Yalnız kalmaktan korkuyorum. 29 yaşındayım ve yaşım ilerliyor. Bu korkuyu hissetmem normal mi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Bence korkmayın 29 yaş daha genç hanım efendi. Ben 38 yaşındayım ve artık pek umudum yok. Ancak siz daha gençsiniz ve emin olun karşınıza iyi bir insan çıkacaktır. Kesinlikle umutsuz olmayın ve bilenlerden yardım isteyin. Size göre bir aday mutlaka çıkacaktır.
Allah gönlünüze göre versin05 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah çıkar. Teşekkür ederim 😇
Soran+1 yılAma yaşım ilerliyor ne yazık ki
- +1 yıl
Evet olabilir ama daha gençsiniz ve mutlaka iyi bir insan ile tanışırsınız. İnsan hemen bu süreçleri geçmek istiyor özellikle o zamanlarda:) ben kendimi bildim bileli aile kurmak istedim nasip olmadı. Artık hayırlısı dedim. Başka iller ile uğraşıyorum. Ama siz iyi bir inşam görürseniz kesinlikle şans verin ve emin olun karşınıza çıkacaktır
Soran+1 yılİnşallah karşıma o iyi insan çıkar😇 insan yaşı ilerledikçe korkuya kapılıyor. 😁
En İyi Cevaplar
+1 yılYalnızlık aslında yalnızlık diye bir şey yok insanın zihni var o zihin insana türlü türlü oyunlar yapıyor düşüncelere sevk ediyor o tür düşüncelere girmemek gerekir kendini bildiğin sürece var olduğun sürece zaten yalnızda olsan hep var olacaksın kalabalıklar içinde yalnızlıkta vardır ama hiç bir şey zihnindeki yalnızlığa engel olamaz o yüzden aklındaki vesveselerden kurtul yaş sadece sayılardan ibarettir senin ruhun neyse yaşında odur.
00 Yorumla
İnsan tek kalmamalı anlayabileceği asgari müstereklerde bulunabileceği birini bulmakta fayda var, bazı insanlar iyi tarafını öne çıkarır bazıları olduğu gibi görünür içten pazarlıklı değil o tür birini bulup hayatı paylaşmak bence güzel önemli olan hayatta zevk alacağın maksimum ortak noktayı bulduysa doğru ilişki odur
08 Yorumla
Soran+1 yılMesele de doğru kişiyi bulmak işte.
Soran+1 yılToplumumuz henüz kadınların güler yüzlü oluşunu kaldırabilecek kapasitede değil. Genelde "Bana güldü benden hoşlanıyor" algısı oluşuyor. Güler yüzlülüğümden çok çektim ne yazık ki.😁
Soran+1 yılNende kime nasıl davranacağımı şaşırdım iyice
Soran+1 yılTeşekkürler 😇
- Aşk İlişkileri konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılMerak etme evlendiğin kişide senin acını hissetmeyecek aileni kaybettiğinde. Seninle aynı acıyı hissedecek, destek olacak kardeştir. O da yoksa geçmiş ola.
04 Yorumla
Soran+1 yılDoğru insanla evlenirsen destek olur
- +1 yıl
Çok iyimsersin.
Soran+1 yılSadece inanıyorum.
- +1 yıl
Bulursun umarım.
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
99Cevap
+1 yılAslında kötü bir duygu 4 yıllık ilişkim bittiğinde aynısını hissetmiştim ama bu duygu çok sağlıklı değil, hayatında başkası olmadan değerli hissedememe durumu.
03 Yorumla
Soran+1 yılAslında değersiz hissetmiyorum. Aksine kendime değer veriyorum. Hatta yalnızlığı da severim. Ama yapayalnız kalmak istemiyorum.
- +1 yıl
O zaman etrafindakiler fazlaca evlendi. İlişkin oldu mu hiç yani sevgilin
Soran+1 yılHayır olmadı 😁
- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılHepimiz bazen bu durumu yaşıyoruz. Evet yalnızlık zor bir durum. Ama çok düşünmeye değmez 5 dakika sonrasını bilmediğin bu dünyada herşeyi çok düşünmemek lazım.
04 Yorumla
Soran+1 yılBense tersine bütün ayrıntılarına kadar düşünüyorum ne yazık ki😁
- +1 yıl
Bende çok ince ve ayrıntılı düşünürüm ama bu kötü bir durum çünkü çok düşününce hayat seni mutsuz ediyor. Yalnızligi emin ol benden daha iyi bilemezsin. Su an yurtdisindayim ve yalnızım aileden arkadaşlardan herkesten uzakta emin ol çok çok daha zor. Ama bunları çok düşündüğünde hayat ve yaşam sana zindan olur. Sadece sunu diyebilirim sana senin dezavantajın bayan olarak annelik durumu biliyorsun zaman aleyhinize işliyor. Biliyorsun anne olma yaşınız ve zamanıniz sınırlı bir süre. O zaman içerisinde anne oldunuz oldunuz sonrası zor.
Soran+1 yılEvet ne yazık ki öyle. Umarım Rabb'im hayırlı bir eş ve hayırlı evlatlar nasip eder ikimize de 😇
- +1 yıl
Amin...🤗
Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Tek başınaysan çok anormal değil, kadınlarda daha çok olur, evham yaparsan, kafana takarsan zamanla çoğalır, bazı rahatsızkıklara yol açabilir. Ya tek kalmayacaksın, ya da bunu aşman gerekiyor.
011 Yorumla
Soran+1 yılAilemle yaşıyorum. Ve bir gün ailemi kaybettiğimde yanımda kimseyi bulamamaktan, yapayalnız kalmaktan korkuyorum.
Soran+1 yılGelecek kaygısı var bende çokça. Hayatta güvendiğim hiçbir dostum yok. Arkadaşlarım var ama hep mesafe var aramızda. Kimseyle yakın ilişki kuramıyorum. Güvenemiyorum. Dolayısıyla evlenmeden önce ailemi kaybedersem yanımda bana destek olacak birini bulamayacağım. Bununla tek başıma nasıl baş ederim bilmiyorum. Onları kaybettiğimi düşünüp ağladığım zamanlarım oluyor.
Soran+1 yılGüvenilir insan kaldı mı ki?
- +1 yıl
Tabi ki var. Herkese sor herkes güvenilir, ancak aynı herkes hiç güvenilir insan kalmadı diye yakınır. Şimdi sana sorsam sen güvenilir biri misin diye. Evet ancak insanlar güvenilir değil diyeceksin. Sen bana sorsan ben de güvenilirim, ancak insanların çoğu güvenilir değil diyeceğim. Çelişki yok mu burada? Demek ki herkes güvenilir değil ancak hemen herkes güvenilir insan postunda geziyor. Marifet o ki (biraz da kısmet işte) onca insan arasında maalesef nadir rastlanılan o gerçek güvenilir insanları bulabilmek. Aslında toplumun çoğu gerçek güvenilir az bir kısmı güvenilmez olması gerekirken günümüzde istatistikler alt üst olmuş, durum tam tersine dönmüştür. Biz de bu ortam içerisinde farkına varıp, farkında olup, uyanık olup, zekamızı ve içgüdülerimizi kullanarak, şansımız da yaver giderse bulacağız. Yapacak başka bişi yok yani. Hani ne derler kavun değil ki koklayasın. Konuşarak, analiz ederek, süzerek bir fikir çıkartacağız.
Soran+1 yılBen insanlardan yoruldum. Onların bencilliklerinden menfaatlerinden çıkar ilişkilerinden yoruldum.
Soran+1 yılEn yakın arkadaşım dediğim insanın kız istemesi var. Beni fotoğraflarını çekmem için çağırıyor, yanında olmam için değil. Ve ben gidemeyeceğimi söyledim. Eskiden olsa beni kullandığı, bencillik ettiği aklımın ucundan bile geçmez giderdim. Mutlu da olurdum bir faydam dokundu diye. Ama gitmeyeceğim. Çünkü artık insanların beni kullanmasına izin vermek istemiyorum.
Soran+1 yılTeşekkür ederim 😇
+1 yılKorkularını anlıyorum tabiki yaş ilerlemesinin ver il olduğu psikoloji de üstüne ek oluyor fakat herşeyin bir zamanı bir insanın bir yerde nasibi ve kısmeti vardır en güzeli olacak bekle…
05 Yorumla
Soran+1 yılÇıkar mı karşıma doğru insan dersin?
- +1 yıl
Hayırlısıyla 🙏
Soran+1 yılYa yalnızlıkla imtihan olunursam? 🙄
- +1 yıl
Mukadderat 😀 olmazsın ya sosyalleş biraz kahve tekliflerini reddetme
Soran+1 yılKahve sevmiyorum ama 😂 şaka bir yana sosyal hayatım olmadığı için öyle tekliflerde olmuyor. Görücü usulü tanıştıklarım oldu onlarla da buluşmayı bile istememiştim. Kırmak istemediğimden buluştum. Olmadı zaten. Hiçbirine ısınmadım. 😂
Merhaba iyi akşamlar arkadaşlar.
Bana düşmez ama bir çok arkadaşımız
Boş konuşmayı tercih ediyor.
Sırf dikkat çekerim , diye biliyorum havalarında olmalılar erkek dediğin ağır olmalı nerde nasıl konuşmasını bilmeli çaresizlik ten kimsesizlikten veya yaptığı hatalardan ders çıkarmak isterken biri gelip
O şahsın tüm hayallerini yalandan süslemesinin hiç bir açıklaması olamaz.
Her bayan sevgiyi saygı anlayışı söz hakkını hak ediyor fazlasıyla.
Saygılarımla00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılYaşlı teyze ve dayılar gibi park köşelerinde oturmak tuhaf olurdu.. Bende bazen düşünüyorum o korku var sanırım
05 Yorumla
Soran+1 yılBen bir kere bir banka oturmuştum parkta. Bir teyze geldi benimle sohbet etmeye başladı. Sonra bir baktım karşı banktaki amcayla konuşmaya başladılar. Baktım cikveleşiyorlar kaçtım valla😂😂
- +1 yıl
O yaşta ne yapacak yalnız insalar evde canları sıkılıyor tek başınlar.. Parka gidiyorlar bende çok görüyorum öyle insanları
Soran+1 yılDoğru tabi gün gelecek bizde öyle olacağız sanırım.😁
- +1 yıl
Bu gidişle kendimi öyle görüyorum🥲
Soran+1 yıl😁😁
+1 yılBence o yaşlarda böyle hissetmeniz normal. Ama etrafımda çok bekar var o yaşlarda hiç kafaya takmayın. Konuşmak isterseniz her zaman buradayım.
08 Yorumla
Soran+1 yılEvet ama şu devirde, şu pahalılıkta evlenmek de zor. Heleki insanlar maddiyata bu kadar önem verirken...
- +1 yıl
Bu durum biz erkekler içinde geçerli. Merak etmeyin her şey olacağına varır.
Soran+1 yılÖyle tabi ama insan geleceği için kaygılanıyor elinde olmadan.
- +1 yıl
Haklısınız hiç yazan eden yok mu? Fırsat verin yazan olursa
Soran+1 yılSosyal medya kullanmıyorum.😁
- +1 yıl
Sosyal medya kullanma evden dışarı çıkma hangi erkek seni görüp yazsın ki 😊
Soran+1 yılBende onun için soruyorum ya soruyu zaten 😂
- +1 yıl
Bak benden demesi böyle sonra evde filan kalırsın 😁
- Aşk İlişkileri konusunda 11b cevap paylaştı.
+1 yılBu korku için önce bir 29 değil 69 görmen lazım, yersiz paranoya seninki, ayrıca hiç kötü bir şey değil yalnızlığa aşığım ben, mis gibi huzur kaynağı, hiçbir insan size bu huzuru veremez...
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 385 cevap paylaştı.
+1 yılSakın yanlız kalmaktan korkma bı kadın için erkek bulmak çok kolay önemli olan iyisini dürüstünü bulmak dikkat et
05 Yorumla
Soran+1 yılZaten doğru insanı aradığım için böyleyim. Yoksa erkek çok mesele adam olanı bulmak işte.
- +1 yıl
Seciciligin demekki çok üst düzeyde senin elbet kendin gibi birini bulursun
Soran+1 yılMaddi bir beklentim yok ki. Ne beklentim varsa hepsi manevi. Elbet para bir ihtiyaç ama fazlasında gözüm yok.
- +1 yıl
ne güzel büyük beklentin yok sadece sabırlı ol kendini strese sokma
Soran+1 yılDenerim. Teşekkür ederim 😇
Normal ben nile şu an korkuyorum çevremde hiç arkadaşım kalmadı bütün ilişkilerimde sırtımdan bıçak yedim biri gelse de beni toplasa kafa olarak
06 Yorumla
Soran+1 yılRabb'im iyi insanlarla karşılaştırsın. Hayırlı bir eş nasip etsin inşallah 😇
Soran+1 yılÇıkmalısın 😁
Soran+1 yılBir çıkaran olur inşallah 😂
Aşk İlişkileri konusunda 314 cevap paylaştı. Normal normal seninki korku benimki tercih hayat ironik 😅
011 Yorumla
Soran+1 yılYalnızlığı severim. Ama yapayalnız kalmaktan korkuyorum.
Soran+1 yılEskiden bende öyle düşünüyordum ama düşüncelerim değişti.
Soran+1 yılDoğru insanla evlenmek önemli
Soran+1 yılVar tabiki. Anlayışlı, merhametli, dürüst, sadık, güvenilir, aklı başında bir insan doğru insandır. Mühim olan aynı dili konuşabilmek, anlaşabilmek. Yıkıcı değil yapıcı olmalı. Kırdığında haklı haksız aramadan gönlünü alabilmeli. Böyle bir insan doğru insandır. Her evlilikte kavgalar, çatışmalar olur. Mühim olan saygı ve sevgiyi koruyabilmek.
Soran+1 yılAhaha öyle insanlar var ama 😁😁
Soran+1 yılOlduğuna inanıyorum😇
Bu yaşlarda başlıyor
Yanlış tercih yapıp boşanmayla sonuçlanıyor05 Yorumla
Soran+1 yılAllah korusun
Soran+1 yılYanlış bir karar vereceğimi düşünmüyorum. Rabb'im hayırlı bir eş nasip eder inşallah 😇
Büşra Ayaydın gibi tatlış bir hatun isen eğer
Bul beni
Kızlarımın anası yapayım seni 😝
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı. Aynı sorun bendede olmaya başladı sonra kerşına elbet çıkar birileri dedim sonra yakıntılarım gitti
02 Yorumla
Soran+1 yılRabb'im iyilerle karşılaştırır inşallah. 😇
Aslında en güzel flört etme ve evlenme yaşları. Bence sıkma canını
06 Yorumla
Soran+1 yıl2-3 sene sonra geç kalmış olacağım ama 😁
Soran+1 yılDaha aklı başında ve mantıklı oluyor insan 😇
Soran+1 yıl😁😁
Gizli Üye(36-45)+1 yılsenin için doğru bir insan nasıl olmalı. yalnızlığına iyi gelecek sana hitap edecek erkek nasıl olmalı soran? bu korkudan ziyade biraz da sen de aradığını bulamamışsın sanırım?
03 Yorumla
Soran+1 yılHer ilişkide kavgalar çatışmalar olur; mühim olan saygı çerçevesinde tartışabilmek. Aşk beklentim yok benim. Eskiden dalgalı denizlerin hayalini kurardım şimdi dingin bir göl arıyorum sadece. İçinde huzurun olduğu bir yuva... Sevgi saygı, güven ve sadakat üzerine kurulmuş bir evlilik olmalı benimki. Biri bile eksik olursa sallanır ve belki de yıkılır. Kalp kırılır. Mühim olan kalbimi kırdığı zaman özür dileyip gönlümü alabilmeli. Anlayış, hoşgörü olmalı. Doğru insan merhametli olur. Kalbi güzel olsun tabi. Ama bu da yetmez. Kafa yapımızın uyuşması da önemli. Anlaşabilmek, aynı dili konuşabilmek önemli. İşte bütün bunları sağlayabilecek kişi doğru insandır bence. Eskiden bunlara ek olarak kitap okumayı, film izlemeyi seven biri olsun isterdim hayatımda. Birlikte okuduğumuz kitaplar, izlediğimiz filmler üzerine konuşalım. Hatta filmlerin sevdiğimiz sahnelerini evde canlandıralım ve bolca gülelim, eğlenelim isterdim. Tiyatroya, sinemaya gidelim isterdim. Ama artık bu kadar üst düzey beklentilerim kalmadı. Zamanında benim için çok önemli olan bu maddeden ödün verebilirim. Kitabımı kendim okur, filmimi yalnız izlerim.
Cevap sahibi+1 yılya kendimi gördüm yazdığın cümleleri okurken. ne tatlı şeyler. özellikle benim kırmızı çizgilerim "Sevgi saygı, güven ve sadakat üzerine kurulmuş bir evlilik olmalı benimki." diye belirttiğin özellikler. film yalnızlık ve kitaplar da çok güzel bir detay. kendi üçlemem ayrıca bunlar. Filmleri canlandırma okuduğumuz kitaplar hakkında fikir alışverişi yapma ne güzel detaylar bunlar. gerçekten tanıyıp sohbet etmek isterdim sizinle aslında. ne dersiniz? en azından yalnızlığı paylaşarak güzel bir adım atmış olabilir miyiz?
Cevap sahibi+1 yılya kendimi gördüm yazdığın cümleleri okurken. ne tatlı şeyler. özellikle benim kırmızı çizgilerim "Sevgi saygı, güven ve sadakat üzerine kurulmuş bir evlilik olmalı benimki." diye belirttiğin özellikler. film yalnızlık ve kitaplar da çok güzel bir detay. kendi üçlemem ayrıca bunlar. Filmleri canlandırma okuduğumuz kitaplar hakkında fikir alışverişi yapma ne güzel detaylar bunlar. gerçekten tanıyıp sohbet etmek isterdim sizinle aslında. ne dersiniz? en azından yalnızlığı paylaşarak güzel bir adım atmış olabilir miyiz?
+1 yılAileni kaybetme korkusu neden yaşıyorsun? Bir sebebi var mı?
09 Yorumla
Soran+1 yılYaşlandılar ve bunu sürekli dile getirmeye başladılar. Babamdaki ölüm korkusu da etkiliyor beni. Onları kaybettiğimde yanımda kimseyi bulamamaktan çok korkuyorum dolayısıyla.
- +1 yıl
Seni çok iyi anlıyorum. Ama tek dikkat etmen gereken, sırf bu sebepten, alelacele, güvenmediğin ve seni hak etmeyen biriyle hayatını birleştirme olur mu.. üzülmeni istemem..
Soran+1 yılBöyle bir şey yapacağımı düşünmüyorum. Yanlış bir evlilik yapmaktansa yalnızlık daha iyidir diye düşünüyorum ben.
- +1 yıl
Kesinlikle doğru düşünüyorsun. Yanlış evlilik hayatını cehenneme çevirir. Üstelik dediğin gibi tek başına kalırsan, sığınacak bir dalın da kalmaz. Ama bu seni ilişki, bir insana güvenme, ona ait olma gibi şeylere kapatmasın. Sadece acele karar verme yeter. İyice tanımadan kimseyle evlenme.
Soran+1 yılEskisi gibi de değilim aslında artık. Çok fazla heveslerim kalmadı. Olgunlaştığımı da hissediyorum. Sadece olgunlaştıkça anne olmayı daha çok istiyorum.
- +1 yıl
Annelik sana çok yakışacaktır çünkü karakter olarak rayına oturmuş bir kadın görüntüsü veriyorsun. Ama heveslerini canlı tutman gerek. Anne olabilmen için önce aşkı ve aidiyeti tadacaksın. Daha yaşın da çok genç. Sadece seçimini tek seferde iyi yapabilirsen harika olacak. Üzerindeki ergenlikten kalma gereksiz heveslerin törpülenmesi senin avantajın.
Soran+1 yılAşk gibi beklentilerim yok. Ben gülmeyi ve güldürmeyi severim. Evleneceğim kişiyle de birlikte gülebilelim isterim sadece. Eskiden dalgalı denizlerin hayalini kurardım. Şimdi istediğim dingin bir göl sadece.
- +1 yıl
Neden kendini aşka kapattın? Bu seni mantık evliliğine iter. Yapılabilecek en büyük hatayı böyle yaparsın…
Soran+1 yılİstediğim şey mantık evliliği zaten. Önemli olan içim ısınsın, anlaşabileyim, birlikte gülüp eğlenebileceğim biri olsun aşk olmasa da olur. Hatta daha güzel olur. Aşk insanın gözünü kör edermiş. Ben görmeli ve duymalıyım ki doğru karar verebileyim.😁
Yalnız kalmak derken? Hayatında birinin olmaması mı? Bir başına evde kalmak gibi mı?
09 Yorumla
Soran+1 yılEvlenmemek... Bir gün ailemi kaybettiğimde yanımda kimseyi bulamamaktan korkuyorum. Ölmeyi tercih ederim
Soran+1 yılAnnemler yaşlandılar artık. Dolayısıyla onları kaybetme korkusuyla birlikte yalnız kalma korkusu da çıktı ortaya
Soran+1 yılYıpratıyor zaten. Bazı ailevi sıkıntılar da var. Bazen kendi evim, kendi düzenim olsun istiyorum. Bazen yoğun bir şekilde anne olmak istiyorum. Bazen ağlıyorum. Bazen takmıyorum. Bazen yalnız kalmaktan deli gibi korkup ağlıyorum. Bazen 3 günlük dünya, yalnız kalsam bile zaman çabuk geçiyor zaten, bir gün öleceğim ve her şey son bulacak diyorum. Bazen belki böylesi hayırlıdır diyorum. Bazen de iki cihanda da yanımda olacak hayırlı bir eş isterken buluyorum kendimi.
Soran+1 yılArkadaşlarım var ama kimseye içimi dökecek kadar güvenmiyorum. En yakın arkadaşımın kız istemesi var ve beni de çağırdı. Bazı durumlardan dolayı gidemeyebileceğimi söyledim. Israrla gel fotoğraf çekersin dedi bana. Fotoğraf çekeyim diye çağırıyor yanında olmamı istediği için değil. Ama ben buna bile üzülmüyorum mesela. Çünkü insanlardan her şeyi bekler oldum. Güvenmiyorum hiçbirinin samimiyetine.
Yaşında bir anormallik yok. seni korkutan şey, evde kalma korkusu değil de el ne der kaygısı.
021 Yorumla
Soran+1 yılHayır asıl korkutan şey bir gün ailemi kaybettiğimde yanımda kimseyi bulamamak yapayalnız kalmak...
- +1 yıl
Yani biz böyle uzun vadeli düşüncelere dalar , başımıza daha gelmeden, başımıza gelme ihtimali olan şeyleri düşünür , kendimizi bir korku içinde buluruz... oysa bugün herşeyiyle dört dörtlük olan birinin hayatı, bir araç kazasıyla tepetaklak olabilir? Bir hastalik gelip kendimizi en güçlü hissetigimiz anda bizi yatağa düşürebilir? Bize sahip cikar diye düşündüğümüz arkadaşlar bizi arkadan vurabilir? Yani hayat bu herşeyi yaşayabilirsin... sen güçlü ol ve hayatını kimseye yaslaadan geçirebileceğin şekilde dizayn et. boş ver şu zaten alacak yolunu bulacaktir
Soran+1 yılBende gelecek kaygısı var. Hep başkalarına bağımlı yaşadım. Kendi ayaklarım üzerinde durabilir miyim bilmiyorum
- +1 yıl
Aynı şeyi ben yaşadım. Kardeşlerim arasında en küçüğüydüm herkes bir bir gitti.. ben ise birgün annem babam da gidecek tek başıma ayakta durabilir miyim? Evlenirsem ev gecindirebilirmiyim diye düşünüp düşünüp dururdum. A öyle korktuğun gibi olmuyor.. inanırsan eğer altından kalkamayacağin iş kalmıyor.
Soran+1 yılPeki aileni kaybettin mi?
Soran+1 yılBaşın sağolsun. Haklısındır belki de. İnsanoğlu nelere alışmıyor ki.
Soran+1 yılBen bu karşılaştırmayı yanlış buluyorum. Kolu bacağı olmayanlar var diye teselli bulmak da yanlış geliyor bana. Rabb'im dağına göre kar verir. Bu hayatta herkesin imtihanı da farklı. İnsanların olaylara verdiği tepkilerde farklıdır. Yani bunun muhasebesini yapmak bize düşmez.
- +1 yıl
Muhasebesini yapmak elbet bize düşmez ama o kendi sıkıntisini senin sıkıntı olarak gördüğün şeylerle değiştirme teklifin de bulunsa kesinlikle hayır dersin ama sen aynı sıkıntı olarak gördüklerini onun sıkıntılariyla değiştirmek istesen bayram sevinciyle evet der oda korkularıyla sıkıntılarına rağmen bu hayatın savaşını verirken bizimde sadece yalnız kalma korkusuyla ayakta kalmamız çok ta zor olmasa gerek
Soran+1 yılBu düşüncene katılmıyorum. Şöyle düşün; bir adamın kolu yok ama onu seven ona saygı duyan bir eşi ve huzuru var. Diğer yanda ise kolu olan ama huzuru olmayan, sevilmek nedir bilmeyen, sevgiyi tadamamış yalnız bir insan var. Bu ikinci kişi huzur için sevgi için bir kolunu feda etmeyi kabul etmez mi sence? Bunu da bilemeyiz. Ne demiş Nasreddin Hoca? Damdan düşenin halinden yalnız damdan düşen anlar.
Soran+1 yılNasreddin Hoca örneğini tam olarak bunun için verdim zaten. Ne kolu olmayan diğer adamın sevgisizliğini anlayabilir. Ne de diğer adam kolu olmayanın acısını anlayabilir. Tam da bu yüzden kıyaslama yapmayı doğru bulmuyorum. Olmayan sosyal hayatım bir engel
Soran+1 yılSosyal hayat olmayınca nerde karşılaşacağız doğru insanla? 😁
Soran+1 yılAracı oluyor, görücü usulü görüştüğüm iki kişi oldu. Kanım ısınmıyor, kalbim almıyor bir türlü. Buralarda hep aynı tip insanlar. Ve ben hoşlanmıyorum. Hele biriyle bir çay içtik. Gittiğimiz yerde garson kıza siz yeni mi başladınız deyip muhabbet etti. İlk buluşmamızda. Bunları yaşadıkça görücü usulü de istemiyorum.
Soran+1 yılBiri kendini pek geliştirmemişti. Arabalar dışında konuşacak konusu yoktu sanki.
Biride oyun oynuyor, arabesk dinliyor, kahveye gidiyor, alkol alıp içki içiyordu. Sevmediğim ne varsa tek vücutta toplanmıştı sanki. Birini daha önce çalıştığım yerden tanıyordum. Babam eve çağırmıştı. Ama onun olduğunubilmiyordum ben. Çalışırken sürekli gözü üstümdeydi bakışlarından rahatsız olurdum. Alkol de alıyordu.
Biri de kendisi istemedi. Sanırım evliliğe hazır hissetmiyordu. Öyle söylemişti çünkü bana. Belki sevdiği vardır. Bilmiyorum.😁
+1 yılKorkunun üzerine gidildikce korkunun etkisi azalir
Kaçma yüzleş01 Yorumla
Soran+1 yılNasıl bir yüzleşme?
Aşk İlişkileri konusunda 4,3b cevap paylaştı. Hep böyle sürecek değil zamanı geldiğinde illa ki birileri olur hayatında
010 Yorumla
Soran+1 yılHiç olmadı. Bu yaştan sonra da olmazsa diye korkuyorum. Heveslerimde bir bir ölüyor zaten. Bazen her şeye geç kalmış gibi hissediyorum. Bazen de 3 günlük dünya zaten olsa nolur olmasa ne olur diyorum. Çok stresliyim
Soran+1 yılUmarım doğru insan çıkar karşıma. Ama çok umudum kalmadı
Soran+1 yılUmarım... Korkuyorum yalnız kalmaktan. Hatta aslında evlenmek istediğimden bile emin değilim. Seçim şansım olsaydı ölmeyi tercih ederdim
Soran+1 yılBeklemekten başka seçeneğim yok zaten
- Aşk İlişkileri konusunda 834 cevap paylaştı.
+1 yılYalnızlıktan çok hayatıma biri girince olacaklardan korkuyorum ya ayrılırsak ya aldatırsa
033 Yorumla
Soran+1 yılDoğru insanı bulmak mesele. Onu da bulamıyoruz işte 🥺
- +1 yıl
Aynen diyelim dua et hep en güzeli
Soran+1 yılEdiyorum. Umarım dualarım kabul olur 😁
- +1 yıl
Umarım🙏 gönlünü ferah tut inanarak hissederek dua et oluyor yaşadım
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim 😇
- +1 yıl
@Kkırrrpapatyası Dilek, Hepimiz için hayırlısı olsun
- +1 yıl
@Delimine00 sen kimsin acaba tanıyor muyum?
- +1 yıl
Evet tanıyorsun, Cengiz ben
- +1 yıl
@Delimine00 mümkünse tanımamış gibi yap sevinirim
- +1 yıl
@Kkırrrpapatyası Korkma insan yemiyorum
- +1 yıl
@Delimine00 aferin sana
- +1 yıl
@Kkırrrpapatyası senden aferin almayalı uzun zaman olmuştu, iyi oldu
- +1 yıl
@Delimine00 hiç yazmasan daha iyi olurdu çünkü mutlu olduğumu söyleyemem
- +1 yıl
Yersiz bir korku. Nasıl olsa öleceğiz diye şimdiden mezara girelim o halde.
- +1 yıl
@Kkırrrpapatyası sakin ol amacım sana mutsuzluk vermek değil, biliyosun seni hep mutlu görmeyi istedim isterim
- +1 yıl
@alkollerin_efendisi korkmak da hayatın bir parçası yapacak bir şey korktuğumuz herşeyi yaşıyoruz evet ama bu korkmayacağım anlamına gelmiyor
- +1 yıl
Korku insanoğlunun yaşamının devamı sağlamıştır tabii fakat "ya şöyle olursa, ya böyle olursa" şeklinde düşünce tarzı bana göre hatalı. Çünkü böyle düşünerek hem kendini kısıtlamak zorunda kalırsın, hem de olumsuzluğu çağırırsın.
- +1 yıl
@alkollerin_efendisi hayatı olumsuz yapan şey korkmak mı sence. Ben ilişki konusunda korkuyorum güven duygum derinden sarsıldı. Ateşin seni yakacağını öğrendikten sonra tekrar p ateşe dokunur musun?
- +1 yıl
@Kkırrrpapatyası kitap gibi konuşamalarını görmeyeli çok uzun zaman olmuştu.
- +1 yıl
@Kkırrrpapatyası Hayatı olumsuz yapan şeylerin başında olumsuz düşünmek var. Zihnimiz bir bahçe gibidir, gül ekersek gülistan olur, diken ekersen yaşanmaz olur.
Ben hayatın tümünden ziyade ilişkiler üzerine korkudan bahsettim. Kötü bir tecrübenin ardından çok olumsuz olmamak gerekiyor bence. Ve soruna cevap vermek gerekirse, ateşin yakacağı kesindir, çünkü ateşin yakıcı özelliği değişmez. Ama insanoğlu ateş kadar kesin değildir, belirsizlikler taşır. O bakımdan belki de daha iyi tecrübeler yaşayacaksın, bilemezsin. - +1 yıl
@alkollerin_efendisi tecrübe acı bir şekilde yaşandı umarım bundan sonrası mutluluk olur benim mutlu olmaya ihtiyacım var ama bunun mümkün olmadığını düşündüren şeyler yaşadım. Güzel düşünmek için çaba sarfediyorum ama kendiliğinden gelse mutluluk hayatıma daha mutlu olurdum. Bazı şeylerin iyileşmesi zaman alıyor. Yaram kabuk bağlıyor hala yeni bir yara alma düşüncesi beni uzak tutuyor hayattan ben aslında yorgunum çok yorgunum hatta tek başıma bile….
- +1 yıl
@Kkırrrpapatyası , Aslında bu kadar hayal kırıklığı yaşamanın bir nedeni de hayatımızdaki insanlara çok fazla anlam yüklememizden kaynaklanıyor.
İlişkilerde benim bakış açım, her insandan, her şeyi beklemek üzerine. Çünkü bir insanın yapabilme gücü varsa, her şeyi yapabilecek potansiyeli de vardır.
Benim de 7 yıllık bir ilişkim kötü tecrübelerle bitti maalesef ama hala ümitli olmaya çalışıyorum. Çünkü ümidin olmadığı bir hayatta anlam da olmuyor. - +1 yıl
@alkollerin_efendisi bende senin gibi düşünüyorum herkes herşeyi yapar kafasındayım tecrübe oldu, beklentim yok çok sever hiç gitmez. benim için değişir vs kendimi yalan şeylerle avutmuyorum. İnsan diyorum bu her şey beklenir, misal öyle ki biri yanlış yapıyor hiç şaşırmıyorum gerçek yüzünü görünce hayal kırıklığı olmuyor bende, o yüzden az insan çok huzur diyorum artık.
- +1 yıl
@Kkırrrpapatyası kitap çıkar da okuyalım
- +1 yıl
Evet, bu düşünce tarzı biraz acımasız ve sert ama en azından oldukça realist. Elbette insan ilişkilerde birtakım beklentilere girecektir, bu çok doğal; fakat bu beklentilerin içinde yanlış yapabilme ihtimalini de değerlendirmek gerekiyor.
Yaşanılan acı tecrübeler insanın ayaklarının üzerine daha sağlam basmasını da sağlıyor. Belki de bu kötü tecrübe senin için çok daha iyi günlerin kapısını açacak. - +1 yıl
@alkollerin_efendisi peki senin için güzel günlerin kapısı açıldı mı?
- +1 yıl
@Kkırrrpapatyası Konumuz ikili ilişkilerden ilerlediği için yine bu bağlamda cevap vereyim. Birtakım yaralarımı henüz sarabildiğim için açıldığını söyleyemem, fakat artık kendimi çok daha iyi hissettiğim bir gerçek. Her şeyden ziyade yaşanılanları tümüyle kabullendim ve kendi başıma mutlu olmaya başladım. Bu bakımdan da o kapıyı araladığımı söyleyebilirim :)
- +1 yıl
@alkollerin_efendisi umarım onca yaşanmış azı tecrübeden sonra kapıyı aralamak gördüklerimize değecek şeyler olur
- +1 yıl
@Kkırrrpapatyası bu biraz da bizim elimizde değil mi sence? nihayetinde hayat konusunda, insanlar konusunda belli başlı tecrübeler edinmiş durumdayız. Ve yine bir yaştan sonra insan sadece duygularıyla hareket edemiyor, mantığını da kullanıyor. Bence çok daha iyi günler yaşayacaksın, çünkü artık çok daha mantıklı ve realist bir tutum içindesin.
- +1 yıl
@alkollerin_efendisi tek iyi yanı bu düşmeden yere sağlam basmayı öğrenemezdim başta kızgındım herkese herşeye ama zamanla iyi ki yaşanmış diyorum beni hayata hazırlayan iyi ki yaşamışım acı da olsa , mantık hep devrede ama duygusal durumlarda bile ben mantıklı bile düşünmeyecek ve sonunda pişmanlık duymayacağım bir ilişki istiyorum. Yorulduğuma beklediğime değmeli
- +1 yıl
@Kkırrrpapatyası , Çok iyi dedin, düşmeden tekrar düşmemeyi öğrenemezdin. Bebekler yürüyene kadar onlarca defa düşüp kalkıyorlar ve azimle yürümeye çalışıyorlar. Biz de böyle azimli olmalıyız sanırım.
Beklediğin şey çok makul.
Hayatımıza alacağımız insanları çok iyi analiz etmeliyiz sanırım. Ve bence bir insan karakteri hakkında, hayata bakış açısı hakkında çok kısa zamanda oldukça fazla sinyal veriyor. Önemli olan bu sinyalleri yakalamak ve ona göre analiz yapmak. - +1 yıl
@alkollerin_efendisi uzun uzun konuştuk düşüncelirini paylaştığın teşekkür ederim 🙏
- +1 yıl
@Kkırrrpapatyası , güzel bir sohbetti, ben de teşekkür ederim :)
- Aşk İlişkileri konusunda 953 cevap paylaştı.
+1 yılNeden yalnız kalasın ki? Hayatına biri girecektir muhakkak.
035 Yorumla
Soran+1 yılŞimdiye kadar hayatımda kimse olmadı. Bundan sonra nasıl olur bilmiyorum. Görücü usulü tanışıyorum birileriyle ama içim almıyor hiçbirini. Hep böyle mi olacak?
- +1 yıl
Şimdiye dek hayatında birinin olmaması handikap tabii. Ve hoşlanmadığın biriyle olmaktansa yalnız olmak çok daha yerinde olur.
Arkadaş çevrenden vs tanışabileceğin kimse yok mu?
Soran+1 yılHerkes güzel olduğumu da söyler. Ama bir türlü olmuyor işte. Bende öyle düşünüyorum. Doğru insanla huzurlu bir evlilik istiyorum. Mutsuz olacaksam ömrümü yiyecekse yalnızlık çok daha iyidir diye düşünüyorum.
Pek bir arkadaş çevrem yok. Hep evdeyim. 🥺- +1 yıl
Peki çalışmıyor musun?
Soran+1 yılİş bulamıyorum.
- +1 yıl
Piyasa biraz durgun. Alanın nedir peki?
Soran+1 yılBölümümle ilgili iş bulmam imkansız zaten. Ben herhangi bir iş bakıyorum
- +1 yıl
Naçizane tavsiyem ilk hedefin yalnızlığını gidermekten ziyade iş bulmak olmalı. Gerisi çorap söküğü gibi gelecektir.
Soran+1 yılKüçük bir ilçede yaşıyorum. burada iş yok. Eleman aranıyor yazan bir dükkana girdim birkaç hafta önce. Sabah 8buçuk akşam 8buçuk çalışacakmışım ama 1buçuk 2 bin anca verebilirmiş. Durum bu kadar vahim. Merkezde iş arıyorum onlardan ilçede yaşadığım için aramıyorlar bile
- +1 yıl
Allah'ın belaları köle istiyorlar, işçi değil.
Bu gidişata evlenmek çare değil yalnız haberin olsun. Kendi ekonomik gücünü sağlamadan evlenirse bu sefer de bir erkeğin vicdani yargılarına göre bir hayatın olacak.
Soran+1 yılO da tartışmaya açık derin bir konu aslında. Evlendiğim zaman çalışıyor olsam bile çocuklarım olduğunda işi bırakıp onlara bakmak isterim ben. Anaç bir yapım var belki de ondan böyle düşünüyorum. Çocuklarımın doğru yetiştirilmesi benim için paradan daha önemli. Doğru bir insanla evlenirsem zaten para aramızda sorun olmayacaktır. Zaten çalışmıyorum, ekonomik özgürlüğüm yok diye beni ezmeye çalışan biriyle evlenirsem ona gelene kadar kimbilir ne çatışmalarımız ne sorunlarımız olur. Zaten bu tür konulara önem verdiğim için de bekarım. Belki de fazla ince eleyip sık dokuyorum. Bilmiyorum
- +1 yıl
Artık hayat müşterek. Eğer kişinin çok iyi bir gelir kaynağı yoksa iki kişi çalışıp hayatını idama ettirmeye çabalıyor. Zaten biraz da o yuzden ekonomik gücünü elde etmelisin dedim. Çünkü yarının ne getireceği muamma, evlenmek kadar boşanmak da var hayatımızda.
Hal böyle olunca ekonomik gücünü kazanmış insanlar boşanma kararlarını çok daha hızlı ve kaygısız alabiliyorlar.
İnce eleyip sık dokuman senin için çok daha iyi, sonuçta hatalı bir karardan dolayı yılların da heba olabilir. O yüzden moralini bozmamalısın, çabalamaya devam etmelisin.
Soran+1 yılHaklısın bunları da düşünüyorum ben. Ülkenin durumu da ortada. Her şey ateş pahası. Tek maaşla geçinmek zor değil imkansız artık. Hem gelir az hem de tüketim çağında yaşıyoruz. İsteklerin sonu yok. Doyumsuzluk var. Yani bu da ayrı bir derin konu tabi. Bende eşime destek olmak çalışmak isterim. Ama çocuklar ne olacak? Kim bakacak onlara? Kaldı ki iş bulmakta kolay değil. Çocukların geleceğini düşünelim? Ekonomik açıdan düşünürsek eşimle ikimizin çalışıp birikim yapması gerekir onlara gerekli imkanları sağlayabilmek için. Manevi açıdan düşünelim: o çocukların paradan çok anne baba sevgisine, ilgisine ihtiyaçları var. Her ikisi de çalışırsa bu çocuklar bu sevgiyi nerden alacak? Belki de sevilmedikleri inancına kapılacaklar ve sevgiyi dışarda arayacaklar. Peki anne babadan göremediği bir sevgiyi bir çocuğa kim verebilir? Hiç kimse! Sevgi açlığıyla yanlış kararlar alabilirler. Başkalarından sevgi dilenebilirler. Dikkatini çekmek isterim: çocukları sevmemekten değil onlara sevgimi gösterecek zaman ve güç bulamamaktan bahsediyorum. Ben çok yönlü düşünüyorum. Çocuklara maddi açıdan güzel bir hayat sunamazsan ve yokluk çekerlerse sevgi ihtiyaçlarını karşılasan bile elbet şikayet edecekler parasızlıktan. Zor bir hayatları olacak. Diyelim ki çalıştın ve maddi imkanları sağladın ama sevginden ve ilginden mahrum kaldılar? O zamanda sevgisizlikten şikayet edecekler ve mutsuz olacaklar. Bilmiyorum ne kadar anlatabildim. Bunları düşündükçe de işin içinden çıkamıyorum aslında. Ne doğru ne yanlış ayırt etmek zor.
- +1 yıl
Yazdıklarına tümüyle katılıyorum. Sonuçta hepimiz geleceği düşünerek hareket ediyoruz ve gelecek kaygısı yaşamamak için birtakım önlemler almak istiyoruz.
Bir de ben çocuklara sevgiden sonra verilecek en iyi şeyin kaliteli bir eğitim olduğunu düşünüyorum.
Eğer çocuk iyi bir eğitim alabilirse kendi ayaklarının üzerinde durabilecek raddede olacaktır. Maddi yönden elbette elden ne geliyorsa yapmak gerekiyor ama eğitim çok daha öncelikli bir konu.
Tabii biz şu an çok ileriye yönelik konuşmuş olduk , öncelik tüm bunları düşündürecek biri olmalı sanırım :) O da zamanla olacaktır. 29 -30 yaş hiç de geç değil.
Soran+1 yılKaliteli bir eğitim önemli tabi. Ama çocuğu doğru yetiştirirsen ve gerekli öz güveni aşılayabilirsen, bilinçli bir birey olabilmesi adına doğruları gösterebilirsen kendini geliştirecektir zaten. Kendisi de çalışıp başarabilecektir. Asıl kilit nokta çocuğu doğru ve bilinçli yetiştirmek bence. Yanlış yetiştirilmiş bir çocuğa ne kadar para dökersen dök ne kadar imkan sağlarsan sağla başarı şansı düşüktür. Başarılı olsa bile insan olamayabilir. Bu da hepsinden kötü bence. Her şey ailede başlar bence.
Haklısın çok ileriyi düşünüyorum ama elimde değil. İnce düşünceli bir insanım ben. Ayrıntılara kadar düşünürüm. Önemli olan doğru insanı bulmak şu an için haklısın. Ve şu an için geç kalmış sayılmam. Ama 2-3 sene sonra geç kalmış olacağım. Belki de hayatım boyunca hep bir şeylere geç kaldım. Belki birçok şey kaçırdım. Belki hayatım boyunca doğru olanı yapmaya çalışırken hiçbir şey yapmadan harcayıp gittim hayatımı. Hep iyi bir insan olarak kalmaya çalıştım. Bunu da ne kadar başardım bilmiyorum doğrusu.- +1 yıl
Evet, çekirdek ailedeki eğitim en temel eğitimlerden ve çocuğun nasıl bir birey olacağını belirleyici.
Çok doğru düşünüyorsun ama geç kalacağın yanında yanlış düşündüğünü ifade etmek isterim.
Bence evlenmenin yaş konusunda bir zamanı yoktur, insan kendisini hazır hissettiği zaman evlenir. Tabii çocuk için kadınların özel durumundan dolayı bir sınır var ama süreyi de sağlıklı yaşayarak uzatmak mümkün.
İlk anlarda çok kaygılı gördüm seni, kaygı insana hata yaptırabilir. Bu yüzden dikkatli olmanı tavsiye ediyorum.
Soran+1 yılBen kendimi evliliğe hazır hissediyorum ama doğru insanı nasıl bulurum dahası bulabilir miyim bilmiyorum. Evet kaygılıyım. Ama annemle babamın evliliklerini gördükten sonra yanlış bir karar verebileceğimi düşünmüyorum. Belki de bu yüzden bu kadar ince eleyip sık dokuyorum. Eskiden evlenmekten bile korkardım ben.
- +1 yıl
Doğru insanı bulmak hele ki şu zamanda gerçekten çok zor. Peki senin için doğru insanın tanımı nedir?
Soran+1 yılHer ilişkide kavgalar çatışmalar olur; mühim olan saygı çerçevesinde tartışabilmek. Aşk beklentim yok benim. Eskiden dalgalı denizlerin hayalini kurardım şimdi dingin bir göl arıyorum sadece. İçinde huzurun olduğu bir yuva... Sevgi saygı, güven ve sadakat üzerine kurulmuş bir evlilik olmalı benimki. Biri bile eksik olursa sallanır ve belki de yıkılır. Kalp kırılır. Mühim olan kalbimi kırdığı zaman özür dileyip gönlümü alabilmeli. Anlayış, hoşgörü olmalı. Doğru insan merhametli olur. Kalbi güzel olsun tabi. Ama bu da yetmez. Kafa yapımızın uyuşması da önemli. Anlaşabilmek, aynı dili konuşabilmek önemli. İşte bütün bunları sağlayabilecek kişi doğru insandır bence. Eskiden bunlara ek olarak kitap okumayı, film izlemeyi seven biri olsun isterdim hayatımda. Birlikte okuduğumuz kitaplar, izlediğimiz filmler üzerine konuşalım. Hatta filmlerin sevdiğimiz sahnelerini evde canlandıralım ve bolca gülelim, eğlenelim isterdim. Tiyatroya, sinemaya gidelim isterdim. Ama artık bu kadar üst düzey beklentilerim kalmadı. Zamanında benim için çok önemli olan bu maddeden ödün verebilirim. Kitabımı kendim okur, filmimi yalnız izlerim.
- +1 yıl
Çok güzel yazmışsın gerçekten. Bir ilişkide saygı, hoşgörü ve merhamet olmazsa o ilişki ayakta duramaz. Tabii bu erdemler de ilişki kurulacak insanın mayasında varsa vardır, yoksa yoktur; sonradan öğrenilecek veya öğretilebilecek erdemler değil.
Beklentilerin oldukça makul ve kitap okumak, film izlemek, tiyatroya gitmek gibi aktiviteler de pek üst düzey sayılmaz. Zaten bu tür şeylerden uzak olan insanlar maalesef kendi kişisel gelişimini tamamlamamış insanlar oluyor.
Peki nerede yaşıyorsun? Küçük bir ilçe dedin de merak ettim.
Soran+1 yılHaklısın aslında. Ödün verebilirim diyorum ama kitap okumayan film izlemeyen bir insanla da kafa yapımız uyuşmayacak illaki. O da gerekli biraz. Ama günümüzde pek kalmadı kitap okuyan, film izleyen kendini geliştirmeye çalışan insanlar. Hele bizim buralarda hiç yok gibi bir şey. Aydın'ın bir ilçesinde yaşıyorum. Sen? 😇
- +1 yıl
Kesinlikle. Özellikle internet sonrasında çok az kaldı. Bir de artık insanlar bilgiye kolay erişebiliyorlar, eskiden kütüphanelerde saatlerce arayıp, tarayıp edinebildiğimiz bilgiyi internet sayesinde 15 dakikada edinebiliyoruz. Romanlar dışında kalan kitaplara rağbet bu yüzden düştü.
Ben İStanbul.
Çok güzel bir şehirde yaşıyorsun :)
Soran+1 yılİnsanların bilgi açlığı da kalmadı eskisi gibi.
İstanbul'da hayat zor değil mi? 😁 Aydın'da güzel pek bir şey yok. Tek güzelliği konumu. İzmir'e yakın. Marmaris Bodrum'a yakın. Kuşadası ve Didim var. Ama merkezi kötü.- +1 yıl
İstanbul'da yaşamak kalabalık ve trafik nedeniyle pek kolay değil dediğin gibi. Geldin mi hiç buraya?
Aydın'ı güzel kılan çok daha güzel yerlere yakınlığı bence :D
Bu arada dışarıda olduğum için geç yazıyorum, kusura bakma lütfen.
Soran+1 yılEvet geldim ve çok kalabalıktı. İstanbul yaşanacak yer değil bence. Bir yerden bir yere gitmek ölüm😁
Sorun değil benim için. 😇
- +1 yıl
Öyle ama insan alışıyor bir zaman sonra. Ben 2003 yılından beri İstanbul'da yaşıyorum. Artık alıştım doğrusu.
Tabii İstanbul yerine küçük bir şehirde yaşamayı tercih ederim ama gene de İstanbul'a yakın bir yer tercih ederim :)
Soran+1 yılİnsanoğlu nelere alışmıyor ki? Ama ben alışmakta istemezdim sanırım. 😁
- +1 yıl
İstanbul konusunda çok katısın sanırım :D Oysa coğrafi olarak Dünya'nın en güzel şehirlerinden :)
Soran+1 yılİstanbul çok güzel bir şehir. Her bir köşesini gezmeyi çok isterdim. Ama keşke mümkün olsa da önce İstanbul'daki insanları başka şehirlere gönderseler sonra ben gelip gezsem ne güzel olurdu. 😁 Trafik, insan kalabalığı falan düşüncesi bile insanı bunaltıyor.😁
- +1 yıl
İstanbul'u bilen kişiler İstanbul'da kalabalığı ekarte ederek nasıl gezeceğini de bilirler ( benim gibi :) )
Tabii ben çok gezdiğim için artık fırsat buldukça İstanbul dışına gezmeye gidiyorum. İstanbul çevresinde gezmediğim il kalmadı şu an :)
Kalabalık konusunda ise hemfikiriz. Maalesef en ciddi problem.
Soran+1 yılO da mümkün tabi. Yine de kalabalık bana ürkütücü geliyor. Heleki yazın sıcağında. 😁 Tekirdağ'a gitmiş miydin?
- +1 yıl
Elbette, arada bir hala giderim; çok güzel bir şehir. Neresine gittin?
Soran+1 yılMerkezine gittim. Çok vaktim yoktu fazla gezemedim. Sahilinde gezdim bide köftesini yedim. 😁😁 Edirne Keşan'ın Erikli'sine de gittim güzeldi denizi 😁
- +1 yıl
Aşık olduğum yerlere gitmişsin :) Eğer sakıncası yoksa özelden yazabilir misin?
Soran+1 yılOlur😁
Gizli Üye(18-24)+1 yılBu beni de sardı şu var özellikle nasıl olucak ya sevmezsem ya doğru dürüst biri değilse yalnızlık da sonunda uçurum gibi bişey
18 Yorumla
Soran+1 yılBen daha çok doğru insanı bulamayıp yalnız kalmaktan korkuyorum.
Cevap sahibi+1 yılYalnızlık oda işin içinde bu doğru ama insanların konuşması da korkutucu mesela niye evde kaldın gibi lafa getiriyolar sanki bi kötülük varmış gibi
Soran+1 yılİnsanlar illaki konuşacak. Onları kulak ardı etmek gerekiyor. Ben çocukken komşumuzun kızı vardı 18 yaşındaydı. Çok severdim onu. Ve kız beyninde damar mı patlamış ne öyle bir şey olmuş ve sahurda masa başında öylece vefat etmiş. Arkasından ne dedikodular çıkarmışlar. Hamile miydi diye soranlar bile olmuş. Böyle kötü ve fesat insanların olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Heleki bizim zamanımızda çok daha fazla sayıları. Böyle zihniyetlere kulakları tıkamak gerek.
Cevap sahibi+1 yılYuh bu ne kötülük ya ölmüş gitmiş insanın vay ki ne vah bizim ülkemiz değerlere önem verirdi bozulmuş işte bu türlerden laftan falan korkuyorum bende yalnızlık korkutur elbet ama bu tür şeyler tefirgin ediyo evlat sahibi olmakta istiyor insan bi taraftan durum vahim kısmet
Soran+1 yılİnsanlar ne der diye düşünme. Onlar konuşacak bir şey illaki bulurlar zaten. O yüzden Allah'a sığın gerisini boş ver. İnsanların düşüncelerini önemsemiyorum ben. Kaygılarım tamamen kendim için. Evet, anne olmak istiyorum bende. Hem de çok istiyorum.
Cevap sahibi+1 yılBeni de anne olma özlemi sardı geçen ağladım insanlarda baskı üstümde toplum baskısı kişisel durumunuz Allah'a sığınmak la çözülür umarım
Soran+1 yılUmarım anne olmak bize de nasip olur😁
Cevap sahibi+1 yılUmarım
+1 yılYalnızlıktan değil bence kendinizle baş başa kalmaya korkuyorsunuz.
00 Yorumla
+1 yılYalnızlıktan korkuyorsan yalnız kalmayacak şekilde yaşayacaksın olay basit.
00 Yorumla
+1 yılBenimde hayatimda arkadasim bile olmadi cunku tipim spastik gibi
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılBen 27 yaşında hissediyorsam Senin o yaşta hissetmen normal
04 Yorumla
Soran+1 yılSağol ya bunu duymak moralime çok iyi geldi 😂
- +1 yıl
Hahaha gerçekten beni güldürdün Allah da seni güldürsün
Soran+1 yılİnşallah 😂
- +1 yıl
🤣🤣🤣
+1 yılKendini kapatarak sadece kendini cezalandirirsin. Korkman cok normal
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah korkusu olan biri Allah’ın emanetine sahip çıkacaktır Zinadan uzak kalbin gibi biri denk gelecektir
017 Yorumla
Soran+1 yılOlur mu dersin? Hep dua ediyorum. Ama bir yandan da yalnızlıkla imtihan olmaktan korkuyorum.
Cevap sahibi+1 yılKorkmayın bende siz gibiyim 29 yaşındayım edepli bir eş nasip olana kadar da bekleyeceğim geç gelen en hayırlısıdır yeterki kalp temiz olsun bazıları gibi edepsiz olacağıma yalnız olurum daha iyi
Cevap sahibi+1 yılKorkularınız imtihan olur dua ve sabır ile bekleyin
Cevap sahibi+1 yılBuradaki akıl verenlerden uzak durun sadece millet cıkarcıdır binbir yalan söyleyen vardır unutmayın nasibinizi sizden kimse alamaz sadece o nasiple karşılaşmak icin çaba gerek kader gayrete aşıktır cünkü gönlün nekadar temiz olursa nasibin de okadar temiz olur
Soran+1 yılBen hep iyi bir insan olmaya çalıştım ama bunu ne kadar başardım bilmiyorum. Kalbim ne kadar temiz bilmiyorum. Çok kirli olmadığına eminim ama.
Nasıl bir çabadan bahsediyoruz? Bir insan nasibini bulmak için nasıl bir çaba sarf edebilir ki?
Cevap sahibi+1 yılÖncelikle ben durayım da nasip gelir hesabı yapılmamalı nasip dediğin ansızın her an bir yerden çıkabilir kim bilir belki de 2 dakika sonrada çıkabilir yıllar sonrada nasip insana üç şekilde gelir birincisi tip ikincisi para üçüncüsü ise en temizi olan içinde Allah olan bir kalp ile gelir üçüncüyü bulmak mühim olandır
Soran+1 yılNasıl bulacağım? Buradakiler günahkar biraz. 😂
Cevap sahibi+1 yılHerkes bir değildir kalbinle hissettiğin an bulursun zaten hangi niyetle geldiğini ☺️
Soran+1 yılGörücü usulü tanıştırıldığım insanlar oluyor. Aslında kalbim almıyor. İstemiyorum görüşmek ama yine de görüşüyorum. Sonra reddediyorum tabi. Kalbim ısınmıyor hiçbirine.
Cevap sahibi+1 yılEğer niyetin ciddiyse benimle görüş bi istersen bende bu niyetle birine bakıyorum nasiptir belkide
Soran+1 yılSanaldan tanıştığım biriyle evlilik düşünemem.
Cevap sahibi+1 yılDediğim gibi herkes aynı değildir
Soran+1 yılÖyle tabi
Cevap sahibi+1 yılÖnemli olan insanın Allah korkusu ve kalbi temiz olması yine de siz bilirsiniz karar size ait olsun
Soran+1 yılEvet ama mesafeler tanımaya engel bence. Aynı şehirde olsak ya da yakın şehirlerde belki haklı olabilirsin ama onca mesafe varken tanışamayız zaten.
Cevap sahibi+1 yılSiz bilirsiniz şehir neresi?
+1 yılNormal. Birkaç yıl sonra evde kalmış kız kaynayacak ortalık rekabet iyice kızışacak.
00 Yorumla
+1 yılbende korkıreeem ama birşeyler yapmak gerek
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı. Bilmem. Kişiden kişiye göre değişir bence. Senin burcun ne?
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7b cevap paylaştı.
+1 yılSelam,
Ben yalnızım zaten korktuğum başıma geldi... :/
Neyse... üzüldüm şimdi kendi halime 😞00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBayanların nedense böyle bir korkusu var ilginç geliyor bana
03 Yorumla
Soran+1 yılAilemi kaybettiğimde yanımda kimseyi bulamamaktan yapayalnız kalmaktan korkuyorum
Cevap sahibi+1 yılüzüldüm başınız sağolsun
Soran+1 yılAilem yaşıyor
Gizli Üye(25-29)+1 yılGece sen uyurken odana geleceğim elimle ağzını kapatacağım kulağına eğilip bağıracağım 😂😂😂😂 şaka şaka
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKorkmanıza gerek yok daha yaşınız da 29 Allah kalbinize göre versin inşallah
011 Yorumla
Soran+1 yılYaşlanıyorum 😁 İnşallah
Cevap sahibi+1 yılDaha yaşınız 29 😄
Soran+1 yılSaçımda bir tel beyaz buldum 😂
Cevap sahibi+1 yılBende de beyaz çok ama yaşım 25 😄
Soran+1 yılErken yaşlanmışsın demeyeceğim😂😂
Cevap sahibi+1 yılYaşlanmakla alakası yok işte 😄
Cevap sahibi+1 yılHem kır saç güzel olur 😄
Soran+1 yılPamuk gibi😂
Cevap sahibi+1 yılEvet pamuk gibi 😄😄
Soran+1 yılŞaka bir yana tabi ki yaşlanmanın ölçütü saçlar değil ama yaşın ilerlediği de bir gerçek 😁
Cevap sahibi+1 yılKesinlikle haklısınız yaşınız 25 26 falan olsaydı tabiri caizse tanışırdık 😄
- Aşk İlişkileri konusunda 28,4b cevap paylaştı.
+1 yılZamanla ona bile alışıyorsun
03 Yorumla
Soran+1 yılYapayalnız olmak çok ürkütücü ama 😁
- +1 yıl
Ben hep yalnızım🙂
Soran+1 yılAilen?
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence ufacık bir Sevgi her şeyi halledebilir
06 Yorumla
Soran+1 yılSevgiyi de geçtim saygı ve güvenle de yetinebilriim😁
Cevap sahibi+1 yılO kadar mı
Soran+1 yılBu devirde fazlasını beklemek lükse giriyordur belkide 😁
Cevap sahibi+1 yılYooo sadece doğru insani bulmak önemli
Soran+1 yılBelkide bizim için doğru bir insan yoktur.
Cevap sahibi+1 yılBelki de vardır
+1 yılKendine hobiler edin, yalnızlığını giderirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa ne kokuyorsun abaza cenneti iki firikik ver mesaj kutun dolar merak etme
00 Yorumlabir ömür yanımda olmaya ne dersin kanka hayatım da :)
00 YorumlaBence intihar et bari ülkenin yıkıldığını görmezsin
02 Yorumla
Soran+1 yılSıcak iklim insanıyım ama yine de öbür tarafta yanmak istemem😁
Bnde aynı 29 yaşındayım o korku bendede var emin ol. Yaşlılık korkutuyor tek kalma
06 Yorumla
Soran+1 yılSaçımda beyaz bir tel de buldum 😁
Soran+1 yılBen çok stres yapıyorum😁
Soran+1 yılSende boyat 😂
Gizli Üye(25-29)+1 yılBrini bulmak istiyorsanız hayatınızı başkalaştırmaya bakın.
Kurslara yazılın, başka şehirlere, turistlerin olduğu yerlere gidin.02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılrica ederim iyi günler
Korku değil bence kafada takıntı kurgu yapiyosun Rabbim herşeyin hayırlısını versin😊🙏
00 Yorumla
+1 yılBence artık yalnız değilsin ahahahab
02 Yorumla
Soran+1 yılNeden
- +1 yıl
96 erkek yorumu var. Sec içlerinden bir tane
- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılBen de korkuyorum ama hep yalniz yasiyorum
04 Yorumla
Soran+1 yılAilen?
- +1 yıl
Anca bi yemek felan yerken görüyorum onun disinda kendi odamdayim
Soran+1 yılAma o yalnız yaşamak olmuyor 😁
- +1 yıl
Valla yalnızım genelde ya
Aşk İlişkileri konusunda 8,3b cevap paylaştı. Normal ama takma derim ya
025 Yorumla
Soran+1 yılElimde olsa da takmasam keşke...
Soran+1 yılBir gün ailemi kaybettiğimde yanımda kimseyi bulamamaktan yapayalnız kalmaktan korkuyorum
Soran+1 yılKimseye güvenmiyorum ki ben. En yakın arkadaşlarımla bile hem samimiyimdir hem de aramızda görünmez bir duvar vardır. Kimseye içimi dökmem ben. Hayırlısıyla evlensem eşim yanımda olur destek olur en azından. Yoksa yapayalnız kalırım.
Soran+1 yılGüvenebileceğim birini arıyorum işte. Evleneceğim kişiye güvenmeliyim sonuçta.
Soran+1 yılSosyal hayatım yok. İş bulamıyorum.
Soran+1 yılKüçük bir ilçede yaşıyorum. İş imkanı yok. Bir mesleğimde yok. Okuduğum bölümle ilgili iş bulma olasılığım sıfır.
Soran+1 yılHerhangi bir iş bakıyorum zaten ayrım yapmıyorum. Ama merkezdekiler ilçede yaşadığım için istemiyor. İlçede de iş yok. İlçede eleman aranıyor yazan bir yere gittim. Bana sabah 8buçuk akşam 8buçuk çalışacaksın ama 1buçuk 2 bin maaş verebilirim anca diyor. Durum o kadar vahim
Soran+1 yılBir iş bulsam çalışsam baktım olacak, devam edeceğim o zaman ev tutarım. Ama iş bulmadan nasıl ev tutayım?
Soran+1 yılYok maalesef 🙄
Soran+1 yılDestek olurlar ama iş bulamazsam boşuna ev açmış olacağız.
Soran+1 yılBunu düşüneceğim teşekkür ederim 😇
Soran+1 yılTeşekkürler 😇
+1 yılHayatına birisini almak ister misin
02 Yorumla
Soran+1 yılDoğru insanı arıyorum 😁
- +1 yıl
O kişi benim
amann boş ver sanki evliler çok mutlu
05 Yorumla
Soran+1 yılBekarlar mutlu mu ki? 😂
Soran+1 yılO zaman evlenip bir yuva kurmak, hayatı biriyle paylaşmak tabi ki o kişi doğru insansa en güzeli değil midir? 😇
Soran+1 yıl😇😇
Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. Yanlızlıktan korkma bence yanlızlıkla yüzleş
04 Yorumla
Soran+1 yılNasıl?
Soran+1 yılBende yalnızlığı seçiyorum. Az insan çok huzur demişler. Katılıyorum da bu söze. İnsanlar huzurumu kaçırıyor. Ama yapayalnız kalmak istemiyorum ben.
- Aşk İlişkileri konusunda 3,7b cevap paylaştı.
+1 yılKorkma bulunur biri
012 Yorumla
Soran+1 yılBiri elbet bulunur ama ben doğru insanı istiyorum. Bu devirde düzgün birini bulmak gerçekten çok zor. Heleki bizim buralardaki erkek profili hiç benim kriterlerime uymuyor.
- +1 yıl
Sizin ordakiler nasıl? Ve sen nasıl birini istiyorsun?
Soran+1 yılBizim burdaki erkek profili: alkol alır, sigara içer, arabesk dinler, oyun oynar, kahveye gider, hatta yüksek ses müzik dinleyerek arabayla (tabi şahin, doğan favorileridir) gezmeyi hobi edinmiş tiplerde çoktur.
Bu saydıklarımın hepsi bana itici gelen şeyler. Eskiden birlikte kitap okuyup kitaplar konusunda tartışabileceğim, film izleyebileceğim, birlikte tiyatroya gidebileceğim birini isterdim. Ama artık bu kadar uçuk beklentilerim yok. Kendi kitabımı kendim okur, gerekirse filmimi yalnız izlerim. Tiyatroya da gitmeyivereyim. Yeterki saygı sevgi güven ve sadakat olsun aramızda ve evimizde huzur olsun. Başka da bir beklentim kalmadı- +1 yıl
Acaba tanışmayı düşünür müsün benimle?
Soran+1 yılNeden?
- +1 yıl
Çünkü o sevdiğin şeyleri bende yapmayı seviyorum
Soran+1 yılAma sanaldan tanıdığım biriyle evlilik düşünenem ki.
- +1 yıl
Tanımadan buna karar vermen ne kadar doğru
- +1 yıl
Sevdiğimiz değer verdiğimiz önemsediğimiz şeyler benzer
- +1 yıl
Sence birbirimize bir şans vermeyi hakketmiyor muyuz?
Soran+1 yılEskiden olsa sana hak verirdim. Ama şu an öyle düşünmüyorum.
- +1 yıl
Bence önyargılı davranıyorsun. Eskiden neler yaşadığını düşündüğünü bilemem tabi. Ama her gün yeni bir hayat ve yeni bir başlangıç bence
- Aşk İlişkileri konusunda 300 cevap paylaştı.
+1 yılNormal bazı insanlar alışıyor bazıları alışamıyor
01 Yorumla
Soran+1 yılBelkide kendimi baskı altında hissetmesem bu kadar dert edinmem
+1 yılYaş geçtikçe normal ben de de bazen oluyor 😂
04 Yorumla
Soran+1 yılPeki ya korktuğumuz başımıza gelirse? 🥺
- +1 yıl
Gelmez canım çıkar karşımıza elbet biri 😊
Soran+1 yılİnşallah 😁
- +1 yıl
Takip edersen konuşur dertlesiriz 😊
Bnde 29. Oldu ne yapacz boyle
03 Yorumla
Soran+1 yılRabb'im gönlüne göre bir eş nasip eder inşallah
+1 yılOlabilir çözümü var ama
02 Yorumla
Soran+1 yılNe gibi?
- +1 yıl
Konuşuruz istersen hemen olmaz ki
- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılevlenirsen yanlizliktan kurtulmuş olursun
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılNormal ama korkma
00 Yorumla
+1 yılYanlız kalacaksın sonun bu.
00 Yorumla- Devamını Gör (49)
Devamını Gör(94)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?