Ben gerçek anlamda değer verdiğim zaman biraz fazla üstüne düşebiliyorum. Önceliği genel olarak karşındaki insana veriyorum. Onun düşünceleri ve onun arzuları benim için çok değerli oluyor. Aslında bunun altında yatan sebep, karşımdaki insanı mutlu etme arzusu. O insan gerçek anlamda mutlu olduğu zaman ben de çok mutlu oluyorum.
Önceliğim kendimim, kendime verdiğim değer kadar ona değer veririm. Benim değerimi yükseltirse onunda değeri yükselir, beni düşürmeye çalışırsa onunda değeri düşer.
Buna duruma göre diyebilirim. Gerçekten öyle oluyor çünkü. Önceliğim ben de olabilirim, karşımdaki de. Misal veriyorum, benim hayatımda önemli bir günse o gün, bir ödev, bir sınav veya ailemle ilgili bir durum... O zaman öncelik ne olursa olsun benimdir. Ama bunlar dışında farklı konular olur, önceliği verdiğim durumlar da olur.
Başkalarını önceliğimiz yaptık da ne oldu? Kendimizden olduk. Her zaman herkes önceliği kendine vermeli, bu bencillik değildir. Kendisini mutlu eden, kendisini şarj eden insan ilişkiye güzellik katabilir. Önceliği kendime veriyorum ve karşımdaki kişiden de bunu beklerim
Saygıdeğer hanımefendiler bencil kendine odaklı başına buyruk beyleri daha fazla sevip fedakar romantik ve empatik beyleri sıkıcı bulabiliyorlar. O nedenle ben de yalnızlığı kabulleniyorum. Herkese idealindeki veya hayatındaki kişiyle sonsuz mutluluklar diliyorum. 😊
İnsan önceliği kendisi olmalı. Bu bencillik değildir. İlginç bir örnekleme olacak ama kurtarıcı/ilkyardımcının önceliği kendi güvenliğini sağlamaktır. Sonra kazazede/hastanın güvenliğini sağlar. Kendini koruyamazsan karşıdakine bir faydan olmaz. İlişkide de aynı.☺️
Burada Bence her şey eşit olmalı diye düşünüyorum yani her iki tarafta eşit bir şekilde davranmadı Öncelikle bir şey olmamalıdır Zaten aşk ilişkilerinde
Bende sen ben diye bir şey yok Bu ergenlerin işidir bir ilişki varsa Biz vardır sen ben yoktur Ve sevdiğim iyiyse ben iyiyimdir haliyle ben iyiyken de ilişkide ki şahıs da iyidir sebep sonuç ilişkisi gibi genel olarak ben'cil değil biz"cilim tabi kişisel bir şey herkesin kendi tercihi ben böyle mutluyum🕊️🎈🐦
Sevdigim insan hep bir adim ondedir onun mutlu huzurlu olmasi beni mutlu eder zaten sevdigim benim gibi dusunmezse mutlu huzurlu birliktelik evlilik vs olmaz
Hak edene eşit, hak etmeyene göre de önceliği kendime veririm. Kadın olması umrumda değil. Kadınlar sırf "kadın" oldukları için benciller ve anlayışsızlar zaten.
Önceleri kendi mutluluğumdan çok karşımdakinin mutluluğunu önemserdim. Ödün vererek aslında kendime zarar vermekten başka bir şey yapıyormuşum. Artık kendime değer vermem önceliğim oldu. Kim ne derse desin bu bencillik değildir. Ben mutluysam çevrem mutludur ilkesini kendime edindim.