Örnek verecek olursak daha iyi bir ülke, daha iyi bir şehir, daha lüks bir yaşam. Bunlara erişebilmek için mantık evliliği yapar mıydınız?

Örnek verecek olursak daha iyi bir ülke, daha iyi bir şehir, daha lüks bir yaşam. Bunlara erişebilmek için mantık evliliği yapar mıydınız?
Sırf rahat bir yaşam sürmek için biriyle arkadaş bile olmam kaldı ki evlilik yapayım. Para elbette benim için de az çok değerli ve önemli. Ama kendimden ve sevdiğim kişilerden önemli değil ve asla da olmayacak. Kişiliğimi ve bedenimi satın alamaz para.
Mantık evliliği bana göre değil. Hele de para ya da lüks hayat için. O kendini satmak oluyor. Seveyim ama gelirim az olsun şükreder otururum berbwet çalışıp hallederiz nolucak
Evlilik rahatlık için ise bu düşünce erkeğe ait olabilir.. kadın zaten kendini çekip çevirebilir kii
Ben sevdiğim insanla aşk evliliği istiyorum
Cevap
18Cevap
Sırf bu yüzden yani rahat etmek için mantık evliliği yapmak mantıksızlığın en dibidir bana göre..
Paraya çok ihtiyacım varsa evet ama bu adamı geceleri midem nasıl alacak bilmiyorum
Sırf rahat olduğumdan, evlenmeyi düşünmüyorum. :D
Beddua mı o? Düğününde ne istersin narcos shsjdh beddua sahibine dönermiş ya 😃
Neden olmasındı ama artık olmazdı😄
Aşk evliliği yaparım
Duygu insanıyım, arkadaş seçimlerim de dahi o duyguya önem veriyorum.
Bir insana karşı pozitif olarak duygularım yoksa sırf mantığıma yatıyor diye, kişisel menfaatlerim konusunda istediğimi veriyor diye duygu hissiz olduğum kişiyle arkadaşlık da yapamam, evlenemem de.
Arkadaşlık ilişkilerinde dahi böyle düşünürken evlilik konusunda tabiki sadece mantığa dayalı olmaz vereceğim karar.
Evlilik, arkadaşlık, dostluk paylaşımdır bence.
Bunlara erişebilmek için mantık evliliği yapmak mantıksızlıktır.
İnsan aşıkken de evlenmemeli, aşk insanın gözünü kör ediyor.
Aşk ve mantık, ikisi de bir arada olmalı ki doğru kararlar verilebilsin.
Bir insanla aynı evde yaşamak, aynı havayı solumak ve birçok paylaşım içinde olmak, onun ailesine girmek, benimsemek bunlar öyle kolay şeyler değil, kişisel menfaatlerden ötürü mantık evliliği yapılmamalı
şu an için öyle bir şey düşünmem. Henüz gencim.
Ama diyelim ki 30 yaşını geçtim ve hala evlenmedim. Kimse beni istemedi farzedelim. O yaştan sonra da kendi yasitlarim beni istemeyecegine göre orta yaş üstü ve maddi durumu iyi bir adamın benimle evlenmek istemesi durumunda kabul etmemem için bir neden yok.
Bazen haberlerde ünlüleri duyuyoruz. Zengin 50 60lik bir ünlü 35 40 arası sıradan bir kadınla evleniyor vay efendim para için kadın evlendi diyorlar. O kadın kendi yasiti sıradan biriyle evlenmek istese evde kalmış kız kurusunu kim ne yapsın derler. O zaman öyle bir durumda yaşı büyük ama daha zengini beni bulduğunda da kimsenin zirlama hakkı olmaz.
Yapacam zaten.. Aşk sonradan olur çocuk olunca.. Bu ekonomik şartlarda mantıklı olmak lazım.. Kendini düşünmüyorsan aşk diye ölüp işsiz güçsüz biriyle olup kendini yakıp hemde ilerde çocuklarıma kötü bir gelecek sunamam.. Biraz kadınsı bir düşünce gibi ama çocuğum herşeyden önemli olacak.. Ben memurum eşimde memur olsun isterim.. ya da özel sektörde iyi bir işi.. Asgari ücretli biriyle olmam imkansız gibi bir şey.. Çocuklarım olursa ilerde onları özel okula yollamak istiyorum devlet okulu malum.. E tek maaşla ben bunları nasıl yapıcam..
Hayır ben yapamam bunu, duygularımın daha yoğun ve büyük olması şart. Maddiyat ya da rahat yaşam falan geride kalıyor, ki bunlar kazanılıp yapılacak şeyler fakat diğeri öyle değil, olmazsa olmaz...
Bugün bu konu geçti arkadaşlarlayken sadece mantık olsa olmuyor sadece aşk da olmuyor her ikisinden biraz olmalı insanlar gerçekten aşık olduğunda gozleri kör oluyor her şeyini alttan alıyor öylece kabul ediyor ve bunun sonu mutsuzluk olabiliyor o yüzden severken aynı zamanda da mantıklı düşünmek lazım.
Evet yaparım sonradan sevebilirim belki
hem herkes aşk evliliği yapacak diye bir kaide yok mantık evliliği yapıpta çok mutlu olan çitfler var tam tersi aşkla, sevgiyle evlenip sonradan hiç anlaşamayan kişiler boşanıyor...
Asla yapmam! Tamam benim de herkes gibi rahat bir yaşama ihtiyacım var ama bunun için ruhumu satılığa çıkaracak değilim..
Yapmam. Materyalist biri degilim o yuzden dunyada refah icinde yasayim diye kendimi satamam zengin birine. Midem almaz bunu. Ask yoksa gerisi hikaye
Şu yapmam etmem diyen kızlara söylemek istediğim bir şey var " ya he he ".
İş ciddiye binsin hepsi nasıl çil yavrusu gibi dağılıyor görün. 😀
Sanmıyorum. Önemli olan mutlu ve huzurlu olmam, birlikte olduğum kişinin yanında. Mantık evliliği her zaman huzur getirmiyor. Aldatan aldatana 😂
Rahat bir yaşam için mantık evliliği yapmak? Bunu diyen kişi ya ailesine çok kızgındır öfkeyle bir karar veriyordur ya da sevgi kelebeklerini görüp evlilik çok rahat algısına kapılıyordur
Yaparım tabi ki.
Bu zaman duygusal evlilik yapıyorsun da ne oluyor?
Bi bakıyon adam ya da kadın seni aldatıyor sonra başlıyor duygusal çöküntüler, kendini perişan etmeler falan...
Kalbimin sevmediği yerde maddi rahat olsamda manevî cehennemi yaşarım..
Bu da çok mantıklı bir evlilik olmaz..
#Vesselam
Sadece mantık evliliği yapılmaz duyguların olmadığı bir ilişki hayatı o insanı içten ezer. Mantığını kullanarak duygularınla birisini sevmek lazım
Yaparım. Zaten aşka inandığım da söylenemez. Sevgi saygı olsun yeterli.
Hayır fakat mantık ağır basan bir evlilik isterim. Mantıklı bir aşk evliliği diyebiliriz.
Eğer o an sevdiğim birisi yoksa çok mantıklı. Görücü usulünden daha iyi
Sevmediğim biriyle olamazdım sanırım ya. Düşündüm şöyle bir, yok yok olmuyor.
Sevgi aşk yoksa tek mantık olmaz. Temelinde mantık olmalı evet ama duygu kesinlikle olmazsa olmaz
Ole bir ihtiyacım yok olandan da kaçıyorum 😀😀
Hayat koşulları önemli. Ama sevgi olmadan kısmen bir mutluluk yaşanır... Zor
Hayır. Rahat bir yaşamı ben kendime sağlamaya çalışırım. Bir başkasına ihtiyaç duymam bu konuda.
aşksız evlik çöpsüz üzüme benzer dağilma mahkumdur
ben birine aşik olmadan bana dokunmasına izin vermem bende ona dokunmam bir yabancı ile aynı evde yaşayamam
Her şey ilerliyor oluyor da akıl kalp baskasin da kaldıysa ve evliysem artık sadece şunu söyleyebilirim yatakta o deli gibi isterken ben zorla bir sefer yapıp daha istemediğim oldu
Hmm deneyebilirim. Sevgimi verip sadece sevgi ve huzur beklediğimden bi hayır görmedim çünkü. Değmiyor
Yapamam ben sevgi benim hayatımda önceliğim sevmediğim hiçbirşeyi yapamam ve sevmediğim insanlada bir ömür değil bir saniye geçiremem
Maddi durumu iyi olduğu için evlenmem birisiyle.. Ama bana ihanet etmeyecek birisi olsaydı ona ömrümü adardım
Belli bir yaşa kadar aşk evliliği yapmazsam z mantık evliliği yaparım. Eninde sonunda evlenmek istiyorum.
Yapmam dostum. Bana mantıklı gelmiyor.
Bir sene öncesine kadar yapmazdım ama şimdi evet yapardım
Mantıklı birini bulsam o dediğini yapacağım zaten de...
zaten rahat yaşıyorum bunun için niye evleneyim ki
Erkek olarak beğenmiyorsam hayır. Yani en azından beğenmem, arzulamam lazım yani.
Yapmadım.. yapmamda. Paraya bedenini satanlara ne denir biliyorsun..
Mantık ağırlıklı bir insanım ama bu konuda değil, sevmediğim bir adamla evlenemem.
Bugünkü aklım olsa kesinlikle mantık evliliği yapardım
Hayır. Karşılıklı sevginin olmadığı bir evliliği kabul edemem
Mantık evliliği değil de anlaşmalı evlilik yapabilirim bence özgürlüğüme kavuşmak için aileler bilmicek ama 😅
Rahat yaşamı geçtim tatile gitmek istiyorum ben yaaa
Harbi mantikli bir mantik evliligi varsa ask evliligini napiyim ben
Sadece huzur için mantık evliliği yapmayı düşünüyorum. 😁
Hoşlanmadan olmaz azda olsa
Hayır yapmazdım sevmemde lazım
Asla. Mantığım mı yanında uyuyacak o adamın!!!
Tabiki , zamanla sevgi oluşur…
Evet yaparım rahat yaşam her şey
Mantığıma ters
Hayır öyle evlilik mi olur
Aşk olmayan evliliğin mantığı da olmaz
hayir yapmam sevgi olmadan hayat gecmez bence
hayır asla yapmam
Karşı taraf bana aşıksa yapardım
Mantık ve evililik kelimeleri bi arada çok uyumsuz
sevmeden olmaz
Hayır aşk en büyük eksiklik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?