Sadece bu mevzu için değil, insanlar toplumsal olarak değer görmedikleri için, arkadaşların dan, çevresinden adrta önemsenmek dilenir. Bu nedenle ufak yalanlar önemsiz gelir olmamış, yarım kalmış kişiliklerine. Kendilerini anlatırken her kelimede mübalâ bir şekilde önemlilik akar ağızlarından. Daha illkokul yıllarında aileden edinilemeyen önemliliğin, değerin aşırı beklentisi ile daha dış çevreden edinme arzusu ile başlar bu ihtiyaç giderme çabası ve bunun için söylenen beyaz yalanlar (?) Bazen bu çabalar o insan dan daha hızlı büyür maalesef.
Özgüvenli ve kendini havalı göstermek için. Oysa ki yanlış. Neysen o olmalısın. Şahsen ben peşimde birinin olmasını istemiyorum. Zaten benim bir tarzım ve duruşum mevcut. Yalanlarla ballandırmaya gerek yok.
Karşı cins peşimde yalanı insanların biraz kendini beğenmesi biraz hayal dünyasında yaşaması biraz da kıskanılmayı istemesinden kaynaklanıyor. Bir de kişi biraz egoluysa işin sonu gelmiyor. Bu durum kadin erkek farketmeksizin her iki cinste de görülebiliyor. Bir de yaşı belli bir olgunluga ulasmis kisilerde gorülüyor hani bende hala iş bitmemiş gibilerinden bunun canlı örnegini 15 gün önce bir arkadasta görüňce kızdaki özgüven patlamasına ben bile şaşırdım
Peşinde demeyle peşinde olunmuyor aslında çok beğenenim var demek istiyor haliyle kendilerini beğeniyor egoları ağır basıyor yani abla kendini her türlü öven insandan uzak durmaktan fayda var bırak kendisini beğensin oralı olma üzerine gittikçe iyice kendilerini bir şey sanarlar