Selam KS ahalisi! Bu sözü Kurtlar Vadisi'nden değerli büyüğümüz Laz Ziya söylemiş. Kızı Nesrin'in Çakır için onun bana sözleri vardı lafına Ziya abimiz Söz erkek için sakızdır, çiğner çiğner atar diye cevap veriyor. Sizce Laz Ziya haklı mı?

Selam KS ahalisi! Bu sözü Kurtlar Vadisi'nden değerli büyüğümüz Laz Ziya söylemiş. Kızı Nesrin'in Çakır için onun bana sözleri vardı lafına Ziya abimiz Söz erkek için sakızdır, çiğner çiğner atar diye cevap veriyor. Sizce Laz Ziya haklı mı?

Bunun erkeği kadını yoktur söz ağızdan bir kere çıktı mı O söz yapılmalıdır ben sadece bunu bilirim bunu söylerim o senin dediğin Laz Ziya bayağı bir saçmalamış yani Olan Var Olmayan var 😂😂😂😂😂
Çok eski bir söz.
Söz erkek için sakızdır, çiğner çiğner tükürür. Sonra pişman olur, tükürdüğü yerden süpürür. Diye çok kullandığım bir kelime diyemem, tutulan çok fazla var. Fakat hepsi olmuyor maalesef ama sakızda değil. 🙂
Eğer bir söz verdiysem bu benim için sakız değil senettir. Ben böyle şeylere çok değer veririm. Kimse benim arkamdan olumsuz bir şey konuşmasını istemem.
Davranışlara yansımadığı sürece söz sakızdır cipstir çerezdir. Anlık mutluluk verir gibi olur ama sonra tansiyon şeker ve kolesterol olarak geri döner. Sağlığımız için hareket şart. 🙏
Ben teşekkür ederim 🙏
Cevap
7Cevap
Hıı balon gibi şişiriyorlar sonra püf diye sönüyor
Niye şahsileştiriyoruz, hemcinslerin hep boş konuşuyor
Hmm. “Sana verilen sözler balon gibi söndü galiba” şahsileştirmezsen benim sevineceğim gibi mi
Erkekler her zaman üste çıkar yani evet
Aslında görüş oldukça alakalı😃
Bunun cinsiyeti olduğunu sanmıyorum
Verilen sözden mi bahsediyoruz, sarfedilen kelimelerden mi?
Eğer verilen söz ise "adam" dediğinin arkasında durur ve yapar, tabi adamsa.
Bu benim için de geçerli, bir söz verdiysem yaparım, yapmayacağım şey için ise söz vermem. Cinsiyetle âlâkalı değil, karakterle âlâkalı bir durum.
Doğru algılayıp cevap vermişim...
Yapmayacağın sözler vermeyeceksin.. Tutamaycağın sözü kimseye söyleme.. Dürüst olmayanlar söz verir ancak
Sözün cinsiyeti olduğunu sanmam. Kimi sakız gibi kullanır çiğner kimi de sözünün eridir.
Eskiden de "söz namustur" derlerdi. Desenize sakıza kadar düşmüş değeri.
Karakter meselesi. Kişiden kişiye değişir. Delikanlı adama göre öyle değil mesela.
Bana göre verilen söz namustur ama gunumuzde mefhumunu kaybetmis durumda.
Coğu erkek icin evet hakli 😀
😊😊😊
kurtlar vadisi izlemedigim için bilmiyorum
Adam gibi adam sözünü çiğnemez.
Arkasından Polat sahneye girer
Kesinlikle haklı ☺️
genel olarak bu dönemde her insan için böyle bu
Söz namustur bence birisine söz verdiysen yapmalısın 🪶
Evet sakızdır, çiğner yorulunca atar.
çok haklı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?