Soruyu iyi okuyun lütfen başlıkta kadın ya da erkek yazmıyor
İnsanlar yazıyor genel yani.

İyi de bence makyaj sadece beğendirme çabası değil. Ben bazen evde tekken de kendi kendime yaparım. İnsan kendini nasıl iyi hissediyorsa öyle yapmalı. Ki kızın doğal halinde de absürt bir şey göremedim. Makyaj her kişiyi değiştirir bu bariz ortada zaten karşıdaki kişi bunu anlayamıyorsa sıkıntı ondadır.😃
ya dış görünüş ilk izlenimde önemli olsa da bir insan dış görünüşü için sevilmez ona sevgi bile denmez beğenmek olur o sadece o yüzden şahsen ben ilk birkaç buluşmada üstüme başıma saçıma çok özen gösterir yapacaksam hafif makyajımı da yaparım ama en azından bi 3. buluşmadan sonra falan daha rahat davranırım makyajsız da yanına giderim günlük dışarı çıkarken giydiğim kıyafetle de insanları her haliyle sevmek lazım evlendikten sonra zaten en paspal hallerine kadar görecekler birbirlerini o yüzden aşırı kasmaya gerek yok
Ne alaka şimdi? İnsan sevdiği insanın yanında bakımlı olup güzel görünmek isteyebilir insani şeyler bunlar. Kendisini iyi hissetmek için de makyaj yapabilir. Ayrıca kızın çok doğal bir güzelliği var. Sende bir kadınsın doğal yapay kategorisine mi sokman lazım illa. Güzel gözle bakan herkes güzeldir.
Ben kadına çirkin demedim ki sadece yazıya güldüm onun için sordum
Ayrıca sadece kadınlar için değil erkekler için de sormuş oldum
Ayrıca kendini iyi hissetmek için yapılan makyaj ayrı bambaşka biri gibi yapılan makyaj ayrıdır
Tabiki bakımlı olup güzel görünmek lazım ama dozunu kaçırmadan.
Bambaşka da yapabilir. Kendini nasıl iyi hissediyorsa insan o şekilde davranabilir buna biz karışmamalıyız bence
Bu çabanın bir tek bizim ülkemizin insanlarında olduğunu söylerim ama kanıtlayamam. Bir tek beğenilme değil, beğenmemek de var. Sanki dünyanın en yakışıklısı/güzeli o.
Teşekkür ederim @27esmerim 😇
Cevap
44Cevap
Hiç öyle dertlerim olmadı. Benim olduğum gibi beğensin beğeniyorsa..
Ben de sevgilimin beni beğenmesini isterim ama olmadığım biri gibi görmesini de istemem.
Beğenilmek mutlu hissettirdiği için, herkes değer görmek ve mutlu olmak ister
Geçenlerde alsancakta bir barda bir erkek bayana sen dolandırıcısın sahtekarsın diye bağırıyor. bak şu resme bu resimdeki kişi sen misin diyor bayan evet diyor erkek bir resme bak bir de şimdiki haline bak sen beni kandırmışsın diyordu. bayanlar iyice abarttı. kat kat boya fondöten ile gerçek kimliklerini saklıyorlar. hepsi aynı kalıptan çıkmış gibi hepsi aynı boya aynı poz... mimik... yapmacık oluyorlar doğal olmaları kendileri ile barışık olmalı daha sağlıklı ilişki kurmalarını sağlar..
Aynen herkes için geçerli sadece dış görünüş değil iç düşünceleri de önemli insanlar o kadar sahtekar olmuş ki evlenince veya beraber yaşayınca paylaşınca tanıyabiliyorsun..
Düğünde bile bu kadar abartılı makyaj yapmıyorum. Fotoğraf çekerken filtre kullanıyorum çünkü fotojenik değilim. Normaldeki görüntümle fotoğraftaki görüntüm aynı olmuyor. Olduğumdan daha güzel görünmekten ziyade olduğumdan daha kötü görünmemek için filtre kullanıyorum 😂😂😂
😂😂
Kadın kendini makyajlı görmekten hoşlanıyordur. Her şeyi ozguvensizliğe yormamak lazım. Bu şuna benziyor "erkekler sadece kızları tavlamak için kas yapar" hayır. Kas yapmanın vücuda birçok faydası var. Sadece bu amaçla da kas yapan erkekler var.
Bir insan nasıl yeme içmeye ihtiyaç duyarsa beğenilmeye de ihtiyaç duyar. bu yüzden insanlara onları beğendiğinizi belli eder de pohpohlamayı becerirseniz hem onlar sonsuz mutluluğa ulaşırlar hem de sizi çok severler. çünkü insanlar bencildir ve sadece kendileri hakkında konuşmayı severler.
Herkes yalnızlıktan korktuğu için kendi olmaktan korkuyor.
Sosyal medya ve tv lerde nasıl olması gerekildiği manipüle ediliyor sırf insanlar itaat etsinler diye.
Bu itaat halinde ise birey kendine yabancılaşıp ötekileşiyor ve hep başkası olma fikriyle toplumu güden sermaye sahipleri tarafından güdülüp kendini özgür hissediyor.
Bu aslında yıllardır televizyonlarda, magazin programlarında, daha sonra internette ve sosyal medyada bize dayatılan bir sosyal şiddettir. kendinizi magazin izlerken bir düşünün; ünlülerin o kadar güzel hallerine bile "olmamış, yakışmamış" gibi yorumlar yapılıyor. Aynı şekilde mankenlerin ve fotomodellerin instagramdaki filtreli, makyajlı, yarıçıplak fotoğraflarını düşünün; onlar bu fotoğraflar sayesinde on binlerce takipçi kazanıyor. Bu sosyal baskının etkisiyle, evde pijamanla aynadaki doğal haline bakan sen, ister istemez psikolojini bozup, kendini çirkin sanıyorsun. Bu tamamen medyanın teşhirciliğinden ve sosyal mevki sahibi insanların olayları abartmayı sevmesinden kaynaklanıyor.
Zaten problemimiz de o yabancılara bakıyorum acayip alakasız tipler beraber.. Biri zengin bir orta halli, biri çok güzel öteki çirkin, biri kilolu biri zayıf vs vs insanlar karakterlerine aşık birbirlerinin..
Bu arada fotoğraftaki kız çirkin yani illa gel beni eleştir diyorlar makyaj bile kurtarmamış oğlanda maymundan hallice. Yani kendinin öyle eleştiriye açana yorumu esirgemeyeceksin.
erkeklerinde sakalini kesip bakalim o zaman asjasja kadinin makyaji varsa erkeginde sakali var. Nasil erkegi sakalli taniyip sonradan sakalsiz shock oluyorsak kizda basda makyajli olup sonradan makyasiz olunca erkege degisik geliyor onun icin ortasindfa gösterin kendinizi her iki cins icin diyorum
Yalan bir sevginin içinde olacağıma. Sonsuza kadar yalnız yaşarım daha iyi..
Keşke bunu kadınlardan çok erkekler de yapsa. Şekil A sorunun kapak resmi...
Herif dağ ayısı gibi saç sakal birbirine karışmış. Bence kıza haksızlık etmiş
Sanki bu durum birazda istemdışı bir çaba gibi, bilinçaltına öyle yerleşiyor.. çünkü herkes kalp güzelliği falan der ama alenen dış görüntüyle çok rahat dalga geçer 🙄
Kıskançlık kibir böyle bir şey. Niye o benden daha fazla beğenildi. Benden daha zengin. O yaptıysa bende yaparım. Onun var benim niye yok. Kendini hep karşılaştırma içine sokuyor. Herkesin kendini bir başkasına üstün gösterme çabası.
Makyajsız daha güzelmiş yorumları yapılmıştı bu fotoğraflara.
Baya fark var arada makyaj bu kadar fark yaratıyorsa erkeklerde yapsın...
beğenilme çabasında değilim :) en doğal halimi görmüştür tanıdığım herkes
Öyle bir cabasi olmadan çok rahat söyleyebilirim ki özsevgi ve özgüven eksikliği
Olmadan değil pardon. Olmayan biri olarak...
Beni seven her halimle sevsin diye bir şey yok, beni seven her halimle sever...
Olduğu gibi sevmek en güeli. Diğer tüelü nitelikli dolandırıcılık olur.
Iste Allaha iman eden birini seveceksin ki boyle sorunlarin olmayacak. Allah icin seven zaten tipinden once dindarligina bakar. Yaratilani hos gor yaratandan oturu bakis acisi vardir.
Filli boya reklamları gibi bazı kadınlar bazı kadınlar ise son derece doğal.
Sevgilim olacak kadına her yönümü gösteririm ki ama doğru ya eski sevdalardan da artık pek kalmadi
Kesinlikle! Seven sevdiği kişiyi olduğu gibi sevsin, kabul etsin. Makyaj içini güzelleştirmez sadece göz yanılgısı verir. Bu dönemde beğenilme çabasına giren çok insan var.
yanlış anlaşılmasın övünmüyorum Ama Valla aşırı güzel bir kızım ama burnum sağolsun güzelliğimi kapatıyor
çirkin gösteriyor 😔
Sacmalik çünkü. Oldugun gibi olmak varken buna zorlanirlar... seni olduğun gibi kabul etmeyen birine yol vermek gerek aslında..
Bunlar hep tiktoktan.. Binbir farklı efekt, yüz inceltme odur budur derkeen, insanlar kendilerini sevmemeye başladı..
Makyajına ve yüzündeki boyalarına güvenme. Yollar da güzeldir ama altından kanalizasyon geçer. / Tony Montana 😂😂😂😂😂
İnsanın egosunu tatmin edebilicegi bişey olması gerekiyo zeki deilse bi başarısı yoksa bir bilgisi yoksa güzelliği ile övünmek kalıyo bitek
Mecbur davranacak olduğu gibi olana kadar böyle. Kadrajı boya çevirdi artık buraya bak başka yere bakarsan gözünü oyarım diyor, sanki ben beğenmiyorum demişim gibi takılıyor :)
Ben onlara insan kılıklı yaratıklar diyorum. Kör topal olmadan şükretmek nedir anlamayan zavallılar
Özgüven sahibi insanlar asla beğenilme gibi bir kaygı taşımazlar...
çocuk da yalnız kamu spotu gibi
evlenmeden önce traşı, wax ı yasaklayın
İsteyen beğenirler isteyen beğenmezler
Ben kafama göreyim yaptıklarım beni bağlar
Oldukları zaten o, insan ham doğar ve çoğu kişi kendini terbiye etmeden ölür
Bence de beni seven böyle sevsin zaten de hani seven de yok ki? İlla herkes en iyisini istiyor hadi deneyin hayalinizi zorlasa bile
Öz-güven problemi ve çağımızın güzellik algısı sebebiyle güzel olmaya çalışıyoruz hepimiz bende özgüvensizim bu konuda ve makyaj yapmayı da çok fazla canım istemiyor zor geliyo ya
Makyajsız çıkmaya cesareti olan kız insani cephede zafere götürür
Adam de sanki çok iyiymiş gibi şu toplara girmek tersiz
Çok şükür öyle bir derdim yok neysem oyum😎
Kız makyajsız daha güzel.
ikisini de yıkamışlar 🤣
Demekki bu işin kızı erkeği yok😀
Aynen sakata gelmeyelim🤣
Sen de beğenilmek istemiş gibisin sanki
Direkt sonuç bu
Çocuğa bak 2 tane kızıl bulmuş 😂
Arkadaş da bi traş olsaymış onu da öyle görseydk
medyanin yarattigi algi herkes mukemmel olmali dusuncesi yuzunden.
sagdaki beyfendi kro soldaki beyfendi elit biri olmuş
Bende senin gibi düşünüyorum
Bir insanı olduğu gibi kabul etmek kalp işi
Sınir olurum böyle insanlara anında bozarım
Beğenmeyene kapı orada kız iki türlü de güzel
İnsan egosuyla yaşayan bir varlık çünkü
içten davranan kalmamış
Kız makyajı becerememiş allahtan
İnsanın doğasında var😄
Beğenilme çabasına girmek çok yorar.
Gram umursamadım bugüne kadar
Özgüvensiz oldukları için
Dünyayı beğenilme olarak kabul edenler çoğalmış.
Ssalak oldukları için
Ye kurkum ye demis degil mi? Bosuna mi demis...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?