Hislerim çok kuvvetli neden?

İçime ne doğsa karşıma çıkıyor biri hakkında mesela bir anda içine bir düşünce yerleşiyor bir zaman sonra gerçek olduğunu görüyorum.

Örneğin bir kızla ilgileniyordum , kız sevgilim var dedi ama olmadığını düşünüyordum ilgilenmeye devam ettim sonra 1 ay kadar görmedim kızı, onu göreceğim gün aklıma bir anda kızın sevgilisi olduğu düşüncesi yerleşti ve o gün yanında sevgilisiyle gördüm. Öğrendim ki çıkmaya başlamaları 1 hafta olmuş. Bana da bilerek sevgilim var demiş tepkimi görmek için.

Mesela bir akrabamızın baya bir borcu vardı karısı boşanacaktı adamdan. Ben kadınla konuştum dedim merak etme 1 sene içinde durumunuz düzelecek, çok daha iyi olacak diye. Neden 1 sene dedim bilmiyorum. Neyse aradan birkaç ay geçti adam çok güzel bir iş teklifi aldı , 1 sene olmadan da bir işe ortak oldu. Borçlarını ödediler, şu an ev bakıyorlar kendilerine.

Bunlar sadece şu an aklıma gelenler. Bunlar dışında birini bir kere görmem gerekiyor iyi / kötü biri olup olmadığını anlamak için. Hislerim çok kuvvetli. Böyle insanlara ne deniyor ne yapabilirim kendim için nasıl kullanabilirim?
Hislerim çok kuvvetli neden?