- Aşk İlişkileri konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılEğer gerçekten öyleyse kaçırma o zaman olması gereken bu da işte o öncedendi şimdi içki içen kumar oynatan karı kız oynatana bakıılıyor millet dinden imandan çıktı sonuçta beni çocuklaarımı ahirette cennete götürecek mi Allahın rızası ile evlilik kuracak mıyız bana çocuklarıma helal lokma yedirecek mi kısacası Allahın emrettiği gibi şekilde evlilik yapıp yaşayacak mıyız buna bakılmıyor nerde içki kumar karı kız oynatma her türlü pislik var bunlara bakılıyor ona göre kız erkek alınıyor ondan sonra evliliğimiz yürümedi yürümez tabi sen düzgün oldun doğru oldun da evliliğin düzgün gidecek
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 4,6b cevap paylaştı.
+1 yılNe güzel. Darısı da sana olsun inşeAllah 🤲 Namaz kılmak önemli ama Allah'ın emir ve yasaklarına göre yaşamak da önemli. Üniversite de arkadaşım hem namaz kılıyor hem her haltı yiyordu. O yüzden haram ve helal kavramlarına dikkat etmesi de önemli bir insanın. Umarım hakkınızda hayırlısı olur ikinizin de
16 Yorumla- +1 yıl
Cumaya gitmediğini yemin ederim fkekdmd
- +1 yıl
@Yeniüyebenmm "Birbirinizi aldatmak için (yalan) yemin etmeyin, bu yüzden yere sağlam basan ayak sürçebilir ve Allah yolundan alıkoymanıza karşılık kötü bir azab tadarsınız. Bunun için size (ahirette de) büyük bir azab vardır." (Nahl,16/94).
- +1 yıl
Eminim 😀😀😀😀
- +1 yıl
@Yeniüyebenmm benimle yaşıyorsun da haberim mi yok? Neye göre eminsin?
- +1 yıl
Kendime göre.
- +1 yıl
@Yeniüyebenmm Allah hidayet versin o zaman
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. kıldığı namaza göre karar vereceksen boğaziçi köprüsünü de satarlar sana hshshsh
015 Yorumla- +1 yıl
@Mrtol1453 burada anlatılan şey padişahın halkın namazını napması değil. padişah bile bi insanı değerlendirirken kıldığı namaza bakmam kendisi ile Allah arasında demiş. yani ne demek. kişiyi değerlendirirken kıldığı namaza tuttuğu oruca bakmayacaksın demek
- +1 yıl
@Mrtol1453 gerçek namaz dediğin nedir? kime göre neye göre gerçektir? sen kendince en gerçek namazı kılıyorsundur ama başkasına göre sahte riyakar olabilirsin? yani demek istediğim şu. dışardan bakarak kimin ne niyetle namaz kılıp kılmadığını bilemezsin. sabah namazına kalktıktan sonra ormanda evli kadınla buluşup zina eden ardından kadını öldüren evli çocuk sahibi adamı hatırlarsın müge anlıda. ona sorsan o da en gerçek namazı kılıyodur.
- +1 yıl
Ay tabikide Allah ile kendi arasında olan bir şey namaz kılıyor diye mükemmel biri olacak değil elbette gerçek namaz öznel bir şey değil belirli kalıpları var bana göre gerçek sana göre sahte olayı olamaz ama gerçek namazı kılabilen gerçekten müslüman olan biri zâten değil zina bi kadının eline bile dokunmaz bütün kötü işlere karşı kendini frenler ki soruyu soranda böyle biri olduğunu düşündüğü için sevinçten böyle bir şey sormuş hani yoksa senin dediğin gibi her haltı yapıp namazda yatıp kalkıp namaz kılıyorum diye geçinen pek çok kimse var biz öyle karaktersizlerden bahsetmiyoruz onlar anca kendini kandırır
- +1 yıl
@Mrtol1453 soruyu soranın böyle zannetmesiyle alakası bile yok. kaldı ki namaz kılıp eline tutmaktan bile çekinen biri de sana karşı rol yapıyor olabilir. yani namaz kılan günahtan kaçıyordur diye bişe yok. senin elini bile tutmaması zinadan kaçıyordur düzgündür anlamına da gelmez. insanların çoğu karşısındaki muhatabına göre hareket eder.
- +1 yıl
Çok pis bi devirde yaşıyoruz böyle düşünmekte sonuna kadar haklısın ama herkesde kötü olmak zorunda değil namaz kılan kaçmıyor zaten ben gerçek namazdan bahsettim riyakarlardan değil ama olsun önemli değil birini tanırken kılı kırk yarmak gerek umarım karşımıza hep hakettiğimiz gibi insanlar çıkar sağlıcakla kalın 😇
- +1 yıl
@Mrtol1453 anlamadığın şu. gerçek namaz diye bişe yok. herkesin kıldığı namaz kendine gerçektir etrafındakilere sahtedir. dolayısıyla ilişkilerde arkadaşlıklarda namaz bi kriter olmaz
Soran+1 yılCanım benim herkesin arkadaş seçme kriteri farklıdır kimisi der ortamcı olsun kimisi der dürüst kimisi zengin kimisde dindar olsun namaz kılsın der sen buna karışamaz ve görüş belirtemezsin bu konu hakkında arkadaş gerçek namaz diye gösterişten uzak Allah rızası için kilanlardan bahsediyor işte
- +1 yıl
evet sonunda anlaşıldığımı görmek harika bir şey 😇bak sırf ailesinden görüp alışkanlık hâline getiren namazı yatıp kalkmaktan ibaret olan namazın bilincinde olmadan kılan pek çok kimse var bunlar maalesef her kötülüğü yaparlar sonra bu karaktersizleri görenler genelleme yapıp bizim gibi masumları üzerler bi insan kendini günahtan korumuyorsa bu kıldığı namaz zaten sahtedir kimin ne günah işlediğini tanıyarak az çok görürsün bence gerçek sence sahte olayı olmaz abdestsiz namaz kılan riyakarlarıda gördüm ben hani çokta şey etmemek lazım önemli olan karakteri yaptığı işler daha sonra gelir
- +1 yıl
canım herkesin arkadaş seçme kriteri farklıdır bu doğru. kimse karışamaz bu da doğru. ama sen burada benim kriterim namazdır diye yazıp soru sorarsan her türlü gelecek olumlu yorumlara da olumsuz eleştirilere de açıksın demektir. zaten kimse sana neden kriterine namaz koydun demiyor. sadece namaza ibadete bakarak karar alırsan hayal kırıklığı yaşarsın diyorlar yani insanlar seni iyiliğin için uyarıyor. kaldı ki kimse benim eş kriterim ortamcı olsun gececi olsun bilmem neci olsun demez. evet konu namazın Allah rızası için kılınması bu da doğru. ama sen tanıdığın hiçbi insanın namazı neyin kimin rızası için kıldığını bilemezsin. sana tabi ki Allah rızası için diyecek ne diyecek başka?
- +1 yıl
@Mrtol1453 bi insanı gözlemleyeceksen yapacağın gözlem namazı kimin rızası için kılıyor olmamalı. yapacağın gözlem bu insan sorumluluk üstlenebilir mi, sorunlarını saygı çerçevesinde çözebilir mi, ortak zevklerimiz hobilerimiz olabilir mi, yalan söylüyor mu, gözü yan masadaki kızlara kayıyor mu, öfkelenince ne yapıyor, anne babasına nasıl davranıyor... uzar gider liste. gözlemlerinde bunlar olacak
Gizli Üye(25-29)+1 yılher alkol kullanan kötü insan olmadığı gibi her namaz kılan da mükemmel bir insan değil o yüzden onu bir geç namaz kılması onu ilgilendiriyor seni değil eğer sende istiyorsan şans ver deneyin birbirinizi tanıyın yaşa takılma
04 Yorumla- +1 yıl
Yanlış düşünüyorsun. Evleneceğin kişiden senin de sorumluluk sahibi olduğunu unutma. İçki içen birisiyle arkadaşlık edersen, sen de içkiye daha yakın olacağın gibi, namaz kılan birisine yakın olursan, sende namaza daha yakın olursun. Kılan kişiyi ilgilendirdiği gibi, hayatına alacak kişiyi de ilgilendiriyor
Cevap sahibi+1 yıl@MrPilot_ çevremde alkol kullanıp iyi olan insanlar var ama eski sevgilim namaz kılmasına rağmen sözümüze 2 ay kala aldatmıştı elbette hayatına alacağın kişinin hareketleri alışkanlıkları çok önemli ama soruda arkadaş namaz kılmasını özellikle belirtmiş bende her namaz kılan iyi bir insan olmuyor demek istedim önemli olan kişinin karakteri
Cevap sahibi+1 yıl@MrPilot_ teşekkür ederim Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvleneceğin kişiyi namaz kılıp kılmamasına göre mi seçiyorsun?
07 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKusura bakma bence de namaz kılmak gerçek dindar birisi için önlemli bir ibadet , sadece merak ettim
Soran+1 yılHayır ama kilsimda isterim
Cevap sahibi+1 yılSiz ibadetlerinizi yerine getiriyor musunuz tam olarak?
Soran+1 yılHayır
Cevap sahibi+1 yılAçık mısınız mesela?
Soran+1 yılKapalıyım
Cevap sahibi+1 yılDoğru kişiler ile karşılaşırsınız inşallah
Gizli Üye(25-29)+1 yılYakışıklı ve namaz kiliyorsa devam et karakterde şart
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNamaz kılan bulman güzelde şimdiki kızlar siz niye babanız gibi tipleri seviyorsunuz
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Mrtol1453 hayır kanka namaz problem değil ben yaş farkına laf yaptım
Aşko ben de buldum en şerefsizi onlar oluyor maalesef
01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSana buyuk o bana uygun
22 Yorumla- +1 yıl
6 yaş büyük degil
- +1 yıl
Allah seni netsin kiz 🤣🤣🤣🤣🤭🤭
+1 yılAllah tamamını erdirsin insAllah hayırlısı olsun
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Güzel ama he sakallıyı hacı sanmayın yine de.
00 Yorumla
+1 yılCemaatle namaz kıl imamın olsun
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNamaz kılınca noluyormuş
00 YorumlaBir şey yapma
00 Yorumla
+1 yılEvlenme namaz kılandan hayır gelmez
09 Yorumla- +1 yıl
Din düşmanı ile alakası yok. Namaz kılan erkekler kısıtlar.
- +1 yıl
@Mrtol1453 haddini bil ! Fikir sordu cevapladık. Benim eşim cumayı her hafta kaçırmaz. Onun dışında namaz pek kılmaz ama adam gibi adam adamlık namazla olsaydı karısını döven imamlar olmazdı din adı altında karısınır eve hapsedenler olmazdı.
- +1 yıl
ay ben size kötü bir şey söylemedim ki size niden "it köpek" gibi ithamlarda buluniyim ayrıca imamlar mükemmel insanlar değil karaktersizleride var elbette ama bu tüm imamları kapsamaz genelleme yapmanız akla mantığa sığmıyor namaz kılmayanlardada adam gibi adamlar var kılanlarda ama siz kötüleri yererken iyilerede laf ediyorsunuz
- +1 yıl
@Mrtol1453 benim fikrim.
- +1 yıl
@Mrtol1453 var. Benim pek umrumda değil istediğini de. Banane
- +1 yıl
@Mrtol1453 sen bilirsin. Bana göre namaz kılan erkekler genelde kadınları kısıtlıyor. Geneli.
+1 yılöp başına koy
00 Yorumla
+1 yılHacca yolla napcan
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBüyük değil kaçırma
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNamaz kilinca ne oluyor?
023 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEvet namaz kılıyorum diyenleri gördük sen bakmaya devam et.
Cevap sahibi+1 yılBenim gördüğüm namaz kılanlar çalıyor haram yiyor faiz yiyor yalan söylüyor. Sanki sen görmüyorsun bunları 🤣🤣
Cevap sahibi+1 yılBeni kandıramiyor işte herseyi görüyorum ben. Ben bir insanda önce dürüstlük var mı yalan söylüyor mu emanete sahip çıkıyor mu helal haram gözetiyor mu ona bakarım. Namazı kendisiyle allah arasında. Ama şu an namaz kılanların çoğunluğu gösteriş için kılıyor sözde Müslümanlar. Ve dinini bilmiyor herseyi gösteriş amaçlı yapıyor. İbadetin gizlisi makbuldür diyen İslam dininde herkes ben namaz kılıyorum bakın ben kuran okuyorum bakın diye reklam yapıyor.
Cevap sahibi+1 yılMüslüman bir kişi haksızlık karşısında susar mı? Peki bu toplumun yüzde 99 u muslumaniz diyor neden yapılan haksızlıklara sessiz kalıyor? Niye biliyor musun bana dokunmayan yılan bin yaşasın banane zihniyeti. O yüzden sözde Müslümanlar bunlar.
Cevap sahibi+1 yılMisal diyorum hadi yüzde 80 olsun ne farkeder. Yahu cami imamı çıkıyor faize para koymayın diyor haram diyor aynı imam gidiyor ev almak için bankadan kredi çekiyor. Al sana Müslümanlık.
- +1 yıl
imamlara göre dini yargılaman o kadar mantıksız ki keşke farkınavarabilsen imam dediğin kişiyi Allah göndermiyor gökten inmiyorlar onlarda senin benim gibi insan aralarında karaktersizleri hatta sapıkları bile var sen onların it olanları yüzünden neden dini yargılıyorsun bu gerçekten akıldan uzak bi düşünce
Cevap sahibi+1 yılBu düşünceden senin vazgeçmen lazım ben yanlışları görüyorum böylesi insanlar dine zarar veriyor bunu görmeyen sensin. Diyanet fetva verdi devletten ev alanlar icin devlete ödenecek faiz haram değil kar amacı gudulmuyor diye ozaman diyanetten de banane. Corona aşısı yaptırmak orucu bozmaz dedi diyanet neymiş besleyici değeri yokmuş.
Cevap sahibi+1 yılOzaman diyanet butunnnnn ilaçların hangisinin besin değeri var hangisinin yok bunu belirlemesi lazım. Öyle bir bilimsel çalışma yaptırmış mi besin değeri olmadığını kim söylemiş diyanete de böyle fetva verdi sence?
Cevap sahibi+1 yılSenin anlamadigin nokta hala şu ben İslami yargılamiyorum kendini din alimi görüp fetva verenler dine zarar veriyor diyorum o onların sorunu diyorsun hala. Böyle mi dine İslama sahip çıkacaksıniz.
- +1 yıl
e o konuda haklısın diyanetin bunun gibi yaptığı pek çok yanlış var ama işte diyanet dinin bi parçası değil dine zarar vermiyor insanlar öyle algılıyor çünkü öyle işlerine geliyor az önce senin yaptığın gibi faiza karşı olan imam kredi çekiyor al işte müslümanlık demen gibi bu konuda yapabilecek bir şey yok insanlar algılarını değiştirmeli imam yapıyorsa şahsi kabahatidir iyi bi müslüman değildir diyanetin hatâlarıda aynı şekilde sonuçta kimseyi mesleğinden edecek gücümüz yok dimi
Cevap sahibi+1 yılSen diyorsun ki dine zarar vermiş beni ilgilendirmez. Yanlış yapıyorsa sorumlusu odur banane. Bu mu senin islamdan anladigin?
- +1 yıl
dine zarar vermediğini insanların işlerine geldikleri için öyle davrandığını söylüyorum insanlar imam xx yaparsa cemaat xx yapar mantığıyla davranmayı seçiyor imamıda diyanetide çok kutsallaştırıyorsunuz onlar belki bizden daha günahkar bilemeyiz onların hatalarıyla dini yargılamanız suçlamanız aptalca demek istediğim şey bu kusursuz olan yalnızca islam islama mensup olanlar değil ayrıca banane filan demiyorum elimizden bir şey gelmez diyorum
Cevap sahibi+1 yılİslam ne diyor haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.
Cevap sahibi+1 yılYapılanlara sessiz kalırım kim ne yaparsa yapsın kafasındasın. Şunu iyi oku
İran Seferi, Hazreti Ömer’in hilâfeti zamanında yapılmış ve bol miktarda ganimet elde edilmişti. Ganimetler arasında kıymetli kumaşlar da vardı. Harpten dönüldükten sonra ganimetler ashap arasında dağıtılmış ve herkes hissesine düşeni almıştı.
Hazreti Ömer, kendisininki ile oğlu Abdullah’ın kumaş hissesini birleştirerek üzerine bir hırka diktirdi.
Bir Cuma günü üzerindeki yeni hırkasıyla hutbe irad etmeye çıkıp:
_ “Ey mü’minler beni dinleyin ve bana itaat edin” diye seslendiği zaman, ashaptan biri ayağa kalktı ve:
_ “Üzerindeki elbisenin hesabını vermedikçe seni dinlemiyor ve sana itaat da etmiyoruz. Çünkü ganimetten bize düşenle bir elbise yapmak imkânsızdı. Sen nasıl oluyor da elbise olabilecek kumaş alabiliyorsun” dedi.
Hazreti Ömer o ashabın konuşmasını dinledikten sonra, oğlu Abdullah’a:
_ “Ey Ömer’in oğlu kalk cevap ver” dedi. Abdullah bin Ömer, ayağa kalktı:
Cevap sahibi+1 yıl“Allah’a yemin ederim ki, babamın üzerindeki kumaşın yarısı benim hisseme düşen kumaştır. Babam ikimizinkini birleştirdikten sonra elbise yaptı” diyerek meseleyi izah etti.
Hazreti Ömer’in oğlunu dinleyen sahabe tekrar ayağa kalkarak:
_ “Ya Ömer, şimdi konuş. Hem seni dinliyor ve hem de itaat ediyoruz” dedi. Hazreti Ömer de ancak ondan sonra hutbesini okumaya devam etti.
Cevap sahibi+1 yılHz Ömer den bile hesap soran kişiler banane ne yaparsa yapsın demediler. Nemi yaparsin yaz diyanete bi Müslüman olarak ben bu fetvaniza güvenmiyorum yanlış yapıyorsunuz desene. Ama toplum senin gibi olmuş banane kim ne yaparsa yapsın diyorsunuz.
- Aşk İlişkileri konusunda 64,5b cevap paylaştı.
+1 yılHangi tarikat üyesi?
01 Yorumla Evlenme teklifi
10 YorumlaKap hemen
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem