Şöyle bir gözlemim var ne düpünüyorsunuz?

Erkekler asla sorun konuşmayı problem çözmeyi ve duygularını ifade etmeyi bilmiyor bence. Şimdi ilişkilerim oldu lafta ya birlikte bitirdik ya da ben bitirdim ama aslında tam tersi ya ben bitirmek istedim kabul etmedim ya da karşı taraf bitirmek istedi ama bunu yapamadığı için saçmalayıp bana bitirtti. Şimdi anlatıyorum. Ben mesela rahatsız olduğum kafamda soru işareti olan veya ters bir durum vs varsa erkek arkadaşlarımla konuştum uyardım veya tartıştım. Onlar da net gördü nede mutsuz olduğumu. Düzeltti ya da düzeltmedi anlaşmadık ve ben de bitirmek istediğimi söyledim. Bu gayet ahlaklı ve dürüst bir ayrılık. Bi de benim başıma gelen ve sinirlendiğim şeyi söyleyim. Her şey iyi güzel normal giderken erkeğin triplere girmesi. Olur olmaz kavgalar çıkarması veya bana kötü davranması benim kızacağım veya beni kıracak şeyleri bilerek yapması ve sonra da ben abartıyorum gibi davranması ve ben ayrılmak istediğimde evet tamam diyip kaçması. Bu çok adice. Hani asla kafasında ne geçtiğini niye birden soğuduğunu veya sevgisinin bittiğini söylemeden. Hiç emek harcamadan vicdansızca kötüleşiyorlar. Mesela bunu bir kadın asla yapmaz. Kadın çözmeye çalışır önce konuşur.
Şöyle bir gözlemim var ne düpünüyorsunuz?