Partnerler birbirlerinin zihnini okumaya çalışıyor.[[Mesela "Burada böyle yaptı, kesin şunu ima etmek istedi. Eskiden şunu yapardı, şimdi yapmıyor. Kesin beni artık sevmiyor." gibi şeyler düşünmek ve kendini buna inandırmak çok yanlış ve saçma. Onun yerine başbaşa kalındığında "Ya şurada şöyle demiştin, ben onu böyle yorumladım. Sen neyi kastetmiştin?" gibi şeyler söylemek çok daha iyi olur.]]
İstedikleri şeyi yerince açık dile getirmiyorlar. [[Mesela partnerlerden biri "İlgi istiyorum." diyor ama ilgi olarak neyi kastettiğini söylemiyor. Onun yerine "Beni haftada bir değil, iki gün de bir ara. Bana günde 10 mesaj fazla at. Haftada bir gün değil, üç gün buluşalım." dese istediği şeyi alma ihtimali yükselir. Çünkü karşı taraf ne istendiğini net bir şekilde öğrenmiş olur.]]
Yanlış zamanda iletişim kurmaya çalışmak. [[Yorucu, kötü ya da sıkıcı bir gün geçirmiş birisiyle, onu görür görmez iletişime geçmeye çalışmak pek mantıklı değil. (Hele ki bir şey istemek veya yaptığı bir hatayı konuşmak için hiç doğru bir zaman değil.) Önce o insana biraz soluklanması ve kendine gelebilmesi için zaman verilmeli. Bir şey isteneceksede mutlu ve keyifli olduğu bir zamanında istenmeli.]]
Sözünde durmamak, söz verip bir daha yapmayacam böyle diyip yalvarmak ama her seferinde aynı hatayı tekrar tekrar yapmak. En büyük sorun bence budur. Aklı başında insan bu şekilde davranmaz. Ergen gibi davranmaz. Böyle davranan insan soğutuyor. Olacağı varsada olmuyor. Önünde sonunda ipi kesiyorsun artık yeter bu kadar diyorsun. Gerçekten yeter ama...
Aslında bir çok sorun var. Ancak en büyük sorun yüreğinin yetmeyeceği bir yola çıkmak. Birine ümit verip sonra da ben yapamayacağım diyerek onu yarıyolda bırakmak o kişiye yapılabilecek en büyük kötülüktür. Herkes zor zamanlar geçiriyor. Böyle zamanlarda sözde sevdiğim denilen insanları onlar terk etmediği halde terk ediyorsa orada yanlış bir şeyler vardır. İnsanın duygularıyla oynamak kadar acımasız başka bir davranış daha yoktur.
En başta tahammülüm bitmesi Mesela bu çok büyük bir özellik ve yeni nesilin geliştirdiği normal Aşk anlayışından farklı bir anlayış bu tabii şimdi saymakla bitmez bir sürü şey yukarıda bahsettiğim mesela bunlardan bir tanesi aşkı çocuk oyuncağı zannediyorlar Oyna oyna hevesini al sonra at kenara
Sıralayayım hemen😀 •Birbirini dinlememek •Saygısızlık •Evliliği/ilişkiyi oyuncak zannetmeleri •Aldatmak/aldatılmak •Ikinci bi es almak ve boşanmadan. •Konusup konusup dinlemeye gelince yok demek yani sadece kendi konuşup kendisi dinlensin isteyenler. •Genel olarak baskı •Ekonomik sıkıntılar •Her iki tarafın ailelerinin ilişkiye müdahale etmeleri •Gardiyan gibi soru yağmuruna ev hapsine tutmaları (eheheh bu da genel) •Birbirinin giyimine dışarı çıkmasına karışmaları İnce düşünememek •Bakımsız olmak •Hayata hep bardağın boş tarafından görmek •Birbirlerine sevgisini gösterememek Daha var da aklıma gelenler bunlar olursa yazarım yine. Hayırlı günler
Kafasına göre buyruk hemen birseyi bilmeden anlamadan küsmek ve güvenmemesi açık ve net bana doğru olmayan bana saygı olmayan insana neden ben önem vereyim herdaim yanında olayım istemediğim şeyleri yapıyorsa ilgim kesiler zaten şu an içinde birsey varsa temizse gelir benimle uzlaşır yoksada dahada kendimi yormam kimsenicin herkes kendinden sorumludur
Herkes istediği gibi davranmak ve ilişkiyi kendi doğrularına göre bir kalıba sokmak istemesi ve kesinlikle verici olmak yerine hep alıcı olan taraf olmaya çalışmak ilişkileri derinden etkiler ama herkes sorunu güvende saygı da arar aslında bu dediğim hepsini içinde barındırır insanlar hayatındaki insanın duygu ve düşüncelerine saygı gösterip o kuyruğunu indirip biraz daha ilişki odaklı olmaya başladığında güven de saygı da köpek gibi kuyruk sallayarak gexer peşinizde
Psikolojik şiddettir… Her şeyin çözümü olabilir ama psikolojik şiddet sebebiyle yaşanılan travmanın çözümü olmaz
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ne iş yapıyorsun diye soruyorlar. Sanki herkes, doktor, öğretmen, v. s. olmak zorundaymış gibi. Ameleyim, orada burada çalışıyorum desen kızın gözünden düşüyorsun. Kızlar hep, okumuş memurluğa atanmış birini istiyor. Bugün haberlerde gördüm, polis adam, eşini vurmuş, doktor eşini aldatmış, öğretmen eşinden boşanmış.. meslekle bişey olunsaydi , her okuyan boşanmazdı
Anlayışsızlık, empati yoksunluğu, sevgi/saygı eksikliği, iletişimsizlik, darlamak, egoların kaf dağında olması, ilişkinin 3. kişilerle yaşanması ya da 3. kişilerden alınan akıllar, türlü oyunlar, gizlenmiş niyetler, etikten bihaber olmak
En büyük problem, bir yere gidilirken haber verilmemesi Mesajlara ve aramalara dönmemek İnatlaşmak Herkesle muhatap olmak Benim problem olarak gördüğüm ve beni soğutan davranışlardır bunlar.
Karşı tarafı anlamamak. Karşı tarafın da duyguları olduğunu hesaba katmamak. Kendi zihnine göre "bunda alınacak bir şey yok" diyorsa biri, empati eksikliği varsa o ilişkiler genelde sorunlu oluyor
Kısıtlanmak bunu sevmem. Bana karışılmasına sinirlenirim. Aşırı kıskançlık bunuda sevmem. Trip naz falan bunlar beni soğutur. Ve kaçarak uzaklaşırım. Özgürlüğüme ve keyfime fazlasıyla düşkünüm.
Birey olamamışlık. Bütün kızlar aynı kalıptan çıkmış gibi düşünüyor aptal aptal şeylere kahkaha atıyorlar. Üstelik aay ne kadar komiksin diyolar. Direkt soğuyorum.
Güvensizlik ve saygısızlık. 2sinin eşit derecede önemli olduğunu düşünüyorum, bir ilişkide güven ya da saygı yoksa o ilişki kesinlikle ilişki olamamıştır.
bi sorun olduğunda düzgünce çözülebilmesi karşılıklı konuşulabilmesi ve kavgaya dönüşmemesi çok önemli bence, o yüzden kavgacı ve hatasını kabul etmeyen insanlar<<<<
Bence iletişimsizlik ve tabiikide saygının yitirilmesi ve yüz göz olunca tepe çıkmak isteyenleri çıkmak istedikleri yerden kanka üstüne yere yapıştırmam karşı taraf şokkkkk🙃🤣🤣🤣🤣
Birbirnize olan saygınızın azalması ve birbirinin fazla üstüne gelmek olabilir. Ölümlü dünya arkadaşlar azıcık rahat olun. Olacağı varsa olur unutmayınnn😅