Acı çekmemek için eski sevgilimle barıştım mı demeliyim?

Merhaba herkese sırf bu soru için uygulamaya üye oldum. Lütfen dalga geçmeyecek ve sadece ciddi olarak görüş bildirecekler yazsın. Şu anda 23 yaşındayım.
Ben 2018de internetten bir Nijeryalı ile tanıştım. Allah kahretsin zaten o Gün o mesaja dönmeseydim belki bu kadar acı çekmiyor olacaktım. Ben buna aşık oldum ama şimdi sen aşk sanmışsınız vs vs demeyin gerçekten çok seviyordum gerçi hala seviyorum da oraya geleceğiz. neyse işte kültür farkı mıdır bilmiyorum ama benim onu sevdiğim kadar derin sevildiğimi hiçbir zaman hissetmedim tabiki flört ediyorduk ama internetten ne kadar olursa işte. Sonra bir yerden sonra bu durumdan acı çektiğimi fark ettim çünkü düşünsenize uzaksınız senim gibi başka arkadaşları da var kıskanıyorsun ama senin değil bir şey diyemiyorsun ama senden uzaklaşmasın diye bir şey söyleyemiyorsun cool davranmaya çalışıyorsun. Abartısız her günümde her gecemde aklımda hep bunlar vardı dolayısıyla ister istemez bu ona da yansıyordu sürekli kavga ediyorduk ve sonunda ben konuşmayı kestim ve o da bana hiç yazmadı öyle bitti. Onunla konuşmayı kestikten sonra aşırı boşluğa düştüm ve öyle vakit geçsin diye 101 falan oynuyorum. Neyse orada bir çocukla tanıştım arkadaş olduk. Evet başkasıyla yaralarını sarmak çok zalimce ama artık bu hislerden kurtulmak istiyordum ve o bana çok iyi davranıyordu o da farklı şehitteydi bu arada. Ama sonra biz sevgili olduk ve tabiki sürekli olmasa da sık sık buluşuyoruz her şey güzel. Ben içten içe hala nijeryalıyı özlüyorum ve aslında o Nijeryalı yüzünden kendimi korumaya almışım artık kimseyi sevmeyeceğim acı çekmeyeceğim diye dolayısıyla sevgilimin de sevgisine karşılık veremiyordum denesem de. Tabi bu yüzden çok kavgalar ettik benim davranışlarım yüzümden ilgisizliğim vs. Ama ben sadece kendimi korumak istemiştim :(
1 yıl sonra falan bana katlanamam olacak ki ayrıldık sadece bir kaç gün yalnız kalmak istediğim için.
Biz ayrıldıktan sonra Nijeryalı çocukla konuşmaya tekrar başladık Tekrardan konuşmaya ilk başladığımız zamanlarda aradan bayağı bir süre geçtiği için fark etmemiştim ama şimdi onunla tekrar konuşmaların bana geçmişi hatırlatmaya acılarımın tazelenmesine sebep oluyor sanki beni etkisi altına almış büyü yapmış onu düşünmeden edemiyorum ondan kaçamıyorum artık daha fazla acı çekmek istemiyorum onu çok seviyorum. O benim kadar bana ilgili değil yani ilgili evet ama ciddi değil gibi erkekleri biliyorsunuz işte :/ ona eski sevgilimle barıştım deyip konuşmayı kesmeli miyim çok acı çekiyorum ama söylesem bile onunla konuşmamak da acı verecek tekrar yazmaktan korkuyorum dedikten sonra.
Bu arada ayrı kaldığımız bir sene boyunca bu değişmiş aylık 15k $ kazanmaya başlamış yakında canada ya gidecekmiş. Onun için mutluyum ama benim hislerim hala aynıylen onun başka memlekette yeni arkadaşlar edinecek kızlar falan ölüyorum her gün ne yapacam bilmiyorum. Daha çok fazla detay var tabi ama karakter sayısı yetmiyor öyle işte soru mu dertleşme mi ne derseniz deyin bunları birine anlatmam lazımdı :(((

Acı çekmemek için eski sevgilimle barıştım mı demeliyim?