Zorla evlendirilmek üzereyim kabullenmem mi lazım yoksa başka yol olabilir mi?

Görücü olacak ailemin zoruyla tabi. Karşı tarafın haberi yok zorlamadan. Çevremdekiler kaçırma diyor çocuk iyi efendi biri zengin daha ne istiyorsun ayağına kadar gelmiş kısmet diyorlar.
Bir kaç kez görüştük benden 10 yaş büyük ama olgun karakteri var konuşması karakteri etkilenmedim desem yalan olur. Başta ön yargılı bakıyordum ona karşı ama epey saygılı davranıyor. Ailem genelde beni dinlemez, o dinledi. Bana garip gelen böyle biri nasıl evlenememiş görücü usulüne kalmış.

En yakın arkadaşımda şey diyor kaçırma diyor düzgün biriymiş bak zengin zaten. Öbür türlü ailen gene sana karışacak hayatını zehir edecek. İstediğin liseye bile gidemedin kız mesleğe yazdırdılar seni daha iyi liseye gidebilecekken. Mezun olsan doğru düzgün mesleğin olmaz üniversite bitirsende dedi. Evlenince rahat edersin bari dedi.

Bilemiyorum kararsız kaldım dedikleri hani doğru olsa da aşık olmadım tamam iyi biri aslında ama bilemiyorum alışır mıyım zamanla? Gerçi istemezsem ailem daha kötü davranır bu seferde. Arkadaşımın dediği gibi evlenip rahat edebilir miyim gerçekten?
Zorla evlendirilmek üzereyim kabullenmem mi lazım yoksa başka yol olabilir mi?