Askere gidiyorum ve sevgilimle ayrıldık?

Herkese merhabalar. Ben önümüzdeki hafta askere gidiyorum. 5 yıllık bir ilişkim vardı ve 3 ay önce ben noktaladım daha doğrusu noktalamak zorunda kaldım. Normalde Mayıs ayında gidecektim askere ama Temmuz ayına sarktı. Sevgilimle zaten sıkıntılı bir ilişki yaşıyorduk. Bu 5 sene içerisinde birkaç kere ayrılmayı denedik ama sonra tekrar birleştik. Birbirimize adeta bağımlı gibiydik. Ama bir o kadar da seviyorduk birbirimizi. Geçtiğimiz Mart ayında ( o zaman mayısta gideceğimi zannediyordum) kendisi bana "seninle askere gitmeden önce konuşma yapacağım ve sen benden ayrılacaksın" gibi sözler etmeye başladı. Normalde evlenmeyi düşünüyorduk ama elde olmayan sebeplerden dolayı bir türlü olmadı bu konuda ona hak veriyorum. Sonra biz evde otururken arkadaşı geldi ben de kulaklıkla telefonla ilgileniyordum. Kendisi benim onu duymadığımı düşünerek arkadaşına " Artık dayanamıyorum 5 senem gitti askere giderken ayrılıcam " dedi. Ve ben de bunu duydum. İçimde o kadar nefret ve hayal kırıklığı oldu ki anlatamam size.(Ayrıca kendisini hayatımın merkezine koymuştum. Annem ve babam ayrı. Annem de hasta) Bana bunu nasıl yapacak dedim. Sonrasında karşıma aldım konuştum ve ayrıldım. 3 ay ayrı kaldık. Bu geçen 3 ay içerisinde sırf ona olan nefretimden dolayı normal bi kız arkadaşımla kahve içmeye gittiğimizde sırf kıskansın diye instagram story attım. Ama öyle sarılmalı falan değil yemek yediğimiz masayı falan kızın sadece kolu gözüküyordu. Ona o kadar sinirliydim ki ne yaptığımı mantıklı düşünemiyordum. Ama bu süre içerisinde hep kapısına gittim balkona çıksın diye ama onun haberi olmadı hiç bunlardan. Sonra ben mesaj attım bana bunu nasıl yapacaktın falan diye. O da " Ben seni asla yerk etmeyecektim sem bizi mahvettin." gibi mesajla karşılık verdi. Sonra ben bi yerde oturup konuşmayı teklif ettim ve buluştuk. İşk başta bana nefretle yaklaştı ve sen beni aldattın v. s dedi. Durumu anlattım. Beni nasıl bi psikolojiye soktuğunu v. s söyledim. Biraz tartışır gibi olduk. Sonra ben kendisinin suçu olduğunu ama pişman olduğumu ve onu çok sevdiğimi söyledim. Ertesi gün sabaha bana " şu an sana olan sevgim bitti." diye mesaj attı. Ama tekrar görüştüğümüzde sarıldık , birbirimizi ne kadar özlediğimizi falan söyledik. Ben şu an üzerine düştüğüm için beni biraz süründürmek istediğini düşünüyorum. Yani kısaca size sorum insanın bir günde sevgisi biter mi? Askere giderken veya askerdeylen onu geri kazanmak için neler yapabilirim? Akıl akıldan üstündür. Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkürler.

Güncellemeler
+1 yıl
Bu arada Askerden gelince evlenmeyi düşünüyorum inşallah :)
Askere gidiyorum ve sevgilimle ayrıldık?