2 senelik evliyim. Artık evlililikten sıkıldım sanki özgürlüğüm kısıtlanmış gibi hissediyorum. Böyle olan var mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılEvlilik bu zamanın olayı değil. Bu zamanın insanı, bireysel. Çünkü her şeye dışarıdan alınacak hizmet olarak ulaşıyoruz ve kırsal kesimlerden daha güvenli metropollerde yaşıyoruz. Güvenlik, seyahat, getir-götür, tamirat-tadilat her şey elimizin altında. Bu nedenle tek başına yaşamak gayet konforlu. Evlilik ise aşırı sıkıcı.
Eskide farklı olan ise, her şeye hemen ulaşmak yerine, karı kocanın ve daha geniş ailelerin, komşuların, akrabaların işbirliği yapmak zorunda olmasıydı. Ayrıca, metropollerde değil, küçük yerleşim yerlerinde yaşanırdı. Ulaşılabilecek karşı cins sayısı sınırlıydı (büyük çoğunluğu da tanıdık-akraba). Ayrıca, toplum kendi küçük düzeni için, evliliği teşvik eder ve adeta, baskı uygulardı (tanıdıklar ve yakın aileler arasında çatışmaları önlemek için, kimin kimle olduğunu bilmek aşırı derecede önemliydi). Kısaca evlilik aşk falan değil, küçük bir çevrede yaşayan insanların kabullenişiydi. Ayrıca toplumun zorlamasıydı. Metropollerde bireysel hayatın eskisine göre kolay olması ve kimseye hesap vermeyecek kadar büyük çeşitlilik bu zorlamaları ortadan kaldırdı.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılEvli değilsen sadece evde durup yemek yap Çamaşır bulaşık Ütü yaptım anladıysan o şekilde davranıyorsan sıkılman gayet doğal Hani bazen çıkıp sinemaya tiyatroya gitmen lazım Ne bileyim yürüyüşe çıkman lazım tek Yani evlilik bir arada Yaşamanın yanında bazı anlarda da tek kalabilmeyi becerebilmektir Tabi bunu da başarmanız gerekiyor her şeyi de ayrılığa yormayın deneyin farklı şeyler deneyin Mesela bir akşam ona izin ver arkadaşlarıyla sinemaya gitsin kahveye gitsin ya da bir yere gitsin Sen plan yap arkadaşlarınla sen bir yere git Yani sıkılma yapacak Tonlarca şey var bunun
40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl10 yıllık evliyim. Bizde bir dönem sıkıldık. Evlilik monoton hale geliyor. Bu da artık sıkmaya başlıyor. Elin kolun bağlı oluyor özgür olamadığını hissediyorsun canın sıkılıyor. Biz değişiklik yaparak renk katmaya başlayınca daha güzel hal aldı
57 Yorumla
Soran+1 yılNasıl bir değişiklik
Cevap sahibi+1 yılfantezi olarak değişik şeyler yapmaya başladık. Sürekli değil ama bazı dönemler birbirimizi özgür bıraktık gibi bir çok şey
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim 😊
- +1 yıl
Boynuz belli
Cevap sahibi+1 yıl@hazelagustus?
Cevap sahibi+1 yıl@arzu132 evet oldu. Fazlasıyla hemde
Geçici bir dönemdir.. bir tatil, uzaklaşmak iyi gelebilir.. özleyin birbirinizi
Rutin bir dönem herkes için sıkıcı olabilir10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
97
Cevap
183Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 261b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır normal değil
00 Yorumla Öncelıkle ülkemızde sık yapılan hatalar. Kızlar her erkege koca gözünle bakar ve genelde uzun boy esmer karakaş kara göz aşk meşk vs gıbı cahılce krıterlerle kendılerını maceraya atarlar. Oysakı aynı kız bır ayakkabı elbıse almak ıcın magaza magaza kabin kabin gezer dener cıkarır olmadı başka mağazalar falan fılan. Ama ıs koca ya da erkek arkadaşa geldımı gözlerıne perde ınıverır bunun ustune uzayan ilişkılerde erkeğe şantaj ve baskıya kadar uzanan degısık entrıkalar uygulanır hatta aşkı ugruna evden kaçılır sona bır bakarsın aşk denılen şey fılmlerdekı gıbı beyaz köşklerdekı zengın aılelerın yaşantıları gıbı degılmıs evın kirası cocuğun derdı adamın derdı ustune mutfaktakı yangın. elektrık su dogalgaz faturları derken aşk bır varmıs bır yokmuş uçmuş gıtmıs gerıye ne kalmıs elde sefalet yokluk ve hayatın acımasız şartları ve bunların sebep verdıgı bır suru gergın ruh hallerı mutsuzluk belırsızlıkler sıkıntılar şiddet say say bıtmez oysakı evlılık ve bırlıktelık matematıge dayanan bırseydır. Mantık cok basıt cebınızde paranız imkanlarınız yoksa mutlu ve huzurlu olma ıhtımalınız yok evlenmesen bıle hayat sıkıcı gelır demek öncelıkle tercıhlerınızı ıyı tespıt etmelısınız ve kendı ayaklarınız uzerınde duracagınız bır meslege sahıp olmalısnız sonra ısı gucu yerınde aklı başında bır erkek bakarsınız gercı öyle erkeklerın sayısıda oldukca az ve öyle erkeklerıde akıllı kızlar kapıyor zaten kalan çar çöplerde standartlara önem vermeyen boy pos endam derdınde olan cahıl kadınlara kalıyor eee hayat böyle maalesef herkes mutlu olacak dıye bır sey yok zengın olacak dıye bırseyde yok neyı tercıh edersenız onu yasarsınız
32 Yorumla- +1 yıl
Süpersin
+1 yılEvlilikten beklentin neydi ne oldu? Herkes sorumluluklarinon farkinda miydi? Evlilik özgürlügü kisitlamaz sadece biraz daha fazla sorumluluklar getirir beraberinde cünkü farkli yerlerde yetismis insanlarin artik ayni evde yasamaya uyum saglamaya calisiyordur belirli kurallari belirli sorunluluklari olur. Normal bu. Baska biriylede olsan bu böyledir yine sorumluluk yine kural ama olsa olsa ancak viraz farklisi olur.. heycani ilk heveslerin vs bitmis olabilir ama canlandirmak icin hareketlendirmek icin birazcik fikir alabilirsin cevrendne internetten biraz ugrasabilirsin..
21 Yorumla- +1 yıl
Birde eger ki su sekilde evlenildiyse: yasayacaginiz evin tüm mobilyalari ihtiyaclari daha o eve girmeden düzüldü veya ailesi tarafindan alindiysa.. evinizin eksigi veya madii bi sikintisi yoksa sikilinir.. cünkü dert tasa yok. Dert tasa su sekilde var acaba ne yapsam sunu yapsam aa bu olmuyor ozaman ben biktim sikildim oluyor.. ama bi caba büyük bir emek sarf edilmezse kolay harcanir evlilikler.. ben böyle oldu demiyorum ama eger böyle olduysa evet normal 2 senede sikilmak
+1 yılGayet normal. Kişiler heyecanını kaybettiklerinde ve yerini monotonluk aldığında evlilikten sebepsiz yete sıkılırlar. Ama ayrılamazlar da cünkü mantıklı gerekçeleri yoktur. Veyahut alışkanlık duygus ağır basmıştır. Benim şahsi fikrim Bir kadın olarak ilişkiye heyecan verici yenilikler getiririm. Bi evi kadın yönetir. Kadın mutsuzsa etraf kasvet dolu olur çocuklar da mutsuz olur koca da. Bi kadın gülücük saçıyorsa evde neşe olur. Kocan aksam gelmeden önce onu şaşırtacak seyler giyin, parfümünü değiştir, dış görünüşünde belirgin değişiklikler yap mesela saçını boya. Cinsellik iyi bir yerde tutulursa o ilişki yürür.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,5b cevap paylaştı.
+1 yılNormal. Artık bundan sonra çok çok normal "KORONA" herkesin psikolojisini bozdu/değiştirdi ve üstüne hergün katlanan ekonomik kriz. Şu sıralar evlenenlerin %20'si çok zorlama evlilik ileride aileleri de pek destek olamayacak, ekonomik kriz her geçen gün katlanıyor. Genel olarak istediğin ufak tefek şeyleri alırken bile frenliyorsun kendini, bunu bir de evliyken düşün facia bir durum.
11 Yorumla
Soran+1 yılBeni bir tek sen anladın 😂
+1 yılMonoton bir hayatın varsa sıkılman normal. İnsan evlenince illa hayatı sadece çamaşır yıka , bulaşık yıka , temizlik yapmaktan ibaret olacak diye bir şey yok. Evet evlenince insanın artık hayatında illaki değişikler olur. Ama bu özgürlüğü tamamen kısıtlanacak demek değil. İlişkinize zarar vermeyecek bir şekilde evli olmadan önce yaptıklarına devam edebilirsin. Ve sürekli her şeyi birlikte yapmakta insanı sıkar. Bunun dengesini kurabilmek önemli. Bazen sen tek başına arkadaşlarınla dışarı çık gez vakit geçir , bazen aynı şekilde o da yapsın.
14 Yorumla- +1 yıl
@korman33 haklısınız ama bence çoğunlukla sadece kızlar değil erkekler de kızları anlamıyor diye düşünüyorum ben
- +1 yıl
@Birvarmışikiyokmuş00 Esasında bu gayet normal erkek ve kadın anatomısı ve düşüncesı terstır. Olay cok basıt kımse kımseyı degıstırmeye ve uzerınde hakımıyet kurmaya calısmayacak herkesın kendıne aıt özel alanları olacak ve karsılıklı saygı anlayış. Mısal benım ortalama ilşkılerım 4 yıldır minimum. Ve hıc bır kavga tartısmamızı hatırlamam ki kız arkadaşlarımla aramda 10 yaş gıbide fark vardı ama benım tercıhım degıldı öyle gelıstı sürecler. Anlayıs ve zeka bırlesınce hallolmayacak hıc bır sey yok bence ;)
- +1 yıl
@korman33 aynen öyle çok haklısınız. Herkes bunu başarabilir inşallah
Herkesin başına gelebilen bir şey olduğunu bu algıyı sizin oluşturduğunuzu , geçmiş yaşam tarzınızla kıyaslamayı sizin tercih ettiğinizi bilin herşeyden önce. Ortada rahatsız olmaya başladığınızı hissettiğiniz tekdüze bir evliliğiniz varsa , yapmanız gereken eşinizle bunu renklendirme kararı almanızdır. Evlilik somurtarak , karı koca saatlerce telefona kitlenerek, cinselliği iş gibi yaparak, ev işlerini mecbur olduğunuzu hissederek, eşinizin ya da sizin aldık bikere bundan sonra hayat böyle diyerek çekilmez. Bu konuda bir karar alma , tebessüm ve hoşgörünün miktarını arttırma , birlikte aktiviteler belirleme , cinselliğe hoş fanteziler sokma , ev işlerini birlikte yapmayı tercih edin bakalım sıkılıyormusunuz :)
00 Yorumla
+1 yılMal gibi hissetmen normal tabi ozgurluk sacmaliklari feminik bilincaltlari her bku normalmis gibi gosteren diziler filmler aptal sosyal medyaki bekarim kafam rahat istedigimle her sekilde takilirim kafa yapisi bu ve bunun gibi deli sacmasi seylerin etkisinde kaldigin ya da beyninin ucra kosesinde muhafaza edip yavastan gunyuzune cikarmaya basladigin icin boyle hissetmemen asiri tuhaf olurdu zaten patlatin bir bosanma ya ne olcak herkes bosaniyor aldatiyor mutsuz evlilik yasiyor zaten kocana soyle o da mal gibi kalmasin ortada
01 Yorumla- +1 yıl
Ayrica sikildim ne demek ya evlilik eglence amacli yapilan bir aktivite mi cocuk oyuncagimi lan bu akil yasini ortaokuldan sonra gelistirmedin mi abicim
+1 yılSıkılıyorsan o evlilikte yanlış giden şeyler olmalı, beraber yetersiz vakit geçiriyorsundur fazla temas kurmuyorsundur. Çekinip utanıp herşeyi konuşamıyorsunuzdur. İlişkide olgun bir insanın her şeyi paylaşması fikirlerini sunması itici değil aksine bu hem sana hem karşındaki kişiye ihtişam ve cesaret verir.
20 Yorumla
+1 yılŞimdi sana deselerki milyar doların var iki sene boyunca kafana göre takıl deseler ancak iki senenin sonunda dersinki hayattan bıktım
Bir çikolata seven bir çocuğa önüne çok çikolata koyarsan sıkılır
Evlilik de böyle hayatta tadı alınmış bir çok şey aynıdır
Evlilik de çikolata yedim bitti yok ancak
İki taraf da bir birine gayet ılımlı ve hayat arkadaşlığı gayesinin bilmeli
Hayır evlilik de sıkılmıyorsun sen bekarlıgını özlüyorsun onun için kendine gel10 Yorumla
+1 yılEvlenmeden önce sanki uzaya mı çıkıyordun da özgürlüğüm kısıtlandı diyorsun😅 Siz cahiller evliliği çocuk oyuncağı olarak görüp karşınızda ki insanı tanımadan evleniyorsunuz muhtemelen sende kesin zengin birisini buldun diye evlendin. Yakında fb bulur aldatırsın da 😅😅
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAynı hisleri yasıyorum biliyormusun adı konmamış flört aşamasındayız 4 sene ama ben çok sıkıldım sürekli sabahtan gece 3 e kadar hayatımda bunaldım artık sürekli görüşünce insan böyle oluyor demek doyuyormus nerede o eski sevdiğim kıza duyduğum hisler ve ben her sabah onunla uyanmak istemiyorum tekken mutluyum ama üzersem içime dert olur diye daha görüşmek istemediğimide söyleyemiyorum çok fena bi durum bugün saçlarım bozuk bakımsız bi şekilde karşısına çıkacam çirkin gözükürsem benden soğsun diye başka türlü olmayacak yoksa bu iş
012 Yorumla- +1 yıl
Evli misin
Cevap sahibi+1 yıl@Budagecermisevgilim hayır iyi ki evli değilim
- +1 yıl
4 sene de cok uzun bence. 2 sene sonra evlenmek lazım eğer evlilik düşünülüyorsa
Cevap sahibi+1 yıl@Budagecermisevgilim evet ama soğuma olayı yine olacaktı
- +1 yıl
O zaman sende sevgi bitmiş
Cevap sahibi+1 yıl@Budagecermisevgilim he vallahi
- +1 yıl
Açıkça söyle bitir bu sekilde ikinize işkence
Cevap sahibi+1 yıl@Budagecermisevgilim daha öncede çok kez denedim ama her defasında içime dert oldu onu kırınca son çarem kendimden çirkin görünerek soğutmak böyle olursa bu iş çözülür diye umuyorum :)
- +1 yıl
Yani elbet biter bi de soğuk davrancan vs
Cevap sahibi+1 yıl@Budagecermisevgilim evet allam nerden bulastım bu kıza ya bide soguk davranınca içime dert oluyor üzülür ah bi benden soğusa bi karsısına baska uyarıcılar baska iyi insanlar cıksa kendi soğusa böyle geriye baktığımda vicdanım rahat olsun istiyorum
- +1 yıl
O kadar da dert etme sende iyilik meleği değilsin her istenileni yapamazsın
Cevap sahibi+1 yıl@Budagecermisevgilim haklısın bakalım nereye varacak bu filmin sonu allahım : )
Evlilik size göre değilmiş hanımefendi, bunu anlamış oldunuz en azından. Çocuk vs. yoksa yakın zamanda yollarınızı ayırın eşinizle konuşup.
Hayatın kendisi monotondur, sıkıcıdır. İlişkilerimize, yaşadığımız yere ve kendimize bakım yapmakla geçer, çoğu zaman yapılması zorunlu görevlerdir bunlar. Kimi bu monotonluktan haz alır, kimi almaz. Belli ki siz haz almayan taraftasınız.
Yolunuz açık olsun.02 Yorumla
Soran+1 yılAyrıl demek de çok kolay
- +1 yıl
Evet, kolay. Tabi ki, sizin evliliğiniz, sizin kararınız, bize görüş bildirme hakkı doğuyor buradan sorduğunuz için. Şu anda evlilikten sıkıldığınızı söylüyorsunuz, ileride bu daha yıpratıcı hale gelebilir. Seçebileceğiniz iki yol var bana göre; birincisi en kısa zamanda uzman bir evlilik terapistine gitmek, ikincisi ve daha kolay olanı birbirinizi yıpratmadan ayrılmak. Her zaman olduğu gibi, seçim sizin.
Kendinizi ve Eşinizi Keşfedin.
Yüksek Beklentiler Evlilikte Mutsuzluk Sebebi.
Mutlu Bir Evlilik İçin Eşinizi Değiştirmeye Çalışmayın.
Evlilikte Sorunları Herkesin Bilmesine Gerek Yok.
Evlilikte Uyum İçin “Empati” ve “Biz” Kavramları.
Öfkenizi Frenleyin, Gerektiğinde Özür Dileyin.
Anlatmaktan Çok Dinleyin.
mutlu olmanın yolları bunlardır yani10 Yorumla
+1 yılÖzgürlüğün ne demek önce onun bir tanımını yap ve sonrasında evlilik , aile olmak ne demek onun bir tanımını yap. Sonra gereken cevapları alacaksın tabi bu yazdıklarımın tanımını gerçekten biliyorsan...
20 Yorumla
+1 yılO sıkıntın kendi içinde eşinle alakalı değil. evlilik oyun yeri eğlence yeri değil zaten. her şeyi içinde barındırır aile gibi. yeir gelcek sıkılcaksın yeri gelecek eğlencek ağlama gülme hepsi içinde. he sen eşinden soguduysan sevmiyorsan bu başka ayrıl gitsin zorla mı tutuyorlar
00 YorumlaEvlilik sabır ve sükunet gerektiren bir olaydır... Bunu sana düşündüren şey nedir bilmiyorum ama bu birazda sana bağlı bu sıkıntı nedir neden böyle oldu. sizi sıkan sorunlar ne bulup sıkıntıları çözmeniz gerekir.. eşinizle beraber bu konuyu iki birey olarak tartışın...
00 YorumlaNormal değil ama oluyor bu çoğunlukta da vardır.
Çiftlerin birbirlerine zaman tanıması boş vakit vermesi gerekiyor kendilerine zaman ayırmalarına müsade etmeleri gerekiyor.
Özelikle bayanlar lütfen eşlerinizi çok darlamayın.
Bence evlenmeden önce ne için evleneceğini düşünmek lazım. Aynı yatağa girmek için mi aynı hayatı paylaşmak için mi?
- Beklentilerinizi göz önünde bulundurun evlenmeden önce00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılBunun olacağını bildiğim için evlenmiyorum işte, sıkılırsın tabii ve özgürlüğünün kısıtlanmasına gelince bu iki iki dört görünen köy kılavuz istemez. Hanımlar ya da beyler fark etmez kendi ellerinizle esarete gitmeyin, özgürlüğün değeri hiçbir şeyle kıyaslanmaz ve paha biçilemez ömür boyu içinizde bunun özlemiyle yaşarsınız
01 Yorumla- +1 yıl
Evlenince özgürlüğün kısıtlanması için karşı cinsin psikopat veya kıskanç olması gerek yoksa evlilikte iki tarafında yapabilecekleri özgür aktiviteler vardır veya beraber yapacakları saygı ve güven çerçevesinde olduğu sürece özgürlüğün kısıtlanması diye bişi yok ha sizin özgürlükten kastınız gece saat sabahlara kadar kulüplerde eğlenip evi eşi unutup gezip tozmaksa orası ayrı tabisi
Sizin gibi düşünceler yüzünden evlilik sayısı azalıp boşanma hatta ihanet sayıları arttı. Lutfen senin gibi düşünenler evlenmesin 🙏🏾🙏🏾
70 Yorumla
+1 yılAyrıl özgür hareket et.. Bu cümleyi kurduktan sonra evliliğin işkenceye dönüşür zaten..
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvliliğin en sıkıntılı yanı, 2 yıl zaten aşkın bitmesi zamanı bana göre, artık eşini görünce o eski heyecanın azalıyorsa bu heyecanı arttırmanız gerekli, monoton seks hayatı, gündelik hayat artık alışkanlığa dönüşüyor, kendinize hobiler edinin, cinselliğinizi farklı yerlerde otellerde arabada vs. yaşayın yeniliklere açık olun derim..
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılBunu hissetmek normal ama sebebi eşin seni çok sıkmıyorsa ruhen bazen insan kendini sorgulayabilir. Mutluysan böyle şeylere takılma.
31 Yorumla- +1 yıl
@zeynep3000 eşi bir kadını niye sıksın rahatlık batıyordur ondan dolayı sıkıldım diyordur
Sıkıldığın şey evlilik değil bebeğim monotonluk. Kocan ağır başlı eğlenmeyi bilmeyen biri sanırım ya da sen sevmiyorsundur mantık evliliği yapmışsındir
10 Yorumla
+1 yılzamanla gecer evlilik kolay kurulmuyo evliligini devam ettir bence normal hayatta da insana sıkılma geliyor sadece evlendin diye boyle dusuncen olmasin
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAklı olan erkeklere sesleniyorum. Bu devirde cogu kız bu psikolojiye giriyor. burada her zaman zararlı çıkan erkek oluyor. Bir insanı zorla da mutlu edemeyeceğiniz için nafaka ödemek zorunda kalıyorsunuz. Seviyorsa yanımda durur zaten diyeceksiniz. Evlenmeyin mutlu olun. Zaten su devirdeki kızların cogu basit hemen veriyor. Gerek yok yani evlilik saçmalığına
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKişiden kişiye değişir bence ama bende olsam bende sıkılırdım herhalde. Duygular falan bir süre sonra rutine bağlıyor. Anlaşabilmek aynı dili konuşabilmek, ortak hobiler falan ayakta tutar belki.
Yorum yapmak kolay Evlenmeden kimse bilemez. Bu yüzden en iyisi evlenmemek 👌12 Yorumla- +1 yıl
en iyisi evlenmemek dedi yorum yapmak kolay diyen kız.
Cevap sahibi+1 yılHfjgjfjgjkfkdkxjjg
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvlilikten sıkılmanın bence şöyle bir sebebi olabilir, eşiyle güzel şeyler yaşayamamış olmak ve hayat monotonluktan ibaret olmuştur. Kaçamak bir ilişki yaşama isteği olabilir insanda ama evli olduğu için kimseyle de bunu yaşayamaz. Eşiyle de sürekli aynı şeyi yapmaktan da sıkılmıştır. Farklı tatlar, farklı heyecanlar yaşamak isteyebilir.
Elinin altında her şey mevcutken sıkılmanın başka sebebi olamaz bence.00 Yorumla
+1 yılBenim de iki yıla yaklaştı, bazen çok aşık hissederken bazen de sıkılıyorum. Sürekli gelgit bi durum
31 Yorumla- +1 yıl
Şimdi nasıl ilişkiniz ve düşüncelerin
+1 yılTipik şikayetler. Evlilik insan doğasına aykırı, özgürlük isteyip, birbirini kisitlayan yaratiklariz biz.
10 Yorumla
+1 yıl14 yıllık evliyim oldukça bunalqn bur evlilik sen daha yolun başında böyle demey başlamışsın allah kolaylık versin..
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıliki senede çabuk sıkılmışsın. ben 4-5 inci senelerde sıkılmaya başlamıştım. kova burcu musun
156 Yorumla
Soran+1 yılHayır
Cevap sahibi+1 yılsıkan ne peki. kocanın çok kısıtlayıcı olması mı
Soran+1 yılHayır ama özgür değilsin işte
Cevap sahibi+1 yılözgürlüğün tadı bmbaşka. neler yapmayı özledin peki
Soran+1 yılYalnız kalmayı bile özledim
Cevap sahibi+1 yılarada kocanı bırakıp annene gidemiyo musun
Soran+1 yılGidiyorum da o zaman da yalnız kalmamış oluyorum
Cevap sahibi+1 yılkocanın annesine gitmesi lazım o zaman. şehirdışı vs işleri yok mu hiç
Soran+1 yılYok☹
Cevap sahibi+1 yılbana benziyormuşsun baya
Soran+1 yılSen de mı öylesin
Cevap sahibi+1 yılyalnızlığı özledim. sürekli yan yana sıkıcı
Soran+1 yılÖyle gerçekten
Cevap sahibi+1 yılçalışıyo musun evde misin
Soran+1 yılÇalışıyorum
Cevap sahibi+1 yılişten izin almak ondan habersiz. belki o zaman evde yalnız olabilirsin yılın birkaç günü...
Soran+1 yılYetmiyor işte
Cevap sahibi+1 yılyalnız kaldığında neler yapmak istersin
Soran+1 yılKendimle baş başa kalmak kafa dinlemek
Cevap sahibi+1 yılEvlilikte taraflar kendilerine böyle zamanlar ayırmalı. Sağlıklı bir evlilikte
Soran+1 yılSiz de var mı?
Cevap sahibi+1 yılBen de bunaldım. Yok. Bir hafta şöyle tek kalsam geceli gündüzlü…
Soran+1 yılBenim de istediğim bu
Cevap sahibi+1 yılSeni tanısam bana ulaşsan?
Soran+1 yılNeden
Cevap sahibi+1 yıldertlerimiz ortak. yakından tanısam seni
Soran+1 yılmaalesef
Cevap sahibi+1 yılsaygı duyarım. eşinin sana ilgisi nasıl? boğucu şekilde fazla mı
Soran+1 yılBiraz öyle
Cevap sahibi+1 yılpeki yalnız kalsak biraz desen yanlış mı anlar
Soran+1 yılEvet. Sen dedin mi hiç
Cevap sahibi+1 yıldedim, hayırdır dedi yüüzme baktı. aldatacak mısın der gibi
Soran+1 yıl😂😂
Cevap sahibi+1 yılerkek de hep böyle işte. aldatcak mısın bakışları :D
Soran+1 yılKaç yıllık evlisin ki
Cevap sahibi+1 yıl10 yıl
Soran+1 yılÇok olmuş
Cevap sahibi+1 yılYoruldum
Soran+1 yılBaşka sorunlar var o zaman
Cevap sahibi+1 yılSeviyorum. Onda skıntı yok da. Özel hayat tamamen boş
Soran+1 yılO da kötü bir durum
Cevap sahibi+1 yılKötü tabi yaa. Bekarları görüyosun. Ben evliuim onların çeyreği kadar yapamıyorum
Soran+1 yılÇoğu evli böyle sanırım
Cevap sahibi+1 yılSizde iyi mi bari yatak olayları
Soran+1 yılİdare eder
Cevap sahibi+1 yılen azından idare eder diyebiliyosun. kadınların erkek kadar zevk alması çabuk olmuyor. yıllar ilerledikçe düzelir diye umuyorum sizinkini
Soran+1 yılDaha kötü olmasın da😂
Cevap sahibi+1 yılyani tatmin olma konusunda eşin çaba sarfediyor mu? :D
Soran+1 yılEvet
Cevap sahibi+1 yılo önemli bak. ilk evlendiğin güne göre gelişme var mı aldığın zevk konusunda
Soran+1 yılÇok özel soruyorsun😂
Cevap sahibi+1 yılzaten gizlisin. merak ediyorum :D
Soran+1 yılNeden merak ettin😂
Cevap sahibi+1 yılevli biri olarak deneyimlerimle belki aldığın zevki yukarı taşıyabilirim, tavsiyelerim olur diye :D
Soran+1 yıl😂😂😂.
Cevap sahibi+1 yıle hadi utanma o kadar yaa :D
Gizli Üye(25-29)+1 yılSizin aranızdaki dinamiklere bağılı. 5 yıllık evliyim be monotonlaşma ne sıkılma ne de kısıtlanmış hissettim.
40 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,9b cevap paylaştı.
+1 yıl2 yılda sıkıliyorsan seni 20 yıllık evli düşünmek imkansız😅
20 Yorumla
+1 yılEvlenmeden önce birçok şeyi zaten paylaştıysanız sıkılman normal. Ruh eşiyle değil de "emek verdim (komik)" diyerek, sırf evlenmiş olmak için evlendiysen sıkılman çok normal. Geçmiş olsun.
22 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle haklısın
- +1 yıl
Euh eşi de çok zor çıkıyor be. Hatta evlensikten sonra çıkıyor çoğuna 😀
Seven sıkılmaz mümkün değil hele 2 yıl gibi kısa bir zamanda hic sıkılmaz gerçek anlamda sevmemiş biri sıkılır sadece
32 Yorumla- +1 yıl
Haklısın
- +1 yıl
Kesinlikle haklısın
+1 yılBiraz erken olmuş. Hani şöyle beşi devirsen anlarım hepimiz sıkılıyoruz.
10 YorumlaEvlilik böyle böyleşey bekarken yaptığın bir çok şeyi artık yapamıyorsun
10 Yorumla
+1 yılNiye sıkıldın?
Çocuk var mı, ondan olabilir. Çocuk bakması çok çokkk çokk çokkk zor. Onun yerine bir işte çalışmayı yeğlerim zaten evlenmeyeceğim11 Yorumla
Soran+1 yılÇocuk yok
bazen çok sikici oluyor evlilik arkadaşım bende evliyim renklendirmek lazım heyecan katmak lazım
11 YorumlaÖyle olmaktan korkuyorum daha evlenmedim ama isteksiz bir kadınla ne yaparım bilmiyorum
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yıl2. senede bu duygudaysan pek de parlak bir gelecek seni beklemiyor.
40 Yorumla
+1 yılŞimdiki devirde herkes herseyden cabuk sıkılıyor evlilikten sıkılmadın sen. Ama sakin bosanma falanlar kurma kafanda. Renk katmaya degisik biseyler yapmaya calis. Her gun ayni hayat olinca herkes sıkılır evlilikle alakasi yok
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı.
+1 yılhayat iniş çıkışlarla dolu. ters giden bir şeyler var.. evlilikten durup dururken sıkılmak olmaz. bir şeyler doğru gitmiyor
20 Yorumla
+1 yılHissetmene gerek yok zaten evlenince özgürlük namına bir şey kalmıyor bok var gibi erkenden evlenmeyin gezin tozun kariyer yapın az
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,9b cevap paylaştı.
+1 yılEvliliğe heyecanı getirecek çiftler başkası olamaz.
Onlarda bunu yapamazsa bir süre devam eder ama sonu çıkmaza girer.
Sonra olacaklar bilindiği gibi.00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 488 cevap paylaştı.
+1 yılSevgili hayatı daha güzel birde evli olmanın verdiği sorumluluklar var
Ya eşinle sevgili gibi bir hayat sürdüreceksin ya da çocuk yapacak hayatına komple başka anlam yukluyeceksin00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 347 cevap paylaştı.
+1 yılBen ikinci haftasında ayrılmak istedim gerçi nisanliydim. Eğer yurumucekse ayrıl kimse için hayati işkenceye çevirmeye değmez birde çocuk yoksa belki daha anlasacagin biri çıkar
00 Yorumla
+1 yılŞu zamanda evlenmeyin bekar kalın
evlenince sultan yapmıyolar
bekar olunca sultan kalıyorsunuz10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 467 cevap paylaştı.
+1 yılAşkın ömrü 2 yıl, sonra sevgi saygı, sevgili olmayı unutmuş olabilirsiniz. Başbaşa nitelikli zaman geçirin.
10 Yorumla
+1 yılSenin durumu benim bir yıllık evli arkadaşım yaşıyor. Geçen gün sinirlenmiş evi terk etmiş kalp kırmamak için. Zor bir durum gerçekten.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılBen sevgilim olunca bile yaşıyorum aynısını özgürlük gibisi yok sanırım
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 378 cevap paylaştı. Özgür hissettirmeyen bir adam dan sıkılman çok normal tabi
23 Yorumla- +1 yıl
Nasıl özgür hissettirebilir? Oraya buraya gitmesine izin versin, full açık mı giydirsin?
- +1 yıl
Buyur anlat. Anlayayım.
+1 yılEvlilik insan doğasına aykırı bikerem! Doğa'da böyle şeylere kendini mahkum eden başka canlı var mi acaba?
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Rutin monoton sıkmıştır eşin çok mu dümdüz bir karakter farklılık için çaba göstermiyor mu
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet biraz öyle
Evlilikten sıkılmamak için farklı fanteziler deneyeceğim misal arada bi farklı insanlar tanımak konuşmak gibi
02 Yorumla- +1 yıl
O evlilik o evlilik olmuyor iste kafana YAZIK
Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı. Sıkılmaktan kastın tam olarak ne, istediğin gibi gezemiyor musun, eşin çok mu sıkıyor seni
03 Yorumla
Soran+1 yılÇok sıkmıyor ama özgür de hissetmiyorum
Aşk İlişkileri konusunda 365 cevap paylaştı. Normal olduğunu düşünmüyorum, evlilik bir oyun değil ki sıkılasınız.
İnsanız illa sorunumuz olur ama bence bu şekilde ifade etmek pek hoş değil.02 Yorumla- +1 yıl
Eşi bu kardeşi değil, yabancı. Ne kadar tanıyabilir ki bir insan başka insanı? Anca çocukluktan beri ailecek görüşülüyorsa ki onda bile ufak tefek tanımama payı olur. Bir de doğuştan bekarsın, bekarlığa alışkınsın. Ailedeki ufak tefek baskılar, izin vermemeler, evlilikteki özgürlük kısıtkamasının yanında devede kulak kalır, tamamen, yasal hatta anaysal özgürlüğün kısıtlanıyor. Gidip bir banka hesabı, ev alım satım vb işlem yapmasan da hissedersin.
- +1 yıl
O halde “ben evlilik insanı değilim, bir sorun yokken sıkılabilen ve evliliğin getirdiği bazı kısıtlamalara gelemeyen biriyim, evlenmem doğru değil bekar kalıp hayatımı sıkılmadan yaşamalıyım” gibi bir yorum yaparak insanların hakkına girilememeli.
Herkes evlenmek zorunda değil..
Sıkıldım demek de bence normal bir evlilik bitirme bahanesi değil.
Evlilik de oyun değil, ciddi bir kurum. Ciddiyetsiz insanlar da zahmet olmaz ise bu kuruma dahil olmasın diğer insanların da maddi manevi cenını yakmasın o halde
Aşk İlişkileri konusunda 15,2b cevap paylaştı. Yok hiç öyle hissetmiyorum ben. Gayet mutluyum. Çok karisma olursa o zaman bayar ve sıkar. Haklisin kendine göre bir düzen kur.
00 Yorumla
+1 yılEvlilik hayatınız monoton ve sıradanlaşmışsa normal. Ufak heyecanlar katabilirsiniz, kendinize vakit ayırın. :)
00 Yorumla- Devamını Gör (220)
Devamını Gör(265)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem