Sanırım bu algı sadece bizim ülkede var. Bir kadının ya da erkeğe yakıştırdığınız bir tarz yüzünden iltifat edince hemen kur yapmış gibi görünüyorsunuz.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Sanırım bu algı sadece bizim ülkede var. Bir kadının ya da erkeğe yakıştırdığınız bir tarz yüzünden iltifat edince hemen kur yapmış gibi görünüyorsunuz.
Hayır kur olarak görmüyorum ben.
Bende acayip şekilde saç takıntısı olduğu için ilk saçlar dikkatimi çeker.
Beğenirsem dile getiririm bunu.
Eğer kur olsaydı zamanında o zaman çok kişi bana kur yapmış 😬😬😂
O da bir şey mi kadınlar karşı cins ile tebessüm ederek konuşsun hemen cilve yapıyor olarak algılanıyor. En azından saça iltifat bir nebze anlaşılır
Üslup, niyet, ifade biçimi önemli.
Arkadaşına, yakınına dersen sorun etmem ama tanımadığın birine o çekici bakışlarınla dersen🔪😄
Hayır her şeyi bu şekilde algılamamalı insanlar
Sonra Beklenti içerisinde olup üzülüyorlar
Teşekkür ederim 🍀
Cevap
16Cevap
Kel olmak sana çok yakışıyor demek bile iltifattır. Düğün artık saçlara nasıl iltifatlar edilir. Savaş müdavimi saçlarında esir tut beni yarimmm 😪
Hayır bende yakın kız arkadaşlarıma iltifat ediyorum
Bazen gelir bazen gelmez ama bizim ülkede çoğu iyi niyetli şey flört olarak algılanıyor. Sessiz bir çocuğa sürekli selam veriyordum kendini çok soyutlanmış hissetmesin diye bir gün mesaj atmıştı ben sana o gözle bakmıyorum sevdiğim başka biri var diye. Çocuğa sadece günaydın/merhaba diyordum.
Bence Alakası yok , güzel olduysa güzel olduğunu söyleriz, bu kur yapmaksa ozaman kötü olduğunu da söylemek, hakaret etmek mi oluyor.😳
Ciddi soruyorum öyle mi oluyor kafam karıştı 😬
Yani değer verdiğin insanı mutlu etmek için güzelse güzel , kötüyse kötü görünmesin diye söylersin
Kur yapmak daha çok , muzur davranmak , kadınlar için tabirce cilve naz yapmak erkek için tabirce kur yapması da , bakışları, kendine çeki düzen vererek giyinmek , çiçek alması gibi...🤔
"Kezban" tabirini pek sevmem de bizim ülkede iki cinse de çok yakışıyor bu🤦🏻♀️ iltifat ettiğiniz kişinin kafa yapısına göre seçmek lazım söyleyeceklerimizi, ben sadece kadın ya da erkek farketmez iyi hissediyorum iltifatlar karşısında 🤷 içimizden beğenelim artık, bunlarla başa çıkılmaz
Beni tek bir kişinin saçı ilgilendiriyor o da sevdiğim kadının. Beğenmedigim zaman da söylerim ona, beğendiği mi daha çok belli ederim.
Olabilir.. insanların niyetini alnından ışıklı yazıyla geçmiyor ki okuyalım
Bence gelmez. O kadar da mı karşı cinsler iletişim kuramayacak, görüş paylaşamayacak? Kaldı ki bu şekilde sevgili olana kadar karşı cinsin bir konudaki görüşü, dikkat ettiği şeyler vb hakkında bir olur.
Bence sen yapma sevgilin kızar 😄 bir çeşit kur anlamında anlaşılır bu.
😃
Burada sevdiğim çok iyi bir insansın Tanrım her işinde yardımcı olsun kolaylık versin sana
Çok teşekkür ederim çok naziksin
Kişiyle olan iletişime bağlı bence. Hiç tanımadığım bir insana saçların çok güzel olmuş falan desem kur yapmış olurum. Ancak bu algı sadece bu ülkede yok.
Hal , hareket ve davranışa göre yorumlanır. Direk her iltifata benden hoşlanıyor, yok bilmem beni tavlıyor demek çok saçma. Günümüz sorunu bu maalesef herşeyi anlamadan yanlış anlamak.
Turkiyede karşı cinse herhangi bir konu üzerinden iltifat edersen evet kur yapmış olarak algilanabilirsin. Bizim kültürümüzle başkalarının ki bir değil ki..
Kur yapmakla ne alakası var ki.
Bazı insanların saçları gerçekten çok hoş duruyor. Bence güzel olan bir şeyi övmek kur yapmak anlamına gelmez.
Hayır, beğendiğimiz şeyleri söylemeliyiz bence. İltifat illa yürümek olarak algılanmamalı, nezaket hoş bir kavram. Olması gerek çoğu insanda
Gözlerime bazen iltifat duyarım ama daha ziyade erkeklerden. Çünkü kadınlar bu tür sosyal ve gayet doğal şeylerde bile cesaret gösteremiyorlar.
Sanmam, ben guzel sacli birini gordugum zaman bunu cekinmeden soylerim kur yapmam guzel gorunen birseye iltifat etmek hos bir davranis bence
Sayılabilir ben de birkaç defa iltifat almıştım ama karşı cinse böyle bir iltifatta bulunmadım fark etmediysem demek 🤷♀️
İltifat güzeldir ama genellikle farklı anlaşılır 🤷♀️nasıl söylediğin de durumu başka yerlere çeker
İfade ediş biçimi bu konuda belirleyici hiç sohbetim olmayan biri bu densizliği yapmaz heralde
Evet kur yapmak anlamına gelir, ancak bunlar pek inandırıcı gelmiyor bana. Yaptığı ile söyledikleri farklı oldukları için olmuyor.
Bizim gibi ülkelerde iyi davranan birinin hareketinden abuk subuk anlam çıkaran bile varken saçına iltifat alıp böyle anlam çıkaran illaki olur
Merhaba demek bile kur, flört bu ülkede. Yani bilemedim o yüzden. Kibarlık görgü bile hemen yavşama olarak sayılıyor.
Sanmıyorum. Zamanında saçlarımı beğenenler olmuştu ama hiç öyle düşünmedim.
kur yapmakla ilgili değil, hoşuna gittiyse beğendiğini söylemesi normal bir şey bence
Ben erkeklere iltifat etmiyorum direkt kfjf her şeyi yanlış anlıyorlar
İltifat alınca direkt "bana kur yapıyor" diyen kız bence sorunludur
Olabilirde olmayabilirde vücüt diline hareketlerine bakmak lazım
Bir insanın saçlarına iltifat ediyorsam ya aşığimdir ya da çok seviyorumdur.
Bakışı söyleyiş tarzı tavırları belirler kur yapıp yapmadığını
Sanmıyorum. En azından biri bana böyle bir şey söylediğinde kur yaptığını düşünmüyorum.
Beğendiysem söylerim saçların guzelmiş diye, o kur olarak anlıyorsa onun problemi 😅
Evet genel olarak öyle görülüyor, her iltifat bir flört anlamı oluyor.
Hayır ya😂😂😂 yüzüne iltifat etmek belki ama bu kadar da değil
Eğer öyleyse bugün birine saçların çok güzel olmuş dedim
Gelmemeli yahu yok artık daha neler
Bugün çok yakışıklısin Burakk fififi
Senin gülüşünü pilavima katarim :D
Valla ben saçtan yürümüştüm yani siz düşünün zaman zaman kur diyebiliriz
Alakası yok
Hayır değil bence
alakası yok sadece beğeni olabilir
E yani samimi arkadaş değilse evet kur oluyor.
İltifat etmek kur yapmak degildir ki
bence her iltifat kur yapmak sayılmaz
Yoo her iltifat kur olmaz…
Bence değildir
İltifatın şekline bağlı
Üslup cok onemli
Alakasız
Hayır
nasıl ettiğine bağlı
Hayır gelmez, herkes herkesin saçını beğenebilir.
Ewet
Kısmen hoşuna gitmeyen birine neden iltifat edesin
Evet
Galiba öyle.
Ne alaka ya hayır
Hayır bence
Evet 😂
ne alaka
Bilmem gelir mi
Ne alakası var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?