Evlenme teklifi Sözden önce mi edilir veya hatta nişanlıyken mi?
Cevabın nedir?
+1 yıl:)) anladım anladım yel değirmenide suyu nerden geliyor...
ya arkadaş milletle dalgamı geçiyorsun yoksa hakikatten bukadar safmısın..söz nedir?nişan nedir?evlilk nedir? sizde yaa sizin oralarda ne yapıyorlar önce nişanlayıp sonra sözmü kesiyorlar en sonudnada evlenme teklif ederler allah birlir yaa20 Yorumla
En İyi Cevaplar
evlenme teklif edilmese niye sözlenilsin nişanlanılsın
60 Yorumla
Sevgili Gizli hadi, beraber düşünelim ;)
Nişan ya da söz nedir? Evliliğe adım.
Evliliğe adım atmışken evlilik teklifi yapılır mı? Hayır.
Nişanlı ya da sözlüyken evlilik teklifi yaparsa adamın, beklerse kadının zekasından şüphe etmek gerekir...41 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 915 cevap paylaştı.
+1 yılyani söz derken canım mesela kendi aranızda aile olmadan takmışsnzdır ondan sonra edilir ama aile istemeye gelmiş söz olmuş nişan olmuşsa edilmez herhalde yani ne gerek varki ama edenlerde vardır herhalde bide benimki etse isterse nezaman etsn:)):)):):)):)
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
87
Cevap
50Cevap
Evlilik Teklifi İçin Doğru Zamanı Nasıl Anlarsınız?

evlilik teklifi Evlilik teklifi için doğru zamanı anlamak, çiftlerin ilişkilerindeki bazı önemli işaretlere dikkat etmeleri gerektiği anlamına gelir. İlk olarak, partnerinizle aranızdaki iletişim güçlü ve açık olmalı. Birbirinizin hayat hedeflerini, değerlerini ve beklentilerini anlamış ve bunlar üzerine konuşmuş olmanız önemlidir. İkinci olarak, zor zamanlarda birbirinize destek olduğunuzu ve sorunları birlikte çözebildiğinizi hissetmelisiniz.
Ayrıca, her iki tarafın da ilişkiye aynı derecede yatırım yaptığını ve gelecek hakkında benzer düşüncelere sahip olduğunu görmek önemlidir. Partnerinizle uzun vadeli planlar yapmaya başlamışsanız ve bu planlar her ikisi için de doğal geliyorsa, bu da iyi bir işarettir. Ailelerinize ve arkadaşlarınıza birlikte vakit geçirme konusunda rahat hissetmek ve bu çevreler tarafından bir çift olarak kabul görmek de evlilik yolunda ilerlediğinizi gösteren bir diğer faktördür.
En önemlisi, evlilik teklifi için doğru zamanın içgüdüsel olarak hissedileceğini unutmayın. Eğer karar verirken huzurlu ve heyecanlı hissediyorsanız, bu sizin için doğru zaman olabilir. Bu büyük adımı atmadan önce, partnerinizin de bu konuda nasıl hissettiğini anlamak için onunla samimi ve açık bir diyalog kurmanız çok önemlidir. Her şey uygun düştüğünde ve her iki taraf da hazır hissettiğinde, evlilik teklifi için mükemmel zaman gelmiş demektir.

evlenme teklifi Evlilik Teklifi Nişandan Önce Mi Edilir, Sonra Mı?
Evlilik teklifi genellikle nişandan önce edilir. Bu sürecin en romantik adımıdır ve iki insanın bir ömür boyu birlikte olma kararı aldıklarını simgeler. Evlilik teklifi, genellikle sürpriz bir an olarak planlanır ve teklif eden kişi, partnerine evlenme niyetini açıklar ve genellikle bir yüzük sunar.
Nişan ise bu teklifin kabul edilmesinden sonra, genellikle ailelerin de dahil olduğu resmi bir tören veya kutlamadır. Nişan, çiftin evlenme kararlarını aileleri ve yakın arkadaşları ile resmileştirdikleri ve genellikle nişan yüzüklerinin takıldığı bir adımdır. Bu etkinlik, düğün öncesindeki hazırlıkların başlangıcını işaret eder ve genellikle evlilik tarihinden aylar önce gerçekleşir.
Dolayısıyla, evlilik teklifi kişisel bir kararın ifadesiyken, nişan bu kararın toplumsal ve ailevi bir kabulünü temsil eder. Her iki adım da evlenme yolunda atılan önemli adımlardır ve birbirlerini takip eden süreçlerdir.
Sözlüyken Evlenme Teklifi Edilir Mi?
Sözlüyken de evlenme teklifi edilebilir. Aslında, pek çok kültürde ve gelenekte söz ve nişan farklı aşamalar olarak kabul edilir ve her ikisi de evlilik yolunda atılan adımlardır.
Söz, genellikle çiftlerin birbirlerine olan ciddi niyetlerini ailelerinin de huzurunda ifade ettikleri daha samimi ve dar çaplı bir toplantıdır. Bu adım, evlenme niyetinin ilk resmi ifadesi olarak görülür ve çoğunlukla yüzük takılarak simgelenir.
Evlilik teklifi ise, bu sürecin daha da kişiselleşmiş ve romantik bir adımıdır. Bir kişi, partnerine özel bir an yaratıp, ona ömür boyu birlikte olma teklifinde bulunur. Bu, genellikle iki kişi arasında daha özel bir an olarak planlanır ve bazen büyük bir sürpriz şeklinde gerçekleşir.
Dolayısıyla, eğer bir çift sözlenmişse ve daha resmi, romantik bir evlenme teklifi yapmak istiyorlarsa, bu kesinlikle yapılabilir ve sıkça rastlanan bir durumdur. Her ilişki benzersizdir ve çiftler kendi ilişkilerine en uygun olan adımları atmayı tercih edebilirler. Önemli olan, her iki tarafın da bu özel anlarda mutlu ve rahat hissetmesidir.

evlenme teklifi ne zaman edilmeli? Evlenme Teklifi Ne Zaman Edilmeli?
Evlenme teklifi için en iyi zaman, ilişkinin doğal akışı içinde ve her iki tarafın da hayatında uygun bir dönemde gelir. Bu özel an için doğru zamanı belirleyebileceğiniz bazı ipuçları bulunur.
- İlişkinin Olgunluğu: İlişkiniz belli bir olgunluk seviyesine ulaştıysa ve uzun vadede birlikte olmayı düşündüğünüz konuşulduysa, bu bir teklif için iyi bir zaman olabilir.
- Ortak Hayat Hedefleri: Eğer siz ve partneriniz hayat hedefleriniz ve gelecek planlarınız konusunda hemfikirseniz ve bu planlar içinde birbiriniz için yer varsa, bu, ileriye doğru atılacak bir adımı işaret eder.
- Maddi ve Duygusal Hazırlık: Evlenme teklifi, maddi ve duygusal açıdan bir bağlılık gerektirir. Her iki tarafın da bu taahhüde hazır olduğunu hissetmesi önemlidir.
- Aile ve Arkadaşlar: Aileniz ve arkadaşlarınız ilişkinizi destekliyorsa ve siz de onların desteğini önemsiyorsanız, bu da iyi bir işarettir.
- Özel Günler ve Anlamlı Tarihler: Doğum günleri, yıldönümleri veya tatiller gibi özel günler, evlenme teklifi için popüler zamanlardır. Ancak her şeyden önemlisi, anın sizin ve partneriniz için özel ve anlamlı olmasıdır.
- Partnerinizin Hazır Olup Olmadığı: Partnerinizin evlenmeye hazır olduğunu düşünüyor ve evlilik hakkında olumlu sinyaller alıyorsanız, bu sizin için doğru zaman olabilir.
Unutulmaması gereken en önemli şey, evlenme teklifinin iki taraf için de doğru hissettirecek bir zaman olmasıdır. Böyle büyük bir adımı atmadan önce, içgüdülerinize güvenin ve partnerinizle açık bir iletişim içinde olun. Her şey yerli yerine oturduğunda ve kalbiniz hazır olduğunda, o özel soruyu sormak için doğru zaman gelmiş demektir.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 321 cevap paylaştı. Önce teklif edilir,kız kabul etmez.
O halde sözlensek ya la, der erkek,kız annemgile sorcam der,sorar..
Aile nice doktorlar,mühendisler diye söze başlar(adettendir)kızı verirler,bazen başlıkta istedikleri görülmüştür.
Kız verilir,gerdek gecesi evlenme teklifi edilir,kız utanıyom diye kabul etmez.
Kabul edene kadar zina sayıldığı söylenmektedir..61 YorumlaSevgili gizli kullanıcı... Evlenme teklifi sözlenip, nişanlanıp evlendikten sonra gerdek gecesine müteakip arada uzun yıllar geçtikten sonra ikinci çocuğu doğurduğun hastanenin bahcesinde yapılır... Evlenme teklifi yapacak ola şahıs eline bir deve tabanı alır ki bu saatten sonra gül olmaz sana AL diye uzatarak benle evlencenmi der ondan sonrası senin kararın bak iyi düşün hee acele karar verme
61 YorumlaTeklif gelir - Kabul edildiyse Söz alma babında Söz yapılır- vakit kemale erdiğinde Nişan yapılır ve Hazırlıklara başlanır ( çeyidir, evdir, mobilyadır vs. vs.) - Hazırlıklar bitince Nikah ve akabinde düğün . Allah bir yastıkta kocatsın .. Aminnnn...!
71 Yorumla- +1 yıl
Bana eksi vermiş bak yine birisi , umarım evde kalır ...
Her kızın hayalidir hemen hemen evlilik teklifi almak.
Normal şartlarda ailelerle tanışıp olumlu yolda gidiliyorsa sürpriz bir teklif yapılabilir mantıklı olan budur.
Keşke bende evlilik teklifi alsaydım
Ben kocamı kaçırdım ıssız bir dağ evine00 Yorumla
+1 yılBence sözlüykten edilir.
Yani insanlar sözlü olunca sanki hemen sonrasında evleneceklerinin kesin olacağın sandıkları için ,
Ya zaten sözlenmişsin ne gerek var evlenme teklif etmene diyorlar.
Birde sözlenmeden önce teklif etmen gerek diye tavsiye veriyorlar.
Bana kalırsa sözlü , nişanlı olmak kişilerin birbirlerine biraz zaman verip karşısındakini yeterince tanımak için gereklidir.
Bu zaman zarfında tanıyıp karar verilmelidir.
Karşımdaki insanla bir ömür geçirebilir miyim diye kendine sormalıdır?
Belki karşısındaki insanı gerçek anlamda tanıyıp bu kararından vazgeçecek
Tabi bu iddiam yeni tanışan bireyler için geçerlidir.
Birbirlerini uzun zamandır tanıyan sevgililer.
Sevdiği insanla ciddi bir ilişki düşündüğünü belli etmek için sevgiliyken Evlenme teklifi edebilir.00 Yorumlaİlk önce evlenme teklifi olur..Sonra kabul edersen söz, nişan olur.. Söz, nişan olduktan sonra herşey garantiyken neden formalite teklif edilsin ki? Tadı olmaz onun, zaten kabul ediceksin..
30 Yorumla
+1 yılBenimki sözden sonra etmişti ailem sevgiliyken gece disariya cikmama izin vermez diye sözlendikten 1 ay sonra teklif etti 2 ay sonra da nişanlandik şimdi dugunumuze 55 gün kaldı çok da önemli değil aslinda etmemesindense nişanlanmadan önce etmesi daha iyi :)
00 Yorumla
+1 yılSözden önce edilir. Adı üzerinde söz. Söz denmesi senle geri kalan her aşamaya söz evet anlamında😀
00 YorumlaGorucu usulu degilse e tabiki de hepsinden önce edilmeli bana gore ama kisilere ve durumlara bagli olarakta degisebilir..
00 Yorumlaİlk önce kona gecesi olmalı bence sonra bekarlığa veda partısı sonra kocam var yaşasın partisi 🥳🥳🥳
00 YorumlaArkadasım evlenme teklifi düğünden sonra edilir. Her sey biter balayına gidilir döndükten sonra 1 hafta icerisinde etmek caizdir.
20 Yorumla
+1 yılsoz veya nisan zaten evliligin baglayicisidir sozlu oldugun kimseye hala evlilik teklifi yapmamis olmak komik snki:)
00 Yorumla
+1 yılÖnce teklif edilir daha sonra bu yazdıkların yapılır ...
11 YorumlaTabikide sozden once edilmeli ki iliskinin adı konsun. Daha mantikli olur
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı. Önce teklif ederler sonra sen kabul edersen seni isterler. İsteme sonrası söz ya da Nişan olur
00 Yorumla
+1 yılEvlilik teklifi olmadan söz nişan falan olmaz ki
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 654 cevap paylaştı. Evlilik teklif edilip sonra ailelerle tanışma olmaz mı
00 YorumlaSöz den önce edilmeli ne anlamı kalır ki sonra olsa görücü değilse tabi
00 Yorumla
+1 yılSözden sonra gelir eğer aile onayını önemsiyorsan. Sözden sonrabteklif gelir sonra Nişan takılır
00 YorumlaEvlenme kararı alınmadan söz ve nişanın yapılması nasıl oluyor 😂 önce teklif sonra söz nişan olur.
00 Yorumla
+1 yılEvlenme teklifi alıp kabul etmeden ne sözü ne nişanı olacakmış ki?
00 YorumlaBenim bildiğim yüzük takılırken evlenme teklifi edilir ve sonra kızı kabul ederse yüzük takılır
00 Yorumlatabiki teklif gzl bir teklif hazrlanr sonra kız kabul eder ona göre söz nişn vs olr
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı. önce evlenme teklifi edilir sonrasında söz ve nişan yapılır
00 Yorumlaönce evlenme teklifi olur ardından diğerleri gelir,
sen istersen tersini yap, bir değişiklik olsun.10 YorumlaEğer seviliyse iki kişi sözden önce yapılamlı yok eğer görücü usulü bi tanışma olup evlilik yolunda ilerleniyosa nişanlıykende evlilik teklifi yapılabilir bence.
00 YorumlaMantıken sözden veya nisandan önce olur sen kabul edersen eğer o zaman söz ve ya nişan olur söylenince ya da nisanlandiktan sonra evlenme teklifi edilmesi bana mantıklı gelmiyor ne alaka yani?
00 YorumlaGerdekten ciktiktan 5 gun sonra gunesin dogdugu yone bak.
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılgörücü usulü ise evlilik teklifi edilmez
Sevgili ise evlilik teklifi edilir sonra isteme yapılır00 Yorumla Ben şey olarak biliyorum, önce evlenme teklifi edilir, sonra işte isteme söz nişan vs vs. Tabii isteğe görede değişebilie bence
00 Yorumlaİlk evlenme teklifi edilir evlenmek istediginiz duyurulur sonra kız isteme olur istemeden sonra söz sonra nişan olur.
00 Yorumla
+1 yılNişandan önce edilir knk öyle zaten abim lerde öyle yapmıştı Nişan'dan istemeden falan önce etmişti abim
00 Yorumlaönce ya da sonra ne farkeder ki önemli olan teklif alman😂
10 YorumlaBana sorarsan nişanlandıktan itibaren karşı tarafın hazır hissettiği zaman yapılabilir.
00 YorumlaAileler tanışıkken ve artık düğün planı yapılacak gibiyken yapılmalı bence
00 Yorumla
+1 yılYani adı üstünde evlenme teklifi edersin onay alırsın nişan yaparsın
00 Yorumla
+1 yılTabiki her şeyden önce evlilik teklifi edecekki evlenmek için adım atın
00 YorumlaSevgiliyken edilip sonraki aşamalara geçilmeli (bence)
00 YorumlaBence önce edilir sonrası hep kandırmaca zaman harcama
00 YorumlaEvlilik teklifi yapmadan sozden Nisan yapmayi nasil planliyorsun 😉😉
00 YorumlaEvlenme teklifi olmadan söz veya nişan olmaz ki zaten
00 Yorumlaİki ailede tanıştıktan sonra daha uygun olabilir diye düşünüyorum 🤔
00 Yorumla
+1 yılsözden önce kabul edersin yüzükler takılır aileler tanışır işler ciddiye biner
00 Yorumla
+1 yılFarketmez edilsin çünkü evlendikten sonra etmedin dememeli
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNormalde söz ve nişandan önce edilir ama nedense herkes söz nişandan sonra ediyor ben de anlayamadım aşko
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı. Gerdekten sonra daha makbuldür 🤣🤣
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılNişan daha olmadı ama harika bı evlilik teklifi aldım yeni 🤤🤤
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılSöz varsa teklif niye
00 Yorumla
+1 yılİstemeden önce her şeyden çnce edilir
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılsözden önce teklif edilir
00 Yorumla
+1 yılAdabı nişanlı iken değil mi
00 YorumlaSözden önce mantıklı olan
00 Yorumla
+1 yılBenim kuzenime nisandan sonra edilmişti
00 YorumlaSöz den sonra diye düşünüyorum ben.
00 Yorumla
+1 yıldaha tuzlu kahve içmeden önce yapılmalı bence.
00 Yorumla
+1 yılSevgiliyken evlenme teklifi edilir
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 429 cevap paylaştı. Evlendikten sonra daha sağlam olur 😄
00 Yorumladüğünden bir kaç ay sonra edilir
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı. önce teklif olur benim bildiğim:)
00 Yorumla- Devamını Gör (77)
Devamını Gör(122)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Evlenme teklifi Sözden önce mi edilir veya hatta nişanlıyken mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne