Sevgilimle 5. yılımız olcak ailesi beni biliyor ama ailesi böyle şeylere karışmıyor benim annem biliyor sadece ailem muhafazakar ciddi bi şekilde seneye okulum bitçek o tıp okuyor uzmanlık sınavını kazanmadan evlenemem diyor ama daha bu sınava 3 4 senesi var benim yaşım 21 hemen çoluk çocuğa karışmak istiyorum geçen sene hamile kalmıştım sevgilimden ama aldırmak zorunda kaldım evlenince çocuğu olunca sınavı kazanamam modunda günlerdir bu konuyu konuşuyoruz beni sevdiğinden gram şüphem yok ilerde seni daha güzel yaşatmak için senin için 4 senemi veriyorum diyor ama benim parada pulda gözüm biran önce onla hayata başlamak istiyorum ama bu sadece onla başkasıyla evlen gibi şeyler yazmayın normalde benimde aklımda onu görene kadar evlenme hevesi yoktu ama onla ilk konuştuğumda ilk ondan öyle bi elektrik aldımki ben bu çocukla evlencem dedim yani ama evlenemiyorum maalesefki
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Öncelikle bu devirde evlenenlere Allah binlerce kez yardımcı olsun. Kişisel fikrime gelince, insanlar hayatlarını garantiye almadan evlenmelerine çok karşıyım. İsterse dünya yakışıklısı ya da dünya güzeli olsun, aşkın doruklarında olsun hiç fark etmez. Öncelikle insanın kendisini garantiye alması daha sonra da sorumluluk alması gerektiğini düşünüyorum.
Bu işin 5 yılı 10 yılı yok. Parayı şu gün önemsememen, aynı evde, aynı sorumluluklarda yaşamadığından. O kapıdan içeri girdiğiniz vakit iki kişi kalacaksınız. O aşk dediğiniz hormonlar bitecek, yerini sevgiye alacak.
Üstelik yaşlarınız o kadar küçük ki.
Hayatlarınızı ve sorumluluklarınızı yerine getirmeden evlenmenizin doğru olmadığını düşünüyorum.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bak sana şunu söyleyeyim. Karşındaki kişiyi ne kadar seversen sev, o da seni istediği kadar sevsin ama yine de kimse kimseye yüzde yüz güvenmemeli. Sen nerden biliyorsun uzmanlık sınavını kazanır kazanmaz seni nikahına alacağını? Bence sınavını kazanıp, kariyer yaptığında sana tekmeyi koyup kendisi gibi birini yani eğitimli birini bulur onu alır. Şu an sen ne yapıyorsun bilmiyorum ama sen de evleneceğiz diye beklerken ortada dımdızlak kalacaksın. Bence cinsel ilişki boyutu da ilişkinin heyecanını kaçırmış. Hele 4 sene sonunda hiç kalmaz. Günah kısmı hakkında bir şey demiyorum çünkü bu seni ve onu ilgilendiren bir mesele, bir başkasını değil. Ama senden ricam sen de ya oku ya çalış kendi hayatınla ilgili bir şeyler yap.
00 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 478 cevap paylaştı. maalesef, kadınların bu güven duygusuna dicek bişey bulmak zor. Eleman yarın veya aeneye baska bir hatunla evlense ne yapabileceksin. yüzüstü bırakılan, veya cinayete kurban giden kadınlar böyle olacağını bile bile mi gittiler. Kadınları kandırmanın en kolay yolu evlilik teklifi, sonra mızmız mod, şöyle olsun böyle olsun, sonra ya tekmeyi basar baska hatunla evlenir, ya da baska hatun bulsa da, metrea moduna ikna için enterikalara devam eder, sular kesikti, sana aşığım falan filan. O kadar uyarıyoz, yapmayın, vermeyin, İlk darbede üstüne tüm erkekler bedduayı yiyoruz, bizim suçumuz ne
00 Yorumla
Birincisi 21 yaş evlenmek için çok erken bir yaş. Ekonomik özgürlüğünüzü dimdik ayakta hissetmeden girişilecek bir mevzu değil. Arannızda bir sevgi varsa ki öyle gözüküyor bunu birkaç sene daha sürdürmeniz mümkün olacaktır. Zaten ilişkinizde belli bir seviyeye gelmişsiniz. İnanın bu şekilde devam etmeniz niyetler kötü olmadıkça sonu güzel olacaktır. Hayata biraz hazırlanmak için kendinize biraz şans tanıyın. Bu şans ta ZAMAN.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
82
Cevap
71Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 13,8b cevap paylaştı.
+1 yılYani bu ilişki yolunda gibi görünüyor. Ancak 21 yaşında hemen evlenip çocuk sahibi olma tutkusuna neden bu kadar kaptırmış haldesiniz bunu anlamıyorum. Sevgiliniz eğitim hayatına odaklı gitmek istiyor. Elbette beraberlik yılı olarak o raddedesiniz ama yaş itibariyle çok aceleniz yok. Zamana bırakın ama çocuk işi gerçekten sıkıntı. Özellikle eğitim odaklı birini baba yapma isteğiniz çok yersiz.
100 Yorumla Evet seni seviyor olabilir, seninle güzel zaman geçiriyor olabilir ama sevgi her şey demek değil. Gerçekten çok sevdiğini de sanmıyorum. Kaldı ki pek çok şeyi de yaşamışsınız. Ben seni oyaladığını ve uygun bir fırsat yakaladığında da ayrılacağını düşünüyorum. Çok detay bilmiyorum ama şu anlattığın şeylerden sonunu kestirmek çok da zor değil. Günlerdir bu konuyu konuşman da hata. Niyeti olsa birşeylerin adını koyabilirdi. En azından bir nişan vs. Zor bir durum senin için. Anlıyorum ki sen bu kişiye bayağı kaptirmişsin kendini. Umarım duygularınla değil aklınla kararlar alırsın.
31 Yorumla
Soran+1 yılSöz nişanı istemeyen benim ailem öyle bi şey olursa beni 4 sene bekletmez çünkü Mardinliyim tahmin edersin buranın kültürünü zaten ayrılmayı göze aldım daha kötü oldu oldu ilk kez bu durumdan ayrıldık ama 2 gün sürdü komitesi vardı girmedi hani cidden ayrılsam okulu 1 sn bile düşünmeden bırakıcak durumda
Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. daha 21 yaşında sevgili dediğin çocuğun altına yatıyorsun (ya da üstüne), hamile kalıyorsun, çocuğu aldırıyorsun... Bunu burada gizli profille anlatıp vicdan yapıyorsun... Sen ve senin gibiler en adi hayata layıksınız ki birçoğunuz adi şekilde can veriyorsunuz, her gün haberlerde izliyoruz. "Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz; nasıl ölürseniz öyle dirilirsiniz."
51 Yorumla- +1 yıl
Kanka muhtemelen altina yatmistir ustune yatsa hamile kalma ihtimali daha dusuk oluyor galiba
İlişkiye giridysrniz geçmiş olsun. Büyük azap var sizin için. Zina çünkü ve ilişkiye girdiğini için bir gizemin kalmamıştır çocuğun gözünde çocuk ulaşmak istediğine ulaşmış evlenmeyi unut. Çok satsın. Niye hemen ilişkiye girdim hamile kalmamak için prezervatif kullansın ya da hap kullan canım ya.
40 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılBu soruyu okurken neden çok sinirlendim
neyse yoruma gelecek olursak
sevgilin tıp kazanırken sen neredeydin
sende kazansaydın da ona bağlı kalmasaydın
2. si bu 4 sene zarfında senden sıkılır zaten ayrılırsınız.
Tek sana kızmak istemiyorum çünkü burada hatalı sadece sen değilsin en az sen kadar o da hatalı
hem seni kullanıyor geç evlenmiyor geç hayatına bakıyor kariyer yapıyor nasıl bir bencillik bu ya30 Yorumla Bence çok önemseme, önce kendi hayatın, zaten hata yapmışsın çocuk aldırmak ne demek. Bu hatanın üstüne çok güzel bir aile kuracağını düşünme, muhafazakar bir ailede olmak yetmiyor bazen. Lütfen yazdıklarımı yanlış anlama ancak daha 21 yaşında yaşadıklarına bak. Ayrıca evliliğe zorla. Olmuyorsa bırak. Bak dünya kadar uzmanlık sınavına giren arkadaşım var oda yapar bu işi yapamıyor ise seni oyalıyordur
12 Yorumla
Soran+1 yılDaha girmedi tıp 3. sınıfta abiside tıp okuyor evli tusu kazanamadı eşiyle abisi büyük ihitmal evlenme kazanmadan diyor ondan etkilendiğini düşünüyorum zaten ben zorla evlendiremem onu
- +1 yıl
Bu konuyu çok ciddi düşündür ona. Yani gerekiyorsa duygusal yaklaş ama tusu evlenince daha rahat kazanadabilir. Ama şuanda ezilirsen bu konuda ne zaman olsa istediğimi yapacak konumuna girecek. Bak tıpçılar genellikle sonradan sıkıntılı insanlar olurlar. Birazda senin istediğin şeyler ön planda olsun
Ya hadi ordan gitsin seni daha iyi yaşatacak mis yalan ya buna inanma. Okulu bitince de sana tekmeyi koyar sevgisinden şüphem yok diyon hadi ordan kişi ye sevgi gostermesen o da sana birdaha vermez. . kardeşim yanlış anlama da bence yolun sonu boka çıkar.
16 Yorumla
Soran+1 yılAyrıldım geçen ay ne mesajlarına ne telefonuna cevap vermedim ilk kez ağladığını gördüm ben onu şu anda bıraksam 5 yıl kendine gelemez sevmeyen insan 5 yıl nasıl dayanır bunun açıklamasını yap lütfen
- +1 yıl
Ayrıldığın gibi mi ağladı hayır. Araya zaman girdi sonra ağladı demi. Yanliz kaldı boşluğu dolduramadi diye pişman olduğunu seni sevdiğini onu affetmeni istedi.. sanane kendine gelip gelmemesinden madem 5 yılı çöpe gitsin istemiyor evlenecek evleniyorsa da senin hayatını erteletmeyecek
Soran+1 yılBanane olmuyor işte ayrılsam bi şey değişmiycek zaten uzun bi süre bitirmek için uğraşırım çünkü 5 yıl hani ve kolay kolay toplayamaz başka biriyle tanışcamda evlilik yoluna girilmekte bunun zaten bi 10 yılı var ki ben başka birini düşünmek bile istemiyorum öyle bi şey olsa hani diyorlar ya yanındakiyle yaşarsın aklındakiyle ölürsün benimki o hesap olur
- +1 yıl
O öyle olmuyor emin ol. Doğru insan i bulduğunda 3 ay içinde de evlilik olan ilişkiler gördüm. Sen belli ki ayrılmak istemiyorsun alışmışsin birde ilişkiye girmişsin evleneceğin seveceğin adam bozuk olduğunu öğrense gibi tedirginlikler var olan oldu geçen geçti bari bunla devam edeyim diyorsun ya 5 yıl daha versen ve olmazsa ne oldu
Soran+1 yılPişman değilim bu konudan zaten 5 yılın illa bi izi olacak onunda bileğinde dövmem var mesela
+1 yılLütfen bu yazdığım yorumu incitici olarak algılamam ama 21 yaşındasın ve muhtemelen daha küçük yaşta hamile kalıp çocuk aldırmışsın bu çok büyük bir tramva, çok üzüldüm senin adına. Sevgilinle maalesef ki evlenemeyeceksiniz.. bu konuda da kendini baskılama. Sevişmiş olman onunla evlenmek zorunda olduğunu göstermez. seni ona bağlayan sebep yüksek ihtimalle bekaret konusu ve bu yüzden vazgeçemiyorsun.Çok küçüksün ama büyüyeceksin.. sevgiler🌼
21 Yorumla- +1 yıl
Evet ama herkes sevisip baska birileriyle evleniyor bu da etik degil cunku bir insanla yasanabilecek en uc sey yasanmis oluyor sonra evlenince bosanmalar artiyor bu durumda da en iyisi hic evlenmemek ya scayim evlilige
- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yıl21 yaşında çoluk çocuğamı karışmak istiyorum dedin.. Kuuzm senşn hiçmi kendine saygın yok. Allahını seversen adam çok doğru kararlar vermiş. Mesleğini eline almak istiyor. Sende neredeyse boş ver ya, önce evlenelim çocuk yapalım derdindesin. Evlenip çocuğu olsa adam nasıl uzmanlık sınavına hazırlansın.. Bu nasıl mantık
316 Yorumla- +1 yıl
@Gzay12 ne alakası var. Sevgilim hemen çocuk istiyor. Bırakayım işi gücü eğitimimi hadi çocuk yapalım. Bende o arada dilencilik ile para kazanırım. Ben adamın yerinde olsam büyü öyle gel diye resti çekerim. Siz kariyer yapmayı hayatta yaşam standartları yüksek bir hayat yaşamayı Kızılay dağıtıyor sanıyorsunuz galiba
- +1 yıl
Ben yazdığım yorumun hangi kısmında adamın kariyer planıyla ve bu süreçte çocuk sahibi olmak istememesiyle ilgili eleştiride bulunmuşum osterebilir misin? Bana bu şekilde yorumla karşılık verirken anlatmak istediğimi anlayabilmiş olmadığınızı varsayiyorum , benim değinmek istediğim tek nokta bu fikirdeyse çocuk yapmayacakti koruncakti bir çocuğun doğmadan ölümüne sebep olmayacaktı demeye calistim
- +1 yıl
@Gzay12 bence sen benim anlayıp anlamamamı değil. Sen okuduğunu anlamayı dert et. Ne yazmış.
"uzmanlık sınavını kazanmadan evlenemem diyor"
Anlaşılan tıp eğitimi hakkında pek bilgin yok. Bak bakalım uzmanlık eğitimi ne demek oluyor.
Daha mesleğini eline alamamış ne evlenmesinden bahsediyorsun. Onuda geçtim ben 31 yaşında mühendisim yurtdışında yaşıyorum. Keza eşimde aynı şekilde. Biz bile gelipte rahat rahat hadi bebek yapalım demiyoruz. Daha görmek istediğimiz bir çok ülke. Yaşamak istediğimiz hayatlar var.
21 yaşında anne olmak daha hayatta doğru dürüst hiç bir tecrübesi olmayan hiç bir ülke farklı yaşamlar görmeden anne olmak demek. Ne katabilirsin o çocuğa.
Bebek aldırmaya gelince, bu onları rahatsız etmemişki aldırmışlar. Ailem muafakazar diyor 20 yaşında hamile kalıyor. Unutmaki çocuk tek taraflı yapılmıyor. İki tarafında suçu var o konuda. - +1 yıl
@Gzay12 sende haklısın tabi. Güzel bir aparkat :)
- +1 yıl
@Gzay12 hanfendi çocuk yapmak okadar kolay değil, korunduğunuz zaman bile olabilir. Hadi diyelim korunmadılar düşüncesizlik ettiler. Ve bir hamilelik durumu oldu. Erkeğin hayır illaki hamile kalacaksın sonrada aldıracaksın dediğini sanmıyorum. Sonuçta bir hamilelik oldu ise bu iki tarafında hatası. Kürtaj ile alındı tamam doğru yanlış tartışılır ama yapıldı bu.
Ee bundan snra gene kişi evine çocuğuna bakabilecek bir durumda değilken sırf hanfendi istiyor diye okulunu tüm eğitimini bırakıp hadi evlenelim, bu hayat pahalılığında bakarken canımız çıkacak cocuklar mı dünyaya getirelim desin.
Deminden beri ciddiyete dökmeyeyim sende farkındasındır diye esprili konuşuyorum ama realiteyi görebilmek vs bunlar yok sizde galiba.
Deminden beri de bi hakaret ezme modundasın. Konuşmalarına dikkat et. Çocuk yok senin karşında. - +1 yıl
@Gzay12 kaç senedir birlikteler neden beraber olmasınlar.
Ve birçok doğum kontrol yöntemi var ama hiç biri %100 değil. Prezervatif bile delik olma ihtimali var. Ki konumuz bunlar değil.
21 yaşımda çocuk sahibi olmak için evleneceği erkeğin eğitimini bitirmek istemesinden şikayetçi olan birini nasıl haklı görebilirsin - +1 yıl
Haklı bulduğumu hiçbir cümlemde soylemedim çok fazla çarpıtiyorsunuz konuyu, kadinin istekleri planları dogrultusunda biriyle birlikte olması gerekirdi benim rahatsızlık duyduğum noktada sanki bir kilo elma alıp aaa ben bunu yemek istemiyorm deyip çöpe atmış gibi bir rahatlıkla hamile kaldım gittim çocuğu aldırdım demesiydi kadının benim endekslendigim tek yer burasıydi mevzuda
- +1 yıl
@Gzay12 yok yok bi iletişim kurma şansımız yok. Kadın akmı diyor den neden akmı diye sordun diyorsun.
Selametle hanfendi. İyi günler
+1 yılİlk başta annem muhafazakar demen beni irite etmişti sonra hamile kaldım sonra çocuğu aldırımdım değince anladım ki siz başı kapalı Müslümansınız he 4 yıl beklermisin mutlu olurmusun bilemem ama o aldırmdığınız çocuğun laneti mahşer gününe kadar sırtınızda yük katilsiniz
12 Yorumla- +1 yıl
Abi zaten zina çocuğu olacaktı. En baştan böyle b*k yoluna girmeyeceklerdi. Bunlar evlense bile bunlardan bi cacık olmaz. Taş çatlasın 2 sene sonra boşanırlar.
- +1 yıl
Lanetlerin en beteri yaşanmamış hayatların lanetidir. O mal yüzünden hatunda lanete ortak olmuş, kimse kendini cehennem ateşinde acı çekecek olarak görmez. Müslüman demek yaratıcıya teslim olmuş anlamındadır, davranışları şeytaniyse, bu kişilerin kendi problemidir. Munafık kafirlere göre dini yargılaman yanlış, kuranda maun suresinde bu kafirlerin kıldıkları namaza bile lanet okur. Şeytanın sana gaz veriyor, 3 günlük dünyada fazla gaza gelme geri dönemeyebilirsin
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlenecek adam cocugu aldırmaz. Tekmeye hazır ol. Şahsen bende benim çocuğumu aldıracak insana vicdanen sevdigim diyemem. Seni kullanıyor cok şükür kızların bi türlü anlamadıgı şeyde bu. Erkeklik hormonlarını yürütebilmek amacıyla yürüyor erkeklet ama siz kadınlarda safsınız beni seviyor ayağı yapıyosunuz sen bi o tekmeyi ye o zaman gel burada ağlarsın yeterince
50 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Çocuk boş yapıyor sende inaniyorsun işte senin için bişi yapacak kişi çocuğunu aldırtmazdı burada olanlar sana oluyor işte kör olma gözünü aç biraz kullanılıyorsun kabullen ona göre düşün 5 yil sevgililik nedir ztn en saçma şey sonra evleniyorlarda ne oluo çoğu ayrilio 5 yil evlilik düşünmeyen bundan sonra düşünür mu az mantıklı olun yaaa şaka mısınız
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı.
u +1 yılBence sınırını bundan sonra çiz. Yakın davranma. Evlilik konusunu açma.
Tavrı değişiyorsa anlaki aklının çalıştığı konu belli...
Ayrıca evlilik için yaşın çok küçük. Merak etme henüz çok erken kaldı ki 30-35 yaşını devirip öyle evlilik yapanlar var çünkü kişiliği oturmuş kadın ve erkek şart evlilik için ve 2 tarafın da ne istediğini bilmesi olgun tutumlara sahip olması şart seni ve partnerini üzülerek tasvip etmiyorum..00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı. Sana olacakları söyleyeyim. O uzmanlığı kazanır hayata atılır. Karşısına senden daha eğitimli ve güzel kızlar çıkar ve bu ilişki hayaller biter.
Hiç şaşmaz emin ol.61 Yorumla
+1 yılSevgilin uzmanlık sınavını kazandıktan sonra yepyeni hayaller peşinde koşmaya başlar yeni kızlarla tanışır sana da bay bay yapar. Bu hayatta hiçbir başarı arzun yok mu? senin hayatta ki tek derdin çocuk mu? Sevgilin ne güzel eğitim alıyor doktor olacak sen ne olacaksın? Doktorlar kendisi gibi başarılı biriyle evlenir.
52 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle evlenmek istiyorum diyor başka bir şey demiyor asalak gibi yaşayacak
- +1 yıl
Ve işin tuhaf tarafı seninle bir ilişkiye de giriyor ve hamile bırakıyor bunla yetmez gibi kürtaj oluyorsun daha yaşın kaç hele zaten bekaretinin gitmiş olması da acı verici çünkü çocuk senden alacağını almış zaten artık başkalarının tadına bakar güzelim geçmiş olsun ömrünü böyle erkeklere harcayan tüm kızlara ne diyeyim üzülüyorum sadece valla...
+1 yılAilen seni muhafaza edememis ya da sana tesir etmemis sizin yuzunuzden bize demedikleri kalmiyor insanlarin genellemeye maruz kaliyoruz ailen de saniyor ki kizim oglum duzgun insan sizin ben akliniza scayim
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl21 yaşındayım demişsin ve yaşın çok büyük gibi davranmışsın fakat 21 şu an çoluk çocuğa karışmak için baya küçük bir yaş. Bu arada sevgilin doğru konuşuyor olabilir ama ilişkiye girip hamile kalmandan sonra acaba seni kullanıyor olabilir mi bu konuda da şüphelerim oluşmadı değil. 5 yıl da olmuş uzun bir süre. İlla evlenmek istiyorum diyorsan evlenin yani sınavla evliliği niye beraber yürütemesin, maaşı yok mu? vardır
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBu çocuk bana güven vermedi. Tercih senin. Gerçekten dediğin gibi aşık olsaydı ilişkiye girip senin hayatını da belirsizlik içinde mahvetmek istemezdi ve o cana nasıl kıydınız? Çok üzülüyorum.
Gizli Üye(30-35)+1 yılParada pulda gözüm yok diyor , adam iş bulamayip calisamazsa tugla mi yiceksiniz? Hayatagetirdigin cocugu neyle buyutmeyi dusunuyorsun ozaman parada pulda gozun var mi bakalim, ya umarim şu cocuk dogurma testle olur geleceklerini oturmayan bireyler hayata cocuk getiriyor sonra cocuk hayatta kalmak için ordan oraya yalpalaniyor
00 YorumlaÇocuk aldırdım dedikten sonrasını okumadım. Adam seninle evlenme istemiyorum zaten belli. İstese zaten o çocuğu aldırtmazdı. Oyalaması da bu yüzden. Biraz daha kullanacak sonra atacak...
30 Yorumla
+1 yılSanki ben burada yorum yapsam bir şey değişecek. İlişkiniz tamamen yanlış. Daha sözünü bile dinletemiyorsun. Bir muhafazakar diyorsun bir çocuk aldırdım ne dediğin belli değil. Çok dandik bir ilişki.
20 YorumlaEger bu trol soru değilse sen karnindaki cana kıydın ve bunu sanki elma çöpe atmis gibi mi söylüyorsun? Can ya millet anne baba olmak için evlat hasretiyle yanıp tutuşuyor doktor doktor geziyi siz Allah'ın verdiği cana kıyıp bunu inanılmaz rahatlıkla nasıl soyleyebiliyosunuz? Hadi yaptın bir hata aldırdın bari söylerken pişmanlık duy biraz. O can karna düşünce hiç mi duygulariniz kabarmaz bukadar mi ruhsuz duygusuzsunuz ya
20 Yorumla
+1 yılBence fazla acale etme dediği gibi kazansın ondan sonra benim kuzenim tıp kazandi erkek arkadasida o da uzmanlık kazanmadan evlenmediler bı kız kuzenimin dusuncesiydi ama yinede sizin ilişkiniz tabikide
00 Yorumlaay şakamısın sen ya çocuk aldırmak nedir günah günah saten evlilik dışı ilişki yaşamıssın birde çocukmu aldırıyorsun evlen onunla bak onun niyeti yoksa evlenme ay ben olsaydım ona son sözü söyler terk ederdim yani
00 YorumlaOnu sıktığını düşünüyor olabilir ayrıca yargılamak gibi algılama ama saçma kararlar almışsın çocuğunu aldırmak yerine önlem alabilirdin ya da evlendiğinde yapardın bunu evlenme amaçlı yaptığını kasten yaptığını düşünmüş olabilir gerçi üzerinden zaman geçmiş ama bilemezsin sevgisinden şüphem yok demişsin ama bence bunu da bir daha düşün kariyerini senden önemli görüyor olabilir bu da onun seçimi ama o zaman da sana haksızlık yapmış olur
03 Yorumla
Soran+1 yılÖnlemini alsaydın demekle olmuyor aşkım bazı şeyler zaten şu anda kariyerini benden önemli görüyor bunun için zaten sorun
Soran+1 yılBen zaten onun çalışmasına engel olmuyorumki daha benim varlığım ona destek ben olmayınca o daha çok sapıtıyor varlığımda yokluğumda dert ona kısacası
Gizli Üye(36-45)+1 yıl21 yaşındayken Mardinli sevgilim vardı. Ailesinin haberi yoktu, annesi biliyor fakat razı olmuyordu. Her fırsatta seviştik, bir kaç kez ilişki yaşadık. Abileri sadece bacılarını sevdiğimi sanıyordu, ben zikiyordum. Ayrıldık bitti
313 Yorumla- +1 yıl
Çok kötüsün. pislik.
Cevap sahibi+1 yıl@Manifalitikko yo öyle değil..
Biz evlenmek istedik, annesi vermedi. Hatta annesi yakınlaşma olduğunu tahmin ediyordu. Buna rağmen fakirim diye kızı vermem dedi. Biz tutucu bir aileyiz, dışarıya kız vermeyiz laga luga yaparken, kızı bana oral seks çekiyordu..- +1 yıl
aferin bunu da gel burada anlat. Muazzam bir zekan varmış. Kız adına sevindim:)
Cevap sahibi+1 yıl@Manifalitikko ben kimim sen kimsin? Bunu kim biliyor?
Anonim bir hikaye anonim bir kişiyim.
Bu Mardinli ve muhafazakar lafı boş laf, onu diyorum.- +1 yıl
ne ve kim olduğunla ilgilenmiyorum. sorun şu ki özel hayatını berbat bir dil kullanıp burada anlatmış olman. istediğin kadar anonim ol kendini kendinden gizleyemezsin:)
Cevap sahibi+1 yıl@Manifalitikko kendini kendinden gizlemek mi? :))
Vicdan mı yaptırmaya çalışıyorsun bana, çok tatlısın.- +1 yıl
sen vicdan yapamazsın 😁tatlı olduğumun farkındayım 😏
Cevap sahibi+1 yıl@Manifalitikko işin gerçeği bir kaç sene bunu atamadım. Çok geceler uykularım bölündü. Pek çok acılar yaşandı fakat daha sonra öğrendiğim birtakım gerçekler kendimi boşa yorduğumu gösterdi.
- +1 yıl
her şey boş.
Cevap sahibi+1 yıl@Manifalitikko boş olmayı bir şekilde başarıyoruz. Görüşürüz tatlı kız
Cevap sahibi+1 yıl@GekoKertenkelesi1903 yürü burdan yürü, kız düşer sana
- +1 yıl
lütfen kavganızı başka yerde yapın bana bildirim geliyo, sinir bozucu 😏
Cevap sahibi+1 yıl@Manifalitikko gelmez.. Hallettim
+1 yılGeçmiş olsun tatlım sen şimdiden o çocukla olan evlilik hayallerini falan da unut.
Ayrıca insanın bi kendine özsaygısı olur ya.
Tek derdiniz bi adamdan çocuk yapmak, evlenmek mi ya?
Hemcinslerimden tiksiniyorum...
Sevgilin de kusura bakma ama uzman doktor olduğunda seni gözü görmeyecek bile.
Belki karşısına ne kızlar çıkacak, ne kızlar🤷♀️
Hostes mi dersin, pilot mu, subay mı, hemşire mi, doktor mu ne ararsan🤷♀️10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. Erkeklerin evlenmemek için bahaneler serisine yeni bir yalan daha eklendi üzüldüm adına keşke bebeğini aldırmak zorunda kalmasaydın
11 Yorumla
Soran+1 yılBebek isteyerek olmadı geçen seneydi zaten bende aldırmak istedim okul bitseydi aldırmazdım ama ikimizin kararıydı
Kullanıyor oyuncak gibi seninle evlenmez zina yapmışsın bu da çok günah ayıp biraz utanmayı dene evlenmeden niye verdin pussyini
30 Yorumla
+1 yılÇocuk aldırmak ne ya aşkiniza soqim. Sevdiğim kadından çocuğum olsaydı almazdım hiç bir erkek aldirmazdi.
21 Yorumla- +1 yıl
Aynen sana katılıyorum 👏🏻
Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı. Çocuğu aldırmak kokan balık gibi bir şey. O kadar aşkından ölüyor olsa idi çocuğu aldirmana müsade etmezdi.
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 608 cevap paylaştı. Hata yapmissin erkekler evlenecegi kadinin cocugunu aldirmaz. Nasil baba adayi olacak. Zevkinin pesinde belli ki
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEvlenmeden önce seninle ilişkiye girmiş alacağını almış niye seninle evlensin ki. O seninle evlenmez. İşi olduktan sonra bakire kız bulup evlenir boşuna bekleme
24 Yorumla
Soran+1 yılÖyle basit bi erkek olsa birlikte olmazdık biz zaten aşkım ordan bakınca * *cı bi erkek gibi seziliyor
Soran+1 yılA*mcı bi erkek gibi mi seziliyor*
Cevap sahibi+1 yılGerçekten seni sevse hamileyken aldırmadı istemezdi. Çocuğuna da sana da sahip çıkardı. Aileleriniz maddi destek olur düğün yapardınız. Hatta düğüne bile gerek yok bir nikah bir de tanıdıklara duyurusunu yeterli bun da masraf yok zaten ayni evde evli gibi yasiyorsunuz. Şimdi nikah kıyıp durumunuz oldugunda aileniz yardımıyla düğün de yaparsınız. Evlendikten sonra okulunu okuyup çalışabilir evlilik engel değil. maalesef seninle evleneceğini sanmiyorum çünkü sen aşık olduğun için duygusal davranıyorsun mantıklı dusunemiyorsun buradaki türk erkeklerin tek derdi cinsellik. Keşke evlenmeden cinselligi kabul etmeseydin
Soran+1 yılAynı evde kalmıyoruzki aynı şehirde bile değiliz evet Türk erkekleri genel olarak böyle ama benimki değil çocuk ikimizin hatasıydı bende böyle bi anda çocuğum olmasını istemedim ortak bi karadı
isteği çok normal geldi bana 21 çocuk evlilik için erken bir yaş bence biraz bekle hemen evlenmezsiniz 2 3 yıla nişanlanırsınız 5 yıl sevmeseniz ikinizde devam etmezdiniz
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılDaha 21 yaşındasın ama bu adamdan olmaz zaten evlenmek istese aileleri karşına alirdi zaten bebeğini korurdu önce oku ayaklarin yere bassın sonra evlen evlilik hayat kurtarmaz önce mesleğini eline al
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılYaşın daha çok genç nedir bu evlilik merakı? Genç adam haklı. Akademik kariyeri çok daha önemli simdi bunu öteleyemez ve bu baskı bile olumsuz olabilir onun için. Flört döneminin tadını çıkarın..
00 Yorumla Bence hiç üstüne gitmeyin. Zaten güzel bi beş yıl geçirmişsiniz. Aranızda ki sevgiden ve güvenden eminseniz eğer insan bir ömür bile bekleyebilir. Ki sizin ki belirli bi süre en azından 4 yıl kadar Tabi ki beklemek çok zordur ama güzel bir ilişkiniz varsa bence bu şekilde kendinizi üzüp yıpratmayın yaşınızda bence şu an fazla değil zaten Allah kalbinize göre versin 🤗Bu zaman da karşılıklı sevgiyi bulmak çok zor siz sevdiğinize sıkı sarılın...
00 Yorumla
+1 yılbenidme vardi boyle biri canim hep oyalafi sonra olmadi vazgecti. Balik bastan kokar guzelligine gencligine yazik. bin kere olecegine bir kere ol restini cek ya evet devam ya hayir bitsin. genclik bidaha gelmiyo analik bidaha geri gelmiyo. bende. yasadim. hic etkisinden kurtulamadim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAdam seninle tatmin olup duruyor.
Uzmanlığı alınca kendisi gibi bir Dr ya da hemşire ile evlenip seni tekmeleyecek50 YorumlaÖnce kendi hayatını kurup sonra seni yanına almak istiyor bence. Sen de bir sn önce evlenmek istemek yerine kendi gelişimine odaklan derim. Gerisi olur zaten
00 Yorumla
+1 yılBen anlamıyorum ya 5 sene nasıl becerdiniz ayrılmamayı. Benim en uzun ilişkim bir ay😂
30 Yorumla
+1 yılMidem bulanıyor zamane ilişkilerinden çocuk mocuk aldırmalar o evlilikten bir bereket gelmez
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 17,2b cevap paylaştı.
+1 yılbenim yaşım 21 hemen çoluk çocuğa karışmak istiyorum geçen sene hamile kalmıştım sevgilimden ama aldırmak zorunda kaldım
hayırlı işler ya...42 Yorumla- +1 yıl
Cidden oyle
- +1 yıl
@Sormayadevamke bunu normal karşılayamıyorum nedense
Gizli Üye(30-35)+1 yılO cocuk seni almayacak ahada buraya yaziyorum. Okadar bakire guzel kiz varken Daha once herseyi yasadigi birini cogu erkek istemez. 5yilda hevesini coktan almistir o yilara da guvenme. Simdilerde onu Yeni Yeni acilio Oda bunun farkinda.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 16,2b cevap paylaştı. Aşk ve güven varsa sabırlı ol. Veya resti çek. Sonuçta bu kararlar tek tarafli olmaz. Uzlaşma ile alınır
10 YorumlaEvlilik çok güzel bir şey ama bir erkek için evlilik kararı vermek çok zor ve riskli. Bütün sorumluluk erkeklere ait. Eşitlik felan hikaye...
10 Yorumla
+1 yılBiraz anladığım kadarıyla Doktor eşi olmanın ayrıcalık olduğu gerçeğiyle hareket ediyorsunuz. Ekonomisi çok güçlü olan erkeklerin korkutucu olabileceği gerçeğini unutmayınız. Sadakat evin direğidir. Ama günümüzde yok. Oyalanmayin üzülürsünüz.
40 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBence sen de üniversiteni bitir ilk önce sonra düşünürsünüz. Onun seni sevdiğine de daha fazla emin ol. Yazdıklarına göre sanki o seni sevmiyormuş gibi
21 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle
Ailem muhafazakar ve geçen yıl sevgilimden hamile kaldım? Allah seni ıslah etsin ailen duysa kahrından ölür
26 Yorumla- +1 yıl
Kız kapağı atacak iyi maaşlı adam bulmuş erkekte cinsel ihtiyaçları için bunu kullanıyor ama anlayana? sonunda ne olacak belli vuracak kıçına tekmeyi hafi git başka birine kapağı atmaya bak dicek.
- +1 yıl
@Tokdüşünür beter olsun muhafazakar kıza bak ailesi turkce bile bilmiyor belki kızı sikis peşinde doktor da seni besleyecekti sanki sikip bırakır işte
- +1 yıl
Gördüklerimden sonra izdivaç yaparken inan 5 kere düşünüyorum 28 yaşıma geldim elu ayağı temiz düzgün kız yok
- +1 yıl
@Tokdüşünür temiz kızlarda var ama az çoğu böyle zengin birini bulup kapak atma derdinde sıkış sokus yaşıyor sonra mal gibi kalıyor ortada
- +1 yıl
Çevremde 10 kız varsa rahat 8 i cinsellik yaşamıştır. Ablaları böyle işe kardeşleri nasil olur sen düşün? Bi de gerçekten şimdiki erkeklerinde işine geliyor rahat bi şekilde iş görmek hayat gerçekten akilli olana güzel
- +1 yıl
@Tokdüşünür aynen ama yaşamayan da var öyle düşünme benim çevremde var
16 yaşında başlamış bir beraberlik tıp okuyorsa tabi ki amacı şu an evlilik olmaz sen ne okuyorsun bu arada
00 Yorumla
+1 yılBeş yıl da adam cinsellik konuşmuştur öpmüştur şimdi de masrafa girmek istemiyor geçim de zorlaştı ee normal
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı. Bence onunla evlenmenin tek yolu o çocuğu doğursaydın olabilirdi. ;) Aksi durumda seninle evleneceğini sanmıyorum.
00 YorumlaYaşını kaç daha sizin sabiler, 30 dan önce evlenmeyin. Bu evlenip çoluk çocuğa karışma sevdası bedir anlamadım gitti
04 Yorumla- +1 yıl
Nafaka
- +1 yıl
Kesinlikle. Eğer çoçukları varsa ve çocuk küçükse hadi neyse ödenir. Kadının çocuğunun yanına belli yıllar olması lazım fakst Eğer çocuk belli bir yaştaysa sadece çocuğun ihtiyacı tutarında ödenmeli. Kimisi çocuğunu kullanıp geçiniyor.
- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılYasiniz kucuk daha aceleye gerek yok. Once isini gucunu halletmek istiyor belli ki. Ama en azindan yuzuk takabilirsiniz. Bunu teklif edebilirsin.
00 Yorumla
+1 yılBence okulunun bitmesini beklemelisiniz kendi işinizi elinize almadan evlenmek iyi fikir olmayabilir ayrıca yaşınız daha genç
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 12,5b cevap paylaştı.
+1 yılErkek arkadaşın haklı , sende biraz çocukluğu bırakıp olgun düşünsen keşke
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenir evlenmez çocuk yapmanız şart değil sonuçta.
10 Yorumla
+1 yılSen ne okuyorsun? Bir de biraz erken bence evlenmen için çok küçüksün ama
11 Yorumla- +1 yıl
Belli ki hayatta hiçbir başarısı ve amacı yok. Büyük ihtimal sevgilisi de o sınavı kazanana kadar kafa yapısı değişir başka denizlere açılır.
Gizli Üye(30-35)+1 yılKendisine uygun okumuş biri bulacak. senin adına çok üzüldüm.. ilk bebeğin de elinden kayıp gitmiş.. O ilk heyecanını bile yaşatmamış. Sonu hüsran görünüyor bu ilişkinin. O kendini tatmin ediyor.
11 Yorumla- +1 yıl
Anlamıyor işte.
yaşın henüz çok genç ve sevgilin öğrenci bu durumda evlenmeniz normal değil bence çocuk haklı
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl5 yıldır seninle Evlilik düşünmeyen biri bu saatten sonra da düşünmez boşuna uğraşıyorsun
40 Yorumla- Devamını Gör (93)
Devamını Gör(138)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem