Oğlum var ben onu adam gibi büyütüyorum elin kızı kimde benim adam gibi yetiştirdiğimi adam edecek annelerin evlatlarıni aşağılama şekli çok yanlış bir cümle
Ben gulup geciyorum ama genelde daginiklik ( bana gore dogal yasam ) ya da anlik kizdirma ile ortaya bol bol atilan bi cumle peki siz kadinlara bu ve benzeri bi cumle kullaniyomuydu aileniz cevrenizde ya da kendinize duydunuzmu
Özellikle anneler arasında oldukça yaygın bir bakış açısı bu.
Birçok kadına da benzer şekilde yaklaşılıyor ama biraz farklı biçimde:
“İyi bir eş bul, seni toparlasın”, “Evlilik insanı düzene sokar” gibi cümlelerle… Yani mesele sadece erkekleri “adam etmek” değil, evliliği bir tür çözüm gibi görmek.
Oysa gerçek şu: Kimse kimseyi adam edemez. İnsan değişecekse bunu kendi isterse değişir. Doğru partner sadece destek olur, aynaya bakmanı sağlar. Ama sorumluluk, olgunluk, karakter bir başkasının omzuna bırakılamaz.
Bu söylem aslında annelerin kötü niyetinden değil; “çocuğum düzenli, mutlu olsun” isteğinden çıkıyor. Ama günümüzde insanlar şunu daha net görüyor: İyi bir ilişki insanı geliştirir, kurtarmaz.
Yani evet, bu yaklaşım çok var; ama artık birçok kişi bunun pek de gerçekçi olmadığının farkında.