Vasıf kelimesi doğru mu bilmiyorum ama o an öyle dedim. Sevgililerinin hepsi sabahtan akşama kadar oyun oynayan, evde yatan bir iş tutmayan, üslup konuşma kibarlık nedir bilmeyen tipler hep ve sürekli bana dert yanıyor. Bugün yine konuşurken sevgilisinden şikayet etti bende biraz vasıflı biriyle beraber ol dedim diye insanları küçümseme şöyle böyle dedi. Haklı mı bence değil.
Arkadaşıma "vasıflı birileriyle beraber ol" dedim diye "insanları küçümseme" dedi haklı mı?
Ne diye şikayet ediyormuş madem? Sevgilisini şikayet ederken onu yücelttiğini falan mı sanıyor?😃 Onu senin gözünde küçük gösteren başta kendisi. Yorumsuz kalmak en iyisi böyle konularda, hatta dinlememek..
Belki Arkadaşlarin tercihlerinde hata yapıyor olabilir, evet, ama mevcut Hayatinda olan birine vasifsiz da diyemezsin. Üslup.. Aynısını düşün, sadece empati bir Sevgilin var bir Arkadaşı sana vasifsiz dese ama haklı ama değil ve Sevgilin sana sahip cikmasa? Nasil hissedersin? ya da yine bir İlişkin olduğunda biri Enişteye saygısız bir şey dese?
Bu aslında küçümsemek değil. Arkadaşına verebileceğin en değerli tavsiye. İş tutmayan ve kendi karnını bile doyuramayan bir insan ilerde nasıl olursa ailesine bakabilir ki.
Yani size anlatmış yakinmis yorum yapmissiniz size cikismasi cok mantiksiz bence ve hak veriyorum insan kendini geliştirmeli yerinde sayan bir insan için her konuda 2 kere düşünmek lazım hayat öyle geçmez
Hayır gördüğünü daha doğrusu tekrarlanan bir hatayı söylemişsin. Arkadaşın bu tarz insanları çekiyorsa biraz sorunu da kendine aramalı, kendini sorgulamalı bence senin burada küçümsediğin bir durum yok yarası olan gocunur maalesef.
Aslında sen onun iyiliğini istemiştim ama her insan kendine yakışan biriyle birlikte olur. Demek ki arkadaşın kendine onu layık görmüş. Başkalarının tercihlerini değiştiremeyiz. 🌸
Konuşmak ve kibarlık nedir bilmeyen biriyle birlikte olup olarak sana gelip dert yanıyorsa bence dönüp kendine baksın. Sen küçümsememiş tam tersi çok doğru ve önemli bir tavsiye vermişsin.
Haklı olduğunu düşünmüyorum sonuçta sana dert yanarken sende böyle her zaman dert yanması yerine şikayet etmeyecek birileri ile birlikte olmasını söylemişsin küçümsediğini düşünmüyorum.
Valla ben bayağı küçümseme lafları biliyorum arasında vasıflı vasıfsız yok. Arkadaşın senin tepkine o an şekilde tepki vermiş. Arkadaşının da son kullanma tarihi geçmiş sanırım değiştirmen gerekebilir
Hayır o kadar haklısınız ki. O sizin arkadaşınız. Ona bunu güzel dille anlatmanız lazım. Sürekli boş boş yatan veya dolaşandan hayır gelmez. Sadece sizi anlamamış olabilir ki bu bir küçümseme degil ki. Sizin arkadaşınız biraz fazla mı baglı yani görmüyor sanki
Gelip sana şikayet ediyor. Seninde öyle cevap vermen gayet normal. Senin verdiğin cevaptan hoşlanmıyorsa gelip sana şikayet etmesin o zaman hayret bir şey