Neden bizim millette elalemin bekar kızını görünce hemen isteme huyu var?

Dün babamlarla konuşurken babam sana bir şey anlatacam ama kızmak yok dedi. Ablam 2 sene önce konuştuğum var dedi, evlendi bir süre sonra. Babam haliyle şaşırdı, üzüldü ve sinirlendi tabi. Ablamı istediler, evlendiler ablam evden gitti. Ablamın nişan hazırlığı falan devam ederkrn eve babamın teyzesi gelmiş. Babam üzgün bir şekilde benim için " ufak kızı okutmicam, dursun yanımda " demiş. Teyzesi de okutma oğlum okutma tabi demiş. O günden birkaç gün sonra babamın teyzesi babaanneme çıkmış, babamda konuşulanları istemeden duymuş. Teyzesi beni torununa istemek için babaannemi razı etmeye çalışmış. Babaannem de kızıp diğer kızına üzülürken ufacık kızını damı evlendirsin demiş kızmış. Seslere babam yukarı çıkmış, noluyo burada teyze ne diyon sen demiş. bir şey demedim falan demiş, babaannem anlatmış senin küçük kızı torununa istemeye gelmiş diye. Tepemin tasını attırmayın, büyük kız gitti daha onun acısı duruyor içimde duymicam birdaha demiş. Yani gerçekten inanamıyorum. Sırf bir kız bekar, okumayı düşünmüyor diye hemen torununa istemeye gelinir mi ya? Belki kızın konuştuğu falan var. Bizim millet niye böyle ya?
Neden bizim millette elalemin bekar kızını görünce hemen isteme huyu var?