Arkadaşıma nasıl bir ders vermeliyim?

Yakın bi arkadaşım var her gün bize gelir ben onlara giderim yani günün 7 24 saati hep beraberiz ama sürekli yaptığı iyilikleri yüzüme vuran birisi ki benim ona yaptığımı kimse yapmamıştır çevresinde kimse kalmadı bu huyundan dolayı geçenlerde bir şey oldu ve bende dedim ki zaten gerginim yanımda durman lazım diye o da zaten sabahtan beri yanındayım her şeyi yaptım dedi o an sorguladım arkadaşlığımı çünkü cidden yaptığı tek şey kendi eğlencesini düşünüp flörtüyle konuşmaktı ya da en basit bir şey olduğunda ona anlatsam ben şunu yaşadım ama ayaktayım hala boş ver geçer senden beteri var oldu ( ne yapmam lazım oturup benden beteri varmış aa üzülmemem lazım mı demeliyim?) sürekli flörtünü konuşur ama ben kendi sevdiğim çocuktan konu açsam off sıkıldım artık şöyle böyle der durur ve sürekli triplere giren birisi anlatırken daha da çok fark ettim ki iyi dayanmışım yani kendi kendine küser barışır saçma birisi tek başına kaldığı için benimle mecburi takıldığını anladım çünkü 1 hafta önce uzaktan bir arkadaşı geldi onlara kalmaya onu görünce bana yazmamaya başladı normalde ben yazmasam bile yazar yoğunum genelde neyse işte artık yazmamaya başladı instadan gönderi attım ona da görüldü attı yani biri hayatına girince tuhaf hallere girdi o kız yakında gidicek ve adım kadar eminim ki geri gelicek yanıma evlerimiz yan yana olduğundan mecbur görücem bunun için ne yapmam lazım ona ders olsun ki bir daha biri için diğerini satmasın ben zaten hayatından çıkıcam ama iyi bir ders vermek istiyorum o süreçte yanlız kalıcak çünkü düşünüp anlasın ne mal olduğunu
Arkadaşıma nasıl bir ders vermeliyim?