Selam KS ahalisi! Bugün ilişki ve aile sarmalından bir soru ile karşınızdayım. Diyelim ki sevgilinizin abisi/ablası ilişkinize karışıyor. Kardeşini size karşı dolduruyor veya olur olmaz sebeplerle aranıza soğukluk girmesine neden oluyor. Böyle bir durumda ne yapardınız?İlişkide aile sorunsalı... 😐😒
Sevgilinizin abisi/ablası ilişkinize müdahale ederse tepkiniz ne olur?
Bu durumda sevgilim tepki vermeli, aradaki dengeyi korumalı, benim bir şey yapmama, bir şey dememe gerek yok. Hem böyle durumların yaşanması da bir bakımdan iyi. Yolun başındayken görürüm hayatımdaki insanın nasıl bir karakterde olduğunu, yarınlarıma yakışıp yakışmadığımı, beni hak edip hak etmediğini, birlikte yürüyüp yürüyemeyeceğimizi. Ondan bundan etkilenen, onun bunun gazıyla hareket eden, sınır çizemeyen kişi zaten benim hayatımda olmasın, böyle bir kişiyi ailesine armağan ederim ve onunla ömrünü birleştirecek kişi için de üzülürüm ama şayet bu benim kadınım, bu bizim ilişkimiz, bana saygınız varsa hayatımdaki kişi hakkında olumsuz konuşmazsınız diyebilen bir adamsa öyle birisiyle yola devam edebilirim. Ve ailesine teşekkür ederim ilişkimi daha iyi analiz etmemi sağladıkları için. Bazı şeyleri yolun başında görmek güzeldir. Beni ilgilendiren ailesinin sevgilimi doldurup doldurmaması değil, sevgilimin onları dinlemesi, onlardan etkilenmesi ve onların lafıyla hareket etmesidir, onları susturamamasıdır
Kendi ilişkime ailemde dahil kimseyi karıştırmam ben, karşımda ki insanda aynı şekilde olmalı. Cidden bir sorun olur, biz bunu göremeyiz ve geleceğimizi de etkileyecek bir uyuşmazlık vardır vs. elbet fikirlerini söylerler fakat son karar yine biz de olmalı ya da keyfi ortada bir şey yokken sırf ısınamadılar diye ayırma çabası varsa işte o zaman asıl karşımda ki insana tepki gösteririm ben. O izin veriyor ki konuşuyorlar ya da o izin veriyor ki konuşma haklarını kendilerinde buluyorlar, bunun önüne ben değil o geçmeli...
Öyle bir aileye sahip değilim, ikna edebilirim ve bunu karşı tarafa yansıtmadan yapabilirim. Rızaları olmadan zaten ben de bir şeye kalkışmam, o şekilde mutlu olabileceğime inanmıyorum.
Kesinlikle öyle. Ben iki kere yaşadım bu olayı. Bir erkek arkadaşım bana çok aşıktı ama babası iğrenç bir tipti. Hep benden nefret eder kötü bakar selam bile vermezdi. Çocupa da baskı yapıp tehdit ederdi resmen beni seviyor diye. Sonra bu da bana soğuk yapmaya başladı ben de kavga ettim babanın oyuncağısın karaktersizsin diye. Hemen özür diledi etti iyi davrandı ama sonra yine aynı. Ben de terk ettim. Babasının kölesiydi çünkü. Diğer erkek arkadaşım da annesinin yalakasıydı. Annesi beni seviyor diye beni daha çok seviyor. Annesi ile vakit geçirmem oturmam yaşamam için bana baskı yapıyordu. Annesinin isteklerini bana söylüyordu ben de reddettim istemedim. Gerginlik oldu bu annesinin yanında be yalakasıydıe. Git dedim annenle seviş o zaman canım ben gidiyorum.
Değil kardeşi abisii annesi babası bile karışamaz , eğer karışmalarına müsade ediyorsa veya onların dolduruşuna geliyorsa haksız yerde infaz yapacaksan onların dolduruşuyla sürekli bana tavır alacaksan ben yoğuuuummmm derim 🤷♀️😅 hiç uğraşamam her seferinde ona laf mı anlatcam 🤷♀️ bi kez uyarırım sadece ikincisi olursaa ayrılırım.. Kendi aklı fikriyle hareket etmeyen insandan başkasına da hayır gelmez.. İstisnai olarak gözle görülür bi durum vardır çocuk kötük aşıktır gözü görmüyordu taraflarfan biriisii çıkar ilişkisi yaşayıp durumdan faydaalanıyorsa uyarabilirler tabi ama aksi durumsa zaten yukarda yazdım 😅😅🤷♀️
Böyle tip durumlarda kızın ne düşündüğü önemlidir Eğer gerçekten seni seviyorsa abisini karşısına Alır senin artı bir şey yapmana gerek yok Ben mesela öyle bir durumda hiçbir şey yapmam Kız zaten beni seviyorsa abisini bile karşısına alır Bu kadar basit Çünkü abi anne baba da artık belli bir süre sonra ortada kalmıyor Gerçi sevgili de kalmıyor ama olsun
oyle varoşlarla zaten işim olmayacağı için baştan ona göre seçici davranırım tamam aşk sevgi anlıyorum da kuru aşk ve sevgi karın doyurmuyor mantığımı kulanan biri oldum her zaman
Sürekli böyle bir müdahale olduğu halde sevgilim ne yapıyormuş acaba? Eli armut mu topluyormuş? Abisi veya ablası fark etmez. Sevgilim dış seslerin sesine bu kadar kulak verip doluyorsa ben böyle toksik bir ilişkinin içinde yer almam, ayrılırım. Sürekli bir şeyleri çözmek, kanıtlamak vs ugrasamam.
Buna benzer bir şey yaşadım, anne ve ablanın ilişkinin başında karışma gibi hataları oldu, ben ne yardan ne anadan mantığı ile erkek arkadaşımı hiç müdahil etmeden, hatunları babasının yanında katakulleye getirdim, attım bombeyi ortaya, çekildim kenara. Babası da hakkaniyetli bir adamdı. Ahalissinin kulağını çekti. Bir daha mevzu yaşanmadı.
Sert bir dille ilişkimize karışmamaları gerektiğini ima eder ya da direkt söylerim. Kız arkadaşıma da ayrıca kızarım. Senin aklın yok mu başkasına uyuyorsun derim. İlişki 2 kişiliktir. Karışanlar kendine karışacak ilişki bulsun.
Karışmaları aşırı saçma ya. Bir yere kadar alttan alabilirim. Ayrıca sevgilimin tutumu da çok önemli böyle bir durumda. Sürekli ailesinin yanında ve onları haklı bulup beni yalnız bırakıyorsa, tahammül edemem bu duruma.
Aile konularına müdahale haddim değil. Sevgilimin ona geçemeyeceği bit sınır çizmesini beklerim. Karışması hoş değil He bir doldurma sorunu varsa ve sevgilim de onu dinliyorsa mutluluklar ailecek ne diyeyim../
Yapacağım şey şudur benimleyse yanımdaysa okey onlara karşı rest çekmiyorsa benim problemim değil 2 gün sonra yok olurum yol veririm hiç uğraşamam öyle şeylerle😏
Zor olur çok. Yorar insanı. Kardeş sonuçta yani hayt huyt diyemez herkes. Özellikle kadınlarda bu konu biraz daha kötü. Abileri olanlar sevgili yapmasın 😂
Evet. Böylesi daha sağlıklı çünkü ilk izlenimler daima önemlidir. Bir tarafın olumsuz hissiyatını fiilen uygulamaya çalıştığını bilmek sonrası için daima sorundur. Özellikle yanınızda durabilecek bir partneriniz yoksa.
bu zamana kadar hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım lakin karşılaşırsam nedenini sorarım ilk önce baktım nedeni çok saçma bize karışmamaları adına bir konuşma yaparım. her şey bizim iyiliğimiz adına ise anlayışla karşılarım da aksi mümkün olamaz.
Sevgilimle konuşurdum sonuçta kendine güveni olmasi lazim öyle herkesi kariştirmamali. Izin vermemeli. Cesaret veren seninki oluyor. Çok yüz verince insanlwrın ağzı iyi laf yapıyor.
Etrafımda kararlarımı sorgulayacak ya da müdahale edecek kişileri barındırmıyorum. Aile fertleri de dahil. Karşı tarafın aile fertleri de.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Sevgilim beni sahiplenmeli ve ailesine "bu kız benim sevgilim ve bizim bir ilişkimiz var, bize saygı duyun" mesajını vermeli. Ailesi de ilişkimize saygı duyup her şeye burunlarını sokmamalı. Tabii aynı şey benim ailem için de geçerli..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
açık açık herşeyi tartışmadan konuşurum, sorarım derdi neymiş 😅
Bence aşırı toksik bir ilişki. Ben ve sevgilim dışında 3. kişi dahil olduğu anda soğuyorum ilişkiden. Ablası ve abisi tavsiye verebilir ama karışamaz. Sevgilim buna müsaade ediyorsa direkt ayrılırım. Hepinize de öneririm.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sevgilime söylerim uyarsın abisini ya da ablasını benim uyarmam doğru olmaz bence.