Sevgilim çok pinti ve çocuk gibi patavatsız hayata dair hiçbir şey görmemiş sıfır olgunluk ne yapmalıyım?

sevgilimle 5 aydır beraberiz , çok merhametli , saygılı ağzında küfürü bir kere çıkmamış efendi bi çocuk. Lakin kafayı animeye oyuna saçma sapan şeylerle bozmuş 24 yaşındayız , daha işi yok mezun olalı 2 yıl oluyor. Çalışmayıda istemiyor acıkcası , hadi bu bir şekilde halledilir ama esas sıkıntı sürekki düşünmeden konuşuyor , ve kavgada etsek gidip annesine söylüyor. Herşryi annesine yetiştiriyor. Söyledim bir daha annene bir şey dersen yemin ederim ayrılırım yeter diye. Annem annem annem annem diye ölüp gidiyor , benimde annem var ama bu bambaşka bi durum. Utanmasa sıçarkende haber edicek annesine. Bir diğer konu ise pintiliği.. sürekli hesap ödeneceğinde geride duruyor ya da 3 kez o ödediyse 5 kez ben ödemek zorunda kalıyorum. En son ise arkadaşı geldi misafir ve onun arkadaşı olmasına rağmen ilk tanışmamıza rağmen onun hesabınıda ben ödedim. Bana benzinin hesabını filan yapıyor benle ciddi ciddi benzin hesaplaması yapıyor. Bunu yapan sevgiliminde evine aylık 30 bin tl para giriyor. 2 villaları var. Arkadaşlar ailesiyle felan tanışıyorum hepsi evlenmemizi bekliyorlar babası bile gidelim iasteyelim demiş. Çalışmayan iş beğenmeyen herşeyi annesine anlatan annem annem diye ölen üstüne pinti adamdan olur mu? Evlenmek çok istiyordum ama artık düşünmemeye başladım. Çok saygılıda olsa beyfendide olsa bunları göz ardı edemiyorum. Asla içimde tutmuyorum en ufak bişeyde söylüyorum ama asla düzeltme vs yok , yemek yerken yanımda burnunu siliyordu o sildiğinide göre göre masaya koyuyordu bunu uyardım yapmıyor , bir diğer konuda ağzını şapırdatıyor sanki önünden yemeği alınacakmış gibi davranıyor onuda söyledim çünki cidden yemek yiyemiyordum şapırdatmasjndan onuda düzeltmeye çalışıyor ama cidden bazı hareketleri midemi bulandırıyor. Pintiliğinden patavatsızlığından her şeyi annesine söylemesinden çok sıkıldım , üstüne aşız şapırdatmasından sürekli burnunun akmasından sürekli tam bişey anlatacakken tuvalrte gitmesinden ya da yanımda burnunu sümkürmesinden
Sevgilim çok pinti ve çocuk gibi patavatsız hayata dair hiçbir şey görmemiş sıfır olgunluk ne yapmalıyım?