Bakın linç yemek istemiyorum herkes fikrini söylesin sadece. Ben erkek parası yemek isteyen ya da bi erkeğin parasına ihtiyacı olan bi kız değilim. Ama büyüdüğüm aile gördüğüm şey hep erkeğin kadına para ödetmemesi oldu yani böyle gördüm bunu doğru bildim hep. Babam abim herkes böyledir bizde. Asla bi kadına hesap ödetmezler. Şu anda sevgilim var durumuda gayet iyi. Nereye gitsek yarı yarıya yapıyor hesabı. Arada hepsini ödüyor ama yine benden bekliyor bi şey hissediyorum. Cimri mi yoksa çok mu akıllı anlamadım. Benim cebimde param var maddi bi sıkıntım yok ama gerçekten hiç böyle alışmadığım için soğuyorum yanımda bi erkek var gibi hissetmiyorum acayip düşüyor gözümden. Sizce bu kafamı değiştirmem mi gerekiyor yanlış mı düşünüyorum doğru olan onun yaptığı mı? Her zaman yarım saatlik yoldan gelir beni alır eve de bırakır o konuda iyi hakkını yiyemem mazot fiyatları malum her erkek yapmaz ama hesap konusunda da böyle ne diyorsunuz?
Gizli Üye(30-35)+1 yılAbi o zaman tamam esitlik hesap yari yariya ama niye ev islerine gelince ellerini bir seye atmiyor bu erkekler? Bu yuzden nişan attım ben.
Nisanlimda bende çalışıyorduk. Senin sevgilin gibi arada hesabı kendi ödüyor cogunlukla da elini cebine atmiyordu. Kendi yemegimi ben öduyordum. Sorun yok bunda. Hani evlilikte falan belki sorun edilmez belki boyle seyler. Senin benim param olmuyor sonucta evlilikte. Nişan doneminde boyle devam etmesi garibime gitmişti ama gocunmadim odemekten.
Sonra yavas yavas bir seyler alinmaya basladi, ev tutuldu. Bana hesap ödeten erkek ortada yok. Ben calisiyorum param var, ekonomik özgürlüğüm var diye hesap ödetiyor baska seyler icin maddi destek istiyor ama iş yeni tadilattan çıkmış asiri kirli, tozlu, yerde boya damlalari olan evi temizlemeye zerre yardim etmiyor.
Gunlerce iş çıkışı o yorgunlukla gidip ben temizledim o evi. Gel beraber temizleyelim hayatim dedigimde hep bir bahanesi oldu. Sonra dusunmeye basladim bu evlilikte de boyle olur beni yalniz birakirsa diye. Ekonomik ozgurlugum var diye hesap ödetiyor, kendine her sey yuk olmasin diye beraber alalim diyor ama benim çalışıp yorulmam ustune evlilik icin, ev icin, o ev bir yuva olsun diye o kadar caba gostermemi, ev isi yapmamı görmüyor.
Biraz daha gozlem yaptıktan sonra nişanı attım. Dikkat et seninki de boyle olabilir. Boyle tipler olusmaya başladı. Artik erkekler calisan kadin alip kendi rahatlarina bakiyorlar. Onceden de tek yaptıkları evi gecindirmek, para getirmekti onu da kadinlar yapıyor artik. Hicbir sorumluluk almiyorlar resmen. Kenara cekiliyorlar öyle. Biz kadinlar esitlik esitlik dedik, hesabi da odeyelim, ev borcunda, dugun masraflarinda falan erkege yuk olmasin diyoruz, yuklerini azaltiyoruz ama kendileri kadinin yukune yuk yukluyor. Hala o kadar calisan kadin olmasina ragmen ev islerinde, yemekte, cocuk bakiminda kadinlar yalniz kaliyor.
Esitligi biz istedik kendileri işlerine geldigi gibi kullaniyorlar. Ev alirken sende para ver, araba alirken sende ver ama gel bir pilav yap, ortaliga supurge tut, git tuvaleti temizle yok. Niye? Ben erkegim anlamam. Hadi ordan. Evde de eşitlik olacak. Evlenmem, kurur giderim daha iyi onca yuku, sorumluluğu tek basima üzerime alacağıma. Bu ulkenin insanlari hayat yoldasligini hala kavramis degil.
60 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılYazında kısmen kendimi gördüm. Ama bazı yönler farklı mesela benim ailem de bana öyle gösterdi. Zamanında babam annemin her istediğini alır, hesapları öder, hediyeler alırmış. Anneme asla hesap ödetmezmiş zaten annem de hiç ödemeye yanaşmamış. Ama benim bir iki ilişkim oldu ve durumları pek iyi değildi. Ve zaten öyle hayır sen ödeyemezsin ben ödeyeceğim diye direten erkeklerden de değillerdi. Bence annem ve bazı diğer kadınların yaptıkları gibi tamamen erkeğe yüklenilmemeli hesap konusunda. İlla her zaman hesap ödemeli yerlere gitmek istemem mesela onun para durumuna göre gidersek gideriz yoksa parka otururuz önemli olan görüşmek birlikte zaman geçirmek. O kadar çok cafe falan istiyorsam da arada da ben ısmarlıyım yani bunda ne var? Ama ne yazık ki bir kere bile hesap ödesem annem söyleniyor. "Hiç kıza hesap ödetmeyen birini bulma hep böyle züğürtleri bul daha vermiyorum sana harçlık falan" tarzı şeyler diyerek moralimi bozuyor. Bir yandan da haklı harbiden hep züğürtleri buldum :D O da bir anne olarak beni yaşatsınlar yedirsinler içirsinler çok iyi bir hayat sunsunlar istiyor tamam ama sonuçta ben onu sevmişim ve her şeyi de ona kilitlemek utandırıyor beni rahatsız oluyorum ama hesabı ben ödeyince de sevgili olduğum kişi annemin gözünden tamamen düşüyor. Buluşmadan eve geldiğimde sürekli darlanıyorum bu konuda ve stres oluyorum. Senin olayından kısmen daha farklı benimkisi ama benzer yanları var aile konusunda özellikle. Ve çocuğun durumu iyiyse de öyle yapmasının anlamı yok aslında bi tık cimrilik var onda bence
00 Yorumla
+1 yılŞimdi bu durum iki tarafın içinde bulunduğu şartlara göre vs çok değişken bence mesela her iki kişi de çalışıyorsa ya da ikisi de işsizse bir buluşmada o öder bir buluşmada sen veya masraflar bir şekilde bölüşülür. Biri çalışıyor biri işsizse ya da kazançlar arası 2 kat fark varsa 2 buluşma o bir buluşma sen ödeyebilirsin. Ailenin durumuna fazla bakmamak gerekiyor ama çünkü belki ailesinden para almıyordur ki çoğu erkek almaz. Yine de yedikten sonra bölüşmek biraz rahatsız edici bence şahsen param varsa ben ısmarlamayı da teklif ederim.
00 Yorumla
- Para & Ekonomi konusunda 7,2b cevap paylaştı.
+1 yılErkek parası yemem diyorsun ama bu soru neyin sorusu? Erkek parası yemiyorsan hesap gelince üstüne düşeni ödersin bitti gitti ayrıca arada bir arabanın deposunu sen doldur. Eğer gerçekten dediğin gibi erkek parası yemiyorsan 👍
Nesil olsa sevgiliyiz aramızda para konusu olmaz olmamali diyorsan o zaman o erkek sana göre değil çünkü hesabını kitabını bilen biri olduğu belli.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
43Cevap
Para & Ekonomi konusunda 2,3b cevap paylaştı. Yarisina kadar okudum erkek arkadasin kesinlikle dogrusunu yapiyor bayan erkek esit diyosunuz boyle konularda biz bayaniz diyosunuz sahsim olarak bende asla odetmem utandigimdan centilmenlik olsun die hep ben oduyorum odemisimdir cok yanlis yapmisim dogru olani erkek arkadasin yapiyor ve kesinlikle kadinlar bu dilden anliyor
12 Yorumla
Soran+1 yılYoo ben kadın erkek eşit diye düşünmüyorum
+1 yılYarı yarıya ödeme sen öde hepsini o zaman.
Ben sevgilimden falan böyle şeyleri kıskanacak, esirgeyecek biri değilim ama senin mantığına göre diyorum o da senin beklentin ayar oluyorsa?
Para kolay kazanılmıyor yani ben yapamam onun yaptığını enayilik olduğunu bile bile ben veririm hesabı vs ama doğru olanı o yapıyo bence djdj Her neyse hepsini sen öde bundan sonra konu kapansın.
20 Yorumla
+1 yılUlan para ödesek artist görgüsüz dersiniz ödemesek belesçi cimri hanzo dersiniz alman usulu yapsak ss gestapo falan dersiniz heralde napalim ya.. aslinda cüzdanları birleştirmek havuz gibi yapmak olabilir ama bilmiyorum bir kiza 1 kuruş vermem milyon verse de bana almam
00 Yorumla
+1 yılAilenden göre göre erkekten bir şeyler beklemen olayı artık bencil bi hal almış. İnsanlar ilişkilerinde ortak paydada durmalılar. Yeri gelir sen ısmarlarsın yeri gelir o yeri gelir yarı yarıya yaparsınız falan filan kısacası ilişkinde bu tarz düşünceler varsa kafanda senin bu ilişkiden beklentilerin vardır ve beklenti olan ilişkiler bitmeye mahkumdur.
10 Yorumla
+1 yılDoğru olanı yapıyor, herzaman erkek ödeyecek diye bir durum yok. Arada sen ödersin, bazen de o bu böyle daha iyi. Açıkçası herhangi biri kız ya da erkek fark etmez, bana bişey ısmarlayınca bu beni rahatsız ediyor. Karşılığında bende bişeyler yapıyorum, olması gerektiği gibi. Kocan olmadığı sürece sevilinden bu tarz şeyler beklememelisin. Bence düşünceni değişmen gerekiyor.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 453 cevap paylaştı.
+1 yılBence bu biraz incelikle alakalı tamam her seferinde de erkek ödememeli olmadıgı zaman yetmediği gibi durumlarda sen ödersin veya bölüşürsünüz fakat bi erkek kıza hesap ödetmemeli özellikle bilerek yapıyosa ben sevgisinden de şüphelenirim çünkü nasıl ki bir kadın erkeğinin yanında dişiliğini gösteriyorsa erkekte kadının yanında olduğunu arkasında olduğunu hissettirmeli ki arkadaş bundan bahsetmiş boşuna linç etmenize gerek yok
20 Yorumla
+1 yılhic okumadim baslikta gördügüm "hep yari yariya ödemek istiyor cok gözümden düsüyor" kismandan sonra otomatik olarak antipati olustu! Erkekler sizin yürüyen cüzdaniniz degil ve hic bir erkek bunu yapmak mecburyetinde degil. Eger o gün davet edilmissen o ayri hesabi davet eden öder fakat her gün bulusuyorsan ve orada burada yiyip icip geziyorsan Erkekten senin gündelik masrafini karsilamasini bekeleyemezsin.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen kafa yapını değiştir bence. Etrafındaki erkekler böyle yapmış diye alışmışsın ama doğrusu boyle değil. Daha evli değilsin bir şey değilsin neden senin yiyip içtiğini ödesin. Bir sen öde bir o ödesin veya herkes kendininkini ödesin. Madem seninde ihtiyacın yok durumun iyi bekleme seninkini ödemesini. Bak zaten arabayla getirip götürüyormuş o bile yeter bu pahalılıkta
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence araba mazot durumunu düşünme sanki hiç mi gezmiyor araba ile seni de gezdirsin ne olacak ayrıca madem mazot benzin bilmem ne zorluyor satar arabayı adamın arabasını sen düşünme güzelim. Yani borcu harcı çok olan bir insansa haftada bir çıkarsınız ne bileyim bu hafta sen dışarıya çıkarırsın diğer hafta o yarı yarıya bir mekanda çok komik durur bide çiftsiniz
20 Yorumla
+1 yılPa4a avcısı detected. Keşke erkek arkadaşının kim olduğunu bilsem de şu linki atsam. Suratına tükürülecek bir kızsın. Seninle sevgili olmamalıydı o. O erkeği asla ve asla hak etmiyorsun. Para avcısı.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 11,9b cevap paylaştı. Gördüklerini güncelleyeceksin o zaman. Gördüğün kadının erkeğe hizmeti olsa, ayaklarını yıkamak olsa, ev işinin kadın işi olduğunu görmek olsa, çocuk doğur bak olsa yine aynı şekilde mi davranacaksın?
00 YorumlaSizin gibi biri ile 1 saniye bir arada duramam.
Hayatta her şey ortaktır.
Nasıl bir zihniyet yapısına sahipsiniz.
Eğer arkadaşım olsaydınız anında terk ederdim.
Tip değil beyin önemli.10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılPeki madem mazot fiyatları artıyor? Da sen adama benzin için kaç kere para verdin evine bırakıyor , evden alıyor işime gelmiyor desene şuna ailesinden alışmışmış 🤣🤣🤣
20 Yorumla
10 ayBen her buluştuğum kadına hesabı öder buradan şuraya gidelim orada da sen ödersin derim baktım oraya gitmekten kaçıyor veya gene bana ödeteceğini gösteren bir hareket yapıyor veya anlaşamadık ve buluşmayacağız anında ödediğim hesabın yarısını geri istiyorum bu kadar basit. Eğer kız golddigger değilse zaten ya ortak öder veya sırayla ödersiniz golddiggerla da asla işim olmayacağı için ben öder ve ödediğim paranın yarısını mutlaka geri alırım
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 468 cevap paylaştı.
+1 yılyani kötü bişi değil ama şahsen ben, gider öderim fakat ödemek istersede önünü kesmemde teşvikte etmem. evlenince insanlar sen ben değil biz der. bu sekilde olmasi gerekir.
00 Yorumla
+1 yılBöyle düşünmekte haklısınız. Zaten sizin sürekli ona ödetecek haliniz yok siz de ödersiniz. ama onun beklemesi hoş olmamış ve yarı yarıya hesap yapma sevgililer arasında olmamalı
00 YorumlaEğer seni mekana o çağırmışsa onun ödemesi gerekir. Çünkü sen o mekanın fiyatlarını bilmiyorsun. Ve karşı taraf seni çağırmış. Ben böyle düşünürüm. Ama birlikte bir mekana girilmiş alman usulü yapılır. Öğrenciysen karşı tarafın işi varsa da aen ödemezsin o öder. Ama ikinizin de işi var sen de ısmarlayabilirsin o da. Fark etmez bilmiyorum yani.
10 Yorumla
+1 yılBacim bizim nesildi onlar bitti daha zor gorursun, biz hala oyleyiz degisen bise yok ta yeni nesil iste , sen has erkek istiyorsun ama zor 😄
02 Yorumla
Soran+1 yılAbi napayım peki bu devirde zor mu diyorsun böyle devam mı edeyim çok soğudum ama
- +1 yıl
Vardir guzel abim benim , gene illa vardir. Sana tavsiyem annene de soyle evlenecek duzgun biri yokmu anne de oda bakinir kendince
Bir erkek sevdiği kadının yediği içtiği şeyin parasını ödeyemiyoruz ölsün neye yaşıyor ve sen neden hala onunla birliktesin
20 YorumlaYapmaması gerek o ödesin hem cimri hem düşüncesiz
20 YorumlaYüksek ihtimal cimri bir insanın cimri olduğunu iki dakikada anlarsın ya biraz dusünursen bulursun cimri olup olmadığını
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle haklısın. Bunu hissettirmesi inanılmaz itici. Arkadaşlar arasında bile yapsa cimri derler kimse sevmez böyle insanı.
00 Yorumla
+1 yılbu kafadan çıkman lazım kimse kimseden mesul değil sen kocaman kadınsın eğer eşitseniz ortaklaşa ödemeniz gerekir
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılEe bu zamanda her sey pahalanmisken normal yani her seyi kendisi odememesi de akillica bi hareket
00 Yorumla
+1 yılParan varsa yarı yarıya ödemek zorundasınız tabi neden bunu erkeğin üstüne yüklüyorsunuz anlamıyorum? Kadın erkek eşit değil mi arkadaş?
00 Yorumla
+1 yılYanlışşsınız çocuk akıllı belliki ya da tecrübeli ama olması gerekende alman usulü o yüzden bence saygı duy ilerde evlenirsen kitlersin hepsini
00 Yorumla
+1 yılBence erkek arkadaşın normal olanı yapıyor senin bu düşünceni değiştirmen gerek hesabı her zman erkekten beklememelisin
00 YorumlaCimri olan sensin asıl kocan değil o senin beleşci sen git kendi ailen gibi yobaz birisini bul takıl bence sığıntılıktan vazgecemezsin belli ki
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 16,2b cevap paylaştı. Boyle erkek olmaz ne demek yari yariya ya? Sen tamamen haklisin mesele olup olmamasi degil zihniyet cok yanlis boylesiyle olma bence
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBence senin bu düşünceni değiştirmen gerekiyor. Bende öyle bir ailede büyüdüm ama bana normal gelen bu değil. Sürekli erkeğin ödemesi ya da yarı yarıya ödenmesi tuhaf geliyor. Bazen sen ödersin bazen o mantıklı olan bu.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılmazotu zaten veriyormuş. hesabıda öderse kendini kullanılmış hissediyor demek ki. ben aramızda özel bir iddia vb olmamışsa aska kadına hesap ödetmem alışkanlığım böyle ama yapanlarıda yanlış bulmuyorum.
00 Yorumla
+1 yılNefret ederim öyle tiplerden. Haklısın tamamen. İlişkini gözden geçir.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılParası varsa özellikle ödemiyorsa bence sevmiyordur ya.
10 Yorumla Hayat Müşterek Deyilmi Ne Var Bunda Bence Çok Normal Ama Sen Olaya Nasıl Bakarsın Bilemem
00 Yorumla
+1 yılAdam senin kocan değil. Ödemek zorunda da değil. Öderse ikram etmiş olur sadece.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılGayet normal bi davranış.
Bence siz alışagelmiş durumuzdan kendinizi kurtarmalısınız.00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 385 cevap paylaştı.
+1 yılKıza yariya yarıya demeye utanırım param yoksa bu seferlik sen öde ben hallederim sonra derim
00 Yorumla Sonuçta karısı değilsin neden ödesin ki. Erkek olsam ben de ödemem
00 Yorumla
+1 yılSık sık buluşuyorsaniz normal ama ayda bir ise çokta normal değil
00 Yorumla
+1 yılKendi ailenden biriyle evlen o zaman. Seni beslemek zorunda değil ayrıl adam kurtulsun
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılBen oderim mesala ama israr ederse illa kucuk miktarini odebilir aşkin arasina maddiyat girmemeli
00 Yorumla
+1 yılNe alaka ya herkes kendi yediğini öder tabiki ne saçma birisin
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 999 cevap paylaştı. Evet, yanlış düşünüyorsun. Gözünden düşmesi ayrı güldürdü.. :D
00 YorumlaBence mantikli alan usulü emin olun Avrupa da hep böyle herkes kendi hesabını öder
00 Yorumla
+1 yılFeminaziler
Bu kadın feminizme isyan ediyor
Yuklenin
Hhhuuuuurrrraaaa
00 YorumlaHay ben o erkeğin ağzına yüzüne
Tam bir maaaalll
00 Yorumla
+1 yılBenim büyüdüğüm çevrede de erkek hep hesap öder böyle gördük böyle büyüdük bir kadına hesap ödetmek veya yarı yarıya ödemek bana göre değil neticede o benimle ve ben öderim hesabı
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKusura bakma ama ben bu yüzden sevgilimden ayrıldım bütün hesabı ben ödüyordum baktım bir günde ben odeyeyim demedi ve ayrıldım
00 YorumlaÜzüldüm adına maddiyatın olduğu halde erkek egemen büyümüş ve bunu normal sanıyorsun aslında sen zihniyetini değiştirmekle uğraşmak bile vakit kaybı böyle kadınları direk siliyorum hayatmdan ikinci sınıf olarak görüyorum
00 Yorumla
+1 yılsen aç gözlüsün biraz o fazlasını bile yapmuş anan baban ya da abin değil sonuçta
00 YorumlaCanım seni seviyorsa öder. Ona bence söylemelisin. Eğer anlayışı değilse o zaman yeterince seni sevmiyor. Bizde şöyle: o çoğunlukla ödüyor, bende arada israrla ödüyorum
00 Yorumla
+1 yılYa mantıklı aslında yari yarıya da ne bilem kıza yinede odetilmez be yani sevgilim beni terk etmeden önce asla odetmezdi
10 Yorumla
+1 yılbence ortaklaşa ödemek çok güzel bişey mesela yemeğe çıktınız hesap 200 lira tuttu en azından 100 100 ödemek iyidir
11 Yorumla
+1 yılEeee boylelerini nasil buluyorsunuz anlamiyorum hakediyorsunuz sizi mallar
00 YorumlaYarı yarıya ödemek nedir yaaa.
Hesabın hepsini kadın ödemelidir bence.
Erkeğe hesap ödeten kan emici asalak sülükler sizi
00 Yorumla
+1 yılO herif senin ailen mi seni mi nazlasın karısı olsan neyse hele ki bu ülke ekonomisine göre gayet iyi yapıyor zihniyetinden kurtul cahil
00 YorumlaBazen sen ödersin bazen o öder bence böyle daha iyi yani. Herkes kendi hesabını ödesin bana doğru gelmiyor.
00 YorumlaValla bizim kültürümüzde yanımızdaki bayan hesap ödemez.. erkek oder
10 YorumlaValla bence iki tarafta ödemeli kimseden eksilmez bence
00 YorumlaDevir değişti
Ekonomik durumu belki iyi değil bence normal00 Yorumla- Devamını Gör (14)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar