Sadakat konusunda erkekler mi daha iyi yoksa kadınlar mı?

Sadakatin cinsi olmaz der ve bu şiirle devam edeyim.
Tuncel Kurtiz
Bana sorarsan erkekler bu konuda daha iyi. Nedenine gelirsek erkeklerde yanındaki kadını sahiplenme duygusu vardır. Yani cinsel olarak biriyle birlikte olsa bile yine karısının yanına dönüyor ve hala karısı o adam için daha değerli. Erkeğin sadakatli olması için bu yeterli aslında. Kadınlar ise fırsat olup daha iyisini buldukları zaman direkt yanlarındaki eşlerini sutluyorlar. Zaten aldatan kadın yoktur başkasına kaçan kadın vardır. Kadın için aldatılma değil terkedilme korkusu vardır. Karısını terkeden adam da çok azdır. Dolayısıyla sadakatli erkek daha fazla. Erkeğin korkusu ise aldatılmak ve kocasını aldatan ve yakalanmayan çok kadın var.
Sevmenin cinsiyeti yoktur ki, gerçekten seven erkek ya da kadın hiç farketmez sadakati de içinde barındırır zaten. Sevgisinin, hayatınının, davranışlarının... Her şekilde her şeyine siner bu kavram. Gözü dışarıda olup seviyorum diyenlerin önce sevgisini sorgulaması lazım, ki buna dahi gerek duymadan sadece uçkurlarının peşinden sürükleniyor çoğu ve bundan keyif alıyorlar. Benim gözümde kendisine saygısı olmayan varlıklar her biri. Böyle olunca da karşısında ki insanı ne kırmaktan, ne üzmekten çekiniyorlar çünkü tek düşündükleri kendi zevkleri. Düşündükleri dedim ama bu tür insanlar beyinleriyle düşünmüyor çok...
Teşekkür ederiim.💫
Karakterli olan sadakatlidir, günümüzde kadını erkeği kalmadı, mide bulandırıcı...
Ricalar:)
Cevap
18Cevap
Erkekler daha iyi
Kadınlar.. Erkekler nefsine daha yenik düşüyor. Kadınlar toplum baskısı nedeniyle nefsine olan hakimiyeti iyi biliyor😃😃 Erkekler hiç iyi degil bu konuda.. Gozleri gidiveriyor.. Sonra heyecan yapiyolar kafalar karisiyor. Sonra hoop yeni kapilara😂😂
Genellemelerden nefret ederim, bunu da bir cinse indirgemek hatalı bir durum olacaktır.
Sadakat ve birine merhametle, sevgiyle, saygıyla bağlı olmak tamamen fıtrat meselesidir, gerisi teferruat...
Sadakatsizlik net olmamaktır. Zamanında yarılamazsın mesela aldatırsın. Bazı tiplerle ayrılmak zordur bırakmaz yapışır.
Hiçbiri. Çünkü kadınlar sadakatli olsaydı erkek aldatacak kadın bulamazdı. erkekler sadakatli olsaydı kadınlar aldatacak erkek bulamazdı.
En çok seven derim. Her konuda cinsiyetçilik yapılıyor, bari bunda yapılmasın.
cinsiyetle alakalı olduğunu sanmıyorum bence tamamen karakter meselesi. 🍬
bi 10 sene öncesine kadar kadınlar daha sadıktı şu an erkekleri solladılar.
Bence bunu cinsiyete bağlamadan tartışmak lazım, karakterinin sağlamlığına bakar
İkiside değil herkesin aldatma potansiyeli var güvenmem
Kadınlar erkekleri yoldan çıkarıyor. Üzülen yine kadınlar oluyor. Linçler gelsin
Erkekler asla sadakatli değil ama kadınlarda değil ama bazı kadınlar sadakatli
Bu tamamen şahsiyetle alakalı. Kadını erkeği farketmez
Kadınlar daha iyi. Erkekler nefsine pek hakim olamıyor.
Sadakat - sevdiğini kaybetmemek için diğerlerinden vazgeçmektir... Gözüne, sözüne, gönlüne sahip çıkmak... Hayatında biri varken onun ile yetinmektır... Kadın veya erkek farketmez, sadakat - ahlak meselsidir
Kadinlar en azidan gizli yapabiliyolar ve gercekten sadakatli kadjnlar var. Kii boule bi ulkede evli sevgilisi var demeden yuruyolar kadinlarin aldatma sansi cok daha yuksekken erkeklerin bu kadar serefsiz olmasi canimi sıkmiyo degilahshha
Kadın erkek fark etmez karakter neyse odur karakteri bozuksa iki taraf da yapar çoğunlukla erkekler yapıyor ama bilmiyorum artık yıl olmuş 2022 kimin eli kimin cebinde belli değil herkes günübirlik ilişkiler yaşıyor.
Kadınlar tek eşli olmaya yatkın oldukları halde kadın erkek aldatma oranları aynıysa kadınlar daha sadakatsizdir. Nokta. Kimse lam cim etmesin.
Kadınlar daha sadakatli.
Karakter sahibi olanlar iyi
Hemcinsim diyorum buna. Sadece etrafımı ve gördüklerime binaen baz alarak söyledim bunu.
Genelde erkekler sadakatsiz olur...
kadınıda erkeğide olmaz karakter meselesi
Kadınlar daha iyi.
Kadınlar daha sadık
İnsanlara göre değişir karakter kişilik aile
Ne yalan söyleyeyim hiç sadık degilim
Kadın boşlanmadığı sürece
Biz tabiki
Kadın.
insanın içinde olan şeyler bunlar bence
İkisi de berbat
Kadınlar bence