Karşı cins hakkında az çok hepimizin birtakım gözlemleri olmuştur. Bu gözlemlere dayanarak ise bazı varsayımlarda bulunuruz kendimizce. Ama kimisi doğru, kimisi yanlış...
Soruyu biraz daha geniş açıdan soralım öyleyse.
-Erkekler, kadınlar hakkında neyi yanlış biliyor? (Bunu hemcinslerimin cevaplamasını bekliyorum.)
-Kadınlar, erkekler hakkında neyi yanlış biliyor? (Bunu da karşı cinsin cevaplamasını bekliyorum.)
Bir nevi hemcinsinize karşı olan karalamaları aklama sorusu olarak düşünebilirsiniz. 😂 Görüşlerinizi dikkatle okuyor olacağım. Buyursunlar. 👇
Karşı cins, hemcinsin hakkında neyi yanlış biliyor?
Kadınlar erkek anatomisini, erkekler de kadın anatomisini anlayamıyorlar.
Erkek vücudunu testosteron yönetiyor. Bu hormonun tek amacı çoğalmak. Medeni erkeğin en büyük meziyeti bu hormonu dizginlemek. Dizginleyen saygılı biri oluyor, dizginleyemeyen abazan.
Sonra evlilik konusu, burada da erkeklerin milyarlarca eşleyicisi olduğundan onlar için çocuk, babalık gibi şeyler kutsal değil. Çünkü tek gün içerisinde yüzlerce kez baba olma olasılığı var. Kadınlarda bu yok. Bunu anlamalılar
Gelelim ilişkilere erkeklerin psikolojisi bozulduğu günler konuşmak istemeyebiliyorlar. Bu tek taraflı görülmemeli. Birilerine siniri bozulur, o sırada da karşı cins yarayı kaşır da kaşır. Sanki kötü cevap almak için ısrar ediliyor. Sonuç: bağırma çağırma ve küskünlük.
Şimdi ise gelelim libidoya. Erkekler kadınlarla güzel konuşuyorsa o sırada libido etkindir. Hormonların diliyle konuşuyordur. Libido etkin olmadığında soğuk, kaba, mesafeli duruma geçer.
Yani kısacası erkeğin kalbine giden yolun durağı belli.
Çok güzel soru sormuşsun cidden. Bende şöyle başlayayım. - Erkekler duygusuz değil onlarında hisleri var. - Sevgisini hissettiren erkek aldatmaz. Sevdiği zaman elini ayağını derli toplu tutar. - Erkekler sadece tipe bakmaz. Mizah, uyum, güler yüzlü vb şeylere de önem verir. - Kadınlar bize karşı ilgisiz olsun istemez. İlgi göstersin ama trip ayıp, ağza ederek değil. Daha güzel sözlere ve naif şekilde. - Erkekler derdini ya anlatmaz ya da detaylara girmez. Çok detaylı anlatan erkek yalan söylüyordur ve tam erkek olamamıştır. Dert anlatmayan erkeğin üzerine gidilmez, yanında olup susmanız bile yeterlidir.
Özellikle kadınların kendi hemcinslerim hakkında yaptığı genellemeler hoşuma gitmiyor. Buna örnek verecek olursak "bütün erkekler odundur" böyle genelleme ile gelen arkadaşlara ben de cevabım bütün erkekleri denedin mi oluyor.
Yani bütün erkekler tabii ki odun değildir. İçlerinde oldukça kibar, naif ince ruhlu insanlar da var. Ben bu tür yargılardan nefret ediyorum maalesef. Özellikle bu saldırı tarzında olan yaklaşımlardan.
Yüz vermeyenlerin kadınların egolu olduklarıni sanmaları halbuki hoşlanmamıştır. Anlaşılamadığımızı düşünürler halbuki biraz çaba sarfetseler çok basit işlerine gelmiyor. Kavga esnasında ağliyorsak timsah gözyaşı diye söylenmeleri hayir efendim ne alaka sinirimzden agliyoruzYakınlık kurdugu her erkege aşıktır niye aga sen bulunmaz hint kumaşimisin 😂
Bizim duygularımızın olmadığını, aklımızın fikrimizin cinsellikte olduğunu düşünüyor kızlar. Böyleleri var mı? Evet, var. Hem de çok. Bu algının oluşmasına sebep olan da o pis fikirli erkekler maalesef. Bu yüzden kızları bu konuda suçlamıyorum. Ancak duyguları olan, ADAM gibi seven erkeklerin sayısı da bir hayli fazla. Bunu göz ardı etmemelisiniz. Her erkeği aynı kefeye koymamalısınız.
Evet, maalesef öyle. Böyle bir algı oluştu. Bunda biraz sosyal medyanın yaygınlaşmasının da etkisi var. Çünkü sosyal medya o bahsettiğim pis fikirli erkeklerin kendilerini daha kolay ortaya çıkarmasına neden oldu. Mesela; bu sitede mesaj kutusu açık olan bir kıza, yüzlerce mesaj gidiyormuş. Bunun gibi yüzlerce örnek verilebilir. Doğal olarak erkeklere karşı böyle bir algı zamanla oluştu. Zaten o yüzden kimseyi bu konuda suçlamıyorum dedim 🙄 ama bu algının değişmesi lazım... Mesela Türk kızlarının da çok tripli, çok burnu havada olduğu algısı bile bu sebepten oluştu. Bir kıza yüzlerce mesaj giderse, kız doğal olarak sert tepkiler veriyor ya da mesaj yazanları umursamaz davranıyor. ya da cidden havalanıyor, havalanmakta da çok haklı... Ondan sonra da o mesaj atanlar "Türk kızlarının burnu çok havada" diye her yerde söylemeye başlıyorlar. Zamanla da bu algı mesela Türk kızlarına dayatıldı.
Karşı cins arkadaşlarım regl döneminde litrelerce kanımızın gittiğini düşünüyordu. Ortalama kaç litredir bir ayda diye sorduklarında mahvolmuştum ahsjs
Ahshssj bu bahsettiklerim o kadar az bir kısmı kii detay vermeye korktum şu an. Uzun zamandır yakın arkadaşım olduğu için kendisi böyle dönemlerde işin psikolojik kısmını o fizyolojik kısmını ben devralıyorum atlatıyoruz😂 o sırada merak etmiştir muhtemelen
Erkekler bir kadının bağımsızlığını yanlış anlıyor. Sırf kendimize bakabilmek ve her şey için bir erkeğe güvenmek istemiyoruz diye hayatımızda bir erkek istemediğimiz anlamına gelmez. Sadece bir erkeğe bağımlı olmak istemiyoruz.
"Karmaşık olan her şey yararlı değildir. Yararlı olan her şey basittir"
Bütün kadınlar zengin erkek arıyor algısı Kadınları egolu, kendini beğenmiş görmeleri Birisiyle ilgilenmediğini ya da konuşmak istemediğini söylediğinde naz yapıyor algısı
💅💅 Şımartıyorsunuz efenim. E ama öyle var ya etmediğim beddua kalmaz nefret ediyorum şrfszi erkeklerden yani canlarına zarar gelse zil takıp oynarım o derece
Bir erkeğin size karşı herhangi bir davranışında kafayı yiyecek kadar detaylı düşünmenize gerek yok. Bunu neden yaptığına dair kafanızda 500 tane senaryo kurarsınız ama o an o adamın onu yaparken hiçbir amacı düşüncesi olmayabilir. d
Erkeklerin geneli kadınları cinsel obje olarak baktıkları algısını ve kendilerini gereksiz yere ağırdan almalarını anlamıyorum iki medeni insan gibi konuşmak zor mu?
Her erkeğin duygusuz olduğu doğru değil. Sadece biz bunu göstermeyi tercih etmiyoruz. İlgisiz değiliz, elimizden geldiğince sevdiğimize vakit ayırmaya çalışıyoruz.
Tüm erkekleri sadece seks isteyen, istediği zaman seks yapacağı, beyni billurlarında çalışıyor sanıyorlar. Şahsen karşı cins bana sadece erkek cinsi diye değil, insan diye bakınca iletişim daha güçlü olur.
açıkçası nefret ediyorum bu durumdan çünkü ben egolu değilim tam tersi mütevaziyim ama maalesef öyle kızlar yüzünden aynı kefeye koyuluyoruz ve bu çok can sıkıcı