Mesela Kanuni Sultan Süleyman ile Hürrem Sultan'ın veya Sultan Ahmet ile Kösem Sultan'ın aşklarını örnek alıyor musunuz?
Dünyaya hükmeden bir erkek ve o erkeğin gönlüne hükmeden bir kadın... Sizce de gerçek ve saf bir aşkın tanımı değil mi bu?
Mesela Kanuni Sultan Süleyman ile Hürrem Sultan'ın veya Sultan Ahmet ile Kösem Sultan'ın aşklarını örnek alıyor musunuz?
Dünyaya hükmeden bir erkek ve o erkeğin gönlüne hükmeden bir kadın... Sizce de gerçek ve saf bir aşkın tanımı değil mi bu?
Hiçbir zaman örnek almayacağım aşklardan, saf ve temiz aşkın (daha doğrusu sevginin) olduğu yerde entrika olmaz. Padişah kadının güzelliğinde; kadın padişahın gücünde. Benim istediğim yunusun aşkı, şemsin aşkı, mevlananın aşkı. Mevlayı bulsam leylayı ben ne yapayım ki?
geçenlerde muhteşem yüzyılı izliyorum sülüümanı öldüresim geldi bi gece önce hürreme portakalım ayım güneşim var oluş sebebim vs diyo ertesi gün başka kadınla halvete giriyo ! işte o günden bu güne erkekler hiç değişmemiş
@Muskl34 sana görüşüme yorum yapma hakkını kim verdi
Ah. O aşklar çok güzel. Padişah herkese, her şeye hükmediyor ama sadece sevdiğine kadına hükümsüz
Cevap
7Cevap
onların ki aşk değildi
Örnek almıyorum çünkü hepsi heves aşk meşk değil
Tarihini, filmlerde gördüğü şekilde zanneden milletin hali ortada
Padişahların yaşadığı aşk en son örnek alacağım şey
Nasıl alalım amonyum. Adamlar 40 kadınlı harem yapmış. Nereye örnek alıyorsun
Süleyman'la Hürreminki öyle bir aşk ki bir bakıma Osmanlı'nın yıkılmasına sebep oldu (bkz. Sarı Selim) :D
Kadının kalbine hükmeden güç sevgisi.
Bunu eklememişsin.
Bu da var. Öyle olmasaydı haremde birbirleriyle yarışmazdı kadınlar, padişahların gönlüne girebilmek için. Erkek sahip, kadın da ait olur. Kadın, erkeğe ait olurken bir taraftan da onun gönlüne sahip olur.
Tercih meselesidir yani saygı duyarım.
Kullandırtmıyorsun, onun kalbinde sana aitlik tohumlarını ekiyorsun. O tohumlar büyüyor ve aşk oluyor.
Yazdım ya işte.
Yav bana bak. O kadar imkan olmasa bana tekme vuracak kişi için ne diye uğrasacakmisim?
Şu dusuncelere dogadaki hayvanlar bile sahip olmaz ya.
Kullandirmiyormuşum.
Turkiye gibi bir ortamda kullandirmak olur.
Erkeğin kalbine hukmeden kadın. Peki kadinin kalbine hukmeden?
Aşkınız batsın.
Kadının kalbine de erkeğin gücü ve iktidarı hükmeder.
Ben böyle düşünüyorum. Ayrıca erkek ile kadının arasındaki eşitliğe de inanmıyorum. Erkek, güç ve hükümdarlık hisleriyle yoğrulmuşken kadın ise doğurganlık ve ait olmakla birleşmiştir.
O zaman evlenme.
Bana ne? Nereye gidersen git.
Beni hakaret ettirmeye mi çalışıyorsunuz?
İçini de geçeni de al git!
Ben de biliyorum ama idealleştirilmiş bazı şeyler vardır. O da bunlardandır.
Beni ilgilendirmez.
Özel bir şey beklemeye gerek yok. Aşk da bir nevi oyundur ve bir şeyleri almak için bir şeyleri vermek gerekir. Para ve güç de bunlara dahildir.
Siz bilirsiniz.
Olsun.
Ne isterseniz o olsun size göre.
Bu konuşmayı sonlandırsak iyi olacak.
O zaman neden cevap bekliyorsun?
Bu konuşmayı burada bitiriyorum zira sıkıcı oldu.
hiçbir zaman bilemez..
onu gerçekten seviyor mu yoksa padişah diye mi..
evet daha geçenlerde düşünmüştüm bunu ama aşk için uğraşmak zaman kaybı
Örnek alsak da sultan edecek kimse olmaz
bizimkisi daha ilerde
Neden? Hürrem miyim ben
Almiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?