar daha çocuk geliyor bana göre kendisini geliştirmeli olgunlaşmalı
selam uyuzzz...
geçmez bir insanla evlendikten sonra ailesiyle arasina mesafe koyması lazim.
Bu tipler istenmeyen tüyler gibiler uzak oynayın hele laf taşıyolarsa akillanmazlar bunlara yaklaşmayın
hayır öyle biriyle ömür sürmez cimri insanları 1 gram sevmem nefret ederim birde anne kuzusu erkkekle yapamam huyundan vazgecmedgı sürece
Asla. Cımri erkek sevemez. Yasananlar arada kalamıosa da yorulursn her anlamda. Ilıskı dengesı her zaman bozuk olur
Benden uzak olsun sevgili bile olmam kaldı ki bir ömür geçireceğim imkanı yok.
Hayır ya 30 yaşında ana kuzusu aile evinden çıkamamış biriyle olmaz
Ömür mü? Farkettiğim anda gün bile geçirmem ayol ne ömrü
Şimdi neyse sonrasında da öyle devam eder düşüncesindeyim o yüzden değişmez.
Ben istemem :D
Tutumlu olsun da diğer türlü zor ya pek mümkün gözükmüyor.
Lanet gelsin öyle kişilere ne kadar akılsız insanlar kendi düşünemiyor mu ki gidip akıl alıyor
Ömür çok uzun bir kavram. Bırak evlenmeyi sevgili dahi olmam
Aramızda yaşananları anlatandan daha beteri azdır. Cimri de olmaz ömür geçmez öylesiyle.
Sanırım ömür geçmez ama ben büyük konuşmama hakkımı kullanıyorum
Öfff okurken daraldım. Öyle düşün. 😂
Aslaaa. Ben cimri adamla evliyim. Hayatım💩💩💩💩 .
Ayy allah korusun inşaallah
sürmez kafa beyin kalmaz
Aman aman allah verme başıma yarabbim😀
Cimri biri ile asla olmam.
Ay yok, ömür geçirilmez böyle insanlarla.
Benden uzak Allaha yakın!
Ana kuzusu ve cimri birini istemem ya
Hayır, bu insanla bir ömür paylaşılmaz.
Cimriyle olur aileye taşıyanla olmaz
Cimrilikte zor ama laf tasiyanla imkansiz
Hayır sürmez ikiside çok sinir bozucu
Sürmez
sürmez tabii ki.
Zoorr
Cimri ile zor olur ki
Asla
Hayirrr