Sizin tepkiniz ne olurdu bu durumda?

Önceden beri ailemle aram limoni eşimi hiç istemediler 14 yaşındayken başımdan kötü bir olay geçmişti ondan beridir ailemle bağım günden güne koptu bana evde kalmis kız gözüyle baktılar sürekli yüzüme vurdular hor gördüler disladilar kinadilar sonra eşimle tanıştım sevdim kaçarak da olsa evlendik şu an 1 yaşında kızımız var ama ailem tekrar tekrar eski meseleleri açıp beni uzuyorlar igneleyip duruyorlar üstelik eşimin ailesinin beni istememesinin bir diğer sebebi de benim ailem özellikle babam ve büyük ablam beni o kadar kötülediler ki eşimin ailesi beni hiç bir zaman istemediler çocuğumuz oldu yine rahat bırakmadılar iki ablam var biri evli diğeri boşandı şu an ikisiylede konuşmuyorum hep eskiyi açıp beni uzdukleri için eşimde istemiyor konuşmamı eşim hep şunu söylüyor "ablanlar seni kıskanıyorlar böyle yapmalarının başka açıklaması olamaz bir insan kardeşine böyle davranmaz çünkü" diyor ben bu duruma çok üzülüyorum ve ailemle konuşmama kararı aldım bazen konuşmak istiyorum bazen söyleyeceklerinden dolayı konusmaya çekiniyorum açıkçası beni uzup kirmalarindan geçmişi acmalarindan korkuyorum. Siz olsaydınız nasıl davranırdiniz? Ailemle konuşmamakla iyi mi yapıyorum?
Sizin tepkiniz ne olurdu bu durumda?