Ailem aşırı sıkı bu benim hatam mı?

Ailemin sıkı olmasına örnek olarak lisedeyken kurs çıkışı eve geç kalınca (10 dk civarı) babam arayıp nerde kaldın diye sorguladı otobüs gecikti dediğimde ne demek gecikti saatleri var bunların gelmiştir diye bana kızdı baya
Bu durumdan kendimi sorumlu tutmam da orta okul zamanında bile erkek olan hiçbir ortamda olma demelerine rağmen sevgilim olmuştu ve bende büyük yaralar açan bi kavgamız oldu bu durumla bana olan güvenlerini henüz çocukken kendi ellerimle yok ettim gibi geliyo
Ama bi yandan da yine sevgilim oldu hatta bir sürü olmuştu ve şuanki sevgilimin diğerleri gibi gençlik ya da cehalet olmadığının ciddi anlamda önce kendimi sorgulayarak ve böylece emin olarak anneme de anlattım ve sırf görüşmemem için telefonumu kontrol ediyo bir de yaklaşık altı aydır asla yanımda ailem olmadan dışarı çıkamıyorum (öncesinde de nadiren kavgayla izin alırdım) ailem de evden dışarıya sadece anneanne ya da babaanneme gitmek için çıkıyo evde kafayı yemek üzereyim ama ya benim yüzümdense diye (ve biraz da korkudan ) isyan edemiyorum...

*Cümleleri çok anlamsız bağlamışım ama özet geçince böyle birbirine giriyo işte yapcak bir şey yok kusura bakmayın.*
Ailem aşırı sıkı bu benim hatam mı?