Elini hiçbir zaman cüzdanına atmayıp erkeğin kanını emmeyi ADET haline getirenlerin aşkı pazara kadardır.. Bir erkek sürekli kendisine vampirlik yapan kadının bu davranışını farkettiği zaman ona notunu verir , bunu yapan bir kadın aslında kendi mezarını kazıyor ve elinde zaman ayarlı bir bomba tutuyordur. Erkeklerin ekonomik sorunlarla boğuştukları bu zamanda tek taraflı olarak erkeğe yüklenen bir kadın kendi sonunu hazırlar. Bu şekilde davrananları erkekler kendi aralarında konuşup zaten mantıken mahkemeye çıkartıyorlar ben kendi arkadaşlarımdanda biliyorum.. sohbet ettiğimiz oluyor. Maddi durumu bozuk olan bir kadına tamam birşeyler ısmarlarsın beraber yersiniz içersiniz vs vs vs ama durumu bozuk olmayan kendide maaşı normal ya da iyi olan bir kadın sürekli karşısındaki erkeği MAL ve ENAYi olarak görüp onu sömürmeye yönelik davranışlar yapıyorsa bu kadının yolu "uçurumda" biter. Bazı erkekler enayidir ve bu tip vamipr kadınlara sürekli MAL gibi para harcarlar sürekli kendileri tek taraflı çaba gösterirler ve sonuçta elinde hiçbir şey yoktur? o kadın karşılığını bile vermez ona. Bir erkeğin parasını yiyorsan , dikkatli ye ve insan yerine koyup onuda düşün! +ederin kadar davran.. karşındaki erkeği enayi yerine koyanlar bedelini er geç öderler.
Birincisi hesap ödemenin ilişkili alakası yok Yani onunla bağlantı kurmamız yanlış olur ikincisi bu eskiden beri bize yerleşmiş bir yazısız kanun amam Hani belki ilk başta İlk buluşmada erkek jest için parayı ödeyebilir Ama eğer sonradan bu sürekli hep erkeğin üzerine oynanıyorsa orada bir duracaksın slında o da yanlış yani İlk başta hesabı erkek öder Bu bir jest değil ki yani bu karşı tarafa değer verdiğin anlamına gelmiyor Tamam ben biriyle yemeğe çıktım 1000 TL lik yemek yedi diyelim atıyorum kafadan Ben şimdi 1000 TL'yi Ödemiş olmam ona değer verdiğim anlamına gelir mi Yani bunlar Bana çok saçma geliyor Alman usulü diğer şey var mesela çok severim çok beğenirim Her şey yarı yarıya
Hayır, erkek neden ödesin? Alman hesabı gibi yapmak hoş olmaz ama bir defa yemeği kadın ısmarlar tatlıyı erkek, bir defada yemeği erkek ısmarlarsa da tatlıyı kadın ısmarlar. Sürekli tek bir tarafın hesabı ödemesi çok rahatsız edici olur. Ben yakın arkadaşlarım ile beraber bile ya Alman usulü yaparız ya da yemeği ben ısmarlıyor isem tatlıyı arkadaşlarım ısmarlar. Kimse kimsenin yediğini içtiğini ödemek ve karşılamak zorunda değil. Ben utanırım açıkçası, çok da rahatsız olurum. Rahatsız olmayan kimseler de nasıl oluyor da rahat ediyor anlayamıyorum.
Hayır öyle bir kural yok. Davet eden öder hesabı fakat bütün hesabı bir kişiye ödetmek çok fazla olur. Onun için herkes kendi hesabını ödemeli, mesela kahvaltıyı ben odemişsem, kahve ve tatlıyı o öder. Yani bir şekilde hesap paylaşılır. Sadece ailemde erkekler ile dışarıdaysam bana hesap ödetmezler babam kardeşlerim amcam dayım gibi
Bunun hesabı ve muhabbeti yapılmamalı bir ilişkide. Zaten gururlu bir kadın sürekli hesabının ödenmesinden rahatsız olur, arada elini cüzdanına götürür.
Sevgilim, alman usulü yapalım ya da sırayla ödeyelim dese direkt soğurum ondan. Paranın hesabı yapılırken biz nasıl bir olacağız? Çok çirkin muhabbetler çook😃
eril ve ataerkil sistemden gelen karakterler için erkek odemelı , erkek para harcamalı ve erkek cömert olup nazı cekmelı iş cıddıyete gıdıncede kız evi naz evi adı altında cigerine kadar sokmalı kız tarafı mantıgı mevcut. tabı evlenıncede kızı evde oturtup kendısının dötünden ter gelmeli ama her ıstegı yapmalı , eksık yapıncada kızın aılesı devreye gırıp yapamayacaksan ne dıye çişli kızımızın karsısına cıktın dıyeceklerdır.
egıtım sevıyesı karıyer arttıkca ozguven ve dık durma artar , bu ilişkilerede yansır sen ben odedım durumuda olmaz.
egıtımlı ozguvenı olan ureten kısılerı hayatınıza alın ev hanımı modunda olan aılesı o mantıkla olan ınsanları hayatınıza bulastırmayın gençler abi tavsiyesi.
Centilmenlik gereği yemeğe davet eden hesabı öder, bunun kuralı budur. Ama çiftler berbaer karar verdikleri şeylerin ister hesaplarını öder ister biri başka biri başka yerde hesap ödeyerek hesaplaşabilirler. Açıkçası ikinci versiyon bana daha samimi ve medeni geliyor. Hesabı bölüşmek yerine bi yemeği ben ödediysem diğer yemeği veya başka aktiviteyi partnerim ödeyebilir. Daha uzun süreli ilişkilerde bunun için sonrasnda hesap yapılıp toplu para gönderme falan da olabiliyo, benim bi ilişkimde sevgilim aşağı yukarı takip edip günün sonunda veya haftasonunda bi ara yollardı bana para mesela. İletişiminize bağlı. Ama hesabı erkek öder diye bi kural kesinlikle yok, ilişkide erkeğin böyle bir rolü yok yani bence. Evlilik olursa durum değişir ama sevgililikte durum farklı.
Toplum hayatında kadın ile erkeğin haklar temelinde eşit olduklarını savunuyorsanız, ilişkilerde hesabın sürekli erkekler tarafından ödenmesini kabul etmemeniz gerekir. Kadın erkek eşitliği deyip hesabı erkeğe ödetmeniz, kendinizle çelişmeniz ve kadın-erkek eşitliğini işinize geldiği gibi anlıyor olmanız anlamına gelir. Hesapları erkeğe ödetiyorsanız ilişkide de erkeğe boyun eğmeniz, itaat etmeniz, ataerkil anlayışı benimsemeniz gerekir. Daha geniş perspektiften bakarsak, para kimden çıkıyorsa onun borusu öter, her anlamda.
Hayır tabikide ayni gelir duzeyine sahip insanlarin her biri kendi hesabini odemeli ya da karsindaki insan bir kere hesabini oduyorsa ikincide elini cebine artırmamalısın diye dusunuyorum , birinin geliri düşükse diğerinin daha yüksekse belki ufak tefek seyler ismarlayabilir ama karsisindaki insani kadin erkek fark etmez ezmeyecek sekilde bunu yapmalı , tabi ki bunları arkadas flort sevgili vs gibi aşamalar için soyluyorum nişanlı ve evli insanlar veya birlikte yaşayanlar icin hicbir fikre sahip degilim kendi hayatimda da tam olarak olmasi gereken ne bilmiyorum acikcasi
Ben de oderim ancak yetistigim ailedeki erkek modeli ile yeni nesil uymuyor. Kadin teklif etse de erkek odetmez. Zaten evlenince kazanclar birlesir. Oncesinde paranin iliskinin icinde bu denli konusulmasina gerek yok. Oyle para yiyip gezen kadin olmadigim icin kendi esimde bunu beklerim. Gerisi de beni ilgilendirmez.😁
Hayır.. Bir çok kez hesap ödedim.. Bu konuda erkeğe çullanmak bana doğru gelmiyor.. Yani ilk buluşmada falan belki hoşluk olması adına erkek ödeyebilir ama bunun dışında kadın da hoşluk yapmalı.. Mesela yemeği erkek ısmarlıyorsa, bir yerlerde bir şeyler içme olayını da kadın halletmeli.. Keyifli günler..
kendine aşık etmek evlenmek istiyosan arada süprizler yap gizlice ya da ısrarla öde ya da kırmadan hediyeler al ne bileyim sinema bileti vs programı sen yap Erkek kadına hesap ödetmez adeti kadının çalışmadığı kendi parasını kazanmadığı dönemlerden kalan bi miras adet sadece
geçici bi ilişkiniz varsa bırak ödesin her şeyin bi bedeli vardır
Ben öyle gördüm hep; Abimlerden, dayılarım, akrabalarımdaki erkekler bizde kadına hesap ödetmez hiç. Parası yoksa anlarsın ama var olup da ödemek istemiyorsa, yok eşitlik meşitlik gibi ya da ne bileyim cimrilik yapıyorsa o erkekten hayır gelmez. Her şeyin hesabını yapıyormuş demektir. Kadın da karnını doyurmaya, söğüşlemeye çalışıyorsa yine o kadından hayır gelmez. Hesapları ödeyip kendisini kadının sahibi gibi görüyorsa yine o erkekten hayır yoktur.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
İkisi meslek sahibiyse ikisi öder sorin olmaz ama Türkiyede kaidnlar genelde daha evcimen erkekler dışarda çalışmak hayatı oldugu için erkek öder cogu zaman şimdi kadının belli bir geliri yoksa nasıl ödesin, mesleğini eline alan kadinalr zaten öder öyle düşünüyorum. Şimdi ben öğrenci sevgilim iş sahibi ben mi ödeyim. senin dediğine göre duruma göre değişir.
Bir o bi ben öderim mevzu tatlıya bağlanırr mekanda oturup kim ne kadar yedi içti diye hesap bölüşmek biraz utanç verici geliyor. Hep erkeğin ödemesi de olmaz ayıp yav nerden geliyo bu değirmenin suyuu
Bence bu biraz görgü meselesi. Neden hep erkek ödesin öyle olan bir yazıli kural yok diye biliyorum. Bazi kadınlar bunu aliskanlik haline getirdigi gibi kadinlarin hesap odemesini eyvaaah erkeklik elden gidiyor diye algilayan erkeklerde yok degil..
Ben erkeğin hesap ödediği masada rahat yemek yiyemem çok ödemek istiyosa kendi yediğini ödesin benim hesaba karışmasın kimisi buna centilmenlik falan der ama bana gelmiyo ödetmem param yoksa çıkmam evimde yerim..
Burası Almanya deyilki alman usulü diyelim burası Türkiye ve bizde türk erkeğiyiz tabikide biz öducez site biz ödemesek yabancı kadınlar türk erkeğine düşkün olurmuydu
Bazen kadın bazen de erkek ödemeli. Sadece bir tarafa yüklenmesini hep saçma bulmuşumdur. Benim hesabımı başkası ödeyince ben kendimi kötü hissediyorum.
Çok uzun süren bir ilişkimde parayı ben verirdim ama garsona sevgilim verirdi hesabı o ödüyo görünmek için insanlara buna da güvenme yani böyle değişik erkekler de var saçma sapan
Her iki tarafta ödeyebilir bunun kadını erkeği yok bence. Ama karşı taraf ısrarla ödetmiyorsa ben de karşılıksız kalmamak adına hediye alırım yoksa içim rahat etmez :)
türk erkeklerinin başka bir çaresi yok müslüman ülkedeler. askere gitmek, finansal kölelik yapmak ve vergi ödemek dışında bir işlevi yok türk erkeğinin
Sadece ilk buluşmada erkek öder daha sonraki buluşmalarda bazen o bazen ben öderim birde elini çantaya atı iki saat cüzdan arayan kadınlara uyuz oluyorum sanki kazı çalışması yapıyor al çıkar öde işte
İlk başlarda Alman usulü olmalı ilişki ilerlediği zaman iki taraf da çıkarcı olmadığını anladığın da sırayla ödeme olabilir ya da alman usulü devam eder
mekanda hesabı veriyor kendisi, sonra odesiyoruz :) ayrı ayrı zor oluyor
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hesabı kendim ödeyeceksem sokaktan aç biriyle gider karnını doyururum, o asala*ğa ne ihtiyacım var ki. İsterse gelsin yani o da öderim hesabı sorun değil ama arkadaştan öteye gitmez bu ilişki.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yoo zaten sevgilimle ne kadar paramiz var nereye odeyecegimiz var biliriz bu yuzden kimse varsa o öder hiç takmam. Giderken sigarasina kadar aldigimda oluyo onun bana bes kurus harcatmadigi da
Duruma bağlı. Bence herkes kendi hesabını ödemeli. Ama bir taraf diğer tarafı karşı tarafın durumu olmamasına rağmen gücünün yetemeyeceği bir yere çağırıyorsa hesabı tek başına ödemeli.