Her iki cinste aman ben odunum. Yok böyle odunum yok şöyle odun olurum cümleleri kasılarak söyleniyor. Sizce duygusuz gibi davranmak, gamsız olmak, nerede nasıl davranılmayacağını bilmemek övünülecek bir şey midir?
İnsan içinde hangi duyguyu yaşıyor ve barındırıyorsa bunu sonuna kadar sevdiklerini hissettirmesi lazım. Senin de söylediğin gibi bunları saklamak ve belli etmemek bir maharet değil. Asıl maharet bunları sonuna kadar hissettirip sevdiğin insanları mutlu edebilmek. Bir insan odun olmak ya da duygusuz olmak ile neden övünsün ki. Böyle negatif şeylerle övünen tek ırk bizimkiler herhalde.
Odun olmak, övünülecek bir şey değil elbette. Karşısındaki insana duygularını yansıtamamak, onu tam manasıyla anlayamamak zor bir durum. Bunu bilerek yapanlara istediğin taşlamayı yapabilirsin.
Ancak ben odunluğu "romantik olmamak" anlamında da anladığım için bazı insanların bu konuda gerçekten yontulması gerektiğini düşünüyorum. Zamanla yontabilir kendini. O da karşısına sevdiği biri çıkarsa.
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Arkadaş ortamında duyduğum, sitede görüşlerde gördüğüm sözden ötürü sordum. Bir insan kendisini geliştiremiyorsa büyük sorunları vardır. Yani üniversiteye giden, mezun olan, çalışan insan kendisini bir zahmet yontsun.
Ya bak şimdi, doğru diyorsun ama senin dediğin açıdan ele alırsak benim de yontulacak tarafım var. Gerçekten çevremdekileri seviyorum ama bunu onların istediği şekilde gösteremiyor olabilirim her zaman. Fakat bu da benim yapimla alakalı bir durum. Sürekli sevgi sözcükleri söyleyebilecek, çiçeğe böceğe eriyecek, her mesajın sonuna emoji atacak vs vs (listenin sonu uzar gider) biri değilim. Zaten bir insana vakit ayırıyorsam seviyorum demektir benim için. Bazen bazı sevgi sözcüklerini söyleyemiyorum bile çunku. Agzimda egreti durdugunu dusunuyorum. Yontulacak mıyım daha fazla zaman gösterir. Fakat bunun eğitimle, okumakla alakası yok.
Olumsuza yönelen hiç bir şey övünülecek bir şey değildir. Odunluk, yaşadığı kırgınlıkları kendine savunma mekanizması yapma şeklidir. Bir gün bir gelir o zırhı deler geçer
Duygusuz olmak umursamaz olmak demektir. odunsa romantik olmamak yani yaptığın şeylerin güzel olduğunu sanıp aslında çok itici olduğunu fark etmemektir
Tabii ki de değil. Bizi insan yapan şeylerin başında duygularımız geliyor. Kimseyi duygusal romantik şöyle böyle diye kıyaslıyamam çünkü bunlar insanın içinden gelen şeyler. Bunda övünülücek bir şey görmüyorum. Lakin kimsenin içine de olmuyan bir şeyi sokamayız.
Övünmek değil de o şey bizim içimizden gelmiyor bunu da söylüyoruz normal. Sürekli böylemiyiz hayır, sadece gerektiği yer ve zamanda belli ediyoruz içimizden geldiği gibi.
Odun, düz, maço ve içi boş vasıf sahibi olmak nedense ilgi çekebiliyor. Daha doğrusu, avam ve cahil olan dişi kesim böyle bomboş vatandaşları ;herhalde kendileri gibi gördüğüne; ilgi çekici buluyor. Bu kişiler de kendilerinin bir şey olduğunu düşünüp bununla övünebiliyor. Bir insan boş olması ve cahil olması ile övünür mü? Oluyor işte...
Kardo odun olmak övünülecek bir şey değil. Odunluk ile ne yaptığını, dediğini bilmemeyi karıştırıyor bence insanlar. Duygularını gösteremeyenler, diğer yönlerini de göstermesin. Abuk subuk konuşup davranıp ay ben odonomm denilmesin komik oluyor
Övünülecek bir yanı yok odunluğun. Sobaya atar yakarsın anca başka bir işe yaramıyor. Bunun neyi ile övünülür ki. Canlı ise duygu olması gerekir. Odunum diyorsa zaten can da yok duyguda yoktur.
Kesinlikle değildir! Ben böyleyim, benim gerçeklerim bu demek istiyor. Ya da seni istemiyorum, böyle işte demenin değişik bir biçimi. Böylelerini olduğu gibi bırakacaksın.