Kızlar, 2.5 yıllık sevgilimden ayrılmalı mıyım?

Merhaba kızlar tavsiyenize ihtiyacım var🥺 20 yaşındayım ve 2.5 yıllık bir ilişkim var. Lise sondan beri beraberiz öncesinde de yakın arkadaştık. Ve artık ya ilişki evliliğe kadar gidicek ya da gidebilir mi diye ilişkiyi biraz sorguladığım bir döneme girdim. Yani hayatımı sonuna kadar geçireceğim kişi sevgilim mi diye hem onda hem de ilişkide kusurlar bulur oldum. Bana olan sevgisi ve ilgisinde asla problem yok. Ancak bazen çok çocuksu geliyor. Ben biraz daha nerede ne yapacağını bilecek olgun biriyle birlikte olmak istiyorum. En ufağından bi yeri arayıp rezervasyon bile yaptırmaz sen ara der çünkü annesi onun yerine her şeyi yapmış bunca zamandır. Ben abimin babamın beni korumasına düşünmesine o kadar alışığım ki bazen küçük çocuk gibi geliyor bana. Buna ek olarak maddi farktan kaynaklanan yaşamlarımızda ufak farklar var. Şimdiye kadar hep sevgiyle bunları geçiştirmiştim ancak bu kadar yıl sonra daha mantıklı düşününce hayatıma uygun mu bilemiyorum.

En yakın arkadaşım gibi ve bu kadar hayatımın içindeyken onu bırakmak hayatımı altüst eder ancak beraber olduğum kişiye de hayranlık duymalıyım ve kusurlar bulmamalıyım diye düşünüyorum. Böyle dönemlerden geçenler oldu mu? Tecrübelerinizi merak ediyorum.

Kızlar, 2.5 yıllık sevgilimden ayrılmalı mıyım?