Eekekler ailesinin istemediği bir evlilik yapmıyorlar, ayrılıyorlar. Peki baştan niye başlıyorlar bu ilişkiye?

Hem kendi hayatımda hem de çevremdekilerin hayatında bunu çok gördüm. Bir sebepten erkeğin ailesinden birileri bu evliliğe karşı çıkıyorsa o evlilik olmuyor. Örneğin ben biriyle çıkıyordum birbirimizi yeni tanıyorduk benim tayinim çıktı ve başka şehre taşındım ve tayin imkanım yok artık orada yaşayacaktım. O bana evlenme teklif etti ve işini oraya aldıracaktı onun tayin imkanı var, ben ona çok söylememe rağmen ailen seni göndermek istemez evlenemeyiz ayrılalım dedim, yok dedi ailem bana karışmaz benim çalıştığım şirketin orada da iş imkanı var çok rahat geçerim ailem sorun olmaz ben karar veririm dedi. Sonra 6 ay geçti birbirimize bağlandık evlenme teklifini kabul ettim o ailesine açtı ve ailesi istemedi o hemen ayrıldı benden ailesinin istediği kızla çıkmaya başladılar, ben yıkıldım. Şimdi bir arkadaşımın da başına benzer olay geldi, o daha önce biriyle nişanlanıp ayrıldı sonra eski nişanlısının uzak akrabasıyla çıkmaya başladı. Ben dedim bunlar akraba kesin doldururlar bu evlilik olmaz dedim ama adam kıza söz vermiş ailem değil ben karar veririm diye. Bunlar çıktılar 1 yıl sonra evlenmeye karar verdiler ama adamın ailesini diğer akrabaları doldurmuş kızı kötülemişler eski nişanlısının ailesi, adam da ailem istemiyor diye kızı terk etti. Kız yıkıldı.
Daha önce de başka bir arkadaşımın başına geldi kızı istemedi adamın ailesi kendi memleketinden kız istiyorlarmış kız açık diye istememişler kulp bulmuşlar ve adam ayrıldı.
İyi de baştan biliyor erkek bu durumu yani ailesinin bu evliliği onaylamayacağını, peki ailem karşmaz ben karar veririm diyen erkek sonra neden ailem istemiyor diyerek evlenmekten vazgeçiyor?
Eekekler ailesinin istemediği bir evlilik yapmıyorlar, ayrılıyorlar. Peki baştan niye başlıyorlar bu ilişkiye?