2 senelik iliskimi nasıl sonlandirabilirim?

Herkese merhaba, 2 senelik bir iliskim var. Hani derler ya gözüne perde iniyor diye aynen o sekildeydim ama artık bazı şeyleri farkeder oldum. 2 sene icinde coookk kavga ettik yiprattik birbirimizi. Her sey benim zorlamamla yapiliyor ediliyordu, ehliyeti benim zorumla aldı, disari korona doneminde benim zorlamamla cikti ve her seferinde soylendi... Evlenme teklifi edildi kucuk tekne kiralamis son anda ve ben de tur bitince numarasini al da lazim olur belki ilerde dedim oradaki cocukta numarayi soylemeye basladi ben de disarda insanlar oldugu icin duymaz diye tekrar etmeye basladim ve oradan ayrilirken bana sen neden tekrar ediyorsun numarayi ezberlemeye mi calisiyorsun ben nereden bilecegim ezberlemedigini gibi cumleler kurdu ve o zaman alttan almistim bunun gibi olaylar basima geldikce dank etmeye basladim. Ev alinma derdi basladi bana luks takintilarin var paragozsun demeye basladi ki bu zamana kadar kendim icin herhangi maddi bir sey istemedim etmedim, badanaya bile lüks demisligi vardir. Neyse artik bu iliskinin olmayacagini biliyorum goruyorum ilerde cok daha beteri olacak buna eminim ve onu kirmadan bu iliskiyi bitirmek istiyorum. Babaannesi vefat etti soyleyemedim cunku o kadar vicdansiz bir insan degilim yapamadim simdi dogum gunu yaklasiyor kutlasam sevinecek kutlamasam olmayacak ve ne zaman nasil bitirecegimi bilmiyorum. Bana yardimci olursaniz sevinirim. Tesekkur ederim.
2 senelik iliskimi nasıl sonlandirabilirim?