Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılYorumları okumaya geldim. 😂😂
Kendi düşüncemi de söyleyim ama okumaya başlamadan önce.
İlk adımı atma konusunda erkek atarsa pek tuhaf karşılanmıyor ama kadın atarsa garip bulunuyor. Bir de bir kadının, erkeğe göre reddedilince kendine gelip toparlanması daha uzun sürer diye düşünüyorum. Çünkü bir kadın ilk adımı atıyorsa, gerçekten hoşlanma durumu vardır o kişiden. Misal en yakın arkadaşlarımdan biri, ilk adımı attı ve başta istediği gibi sonuçlanmasa da çabaladı, bekledi ve en sonunda muradına erdi. Evlilik yolunda. 😂
Yani diyeceğim şu ki, tamamen kendi hislerinize ve karşınızdakinin algısına bağlısınız.
Karşınızdakini analiz etmeden, ilk adımı atmamakta da yarar var. 😂11 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılYa bir şey diycem Allah aşkına bir kere su tabuyu bir yıkabilir miyiz?
Erkek özür diler
Erkek aldatır
Erkek çiçek alır
Erkek...
INSAN olarak bakarsak , insan hata yapar diyebiliyorsak , hata yapan , kadın da ; erkekte bence Erdem adına özür dileyebilir,
Insan olarak bakarsak , insan ayaklarının üzerinde duran bir varlıktır, Kadın da ;Erkekte hesabı ödeyebilir..
Insan olarak bakarsak , Ev temizliği veya bir vida sıkma olayı, beceri denilen insanı gerekliliklerini yerine getirerek Kadında ; Erkekte yapabilir
Kadınlar şunu yapar , Erkekler de bunu yapar diye bir şey yoktur. Bence tabi , teşekkürler 😌23 Yorumla- +1 yıl
Tesekkurler , Keşke, anlasilabilse birde.. Bu ülkede insan olarak bakılmadığı sürece, Kurulan bilindik Tabular yikilmadikca , ayrimcilik catismasi da devam edecektir..
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen birinden hoşlandım soyledimde abinim dedi arkadaş olarak göruyorum dedi gorusmeyede devan ettik. Ben hep kıskandım onu mudahale ettim oda beni kıskandi ama zarar gormemis istememis guya en son bana karışma sevgilin degilim dedi bizden asla olmaz olamayiz asla o gozle bakamam dedi konusmayalim dedim arkadaş olarak goremiyorum dedim veda ettim bende hoslandım senin gibi dugumu belli edemedim dedi yani ilk adimi kız atıca erkek kız cok guzel olsa daha once hic iliskisi olmamis olsa dahi kendini geri çekiyor tavsiye etmem kalbine gom ama açılma
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAsla değerim bilinmedi birde çok değer verdim sana dedi durdu anlamadığim ben diyordum butun takipcilerini siliyordu ben uzulmeyeyim diye kimseyi eklemiyordu siliyordu konusmuyordu abinim diyordu. Neyse ozetle asla ilk adimı kadınsanız atmayım asla türk erkekleri buna hazır değil
Cevap sahibi+1 yılSoyledim neye yaradı ki hala. anlamıyorum niyetini sonrada ben guvenmedim ona konusmayalim dedim ama hala unutamadım sevmiyor çunku beni sevmeyecekte biliyorum o yuzden o istemesine rağmen uzaklastım ama özluyorum
+1 yılKadınlar çok etki altında kalıyor. Mesela bir arkadaşına hoşlandığı çocuktan bahsediyor, ondan akıl alıp çocuğa yazmıyor. Çocuk başkasına gidince kötü oluyor. Sırf şu egodan dolayı, kaybeden kadın çok. Erkek bunu bildiği için, adım atmak istediğine atıyor. Ben şahsen kendim atıyorum. Söyle bir algı da var "ilk adımı bana atan, başkasına da atmıştır" . Bu kafalardan çıkılmadığı sürece, iki cinse mutluluk haram.
14 Yorumla- +1 yıl
O yüzden biz erkekler cesur adamlar olarak, adım atmaya devam 😄
- +1 yıl
Ya Hak! Hücum 😂
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
78
Cevap
36Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı. Hayır katılmıyorum.
Eğer gerçekten karşımdaki hoşuma gidiyorsa ve eğer onda da böyle bir şey olduğunu düşünüyorsam belli ederim. Gerekirse söylerimde..22 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 37,4b cevap paylaştı.
+1 yılBu algıya katılmıyorum. Seven insan aşkını ilan eder bunun cinsiyeti olmamalı. İlk açılan en çok sevendir
12 Yorumla- +1 yıl
Elbet bir gün
- Aşk İlişkileri konusunda 16,9b cevap paylaştı.
+1 yılHayır ben atarım adımı erkeğimi kimselere kaptıramam😄
11 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 7,7b cevap paylaştı.
u +1 yılİlk adim diye bir şey yok, karşılıklı duygular varsa zaman içinse ilişki başlar.
11 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 20,6b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet bi adım atacaklar çok mu? 😃
23 Yorumla- +1 yıl
Az yürüyün o vakit :D
- Aşk İlişkileri konusunda 28,4b cevap paylaştı.
+1 yılBence bunun dualı böyle ya kadınlar atınca kadının hiçbir değeri olmuyor kendimden biliyorum.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 5,5b cevap paylaştı. İlk adım diye bir şey yoktur. Hiç değilse benim için yok.
Tanışırsın, kimin tanışma teklifinde bulunduğu önemli değil. Ya da hoşuna giden kişi zaten senin arkadaşındır. Birlikte vakit geçireceksin, aktivitelere katılacaksın hiç yoksa bir kafede oturacaksın, zaten karşı cins senden hoşlanıyorsa bir şekilde anlıyorsun.
Sen bunu anlayınca muhabbetin akışı zaten değişiyor. Çocuk gibi çıkalım mı, sevgili olalım mı teklifine gerek yok. Adımlar ortak atılır.21 Yorumla
+1 yılBölgelere göre değişir. İzmir'de ille de erkekten beklenmez. Bizim kizlar hep seçilen olmaz, kendileri de seçer. Seçme ve seçilme hakkı ✌️
21 Yorumla- +1 yıl
Coğrafya kaderdir gibi
+1 yılNeden hep kadınlar seçilen oluyor? Hep bunu merak etmişimdir.
Üniversite ikiye giderken birine duygularımı dile getirdiğimde "Sen kadınsın, kadın. Bırak da senin peşinden koşsunlar." demişti, dile getirdiğim kişi
Çok üzülmüştüm, kırılmıştım.
O günden sonra bir daha kolay kolay dile getirmedim duymadan. Hatta o günden beri ben dediğini yapmış da olabilirim. Sürekli başlarda uğraştırmış olabilirim.
Sahiden sevginin cinsiyeti mi var? Kadın veya erkek ne fark ediyor?12 Yorumla- +1 yıl
Erkek ağlamaz ve kadın ilk adım atmaz. Hayatta duyduğum en iğrenç klişeler
- +1 yıl
Benim de
Aşk İlişkileri konusunda 8,1b cevap paylaştı. Ben hoşlanırsam adım falan düşünmem konuşurum direkt. Ha kız atmış adımı ha ben atmışım. Yeter ki gönüller bir olsun 😂
Böyle düşünen kızlarda genelde adım beklemekten yalnızlar.😂13 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılŞimdi bizim ülkede neden böyle düşünüyoruz anlatayım, bizim ülkede kadın ilk adımı atarsa erkek tarafından nedense çok da kiymet görmüyor. Ayrıca bir ortamda bu konu açılınca herkes şok oluyor, çok kez denk geldim kız ilk adımı atmış diye neler diyorlar. Ülkede ki bu algı yüzünden kimse kolay kolay cesaret edemiyor.
11 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılNe bekleniyordu? Kadınların attığı her adımın farklı anlamlandırılması üzerine kurulu bir düzen üzerinde yaşadığımızı unutmayalım.
Yakıştırmalar, iftiralar, önyargılar, basite indirgemeler, aşağılamalar vs.
Emin olunduğu şartlar da ve o kişiye göre adım atılmalı.
Genel itibari ile ilk adımı erkekler atmalı. Esirgemeyiniz adımlarınızı. 🙄😄12 Yorumla- +1 yıl
Süper. 😄
+1 yılEvet düzgünce adım atılmalı çünkü iş bize kalınca da olmuyor bu da denendi yani mümkün mertebe iki tarafta birbirinden etkileniyorsa gerçekten belli etmeli (kafaların karışık olmaması lazım) sonra da erkek adımını atıp partnerine reverans yapmalıdır bizde elimizden geleni yapmazsak o zaman hesabı sorabilirsiniz. 🤷♀️
11 Yorumla
+1 yılHayır ben katılmıyorum erkekte atabilir kadında atabilir sonuçta ama tabi bu işlerde biraz cesaret işi çünkü karşımızdaki insandan olumsuz yanıt alabiliriz ve insanlar bu konuda tergin gergin olabilir ama ilk adımı bana göre erkeklerde atabilir kızlarda önemli ilk adımı kimi attığı değildir önemli olan doğru kişiyi bulmaktadır.
12 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler
+1 yılÖyle bir algım yokta ben de atmam kolay kolay.
Bu sefer farklı bir düşünce yapısına giriyorlar. En azından benim karşılaştıklarım öyleydi. O yüzden çokta şey yapmam.12 Yorumla- +1 yıl
O yüssden böylesi daha iyi.🤷♀️
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖyle bir husus yok ama ilk adımı atan kadın da çoğu zaman reddediliyor. Birisine kendisini yakından tanımak istediğimi söylediğimde bana “çok güzel bir kız olduğumu, güzelliğimi saklamam gerektiğini ve iletişimimin iyi olduğunu falan söyledi.” Sonuç? Olmadı. Erkeklerin kalbi yok ya da ne istediklerini onlar da bilmiyor.
14 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılMuhtemelen ama artık gelse iyi olacak. Fazla geç kaldı
Cevap sahibi+1 yılEvet. Elimizde sabırdan başka ne kaldı ki
+1 yılBana göre böyle şeylerin kuralı olmaz
Ama herkesin karakteri beyni
algısı bunu kabul etmez
Kurallar kendi koydukları kısıtlamalardır
Ahlaksızlık olmadığı sürece
herkes düşüncelerini söylemekte özgür14 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle öyle sevdiğini söylemenin cinsiyeti olmaz
Karşımdaki bunu zayıf ve küçük görüyorsa zaten sevgimi haketmez
Başlamadan bitmesi isabetli olur - +1 yıl
Aynen ✔️🫧
Aşk İlişkileri konusunda 984 cevap paylaştı. Ilgilenirse, arayip sorarsa, bir yere yalniz gitmek yerine benide cagiririsa eger arkadas olarak iyi anlasiyorsam ben sevdigimi soylerim fakat arkadasligim bozulmayacak ayrilsak bile bu sozu almam lazim.
11 Yorumla
+1 yılSeviyorsan git konuş bence. Ama reddedilme ihtimalini göz önünde bulundur.
Her iki cins de gidip konuşsun beklemeye gelmez hayat, zaman çok kısa.
Belki de o da seni seviyor, denemeye değer diye düşünüyorum.12 Yorumla- +1 yıl
İlk cümle size değildi. Öylesine yazdığım bir not 😅
+1 yılHayır tabiki her yerde her zmn böyle bir düşünce oldu ama herkes duygularını kolaylıkla dile getirmeli bu kötü bir şey değil lakin kizlar adim atınca daha çok kötü gözle bakiliyor gibi geliyor bana
11 YorumlaEvet katılıyorum ilk adımı her zaman erkek atmak zorunda bu zamana kadar hiçbir erkeğe ilk adim atmadım atmamda
21 Yorumla- +1 yıl
Saygı duyarım
+1 yılKatılıyorum. İlk adımı atan kadına cepte gözü ile bakan herkese yazıyormuş muamelesi yapan çok.
31 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Erkeklere sinir olduğum bir dönemdeyim. Hiç adım falan atmasınlar, az ötede oynasınlar biz zahmet. Kafamı dinleyesim var😂
11 Yorumla
+1 yılHayır her hoşlanan birey gidip açılabilir
Lakin bazende karşıdaki erkek ilk adımı kız attı diye olayı kafasında yanlış kurguluyor.11 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,7b cevap paylaştı.
+1 yılAtmalı bence kadın atınca farklı gözle bakılıyor ama ben olsam atarım gerçi utangaç erkek de istemem o atsa daha sevinirim
13 Yorumla- +1 yıl
Yok ayıp yok tabi ki ama erkek atsa sevinirim
- Aşk İlişkileri konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılÖzgüveni yüksek olan herkes bu durumu yasayabilir. Kadıni erkegi yok ama maalesef ulkemizde illaki erkek atmali durumu var.
11 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Böyle olmamalı ama katılsakta katılmasakta bu böyle olmaya devam ediyor zaten yani ne düşündüğümüzün pek bir önemi yok :/
11 YorumlaBunu soru olarak sormuştum zaten, ben katılmıyorum, böyle bir algı oluşmuş, sürü gibi peşinden gidiliyor. Seven söylesin kardeşim. 😃
11 YorumlaBana göre bazı kadınlar red eğilirim diye ilk adımı karşı taraftan bekler. Bazıları da gurur yapar, ille de erkek diye.
12 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Katılmıyorum. Kadın erkek farketmezsin, içinde yoğun duygular olan atsın adımını. Aman sonuç ne olur diyip kurmaya gerek yok, salıverın gitsin.
11 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 700 cevap paylaştı.
+1 yılKatılmıyorum. Kadınlar da ilk önce beğenebilir, sevebilir. Bu kadar katı olmayın, ilk adımı atabilir herkes.
Ama kadın çok istekli olursa erkek uzaklaşır. Bunu da unutmayın. Denge. Av-Avcı dengesi...21 Yorumla- +1 yıl
Bu denge biraz sarsılıyor bu yüzden çabuk bıkılıyor
+1 yılHalk arasında çokça bilinen yanlışlardan bir tanesi bu... ben bu şekilde düşünen ve söyleyenlerden eskiden beri nefret ederim tabi ilk adımı erkekler atıyor her konuda ondan sonra erkekler patavatsız, sapık vesaire oluyor
10 YorumlaYoo bende atabilirim erkekler atıcak diye kural yok
11 YorumlaAslında katılmıyorum kadınlarda atabilir ama ben kendi açımdan yapamıyorum bunu 😀
11 Yorumla
+1 yılSen hiç sperme doğru koşan yumurta gördün mü? sen hiç kurda gel budumdan ısır diyen kuzu gördün mü?
11 Yorumla
+1 yılKatılıyorum diyemem.
Olaya , duruma göre değişebilir.11 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılBence kızlar da atabilir ya hatta çoğu erkeğin de hoşuna gidiyormuş ilk adımı kızın atması
11 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 11,8b cevap paylaştı.
+1 yılKatılmıyorum. Seven sevdıgını soylesın kafasındayım ama ben ugrasmayı sevıyorum 😁
11 Yorumla
+1 yılSaçma geliyor
Ama en feministlerden bile isteyen çıkar11 YorumlaBöyle bir kural yok. Kendine güvenen kadın ya da erkek fark etmez, ilk adımı rahatlıkla atabilir.
11 Yorumla
+1 yılBenim ayağım 47 numara. İlk adımı ben atarsam transit geçerim
12 Yorumla- +1 yıl
Kime basmamı istersin güzelimm
Katılmıyorum. Hoşlanırsam, dudakları güzelse ilk adımı atarım 🤪😂😂
13 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılKatilmiyorum seven cesareti olan taraf atsin adimini
11 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılUtangac biri olarak yurt dışında bir kaç kez tekliflerini kabul etmedigim için tokat yemişligim var, Turkiyede ne teklif etmişliğim var ne teklif edilmisligim, göz ucuyla da bakmadım doğrusuda bu 👍
11 Yorumla
+1 yılBence şundan kaynaklanıyor; ilk adımı kadın atınca normalden farklı geliyor insanlara ve özellikle erkeğin arkadaş çevresinde sürekli goygoy konusu oluyor, böyle durumlara girmektense ilk adım erkekten bekleniyor.
11 Yorumla- +1 yıl
@kadirsins o da erkeklerin derdi
yürümeye alışkın hepsi, ilk adıma üşenmesinler ahsj
11 Yorumla
+1 yılYoo kadınlarda atabilir çünkü medeni bir ülkede yaşıyoruz..
11 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılEvet erkek atmalı kadın sadece yeşil ışık yaksa yeter😄
11 Yorumla Ay 2 kere attim 2 side burnumdan getirdi. Flortken yollari ayirdim.
13 Yorumla- +1 yıl
Kötü olmuş
- +1 yıl
Dahada atmam biz erkeklere 1 gunde kusmedik😄
- +1 yıl
Çok felsefik oldu 😃
- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılKatılmıyorum hayatıma 2 erkek aldım ikisine de ben açıldım
11 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKatılıyorum... İlk adımı atan, ilişkiyi yöneten, sorumluluk alan ve kontrolcü olan taraf kadın olunca ilişkide tutku olmuyor.
11 Yorumla
+1 yılGerektiğinde kadında atmalı ilgi duymadığım birine neden adım atayım.
Geçmişte bu şekilde özverili adımlar atan kadınlar oldu.10 YorumlaBen tam olarak böyle düşünmüyorum her zaman bir ilişki içine atlamayı düşünmüyoruz sonuçta bayanlarda kendini gösterip bir adım atsa güzel olur.
10 YorumlaKadın adım attığında erkek çekingen kalan taraf olduğunda kadın maskülen bir role bürünmüş oluyor ve bu da ilişki için iyi bir şey değil
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim ilk denememde ters tepmişti ondan sonra hep karşı tarafa bıraktım ilk adım olayını 🥲
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir erkek gerçekten değerimi hakediyorsa adım atarım.
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılÖyle biri yok ne yazıkki
Ortamımda kimseyle konuşamıyorum en azından karşı cins var.
Karşı cinsin bu konuda fesatlığını merak ediyorum ilişki konusunda.10 YorumlaEvet ilk adımda, ozurde her şeyde erkekden gelmeli. O ne ya kız gibi hepsi nazlaniyo. Erkek dediğin kadının kalpini alicak ☺️
10 YorumlaHayır çok yoruldum neden erkekler adım atsın seven, hoşlanan duygularını belli etsin
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBazen kızlar da ilk adımı atabiliyor, devir değişti çoktan
10 Yorumla - Devamını Gör (54)
Devamını Gör(99)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği