Selamlar... Bazı kişilere flört etmek saçma geliyor, flörtü ve sevgililiği aynı şey olarak görüyorlar, bazı insanlar ise sevgililiği ciddi görüyorlar, bir ad koyulmuş vesaire... Siz ne düşünüyorsunuz? #Eoéa_Eoéa
Bu flört olur olmaz saçma geldi. Yani sürekli sanki bir insanı yedekte tutmak gibi bir şey. Sevgili desen değil arkadaş desen değil. Çok saçma bir ikilemin arasında kalıp duruyorsun. Zaten artık kimse adam akıllı sevgili bile olmuyor. Herkes herkes ile flört.
Bana göre flört dönemi çok saçma bir şey. İki taraf da birbirini seviyor, birbirinden hoşlanıyor. Yani bunun flört dönemi olduğunu belirleyen şey sadece " Konuşalım yaaa bakalım ne olacak " mı?
Bana göre her şey 1 veya 0'dır. Ya vardır ya da yoktur. Ben 8 ay flört diye bir şey duydum yahu. 8 ay flört ne abi?
Hadi bak, hoşlanırsın edersin 3-4 gün konuşursun, emin olursun ve buluşursun. Sonra da orada da her şey güzel geçtiğinde sevgili olursun.
Millet uzattıkça uzatıyor. Hayat akıyor, dakikalar, saatler.. Her şey geçiyor ve gidiyor. Bundan seneler önce sosyal medya yokken millet ne yapıyordu? Hoşlanıyordu, buluşma günü belirleyip, " Taksimde heykelin önünde saat 7 de buluşalım " diyordu ve o günden sonra da sevgili oluyorlardı. Sevgililik de yavaş yavaş ilerliyordu. Flört denen zımbırtı yoktu.
Flört; birlikte bir ilişkiye başlamaya niyet etmiş iki insanın cilveleşme dönemidir , kurlaşma da diyebiliriz ) Sevgililik; ise bir ilişkinin başladığını ifade eder. Yani aradaki fark birinde bir ilişkiye adım atma çabası var diğerinde ise başlayan ilişkiyi sürdürme çabası
Flört, tipik olarak romantik bir ilişki geliştirmek amacıyla birini tanıma sürecidir.
Romantizm (sevgililikle eş anlamlı bir literatür), iki insan arasındaki sevgi, şefkat ve cinsel arzunun ifadesidir.
Aşk, derin bir sevgi duygusudur.
Yani bir bakıma flört, geleneksel bir kur yapma ve kur yapma süreci olan bir kur yapma biçimidir. Muhtemelen romantik bir ilişki geliştirme niyetiyle birini tanımanın bir yolu. Ve romantizm, iki insan arasındaki aşkın tezahürüdür.
Yani sanırım her şey insanların aradığı şeye bağlı. Sadece eğlenmek ve birini tanımak istiyorlarsa, muhtemelen peşinde olduğukları şey flört etmek. Ancak bir ilişki veya evlilik gibi daha ciddi bir şey arıyorlarsa, muhtemelen aradıkları şey romantizmdir.
Flört dönemi daha çok birbirini tanıma dönemidir. Hoşlantı vardır, sevgi yoktur. Bağlılık yoktur. Sorumluluk yoktur. Sevgililik döneminde ise karşıdaki kişi kısmen tanınmış olur. Hoşlantı sevgiye dönüşmek üzere olur ya da dönüşmüş olur. Karşıdaki kişiye karşı bir sorumluluk vardır.
Flört geniş insanların bakış açısı ile tanışırken isteyen istediği kişiyle konuşur kimse karışamaz tabiri gibi bir şey eskiden insanlar biriyle tanışınca kimseyle muhatap olmaz güven saygı içinde birbirlerini tanırdı şimdi bunun aşı flört oldu güya bana göre bir insan biriyle adım atıyorsa bir ilişkiye ondan başkasıyla konuşuyorsa yeryüzünün en kötü tabirini hak ediyordur.
Flört sevgililik öncesindeki o minik tatlı heyecanların yaşandığı, eğlenceli bir geçiş dönemiyken sevgililiğe adım attığınız an geri sayım başlamış demektir.