Olayı basitleştirilmiş şekilde ele alırsak, sevgilileri iki arkadaşa çeviriyorum.
Sinem ile demir
Demirle sinem birbirini seven yakın 2 arkadaş ve bir gün sinem demirden 2000tl borç ister demir de bütçesini biraz zorlasa bile verir sonuçta arkadaşıdır...
Demir alacaklı sinem ise borçlu konumuna düşer mi?
Sinem demiri her gördüğünde borcu aklına gelir ve hafif bir rahatsızlık duyar mı? Duyar
Demir para konusu açılınca rahatsız olacağını düşünüp konuyu değiştirmek zorunda kalır mı kalır...
Yani ne oldu bu durumda karşılıklı bir dikkat etme durumu ve rahatsızlık ilişkilerde de bir taraf hep isteyen diğer taraf ise veren olduğun da
Verici olan taraf alacaklı konuma geçtiği için yaptığı fedakarlıkların karşılığınu bekleyecek, alan tarafta hep kendini ona karşı borçlu hissedeceği için kaçamak bir ileşlikye doğru sürüklenecektir. Realist yaklaşım sergilemek ve bazen duyguları bir kenara bırakarak istemediğin hiç bir şeyi vermemek lazım... İstemek de lazım aynı şekilde de ilişki alacaklı borçlu ilişkisine dönmesin...
Esnaf değilim almak vermenin dengesi pazarlığı veresiyesi olmamalı, bunu dengede tutmaya çalışma içgüdüsüyle hareket edilirse ilişki ticarete döner, karşılığı aranır, menfaatler sorgulanır, sevgi azalır, doğal akışında değerlendirilmeli bu duygular
Bunları ayırabiliriz, genel konuşuyorsak normal şartlarda olması gereken doğallık, o halde tüm ilişkilerimize bastan pazarlık gibi olur ne kadar verirsen o kadar alırsın doğru bir yaklaşım değil, ya da anlatma istenilenle bu kelimeler uyumlu değil
Evet, cok seviyorum ama cok sevdigimi belli etsem bile vazgecilmez degilsini gosteriyorum bir sekilde. Erkekler fazla sevilce totolari kalktigi icin, bir sekilde gozunude korkutuyorum. O bana nasil geliyosa oyle gidiyorum. Ne eksik ne fazla
Denge hiç olmamalı bence ilişkilerde alma verme konusu istendiği için olmalı ki sorun olmasın şöyleki veren ksrsılık beklemeden vermek istediği için vermeli alan da karşılığını düşünmeden almalı. Umarım anlatabilmişimdir