Fazla iyiyim. İnsanlara karşı fazla iyi niyetli ve fazla fedakar. Bu yüzden de ister istemez genelde konu dışına çıkarılan insan halini alabiliyoruz. Şu yaşıma kadar hep iyi niyetimden kaybettim. Bu yüzden sonrasında fark ettim. İnsanlar bana nasılsa bende onlara öyleyim. Böylece o dengeyi sağlamayı başardım. Baktım ki fazla düşünceli olunca ilk unutulan oluyorsun. Çok düşüncesiz olunca da değişmiş ve kendini beğenmiş oluyorsun. Bu ikisi arasında ki eğilimi tutturdum ve öyle devam ettiriyorum.
ilişkilerde, terazinin iki kefesine de eşit miktarda yük binmeli. bir taraf ilişkinin bütün yükünü omuzlayan konumunda, öteki taraf da ilişkinin sefasını süreni konumunda olmamalı. duygusal eşitsizlik, bugün olmasa bile bir gün muhakkak o ilişkinin sonunu getirecektir.
Bu sözü çok sevdim! Tam bir aşk ilişkisi rehberi gibi! Dengeyi korumanın sırrı karşılıklı eşitlik ve empati bence. Kendini asla değersiz hissetmeyeceğin ve karşındakini de aynı şekilde kırmayacağın bir bağ kurmak önemli. Mantık ve duygular arasında köprü kurabilirsek ilişkiler çok daha huzurlu olur. 💖⚖️
Elimden geldiğince korumaya çalışırım. Bana ne kadar değer verilirse, ben de o kadar değer veririm. Ama verdiğim değeri hak etmediğini hissettiğim anda, özellikle de aşk ilişkilerinde, öyle bir soğurum ki beni kaybeder. Sabırlıyım ama sabrımın da bir sınırı var.🌸
İşte tam kritik yerden bir soru geldi tam benim beceriksiz olduğum bir alan. Kendinden o kadar ödün veriyorum ki karşı tarafın değeri yükselirken benim değerim düşüyor bir türlü bu dengeyi sağlayamıyorum Ama sanırım sevdiğim zaman gözüm hiçbir şeyi görmüyor 🙂
Ya şu şekilde aslında hani her insan sevdiği kişinin mutlu olmasını ister yüzünün gülmesini ister. Ben de bu çok aşırı var ya hani şöyle diyeyim kendimi bıraktım karşımdaki insanı çok fazla düşünürüm özel günler olsun başka günler olsun her zaman onu düşündüğümü belli etmek isterim ya bir çiçek olsun ya başka bir şey olsun. Normal olan aslında değer gördüğüm bir insana değer vermektir ama günümüz ilişkilerinde değer verdiğin zaman karşındaki insana bir şeyler oluyor acaba kendisini vazgeçilmez mi sanıyor hiç anlamıyorum. Bir de insanlarda şu anlayış maalesef gelişmemiş birisi sana değer veriyorsa O senin değerli olduğundan değil karşındaki seni seviyor karşındaki seni değerli görüyor her insan seni bu şekilde görmez ki
Mevlananın bir sözü var. "Kimseye hak ettiğinden fazla değer verme. Ya onu kaybedersin ya kendini mahvedersin" diye. Hak etmiyor ki anlasa ne olacak. Senin de bunu fark edip çeki düzen vermen gerekirdi
Normalde zaten belirli bir süreden sonra bunu anladım aslında kendimi bir şekilde çekmek istedim de işte yapamadım ya dediğim gibi hani o an o kadar çok seviyorum ki bunu Bir dediğini iki etmiyorum aramızda 1600 kilometre var yanına gidiyorum ben Mersin'deyim o doğuda görev yapıyor Ne zaman canım sıkıldı dese gidiyorum özledim dese gidiyorum yani hiç doğuda olduğunu hissettirmedim o insana. Ama en son baktım ona değil verirken kendim değersizleşiyorum artık bazı şeyleri uzatmanın anlamı yok dedim.
Tabii ki orası öyle. Düşün bir yerden bir yere gidecek yarım saatlik yol nasıl oraya gideceğim dedi üzüldü ağladı hiç düşünmeden oraya kadar gitti cuma günü gece çıktım cumartesi oradaydım onu istediği yere götürdüm tekrar evine bıraktım alışverişini yaptım ertesi gün tekrar döndüm. Ya ama işte alamadım şu yani çoğu insan Gerçekten bunu yapmaz yapabileceğini düşünmüyorum kimse bir saat için 1600 kilometre gitmez öğretmenlikte yemin töreni vardı Bir saat için 1600 kilometre gittim ya sırf dedim yanında öldüm böyle güzel özel bir günde beni görsün dedim ya mutlu olsun ama yani olmadı işte.
Hiç sorma ya yani gerçekten öyle oldu. Her şey güzel gidiyordu evleniriz diye düşünmüştük de işte yani olmadı. Ve Bu olaylardan sonra daha bir sürü şey oldu en son ben olmuyor bitsin dedim ve suçlu da ben oldum biliyor musun ben onu bırakmış oldum yarı yolda
Sen kendini küçük düşürmüşsün, her zaman ulaşacağı kullanacağı bir araç olarak görmüş olabilir seni. Ama buna da sen neden olmuşsun. Gerçekten yazarken sinirleniyorum bak bunu nasıl düşünmezsin diye. Suçlu da sen olursun tabi. Her şeyi vermişsin eline, gözünde küçük düşmüşsün
İnan sinirlenmekte Çok haklısın çevremde çünkü bana gerçekten çok sinirlendi. Hatta hareketlerinden tavırlarından bana hep bununla mutlu olamazsın yapma diyenler de oldu ben yine de kimseye aldırış etmedim işte sonu böyle oldu. Artık önüme bakacağım ama yaşadıklarım bana acı da olsa ders oldu.
Bu arada yorumlar için ve cevap için çok teşekkür ederim. Birazcık acı bir tecrübe oldu ama iyi oldu bana çünkü bazı şeyleri Gerçekten hak ettiğimi düşünüyorum
Gerçekten yaptıklarını yapacak insan sayısı çok az. Çok da güzel böyle düşünceli olman, kıymet bilmen. Keşke senin kadar sevseymiş ama denge olmayınca olmuyor maalesef. Sen kendini yıprattığınla kalmışsın
Rica ederim. Dediğin gibi hepsi tecrübe. Şimdi böyle üstünde uzun uzun düşünüp kendini üzmenin bir anlamı yok. Umarım karşına seni gerçekten hak edecek birisi çıkar
Hocam çok teşekkür ederim Güzel düşüncelerin için. Her zaman ne zaman yorum yapsam bu şekilde ince ve nazik oldun bana karşı. Şu anda yaptığın yorumla gerçekten tanımadığım bir insanın hayatına bir şekilde dokundun. Hayatta bundan daha güzel bir şey yoktur. İyi ki seni tanımışım iyi ki yollarımız kesişmiş sayın hocam 🙂 ne yaptıysam sevgim için yaptım ama sanırım birazcık abarttım 🙂🙏
Ben biriyle ilişki kurmak için özel olarak ‘denge kurmalıyım’ diye bir çaba içinde olmam. Ben kendim için ve herkes tarafından tutarlı ve dengeli biri olmaya çalışırım. Bni bu halde dengeli bulan biriyle iletişim kurmam da kolay olur. Yani, benim için önemli olan kendimle uyumlu olmam; gerisi karşı tarafın beni nasıl gördüğüne bağlı
Dengeyi korumak kolay değil; bazen fazla veriyorsun, bazen eksik kalıyorsun. Ama mesele hep eşit olmak değil, birbirini tamamlayabilmek. Gerçek denge, iki tarafın da kendini eksiltmeden birlikte durabildiği yerdir.