Sizce biz şu anda neyiz?

2 gün önce, akşama doğru, konakladığım yurtta, daha önce tanımadığım ve hiç konuşmadığım bir kız yanımdan geçerken bana gülümseyerek " Sen neden hep yalnız takılıyorsun? " dedi, ben de gülümseyerek " Ben yalnızlığı seviyorum " dedim. O da şaşırdı, " Aa " dedi. Sonrasında yine gülümseyerek " Neyse iyi akşamlar " dedi ve yukarı çıktı. Yurdun dış cephesi camla kaplı. Sonrasında ben dışarıda, aynı yerde oturmaya devam ettim, o da tekrar aşağı indi ve içeriden geçip yemekhaneye doğru gitti. Geçerken bana bakarak gülümsedi. Sonraki gün ise ben yine yurdun önünde tek başıma oturup çay içip çekirdek yiyordum, o da okuldan geldi ve yine gülümseyerek " Yine yalnızsın " dedi, ben de gülümseyerek " Aynı " dedim. Daha sonra " İyi akşamlar " dedi ve yukarı çıktı. Bir sonraki gün ise ben yine yurdun önünde tek başıma oturup çay içiyordum. Yanıma geldi ve gülümseyerek " Naber, yine yalnızları mı oynuyorsun? " dedi, ben de gülümseyerek " İyiyim, sen nasılsın? Aynıyım " dedim. Daha sonra, o da " Ne yapayım? Okula gidip geliyorum " dedi. Nerede okuduğunu sordum, Manisa'da okuduğunu söyledi. Daha sonra ne okuduğunu sordum, o da Yazılım Mühendisliği okuduğunu, ama bölümünü sevmediğini söyledi. Ben de üzüldüğümü belirten bir yüz ifadesiyle baktım. Daha sonra, gülümseyerek " İyi bakalım, hadi görüşürüz dedi ve içeri girdi. Bu sabah ise, yemekhanede kahvaltı yapıyordum. Yemekhaneye girdi ve yanımdan geçerken, " Günaydın " dedi, ayrıca elinde defter benzeri bir şey vardı, onunla da hafifçe omzuma vurdu. Ben de gülümseyerek, " Günaydın, nasılsın? " dedim. Sonra yemeklerin servis edildiği alana doğru biraz ilerleyip benden biraz uzaklaşarak " İyiyim, sen nasılsın? " dedi. Ben de " Vallaha ben de iyiyim " dedim. Daha sonra, dışarıda kahvaltı yapıp bir yandan da ders çalıştığını gördüm. İçeriden kendime bir çay aldım ve kızın oturduğu masanın 3-4 metre uzağındaki bir masaya oturdum ve ara ara çaktırmadan bakmaya çalıştım. Bir müddet böyle devam etti, daha sonra ise odasına çıktı.
Sizce biz şu anda neyiz?