Sizce beraber yaşamak için illa evlenmek mi gerekir?

Yandaş mı topluyorsun? Senin için saçmaysa ve inançsızsan keyfine göre. Neden söyleme gereği duyuyorsun. İnsan anlam yükleme durumuna göre bir şeyleri tercih eder veya etmez. Bir şeye etek açıdan baksan, her neye bakıyorsan o şey senin için saçma olur. Örneğin evlilik. Peki bu seni haklı çıkarır mı; hayır. 🤷
Evlilik aynı zamanda bir güvendir. Bir kişiyi ne kadar iyi tanırsan tanı asla ne yapacağını bilemezsin. Evlilik olası olumsuz bir durumda senin haklarını da güvenceye alır. Maşallah çok güzel şeylere özeniyorsunuz, algınız öyle kirlenmiş ki ne beni anlarsın ne de kendi dediğinin saçmalığını.
Ağaç yaşken eğilir. Ya da şöyle diyelim; ağaç akılsızsa her yaşta eğilir. Sanırım bu özetledi her şeyi.
Din dışında ahlâk asla mutlak olamaz. Her zaman boşlukta sallanacaksiniz bu yüzden. Önünüze ne konsa, "demek ki doğru" deyip onu yiyeceksiniz.
Baştan söyleyeyim; bana psikoloji veya felsefe dersi verecekler, şöyle buyurun da tartışalım. Hodri meydan. 👍
Yok, benim düşünce temeline ihtiyacım yok diyorsanız, tüm önermeleriniz kof'tur demek ki.
Dediğim şey bu değil burdan bunu çıkartıyorsan helal sadece diyorum ki ciddi düşündüğün ve iki tarafın da birbirini sevdiği bir ilişki neden bir belgeye dayatılıyor ve hani aynı evde yaşayıp “evli” adı altında olunca bunda bir sıkıntı yok ama evli olmayıp aynı evde yasayinca namussuzdun bunda bir mantıksızlık yok mu?
Evlenmeden beraber yaşamak isteyenler olabilir, kendi görüşüdür ama doğrusu buymuş gibi davranıp saçma argümanlarla başkalarına kabul ettirmeye çalışmaları aşırı saçma ve gülünç.
İnsanlar evlenmeden aynı evde yaşamaya neden karşılar diyen kişiler ülkedeki insanların dini inançlarından bihaberdir.
İnsanların çoğu İslam dinine inanıyor ve bu nedenle nikahsız yaşamak haram yani dinsel nedenleri var.
İkincisi Türk aile yapısında birisinin her hayatına girenle birlikte yaşayıp her şeyi yapması doğal değildir ve bu durum Avrupa ülkelerinin çoğunda da böyledir yani dünyayı dizilerden, filmlerden öğrenmek doğru değil.
Şimdi gelelim evlenmeden yaşayalım bu daha doğru diyenlerin savundukları sebebe.
Evlenmeden kişiler birbirini, yaşantısını vb şeyleri daha iyi tanır diyorlar ama boşanmaların çoğu ilk 1 2 sene içerisinde değil 7 8 yıllık sürecin çoğunda gerçekleşmiş yani evlenelim ama öncesinde 1 yıl beraber yaşayalım mantığının mantıklı bir zeminde karşılığı yoktur.
Bazı insanları evlenmenize rağmen 15 yılda dahi tanıyamazsınız.
Adam evlenmiş 20 yıllık karısından diye bildiği 3 çocuğunun ilk 2 si başkasından çıkıyor daha ötesi var mı?
Yani eğer birisi hiçbir zaman evlenmeyi düşünmüyorsa ve dini bir inancı yoksa yaşasın kendi bileceği iş ama evli gibi yaşayıp ben o imzayı atmayı mantıksız buluyorum denmesi de bana komik geliyor.
Tabi saçma değil evlilik öncesi yaşananlar mahsum bir canın hayatına zindan edebilir onunla beraber kişiye yaşanabilecek her türlü tehlikeye karşı korur.
Evliliğin en güzel yanı soy karmaşasını engelliyor olması. Evliliğin yok olduğu bir toplumda kim kimden belli değil bir hale geliriz. Ben aile kavramını ve evlilik kurumunu seviyorum.
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Ben evlilik düşünmüyorum ve evliliği de saçma buluyorum. Yanlış anlaşılmasın evlilere saygım sonsuz ama benlik değil. Bu ülkede illa herkes evlenecek diye bir kaide yok. Ben başkalarına zarar vermediğim sürece özgürlüğümü istediğim şekilde yaşayabilme hakkına sahibim. Ben evlilere saygı duyuyorum da nedense evlilerden aynı saygıyı göremiyorum çoğu zaman. Toplum evlenmek istemeyenleri dışlamakta fazlasıyla maharetli maalesef..
Evet. Evlilik guven verir ve hakları korur. Cocuklarda guvende olur. Bir aile ortami olur. Bu tarz seyleri normallestirmeyi dogru bulmuyorum. Isteyen istedigi gibi yaşasın ama turkiyedeki aile kavramini ben seviyorum. Guclu aile baglarini seviyorum. Ne olsun istiyorsunuz? Babasi belli olmayan çocuklar mı? Kadinin hamile oldugunu öğrenince vın diye kacan erkekler mi? Cunku o evde durmasi icin bir sebep ve sozlesme (evlilik) yok neden dursun ve sorumluluk alsın ki?
Ya da en ufak tartışma da evden ayrilan kadin ya da erkek mi? Evlilik kisileri bir arada tutar. Yoksa en ufak bir krizde yollar ayrılır. Beraberiz diye ortak sekilde aldiginiz mallarin hak sahibi olamazsiniz ikinizde ortaya para koymus olsaniz bile (ortak tapu yaptırmadiginiz sürece) dini inanca sahip olmasaniz bile bir aileyi olusturan şeydir evlilik.
Cocuklar acisindan da daha guvenlidir, kişiler açısından da. Yoksa 1 yil ayseyle yasar, diger yil gider buseyle yasar. Baska bir yil adi mehmet olur, diger yil ahmet. Evlilik en azindan yaninizdaki kisiyi sabit tutuyor biraz da. Gercekten batidan daha ahlaksiz olduk ya ne diyeyim.
Tabiki senin kararın istediğini düsünüp savunabilirsin ama bir erkek sırf ona karşı bir sorumluluk hissettiği için kalıyorsa o evde bu da hoş bir şey değil istediği ve sevdiği icin değil yediği haltın arkasında durmak zorunda olduğu için kalıyor
Insanlar o haltlari bilerek, bilincli yiyorlar bir zahmet her ne sekilde olursa olsun sorumluluk almak zorundalar. Kimse kimsenin basini yakmak, ona olan güveni boşa cikarmak zorunda degil. burada olan erkege olmaz, erkek ceker giderse kimse bir sey demez, diyemez, soramaz da olan kadina olur. Hamile kalmasiyla falan ortada kalır. Cocugu aldirmak, buyutmek elbette tercih meselesi ama boyle seylerde iki kisinin yaptigi cocukluk ve sorumsuzluk yuzunden de masum olanlarin hakkina girmemek gerek. Sorumluluk cok buyuk ve önemli bir şey. Insanin insana karsi degil hayatta her seye karsi sorumlulugumuz var. Anne babalarimiza, cocuklarimiza, esimize, işimize... belli zorunluluklarimizda var, erkek zorunlulukla yanimizda kalacaksa demissin ya. Mesela Iş sorumlulugumuzu yapmak zorundayiz ki gecimimizi saglayalim. Cocuklarmiza karsi sorumlulugumuz var, onlar biz istedigimiz icin geldiler, kendi tercihleri degildi bu bilincte ve sorumlulukta olmamiz gerek. Biriyle berabersek ya da evliysek bu da bir sorumluluk. Ve iliskide de olan sorumluluklar, zorunluluklar elbette olur hayatimizin her alaninda var bunlar. Herkes yedigi haltın arkasinda durmak zorunda. Ben kaçar diye bir sistem olmaz. Bu karsidaki kisinin hayatini psikolojisini mahveder. Kendimizin yaninda cevremizdeki insanlari da dusunmek zorundayiz. Benim davranislarim, sorumsuzluklarim karsimdakine zarar verir mi diye. Kimse kimsenin hayatini dar etmeye, alt ust etmeye hakki yok. Gerekirse sorumluluk zoruyla evet kalacak, olmasi gerekende budur. Beraber yasamakta sorun yoktu, sevismekte sorun yoktu ama is baska sorumluluklara gelince ortadan kaybolan adam degildir, insan degildir. Erkek icinde kadin icinde. Özgürüz ama baskasinin özgürlüğünü kisitlamadigimiz surece. Sorumsuz olabiliriz bazen ama bu sorumsuzluk başkasının hayatini yerle bir etmedigi sürece. Sınırlara dikkat etmek gerek. Her sey uçarı yasanmaz.
Bu kadar genç yaşta toplumun bu dayatmasını aşmış olman takdire değer. Adına devlet denilen, asıl görevi insanların refahı, güvenliği ve sağlığı için çalışmak olan bir organizasyonun, karşı cins yetişkin insanların aynı evde yaşamalarını onaylaması gerekliliği, nikah sözleşmesi ile de "tamam, siz artık sevişebilirsiniz" diye izin vermesi son derece saçma. Aynı evde yaşayan/yaşamak isteyen karşı cins yetişkin bireylerin özel hayatlarındaki tercihleri devletin de, toplumun da ilgi alanı dışında kalmalı. Devlet de, toplum da kişilerin özel hayatlarını düzenlememeli. Yasal olarak suç olmayan bir eylemin yapılamayacağının örf, adet ve gelenekler nedeniyle toplumda ayıp, günah kabul edilmesi de toplumun yasalardan geride olduğunu gösterir.
Saçma ama Diyanet işler Sağolsun
Bugün Cumaya gittim Küçük yer burası.
Efendim Kızlarımızın Etekleri Kısa.
Yahuu herkesin kendi Hayatı bu ne Mahalle Baskısı.
Müslümanlıkta Kuranda nediyor
Ey Kulum Müslümanları Yarğılamak Sadece bana düşer diye.
Sen Hocamısın Allahmı.
Aynı Evde Yaşamak herkesin özeli.
Bende istiyorum Sevdiğim Kadın değer verdiğim benim Kollarımda Bebek gibi güven içimde uyusun.
Ama nerde herkes Namus Bekcisi
Ahlak bekcisi
Toplumun nedenlerini anlıyorum ama elalem ne der diye yaşamak gerçekten yaşamak mı diye sorarım? Ben evlenmeden aynı evde yaşamam çünkü araştırıp sorgulayıp inandığım bir din var omda da yasak bir durum bu yüzden. Bu senin umursadığın bir iey değilse toplumun her dediğini dinlemek zorunda değiliz. gönlüne göre olsun her şey.
Birlikte yasayarak evlilik kurumunu ve hatta toplumsal guveni ve duzeni tarumar eden hic kimseye saygi duymuyorum.
Buna sicak bakan ve normallestirenler sorumluluk almaktan korkan doldan dala konan alternatiflerinden mahrum kalacağını düşündüğü için gelişine hayat yaşayan ve bunu da matah bir şeymiş gibi şova dönüştürüyorlar.
Gerçekten sevdiğin biriyle aynı evde yasayip aynı hayatı paylasmak neden bir kağıda baksın ki
Her toplumun zamanla farklı görüşleri oluşmakta. Ülkemizde de büyük oranda bir kesim beraber yaşamak için evlenmek gerek zihniyetinde. Bu görüş toplumdan topluma değişmekte. Gelişmiş ülkeler bu konularda daha özgürlükçü zihniyete sahip. Şu da bir gerçek ki bir insanla evlenmeden önce aynı evde mutlaka yaşamanız gerek. Esas karakterini o zaman göreceksiniz. Aynı evde yaşamak çok farklı bir durum. Sonuç olarak toplumun belirli bir kesiminin dayatmaları maalesef bizim ülkemizde mevcut.
Aslında biraz kişisel fikir ağır basıyor tabi bunda çevre kültür değerler etkeni de var. Genel olarak algı dediğiniz şekilde olduğundan karşı fikre sahip olabilen de çok az. Bence isteyen istediğini yapar neden yaşayamasin ki istiyorsa yaşar
Bak altini ciziyorum, burdaki sana gaz veren, gayet normal, cografya kader diyen mavilerin kizkardesleri ayni istekte bulunsa, gidip biri ile ayni evde nikahsiz kalsa, inan hepsi vurmaya, öldürmeye kalkar.
Ama seni yataga atmak icin, hepsi bir anda gayet normal bulur, bu kizkardesleri icin gecerli degil, sadece senin icin.
@ÇevikYiğit Tesekkürler kardesim. Bizim abazalar önüne geleni yapsin, ayni evde kalsin, abisi kardsesi birsey demesin, ayni abazalar kolaysa kizkardesine biri yan baksin. burada gayet normal diyenlere, denemek icin kizkardesinle ayni evde kalmak istiyorum diye yazssan, bak sen tepkilere.😂
Bence evlilik, beraber yaşamak için temel şarttır. Öyle ki beraber yaşanınca ister istemez insanın gönlü başka yerlere kayabiliyor yani cinsellik yaşanması oldukça muhtemel olabiliyor. Evlilik dışı cinsel ilişkiye karşı olduğumdan kaynaklı olarak, beraber yaşamak için evliliği şart olarak görürüm.
Nede olsa Özgürüz demi herkes birbiriyle yatsın kim kiminle belli olmasın bumu yani gelen nesiller okadar farklı yetişiyor ki sonumuz iyi görünmüyor gibi ama bu ülkede aklı başında insan sayısı diğerlerinden fazla çok şükür Avrupa’ya özenen orada yaşasın net
Dediğim şey bu değil burdan bunu çıkartıyorsan helal sadece diyorum ki ciddi düşündüğün ve iki tarafın da birbirini sevdiği bir ilişki neden bir belgeye dayatılıyor ve hani aynı evde yaşayıp “evli” adı altında olunca bunda bir sıkıntı yok ama evli olmayıp aynı evde yasayinca namussuzdun bunda bir mantıksızlık yok mu?
Olması gereken evlenmekte işte gelecek güvencesi kalmadığı için gerek duyulmuyor artık çünkü çocuğu yapan ayrılıyor malüm işsizlik evliliği yıkıyor
Ama bizim erkekler tapu kağıdı gibi görüyor evlilik cüzdanını açta kalsan gidemezssin felan geçin bunları artık
Karşılıklı yüklü meblağ senet imzalatılsın bence nikaha gerek bile yok😂
Terslik yapan bedelini öder...
Ayrılık söz konusu olduğunda da 2 medeni insan gibi oturup, uzlaşıp, senetleri birbirlerine geri teslim ederek ayrılırlar😊
Hayır, isteyen yaşasın ama ben tercih etmem, rahat edemem çünkü. Özellikle ciddi düşünenler için daha gerekli hatta bence.
söylediklerine bakma sen yaşıyorlar. Türkiye de söylenen ve yapılan hiç bir zaman birbirini tutmaz öğrenirsin zamanla
Evlilik dışı işlere karşıyım
Gavurlugun lüzumu yok
Bence evlilik gerekli zaten seni gerçekten seviyosa bi imza için laf etmez
3 sevgilimle yaşadım ayrıldık ama tartışmak yok ve mutlu olduğuma eminim. yurtdisindayim turkiyede zor olur bu. devlet yardım ediyor burada. simdi evliyim
İllede evlilik isterim diyenler var ve yadsınamaz çoğunluktalar.
Herkesin düşüncesi kendisine, önemli olan birbirimize saygı duyarak yaşamak.
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş