Sevgilimle ayrılmalı mıyız?

Merhaba arkadaşlar.
Gecenin bu vakti uykumu kaçıran bu konuyu sizinle de konuşup akıl almak istedim. Hayatımda uzun zamandır biri var. İlişkinin ilk yılı bana çok umursamaz davranıyordu çok ilgisizdi ama ayrılmak istediğimde de ayrılmıyordu. Her neyse sonra bir ayrılık oldu ve çocuğa güncelleme geldi resmen. Şimdi 2 seneden fazladır ağzımın içine bakan beni çok seven bir arkadaşım var. Bugüne kadar ona hiç ihanet etmedim. Yalan bile söylemedim. Kızacağı bir şey bile olsa hep dürüst oldum bu sayede de bana çok bağlı ve çok güveniyor. Ben mühendislik okuyorum son senem. O ise lise mezunu. Ben evlilik yaşına yaklaştıkça ve işler iyice ciddiye binmeye başlayınca haliyle duygularımla değil mantığımla hareket etmeye karar verip acaba evlenirsek mutlu olur muyuz, acaba istediğim gibi bir hayat yaşar mıyım diye düşünmeye başladım. Çünkü yıllardır bunun için okuyorum. Erkek arkadaşımın evvelden beri sabit bir işi olmadı. Sürekli işten işe atladı. İlerde düzelir seneye düzelir, iyi bir iş bulur diye diye 5 yılı devirdik. Ama hala bir gelişme yok. Birbirimizi seviyoruz ama ileride ben mühendis olursam ve erkek arkadaşlarımı birileriyle tanıştırırken iş konusu açıldığında acaba kendisini kötü hisseder mi, kırılır mı, ya da ben rahatsız olur muyum diye düşünmeye başladım. Bu ve daha yazmadığım pek çok farklı yönlerimiz beni çok düşündürüyor. Ayrıca eğer bir gün severek ayrılmak istersem bile bunu asla kabul etmeyecek, kendine zarar verecek, drama yaşatacak biri o. Bu da beni korkutuyor. Yani ileride belki evlilik düşünmeyeceğim ve ayrılmak isteyeceğim, ama asla kabul etmeyecek biliyorum. Onun bu bağlılığı da beni çok korkutuyor. Sizce bu sorunlar önemli sorunlar mı? Ne yapmalıyım? O üzülmesin diye sevdiğim ama doğru kişi olduğuna emin olmadığım bir ile hayatıma devam mı etmeliyim, yoksa ikimiz de üzülürüz ama sonunda atlatırız deyip kesin bir şekilde ilişkiyi mi bitireyim?
Sevgilimle ayrılmalı mıyız?