Çevre sorun etmiyor, endişeleniyor. Çünkü giderek yaygınlaşan bir “henüz reşit olmuş kızla 35-40’lı yaşlarında erkek çifti” durumu var. Millet çocuk gelinlere son vermek için kampanyalar düzenlerken bu henüz reşit olmuş kızları hemen “kız reşit size ne” diye savunarak tehlikeye atanlar çıktı. Elbette reşit bireyin seçimleri kimseyi ilgilendirmez. Ancak günümüzde yetişen nesilin 18 yaşında aklı başında çok olgun bireyler olduğunu da düşünmüyorum. Öğretmenim, kaç okul gezdim kızların başına gelmeyen yok. Kendilerini savunabiliyorlar ama koruyamıyorlar bu bir gerçek. 18-19 yaşındaki bir kız yaşıtları dururken 35-40 belki üzeri bir adama bakıyorsa, taparcasına seviyorsa ortada sağlıksız bir durum vardır. Kim ne derse desin kimse de kusura bakmasın bu böyle kardeşim. Mantık devredışıdır salt duygularla başlanmış bir ilişki vardır. Zaten kendi yaşıtı kadınlar dururken çocukluğu henüz terk etmiş bir genç kıza bakan adamı da hayatım boyunca iyi niyetli bulmadım, bulmayacağım. Yaş farkı dediğimiz şey için hep aynı şeyi söylüyorum kadının yaşı önemli. Kadın belli bir olgunluğa eriştiyse kaldırabilir. Aksi taktirde 20-25 yaşlarına geldiğinde karşısında 50’li yaşlarına ulaşmış bir adamı bulan kız umduğu neyi bulabilir? Bu kadar romantik yaşamaya gerek yok. Biraz ayakları yere değdirmek ve ileriye yönelik düşünmek gerekiyor.
Toplumun getirdiği bir baskı bence bu , bence yaşın önemi yoktur, olgunluk ve ya çocukluk baştadır.. Ama gelgelelim ki bu ülke de daha erişken olmadan evlendirilen, aynı zamanda yargılanan, diğer kesim dediğimiz "zengin olan insanların "yaptığı evliliğe birlikteliğe şaşıran bir ülke burası.. Yurt dışında böyle çok nadie mesela Çok büyük yaş farkıyla evlenen Ama şu da yoğun mesela 40 yaşında bir kadın, 30 yaşındaki erkekle de evlenebiliyor ve ya birliktelik sağlayabiliyor.. Obur türlüsü kadın ve ya erkek tarafından suistimal , istismar amacıyla ise bende savunmuyorum bu yanlış Ama yine söylüyorum 8 ,12,15 yasındaki çocukların evlendirilmesi.. Bu başka konu tabi ama bunun bazı kesimler tarafından normal görülmesi, anormal Konu özetine gelirsek, Medeni, olgun bilinçli olduktan sonra , birlikteliği kaldırabilecek ruh , kalp , akıl olduktan sonra bence yaşın önemi yoktur..😌
Vallahi anlam veremiyorum, neden bu kadar insanlara batıyor yaş farkı, herkesin kendi tercihi. Olgunluk, mantıklı düşünülüyorsa, en önemlisi de sevgi varsa kime ne? İnsanlar çevreye bakmaktan, daha doğrusu laf atmaktan kendilerinden bir şeyler götürüyorlar, doğru bul ya da bulma ama kimseyi ilgilendirmez. Yaş farkı yanlış anlaşılmasın bu 14-15 falan değil asla yani. Onun dışındakiler kişiler nasıl istiyorsa ilişki kurar. Herkesin kendi hayatı. Aman başka sorunlar kalmamış gibi milletin dertleri kaldı. 😄
Gerçekten sadece Olay yaş farkıyla kalsa iyi bizim toplum Her şeyi sorun ediyor Yani sadece Aşk ilişkileri de değil er konuda İnsanların moralini bozmada üzerine yok Onun için ben mesela çok böyle bilgili insanlara danışırım bir şey yapacaksam ama o konuyla bilgisi olmayan ve ilgisi olmayan hiç kimseye sormam danışmam Çünkü Bilirim ki onlar benim moralimi bozacak böyle şeylerde hiçbir zaman gerek duymadım Bence hiç kimsede Duymasın arkadaşlar
Ben eleştirmem açıkçası ama mantıklı buluyor musun diye sorarsan hayır. Çünkü 10 yaştan fazla fark ilerde daha ciddi problemlere sebep olabilir diye düşünüyorum. Bakış açısı ve kuşak çatışması yaratabiliyor. İleri yaşlarda fazla göze batmıyor belki 30 ve 45 yaşlarında iki kişi ama 20lerde garipseniyor. Oturup düşündüğümde benden 10 yaş büyük biriyle olmak istemezdim. Zaten o yaşta genç görünmeyi başarmış biri ise muhtemelen gamsız kafaya takmayan biridir. Beni de sallamaz diye düşünürüm. 😂
Evet daha çok çevre sorun ediyor. Çünkü onlar çemberin dışında olduğu için onlar olup biteni görüyor.
Yaş farkı ilişkisi ya kitapta olur ya da KS’de. Bu tarz ilişkiler bir hevesle başlasa bile sonradan bir kabusa dönüşüyor. Bunu ben yaşamadım ama bir çok kişi de tanık oldum. Zaten bu ilişkileri yaşayanların çoğu ya kendinin olgun olduğunu zannediyor ya da amacı gönül eğlendirmek. Mantıklı düşünen biri bunu yapmaz.
Artık överler mi söverler mi bilmiyorum ama benim düşüncem bu...
İlişkide yaş farkına takılan biri değilim, buna takılanların çoğunun nenesi kendinden 15_20 yaş büyük adamla evlenmiştir.. Eskiden normalmiş demek şimdi ne değişti ki. Aşkın yaşı yoktur.
Yaş farkını çiftler de başta sorun eder çünkü genelde yıllar ilerleyince baştaki tedirginliğin çok haklı olduğu anlaşılıyor. Özellikle kadının genç kız adamın olgun yaşlarda bir birey olduğu ilişkilerde bu yaşanır mutlaka. Boşuna davul bile dengi dengine dememişler. Olgun hissediyorum ya da çok aklı başında kız demekle olmuyor. Aklı başında olsa ne işim var babam yaşında adamla der. Adamlar da zaten böyle kızların kafasını kullanmamalarından faydalanıyor.
Yaş farkına biz dışardan müdahale edemeyiz. Çiftler birbirine uyuyorsa ve anlaşıyolarsa arasında 20 yaşda olsa bişey demeye hakkımız yok. Ki bende öyle bir şey yapsam banada kimse laf edemez hayat benim hayatım.
Evet çünkü genelde çevre için görünül önemli oluyor. Kimse o çiftin içlerinde ne hissettiğini; birbirleriyle ne kadar güzel, huzurlu vakit geçirdiğine bakmak yerine sadece bu senden büyük bu senden küçük muhabbeti yapmayı biliyorlar.
Çoğu şey çevre baskısı zaten. Yaş farkı, kilo farkı, boy farkı, eğitim seviyesi farkı, ekonomik durum farkı... Tabi ki kişisel tercih de olabilir ama kişisel tercih konusunda sorun yaşanmasa bile çevre baskısı devreye giriyor.
her şey problem yaratır yaş farkı şimdi misal erkek 30 kadın 40 yaşında olsun problem tam tersinde 40 yaşında olsun erkek kadın 20 olsun diyelim..10 sene sonra ne adam kadını tatmin edebilir nede kadın adamı yaş farkı 5 i geçmemeli
Çevre daha çok takıyor Pınar Altuğ evliliğinde kadın yıllardır izahat veriyor üzülüyorum. Sizene çocuğu olmuş, kadın mutlu gerçek bir sevgi var ortada belliki...
Bir ara bende sorun ediyordum. Ama bende farkettim ki olgun insanlarla daha iyi anlayabiliyorum. Çünkü düşünce yapım benzer. Hayata bakış açım aynı oluyor çoğunlukla.
20 yaş civarı ve üstü fark olan ilişkilerin altındada çoğu zaman bastırılmış ensest duygular çıkıyor. Psikologları ve Sosyologları sahneye alalım. Ama objektif ve dürüst olanları.
Evlilikte uyumu etliyen faktörlerden birisi de yaşdır. Yaşa iki boyutta bakacağız biri çiftlerin evlilik olgunluğa ermiş olması ikincisi de çiftler arasındaki yaş farkı. Araştırmlara göre en fazla 4 yaş fark olmalı çünkü kuşak ve dünya görüşü farklı olabilir.
Zaten bir ilişkide iki kişi için asla sorun olarak görülmeyen ne varsa çevrenin içine oturuyor. Hasretlikten kıvranıyorlar resmen.. şimdi bir şey söylerim de neyse 😌
Hepimiz boşuz kimisi yaşı sorun etmez görüntüye önem verir ben bilinçliyim der kimisi görüntüye önem vermez ama yaşı sorun eder ona göre de bilinçlidir kendisi
Elalem neder hapisanesinin duvarlarından daha büyük bir hapisane yoktur. Bu düşüncelerde kimse mutlu olup istediği gibi yaşayamaz, yaşı büyük biri olarak yazıyorum
son noktayı koyucam genelde çevre böyle şeylere laf söz eder ama ne hikmetse kendi ailesinde çevresinde daha beteri vardır ondan herkes kendi işine baksın :)
El denilen şeyden nefret ediyorum ve kimin ne dediği umrumda değil. Yok efendim şöyle böyle onlara ne? Kendileri çok mu harikulade, herkes kendine bakacak!